Digitaal machtigen
Stenden hogeschool
Linda de Jong
Sinds Studielink 3.0 en de aansluiting op het juiste koppelvlak 3.0 ku...
Mogelijkheden
Bepaalde groepen verplichten middels digitale machtiging te betalen (bijvoorbeeld
Nederlandse studenten die ...
Betalen via digitale machtiging
Student krijgt hier de optie om te kiezen voor de betaalwijze: ‘machtiging af te drukken d...
De voorwaarden voor de digitale machtiging zijn duidelijk weergegeven in Studielink. De student zijn
persoonsgegevens moet...
1. Student krijgt in zijn mail (zie voorbeeld hieronder) de activeringscode, die hij/zij door zal moeten sturen naar zijn/...
2. De ouders krijgen de mail doorgestuurd van de student en gaan naar de aangegeven link:
De ouders komen in dit scherm, en loggen in met hun DigiD. Na het inloggen met DigiD komen ze in het volgende scherm:
Hier...
Na het invoeren van de activeringscode komen de ouders in het volgende scherm:
Hier vullen de ouders hun betaalgegevens in...
Na het invullen van de betaalgegevens komen de ouders in het volgende scherm:
Ze krijgen nogmaals een overzicht van de geg...
Hierna krijgen de ouders nogmaals een totaaloverzicht, ze krijgen het volgende scherm als afsluiting:
De ouders kunnen zie...
De ouders hebben de digitale machtiging bevestigd en krijgen het volgende scherm:
Nadat ze op OK drukken, worden de ouder ...
De student krijgt nu het volgende bericht in zijn email en Studielink:
Beste student,
De digitale machtiging is bevestigd ...
Deze berichten/mails ziet de student ook in zijn/haar Studielinkaccount:
De student moet nu zelf nog de digitale machtigin...
De student heeft op de opleiding geklikt, en krijgt het volgende scherm:
De student kan hier duidelijk zien wat de status ...
De student kiest voor ‘betaalacties’:
De student kiest voor ‘bevestigen digitale machtiging’:
De student krijgt een overzicht van de betaalgegevens en de opleid...
De student heeft gekozen voor ‘bevestigen digitale machtiging’, en krijgt het volgende scherm:
Nadat de student voor OK he...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

SISLink10 - Digitaal machtigen - Linda de Jong (Stenden Hogeschool)

716
-1

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
716
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

SISLink10 - Digitaal machtigen - Linda de Jong (Stenden Hogeschool)

 1. 1. Digitaal machtigen Stenden hogeschool Linda de Jong Sinds Studielink 3.0 en de aansluiting op het juiste koppelvlak 3.0 kunnen studenten aan Stenden hogeschool betalen middels een machtiging af te drukken door de instelling en digitaal. Omdat het met ons SIS (Progress.NET) al vrij snel na de release van Studielink 3.0 mogelijk was om middels een digitale machtiging te betalen hebben wij ervoor gekozen om deze optie direct aan te bieden aan onze studenten. We hebben er bewust voor gekozen om wel beide opties te blijven aanbieden, zowel mogelijk via de instelling als digitaal. Zo hebben we nog altijd een escape mogelijkheid en kunnen de studenten waarvoor een derde gaat betalen maar de derde niet in het bezit is van een DigiD alsnog via een machtiging betalen. Voordelen De ‘gladde’ gevallen een nieuwe student waarvoor de aanmelding binnen een kwartier compleet is! Je hoeft geen machtiging af te drukken, op te sturen en verwerken voor student. Je hebt er geen omkijken naar! Cijfers: In totaal 812 studenten hebben tot nu toe voor betalen middels digitale machtiging gekozen Zowel mogelijk voor Nederlandse als Internationale studenten. Student moet alleen in het bezit zijn van een Nederlands bankrekeningnummer. Niet noodzakelijk om in bezit te zijn van DigiD (zittende studenten) indien student zelf betaald Moeilijkheden? Op 1 september zullen we de optie digitaal machtigen uitzetten in Studielink om te voorkomen dat er teveel tijd overheen zal gaan voordat student de machtiging gaat bevestigen via Studielink. We sturen wekelijks machtigingen naar studenten en hiermee ook reminders via mail dat studenten hun digitale machtiging nog moeten bevestigen. Student heeft reeds gekozen voor digitaal machtigen maar wil dit wijzigen. Student moet dan zijn huidige (her)inschrijfverzoek intrekken en opnieuw een (her)inschrijfverzoek doen. Indien student wil wijzigen wel of niet in termijnen betalen dan kan dit niet meer gewijzigd worden in Studielink maar wel in het SIS Indien een derde gaat betalen dan moet deze derde in het bezit zijn van een DigiD De persoonsgegevens moeten geverifieerd zijn om de digitale machtiging te kunnen bevestigen. Indien dit niet het geval is krijgen studenten niet de mogelijkheid/knop bevestigen digitale machtiging. Persoonsgegevens worden niet altijd direct geverifieerd ook al logt student in met zijn DigiD. Dit gaat mis in het berichtenverkeer tussen Chronotech en CBAP (msg 20). Hier hebben we al reeds melding van gemaakt bij CBAP en UOCG bij Chronotech. Gegevens kunnen niet meer ingezien worden na bevestigen van de digitale machtiging, melding reeds gemaakt in Topdesk.
 2. 2. Mogelijkheden Bepaalde groepen verplichten middels digitale machtiging te betalen (bijvoorbeeld Nederlandse studenten die zelf betalen) Studielink meer kenbaarheid aan digitaal machtigen geven, voordelen uitlichten. Komt nu zelfs wel voor dat studenten de digitale machtiging ipv bevestigen, uitprinten, ondertekenen en opsturen. Voor de herinschrijvers beschrijven wij de stappen in een brief en stappenplan, voor nieuwe studenten is dit nog niet mogelijk.
 3. 3. Betalen via digitale machtiging Student krijgt hier de optie om te kiezen voor de betaalwijze: ‘machtiging af te drukken door instelling’ of ‘digitale machtiging’. (in bovenstaand scherm is maar één optie zichtbaar, de student krijgt echter beide opties te zien) Indien student ervoor kiest om een derde (medeondertekenaar) te laten betalen, bijvoorbeeld ouders, dan zal de derde de betaling moeten bevestigen middels zijn/haar persoonlijke DigiD. De student zal nadat de derde de betaling heeft bevestigd zelf ook nog de betaling moeten bevestigen. Zonder deze bevestiging kan er geen digitale betaling plaatsvinden. In de volgende schermen zullen we de stappen laten zien die de medeondertekenaar en de student moeten doorlopen om de digitale betaling af te ronden.
 4. 4. De voorwaarden voor de digitale machtiging zijn duidelijk weergegeven in Studielink. De student zijn persoonsgegevens moeten geverifieerd zijn (wat gebeurt met DigiD, en ook al van toepassing is voor herinschrijvers). De student kan de betaalgegevens voor zijn ouders/of derden invullen en aangeven of er in één keer of in termijnen zal worden betaald. De ouders/of derden kunnen dit dan niet meer wijzigen!
 5. 5. 1. Student krijgt in zijn mail (zie voorbeeld hieronder) de activeringscode, die hij/zij door zal moeten sturen naar zijn/haar ouders: Beste student, Je ontvangt deze e-mail omdat iemand anders (‘medeondertekenaar’’ ) je machtiging moet bevestigen. Reden hiervoor is dat Je hebt aangegeven dat iemand anders (je ouders of een ‘derde’) je collegegeld gaat betalen of omdat je jonger bent dan 18 jaar. De digitale machtiging moet eerst door deze medeondertekenaar worden bevestigd voordat je zelf de machtiging kunt bevestigen. Hierbij sturen we je een activeringscode en een link die nodig is om de machtiging te laten bevestigen. Stuur deze e-mail door naar de medeondertekenaar. De medeondertekenaar klikt op de link in deze mail met zijn of haar eigen DigiD. Zodra de machtiging door de medeondertekenaar is bevestigd, ontvang je (per e-mail) daarvan bericht en daarna dien je zelf ook nog de machtiging te bevestigen. Link: https://fo.test2.studielink.nl/vchfos/bevestigen Activeringscode: CMizwQoHTO%2BI6ODBusHYAZsdQ3PHrcKj Dit bericht heeft betrekking op de volgende opleiding: Opleidingsnaam (instelling) B Sociaal Pedagogische Hulpverlening Opleidingsnaam (landelijk) B Sociaal Pedagogische Hulpverlening Onderwijsinstelling Stenden hogeschool CHN Plaats LEEUWARDEN Soort opleiding bachelor Inschrijvingsvorm student Opleidingsvorm voltijd Periode 01-09-2010 t/m 31-08-2011 Met vriendelijke groet, Studielink.
 6. 6. 2. De ouders krijgen de mail doorgestuurd van de student en gaan naar de aangegeven link:
 7. 7. De ouders komen in dit scherm, en loggen in met hun DigiD. Na het inloggen met DigiD komen ze in het volgende scherm: Hier plakken de ouders de gegeven activeringscode, zoals die in de mail staat (kopiëren en plakken)
 8. 8. Na het invoeren van de activeringscode komen de ouders in het volgende scherm: Hier vullen de ouders hun betaalgegevens in. De student heeft aangegeven dat zijn ouders niet in termijnen gaan betalen. Dit is niet meer te wijzigen, de betaalgegevens wel.
 9. 9. Na het invullen van de betaalgegevens komen de ouders in het volgende scherm: Ze krijgen nogmaals een overzicht van de gegevens die ingevuld zijn en het adres van de rekeninghouder kan nog gewijzigd worden.
 10. 10. Hierna krijgen de ouders nogmaals een totaaloverzicht, ze krijgen het volgende scherm als afsluiting: De ouders kunnen zien voor wie er wordt betaald (naam+O&W correspondentienummer = de student), en worden in het roze gedeelte nogmaals gewezen op de consequenties van het bevestigen van de digitale machtiging en wat er gaat gebeuren.
 11. 11. De ouders hebben de digitale machtiging bevestigd en krijgen het volgende scherm: Nadat ze op OK drukken, worden de ouder automatisch uitgelogd: De ouders kunnen nu niets meer wijzigen, printen of inzien. De student krijgt wel berichten in zijn Studielink en email. De ouders kunnen contact opnemen met de student als ze nog een afdruk van het één of ander willen ontvangen. De student blijft in deze eindverantwoordelijk voor de inschrijving.
 12. 12. De student krijgt nu het volgende bericht in zijn email en Studielink: Beste student, De digitale machtiging is bevestigd door de medeondertekenaar. Je dient nu zelf de digitale machtiging nog te bevestigen. Log in op studielink en kies "Betaalacties" en vervolgens "Bevestigen digitale machtiging". LET OP: deze knop is pas zichtbaar wanneer je persoonsgegevens volledig zijn geverifieerd. Indien je geen knop "bevestigen digitale machtiging" ziet controleer dan bij "mijn gegevens" of je persoonsgegevens al zijn geverifieerd. Zodra je zelf de machtiging bevestigd hebt, wordt deze verstuurd naar de hogeschool of universiteit. Dit bericht heeft betrekking op de volgende opleiding: Opleidingsnaam (instelling) B Sociaal Pedagogische Hulpverlening Opleidingsnaam (landelijk) B Sociaal Pedagogische Hulpverlening Onderwijsinstelling Stenden hogeschool CHN Plaats LEEUWARDEN Soort opleiding bachelor Inschrijvingsvorm student Opleidingsvorm voltijd Periode 01-09-2010 t/m 31-08-2011 Met vriendelijke groet, Studielink. Dit bericht is automatisch gegenereerd en kan niet beantwoord worden.
 13. 13. Deze berichten/mails ziet de student ook in zijn/haar Studielinkaccount: De student moet nu zelf nog de digitale machtiging te bevestigen. De student kiest daarvoor voor de opleiding waarvoor een inschrijfverzoek is ingediend (in dit bovenstaande geval voor SPH, zie status).
 14. 14. De student heeft op de opleiding geklikt, en krijgt het volgende scherm: De student kan hier duidelijk zien wat de status van zijn/haar inschrijfverzoek is. De vinkjes geven duidelijk aan wat al is voltooid, en het uitroepteken geeft aan wat er nog ontbreekt. In dit geval moet de digitale machtiging nog bevestigd worden door de student.
 15. 15. De student kiest voor ‘betaalacties’:
 16. 16. De student kiest voor ‘bevestigen digitale machtiging’: De student krijgt een overzicht van de betaalgegevens en de opleiding waarvoor het inschrijfverzoek is gedaan. De student krijgt ook in het roze gedeelte nogmaals te zien wat de consequenties zijn van het bevestigen van de digitale machtiging.
 17. 17. De student heeft gekozen voor ‘bevestigen digitale machtiging’, en krijgt het volgende scherm: Nadat de student voor OK heeft gekozen krijgt de student het volgende scherm: De digitale betaling is afgerond en hiermee heeft student aan zijn betaalverplichting voldaan.
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×