• Save
Introduction to SAIL regulatory workshop 110902
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Introduction to SAIL regulatory workshop 110902

on

  • 772 views

 

Statistics

Views

Total Views
772
Views on SlideShare
772
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment
  • WS! Lots of discussion. Input!
  • Why do we do this?

Introduction to SAIL regulatory workshop 110902 Presentation Transcript

  • 1. SAIL (Scalable & Adaptive Internet Solutions) Regulatory workshop on Information-Centric Networking (ICN) Stockholm September 2 nd 2011 Introduction Börje Ohlman Ericsson Research Johan Myrberger Ericsson 2011-09-02
  • 2.
    • 09.00 Registration, coffee and sandwich (15 min)
    • 09.15 Workshop introduction and presentation of participants (30 min)
    • 09.45 Introduction to information-centric networking technology (30 min)
    • 10.15 Legal/regulatory issues related to caching in ICN (60 min)
    • 11.15 Coffee (30 min)
    • 11.45 Privacy issues related ICN (60 min)
    • 12.45 Wrap up & next steps (20 min)
    Workshop Agenda 2011-09-02
  • 3.
    • The SAIL Project
    • Workshop scope and goal
    • Workshop Agenda
    Outline 2011-09-02
  • 4. The SAIL Project (Scalable & Adaptive Internet Solutions)
    • EU Call FP7-ICT-2009-5
      • 25 partners
      • 30 months duration
      • 12.4 M€ EU funding in 2.5 years (total ~20M€)
    • SAIL ‘ s main objective
      • Design concepts and technologies for the networks of the future
      • Develop techniques to move from today ’ s to future networks
    2011-09-02
  • 5. The Technical Areas 2011-09-02
  • 6. Network of Information (NetInf) (Information Centric Networking (ICN)) Web CDN P2P Future Information Centric Network Focus on information objects and real world objects Today’s Internet Focus on nodes In today ’ s Internet, accessing information is the dominating use case! Evolution 2011-09-02
  • 7. Cloud Networking (CloNe) 2011-09-02
  • 8. Open Connectivity (OConS) 2011-09-02
  • 9. A SAIL project-wide scenario!
    • Putting all the pieces together
    • Information-centric networking
    • Flash crowd connectivity
    • Inter-provider connectivity
    • Cloud Networking
    • Video
    • Mobility
    Stockholm, June 2010 2011-09-02
  • 10. Socio-Economics WP-B WP-C WP-D 2011-09-02 Standardisation Dissemination Migration Socio-economics Regulatory Business models
  • 11.
    • The project’s website is at
      • http://www.sail-project.eu
    • Deliverables from the project are available at:
      • http://www.sail-project.eu/deliverables
    To Probe Further 2011-09-02
  • 12.
    • Scope: To discuss the implications of:
    • Information-Centric Networking (ICN) as a future networking technology
    • ICN will also change, and require changes to, the business, legal and regulatory landscape, e.g.
      • legal implications of caching in transit (e.g. copyright issues)
      • how peering agreements are made
      • compensation schemes (caches, bandwidth, battery, monetary)
    • Privacy issues related to ICN
      • anonymity vs. legal intercept
    • Goal:
    • To initiate a dialogue between policy makers, business stakeholders, and the research community to create a mutual understanding of these issues.
    • Interactive discussions – few prepared presentations
    Scope and Goal of workshop 2011-09-02
  • 13.
    • Finnish regulatory workshop last year
    • European regulatory workshop next year
    Other workshops 2011-09-02
  • 14. The complete picture Today ’ s Internet § § Next generation 2011-09-02 Tomorrow ’ s Internet (eg. in-net caching) Evolution! Conflicts Evolution? Wanted position: Harmony Might ensure harmony, but with the past What are the main show-stoppers?
  • 15. Scope of workshop Tomorrow ’ s Internet (eg. in-net caching) Today ’ s Internet § § Next generation Explain Identify needs … in order to achieve harmony Understand main show-stoppers 2011-09-02
  • 16.
    • 09.00 Registration, coffee and sandwich (15 min)
    • 09.15 Workshop introduction and presentation of participants (30 min)
    • 09.45 Introduction to information-centric networking technology (30 min)
    • 10.15 Legal/regulatory issues related to caching in ICN (60 min)
    • 11.15 Coffee (30 min)
    • 11.45 Privacy issues related ICN (60 min)
    • 12.45 Wrap up & next steps (20 min)
    Agenda 2011-09-02