Your SlideShare is downloading. ×
67144058 7-mod-arra-hogy-kitorj-a-komfort-zonadbol-es-izgalmasabb-eletet-elj
67144058 7-mod-arra-hogy-kitorj-a-komfort-zonadbol-es-izgalmasabb-eletet-elj
67144058 7-mod-arra-hogy-kitorj-a-komfort-zonadbol-es-izgalmasabb-eletet-elj
67144058 7-mod-arra-hogy-kitorj-a-komfort-zonadbol-es-izgalmasabb-eletet-elj
67144058 7-mod-arra-hogy-kitorj-a-komfort-zonadbol-es-izgalmasabb-eletet-elj
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

67144058 7-mod-arra-hogy-kitorj-a-komfort-zonadbol-es-izgalmasabb-eletet-elj

184

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
184
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. 1 7 mód arra, hogy kitörj a komfort zónádból, és izgalmasabb életet élj Szerezte: Henrik Edberg, Fordította: Memphis (7 Ways to Break Out of Your Comfort Zone and Live a More Exciting Life) Leragadni könny . Bebújsz a meleg, biztonságos és kényelmes komfort zóna mélyére. De ha fejleszteni akarod az életed, el bb vagy utóbb el kell hagynod a zónát. Mert azon kívül vannak az új és izgalmas dolgok, élmények. Unalom helyett szabadság. Itt van 7 ötlet, ami segíthet kilépni a komfort zónádból. Egyesek megkönnyítik a dolgot, és vannak olyanok is, amikre nem gondolsz (vagy kiment a fejedb l). 1. Nézz szembe félelmeiddel. Csináld ezt kis lépésekben. Ez a legjobb módszer, hogy felülkerekedj a félelmeiden, és kilépj a komfort zónádból. Gyakran, ami nem engedi, hogy átlépjük a határt, az a félelem, vagy a gondolat, hogy a félelem leküzdése megterhel lehet. Ez megoldást jelent mindkét problémára. Kitágul a komfort zónád határa, amit l kevésbé lesz kényelmetlen és ijeszt . Például, ha ideges vagy a szociális helyzetekben, akkor talán nem érzed magad képesnek randira hívni másokat. A visszautasítástól való félelem, és hogy tartasz attól, mit gondolnak rólad mások, elérheti, hogy úgy érezd, képtelen vagy feltenni a kérdést.
  • 2. 2 Ezért inkább tegyél kis lépéseket. Lépéseket, mint például azt, hogy el ször csak köszönsz az embereknek. Vagy elkezdesz t bbet beszélni az emberekkel online fórumokon és MSNen. Aztán megpróbálsz minél több beszélgetésben benne lenni a munkahelyeden, iskolában, hogy edzd a társalgási-izmaidat. Azt mondhatnánk, hogy fokozatosan elt nteted az érzékenységed a szociális helyzetekt l, vagy akármit l, amit l félsz. Vagy – egy motiválóbb néz pontból – bátorságot építesz, és kitágítod a komfort zónádat az életed ezen területén (ami gyakran jól jön az élet más területein is) Szóval, azonosítsd a félelmedet. Aztán készíts tervet néhány kisebb lépéssel, hogy fokozatosan csökkentsd a kényelmetlenséget. 2. Próbálj ki valami furát. Egyik nyilvánvaló módja a komfort zóna tágításának, ha új dolgokat csinálsz. De itt egy érdekesebb lehet ség: próbálj ki valami fura, szokatlan dolgot. Amikor valami újat választasz, fennáll a lehet ség, hogy illik a személyiségedhez. Ezért a tapasztalataid korlátozva lesznek. Inkább válassz valami olyat, ami távol áll t led. Valamit, ami még nem te vagy. Valamit, amit se te, se a hozzád közeli emberek nem gondolnának, hogy megtennéd. 3. Szerezz új ismeretségeket. Ezzel új tapasztalatokra, véleményre és érdekl désre tehetsz szert. És nem csak emberek szokásos módon való megismerésére gondolok. Kapj el egy életrajzot valaki olyanról, akir l semmit nem tudsz. Kezdj el olvasni egy könyvet olyan írótól, akit l eddig nem olvastál. Olvass véletlenszer témákat a Wikipedián. Vagy adj RSS-feedet valamihez, amit egyébként sosem olvasnál el.
  • 3. 3 4. Vigyél magaddal egy barátot. Általában könnyebb, ha nem egyedül mész. És ez sok mindenre vonatkozik, arra is, mikor egy érzelmi bungee jumpingra készülsz, hogy kijuss a komfort zónádból. Azt mondom, hogy valószín leg ez a legnépszer bb módja a komfort zóna átlépésének. Ha egy buliba mész, ahol csak néhány embert ismersz, könnyebb, ha viszed az egyik barátodat is. Ha elhatároztad, hogy lejársz kondizni, könnyebb elmenni és csinálni hétr l-hétre, ha van egy edz partnered. Bár, ennek is megvan a lehetséges hátránya. Ha egy barátoddal bulizol, lehet, hogy nem ismersz meg ugyanannyi új embert, mintha egyedül lennél. Ha edz partnerrel jársz kondizni, talán leálltok beszélgetni, és nem az edzésre fordítjátok a figyelmeteket. 5. Képezd magad. A komfort zónád talán képzeletbeli veszélyekt l véd téged. Talán a dolgok nem is olyan bonyolultak és veszélyesek, mint ahogy te gondolod? Végezz némi kutatást. Néhány jó információ valamennyire szétoszlathatja a félelmed és idegességedet. Menj fel Google-ra. Olvass könyveket és blogokat. Kérdezz embereket, akik már voltak hasonló helyzetben. Ha olvasol/hallasz olyanoktól, akik már megcsinálták azt, amit te is meg akarsz látni, hallani, érezni és tenni, az nemcsak csökkenti a negatív érzéseidet, de még értékes és praktikus tanácsokat is kaphatsz.
  • 4. 4 6. Töltsd fel az elmédet pozitív emlékekkel. Képzeld el, milyen jó lenne kilépni a komfort zónádból annak ellenére, amit az agyad és érzéseid diktálnak neked, és mindezt még a kezdés el tt. Gondolj vissza az el z esetekre, mikor kiléptél a zónádból. Fókuszálj a pozitív emlékekre, gondolj arra, hogy mikor kiléptél a zónádból, kaptál egy esélyt. És az nem volt rossz, valójában mókás és izgalmas volt, valami, ami új neked. Sokszor automatikusan felidézzük a negatív tapasztalatunkat – vagy a korábban történtek negatív magyarázatát – még miel tt bármit is tennénk. És megfeledkezünk a pozitív emlékekr l, és eredményekr l. Kerüld el ezt a csapdát. Inkább engedd, hogy a jó emlékek eltöltsék a gondolataid, hogy a dolgok könnyebben menjenek. 7. Használj teknikákat, hogy felpörgesd magad. A jó emlékek el hívásán kívül egy csomó dolgot tehetsz, hogy ideiglenesen feldobd az érzelmi állapotodat. Itt egy kisebb lista: • Használd a zenét. Hallgass felemel és motiváló zenéket. • Használd a tested. Hogyan használod ki azt, hogy a tested hatással van az érzéseidre? Mozogj határozottan, és hamarosan határozottabb leszel. Mozogj izgatottan, és izgatottabb leszel. • Használd a képzeleted. Hunyd be a szemed. Lásd magad el tt, hogy milyen király lesz minden. Milyen csodálatos és izgalmas lesz, amit érezni fogsz. Ez sokkal hasznosabb, mint figyelni, hogy mi minden alakul rosszul.
  • 5. 5 • Használj vezetett meditációt. Szeretem a Talking to Win [beszélgetés a gy zelemért] és a Self-Esteem Supercharger by Learning Strategies [önbizalomfeltöltés tanulási módszerekkel] nev el adásokat. Egy nagy pozitív löketet adnak pár napra. • Használd a légzésedet. Ez nem pont a felpörgéshez kell, inkább, hogy gyorsan lenyugtasd magad. Nézd meg a „Here’s a quick way to better breathing” cím cikket. Hosszabb magyarázatokat találhatsz ezekhez a teknikákhoz – és mégtöbb önbizalom tippet – a „Top 24 tips to making your self confidence soar” cikkben. További önmotivációs ötletért nézd meg a „25 ways to motivate yourself”-et. A félelem és idegesség ellen pedig a „Put a stop to your anxiety with there 8 simple tips” cikket ajánlom.

×