Your SlideShare is downloading. ×
Lup Horsens mario om udvikling af klavertalenter
Lup Horsens mario om udvikling af klavertalenter
Lup Horsens mario om udvikling af klavertalenter
Lup Horsens mario om udvikling af klavertalenter
Lup Horsens mario om udvikling af klavertalenter
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Lup Horsens mario om udvikling af klavertalenter

148

Published on

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
148
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Lokalt utvecklingsprojekt i KRUtProjektplan för kommun* Horsens ( i samarbejde med Moss og Kungsbacka)Vårt lokala utvecklingsprojekt innehåller följande spår:☐ Kulturell mångfald☐ Reell integrationX Unga talangerBeskriv nytänket i projektet* Udvikling af Klavertalenter fra Danmark, Norge og Sverige, som mødes i rammerne af mesterkurser og koncerter. Det innovative i det er den nordiske perspektiv og give denne gruppe elver en chance for optimal udvikling igennem høje årlige mål.Utveckling kommer ske med hjälp av☐ EntreprenörskapX Teknik Video/audio som hjælpemiddlerX Annat ange: Mesterkursus givet af en stor kunstner som udvider deresperspektiv om klaverspil på forskellige områder: teknik, klang, fortolkning,osv. Koncerter som giver erfaring med at optræde.Utgångsläget/Udgangspunktet* Trond Schau fra Moss Kulturskole og jeg (undertegnet Mario Ramon Garcia) er begge pianister uddannet bl.a. i Norges Musikshøgskole, og arbejder begge som klaverlærere, især med udvikling af klavertalenter. Derfor var et samarbejde mellem os to et oplagt emne, som kunne inddrage vores dygtige klaverelever i Horsens og Moss. Et andet plus for samarbejdet er, at Moss og Horsens er i forvejen venskabsbyer, begge byer er cirka af samme størrelse, og med en musikskole som har en velfungerende talentlinje. Senere har vi fundet også en samarbejspartner i Kungsbacka, Björn Strand, som har en lignende profil som vores.
  • 2. Vision* Projektets struktur bygger omkring mesterkurser og koncerter, der arrangeres skiftevis i de tre involverede lande. Formålet eller visionen med dette er at hæve elevernes faglige niveau igennem mødet med en stor kunstner som giver dem råd om teknik og fortolkning, at få erfaring i at optræde, og endeligt at lære andre ligesindet unge at kende.Mätbart mål/Målbart mål* Der afholdes mindst et årligt træf mellem de tre partnere som består af et mesterkursus og en koncert. Moss lægger ud i perioden 26.-28. august i år, med et mesterkursus med prof. Einar Steen-Nøkleberg. For vores elever fra Hosens er dette en unik chance for at møde en person af denne faglige højde. Udvalgte elever fra mesterkurset får lov til at optræde i en koncert efterfølgende. Der er desuden også en lærerkoncert. Et andet interessant tiltag er, at der finder sted også en junior mesterkursus med Marina Pliassova fra Barrat- Due institut for de yngste. Mesterkurser med Nøkleberg og Pliassova inddrages i en større international festival i Moss som hedder Arena Festival som foregår i slutning af august hvert år. Desuden har Moss ambitioner for at dette mesterkursus med Nøkleberg er en årlig tilbagevendende begivenhed. I mellemtiden vil Horsens kvittere med et mesterkursus med prof. Anne Øland fra Det Jyske Musikkonservatorium, som muligvis er den mest kendte danske professor. Vi håber at denne anden omgang vil kunne finde sted i Horsens My Teater, som ligger bag Horsens Musikskole, under byens velkendte Holmboe Festival i marts
  • 3. 2012. Her vil strukturen være cirka det samme som i Moss, dvs. et mesterkursus og en afsluttende koncert med udvalgte elever. Så bliver Kungsbackas tur i 2013, og så videre… Desuden på et andet målbart niveau, vil der selvfølgelig være muligt at konstatere elevernes fremskridt med det repertoire de spiller.Milepæler/ Delmål/ Milestones Hvert år er et af målene, at vores elever skal lære relevante stykker til mesterkurset. I år var valget oplagt, med musikken af den ungarske komponist og pianist nemlig Franz Liszt (1811-1886) som fejres for hans 200 års fødselsdag. Liszt som revolutionerede klaverteknikken i sin tid til uanede højder. Både romantiske stykker af Liszt og hans sene stykker hvor han eksperimenterer med moderniteten vil være repræsenteret. De fleste elever spiller Liszt i Moss som et rød tråd, men andre komponister er også tilladt, især til de yngste eleverMålgrupp* Elever med en særlig talent til at spille klaver. Der er ingen aldersgrænser, men eleverne er typisk teenagere når de kan spille på dette niveau. Vi tilgodeser også yngre elever igennem junior mesterkurser, når der er mulighed for det, med en underviser specielt valgt til dem.Antal deltagande barn/ Vi tager af sted til Moss fire af mineungdomar* dygtige klaverelever fra Horsens Musikskole: Johannes (15), Esben (18), Margrethe (18) og Kristian (20). Moss har lidt flere elever med og Kungsbacka deltager med tre elever, men disse skoler redegører selv om det.
  • 4. Tidsplan* Den store tidsplan er den samme som KRUts, dvs. tre år. Den første gang i Moss varer begivenheden 3 dage i perioden 26.-28. august i år. Næste gang i Horsens har den samme struktur og tidsplan, og så bliver Kungsbackas tur i 2013. Det arbejdes desuden på at Moss gerne vil holde sit kursus med prof. Nøkleberg som en årlig begivenhed.Økonomi/budget (intäkter/utgifter, Vores økonomi bygger på indtægtereller tid)* fra koncerter hvor eleverne og jeg spiller (Horsens Ny Teater, Tyrsted, osv.), ansøgninger til forskellige fonden, f. eks. Nordisk Kultur Fond, og venlige bidrag f. eks. fra støttekredsen i Horsens Musikskole, m.m. Vi håber på at samle midler nok til at realisere projektet i de næste tre år. Helt konkret til turen til Moss har vi i Horsens budgeteret for 39.500 kr.som omfatter flybilleter, ophold, mad, kursusafgift og endelig løningerne for souchef Bente Lund Degn og mig. Beløbet bliver sandsynligvis mindre næste år når vi er værter og højere igen når vi skal til Kungsbacka, men detaljerne af det kender vi ikke. Heller ikke kan vi på nuværende tidspukt skrive om tidsforbrug.Kontaktperson/projektledare i I år er kontakt personen egentligprojektet (lärare)* Trond Schau fra Moss Kulturskole, det er ham der ved mest om organisationen. Man kan dog også henvende spørgsmål til mig (Mario Ramon Garcia). Næste år med Horsens som vært er jeg hovedansvarlig sammen med souchef Bente Lund Degn.ProjektorganisationAntal deltagande lärare (inte bara Fra os i Horsens bliver det souchefKRUtare)* Bente Lund Degn og mig selv Mario Ramon Garcia. Moss og Kungsbacka rerpæsenteres af Trond Schau og
  • 5. Björn Strand, men de må selv redegøre mere nøjagtigt om der er andre lærere involveret.Dokumentation av projektet* Projektet dokumenteres løbende”Från idé till presentation på med video/audio optagelser. Disseslutkonferens” omfatter hele projektet helt fra forberedelserne i øvelokalet, til forskellige mindre koncerter og til selve mesterkurset og tilhørende koncert.Disse optagelser er også verdifuld material til eleverne selv.Andra intressenter/intressentanalys Jeg har også lagt en længre beskrivelse af prokektet i KRUts side.Framgångsfaktorerna Held med vores ansøgninger om penge fra forskellige fonde!Risker Mangel på det samme!*= obligatorisk uppgift. Övrigt är frivilliga uppgifter som är bra att diskutera. OBS! Attalla kostnader som uppstår i och med era lokala utvecklingsprojekt bekostas lokalt.Fem förutsättningar för förändring:  Samarbejde på tværs av ämnesgrupper/fag  Villighed til risiko/risker  Tid  Læring  Samtidighed (projekt som sker parallellt)Tänk på att:  Vision är en bild av ett framtida önskat tillstånd. Den innehåller också någon form av kommentar om varför människor ska sträva i visionens riktning. Visionen ska vara  lätt att föreställa sig  ge positiva känslor  möjlig att uppnå  tydlig men flexibel  lätt att kommunicera  långsiktig  Mätbart mål kan i utvecklingsprojekt förändras. Dock är det viktigt att man kan följa detta i er dokumentation.  Det endast är fantasin som sätter gränser vad gäller er dokumentation av projektetEr projektplanen ska finnas klar på www.krut.eu under ”Lokalautecklingsprojekt” senast den 15 maj 2011. Spara den som en PDF-fil innan nilägger ut den!

×