Diari de plàstica

441 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
441
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Diari de plàstica

 1. 1. FONDO: Dibujo Jordi realizado el 25/04/2010 (practicando la escritura) 8 d’octubre de 2010 La primera impressió que tenia era que em costaria molt, però ha set Genial! Na Sara ja m’havia meravellós. He començat dibuixant acomentat que aquesta classe na Marta, que a posatestava molt bé, encara que quan tranquil· lament, deixant la sevaem va dir que havien dibuixat un feina, perquè jo pogués fer el retrat iretrat, vaig pensar que seria prou encara que no he fet justícia a la sevadifícil. careta (gràcies Marta pel teu temps i Avui al matí quan m’ha perdona pel resultat), estic contenta,comentat que havíem de portar m’he llançant a dibuixar com si hobloc de dibuix i “ceres manley” fes cada dia, sense vergonya im’ha fet gràcia i, quan he anat a gaudint de l’activitat.comprar-ho, encara més, pareixiaque estava comprant el material Na Carmen, sa profe, m’anavaescolar d’un dels nenes. Però no, dient i explicant el que havia de fer.ja ja!, era per jo, tota una doneta No és que fos fàcil, simplement elde 39 anys! llapis es deixava portar mentre jo anava parlant amb na Dámaris, na Bé, he arribat tard a classe, ja Laura i na Marina .saps que no puc anar-hi abans, i M’ha sorprès la sensació de relaxrealment estava cansadíssima, que aquesta activitat em dóna. Japerò a set de profit. tenc ganes de tornar.
 2. 2. 22 d’0ctubre de 2010 dit quedi prou bé; com explica perquè ho fem d’aquesta manera i així Divendres, són les 7 de la tarda, experimentam la textura..., enestic cansadíssima, però, així i tot, definitiva, que un es fa una idea deagafo el bloc, les ceres, el llapis i la perquè fem les coses, és a dir, tenen ungoma i me’n vaig cap a classe de sentit.plàstica. Tenc ganes!! Desprès de laclasse passada, no m’ho puc perdre. Jo no record que ningú m`expliques mai quan havia de Bé, sempre m’ha agradat dibuixar, dibuixar alguna cosa, la manera deperò na Carmen t’explica les coses en fer-ho, com l’explicació detallada quetanta paciència, te motiva i t’ensenya a ha fet na Carmen: que allò realment nogaudir de l’activitat, que he d’aprendre és el que representa, sinó que són líniesa tenir paciència, ho voldria dibuixar corbes i rectes, no un cavall (en eltot en cinc minuts. Parec una nena amb nostre cas) i per allí on es comença i lasabates noves. manera de continuar. I llavors t’adones Avui, li he demanat que m’expliques que els exercicis que has fet abans etles activitats que els meus companys ja serveixen ara per aplicar a la pròximahan realitzat, per poder posar-me al dia activitat i em sent capacitada per fer- ho, sigui quin sigui el resultat. Com deia abans, m’agrada comexplica na Carmen (quan hem sortit de També és interessant i aprenc moltclasse, na Pilar, na Lucia i jo ja ho de les experiències pròpies que conta. Bé,comentàvem): com s’han d’utilitzar les ara anem per feina!!, el bloc, el llapis iceres, perquè quan difuminem amb el les ceres m’esperen.
 3. 3. 29 d’octubre de 2010. fer dibuixos per a ells, no són mica realistes, però jo ho veig així. Finalment Avui no hi ha classe. Però com tenc a quedat un fons marí amb dofins, unmolta feina per fer aprofitaré per pop, coral, peixos, eriçons, algues, etc,avançar. ple de colorins, molt bonic. M’agradat He començat el dibuix del cavall, molt aquest dibuix, perquè a més a mésperò no agafo bé les proporcions o les em recorda quan anem amb el vaixelldistancies, l’he esborrat moltes vegades. del meu pare a navegar, pescar i passarEl deixaré per a un altre moment, quan els caps de setmana a la Torreta, quinahagi fugit del meu cap que és un cavall Pau!! Algun dia provaré de remarcari pugui centrar-me només en la per dins els dibuixos, perquè quedin bendistancia que hi ha entre línees. acolorits, crec que el resultat deu ser molt polit. Anem pels peixos i les ceres. Donsmans a l’obra! He de dibuixar un fons Als meus fills també els hi hamarí i almenys 15 peixos, desprès a la agradat molt el dibuix del fons marí.pàgina següent traçar línees rectes, M’ha tocat fer dos fons marins méscorbes, mixtes i pintar amb ceres. perquè ells els poguessin pintar. (EnFinalment, repassant els peixos, Jordi ha repassat les línies del pop enquedarant marcats al darrera del full diferents colors, tal i com havia quedatde colors. La meva imaginació i la al meu dibuix)forma de plasmar-la estan molt En Jordi és un gran seguidor de lesinfluenciades per les pel· lícules dels ceres, combina les ceres i els retoladorsmeus fills i perquè estic acostumada a per a fer les seves “feinetes”
 4. 4. Sensacions amb les ceres....!!! 5 de novembre de 2010. Pel que fa a difuminar les ceres, m’ha agradat més la sensació de fer-ho Avui no he pogut anar a classe. Ha amb la mà, és més suau, en canviset un dia dolent per les emocions. prefereixo difuminar amb paper, pel Encara que és una classe que em resultat. Com canvia el color de la cerarelaxa molt i que a la vegada que una vegada difuminat!!!treball em permet parlar amb les La plana amb ceres difuminadescompanyes i gaudeix de l’ambient, el amb la mà ha quedat una mica bruta.meu estat d’ànim necessitava el refugi Pot ser que l’adrenalina que circulavade casa. dins jo encara m’atabalés. Però en la Així i tot, aprofitant l’absorció i la següent fulla, difuminant les ceres ambpau que em proporciona pintar, he paper, la relaxació ja havia guanyat elaprofitat per fer les feines amb ceres. pols a l’adrenalina i el resultat ha set més nítid. Una vegada que els nens se’n hananat a dormir he començat. S’han fet Encara em fa falta una dosi deles “tantes de la matinada”, no tenc paciència, tenc tantes ganes de vora elconsciència del temps!!! A més a més, he resultat, que ho faig tot a 100 km/hora.aconseguit allò que necessitava: defugirdel món real per una estona i gaudir dela tranquil· litat i la relaxació que emprodueix pintar.
 5. 5. 12 de novembre de 2010. dos tons de color blau, però encara he d’inventar la història. Quedava per fer les tires de papertallades en línies rectes i corbes i desprès He seguit retallant formes rares aldifuminar les ceres que pintam sobre les paper i després coloretjar la forma altires. full. M’ha agradat molt utilitzar dos colors per a una mateixa figura... um!!!! Puc retallar l’escenari del conte i utilitzar aquesta tècnica per pintar-lo. Mentre realitzava aquesta feina,na Natalia m’ha comentat que havíemd’inventar un conte i utilitzar lestècniques que em practicat per fer lesil· lustracions. Ja em venen idees al cap: Desprès toca utilitzar la tinta xina.fer ones amb aquesta tècnica, retallant La veritat, no record la sensació quanel paper en forma d’ona i difuminant s’utilitza i no m’atreu molt, però hi haurà que esperar a provar-ho.
 6. 6. 26 de novembre de 2010. Bé, abans de començar amb la tinta, queda una nova feina amb ceres. Avui no hi ha classe, és el dia del Que bé!!! A vora si aquesta vegadapatró de la Universitat. Molts anys!!! aconsegueixo dominar a les ceres i no que elles em dominin a jo. Una petita història ja ronda pel Na Laura em va explicar en quemeu cap. Un nen agafa un peixet del consistia la feina: una vegada mésriu i el porta a casa. Finalment, retorna dividim el full mitjançant línies rectes i el peix al riu amb corbes. Desprès pintam amb ceres, però els seus amics aquesta vegada un color damunt perquè el l’altra. peixet,tot sol Desprès havia que dibuixar i pintar dins una dos cercles, dos triangles i dos quadrats peixera, està per dalt. Finalment havia que rascar la molt trist. Però cera d’aquestes figures. l’amistat entre el nen i el peix Aquesta vegada ha anat millor, ja segueix perquè coneixia el comportament de les ceres i el nen visita com utilitzar-les. A més, repassar les al peix cada línies divisòries amb color blanc, ha cap de ajudat a amagar les imperfeccions.setmana.
 7. 7. Per fi, he guanyat la batalla a la surten els colors de sota a les líniespressa per acabar les coses i veure el divisòries, envoltant les figuresresultat!!! Vora les feines de les meues resultants o, les combinacions de colorscompanyes de classe, m’espitja per fer-ho dins el triangle, el cercle o el quadrat.tot apressa i passar a la següent M’han sorprès els colors resultantsactivitat. Però d’aquestesm’havia proposat figures, agaudir de l’activitat primerapresent sense pensar vista noen fer la següent i ho pareixiahe aconseguit!!!! que quedessin així. Bé, per sersincera, també he dedir que començaramb la tinta nom’apassiona i crecque això ha influïtamb el temps dedicata aquesta làmina. M’ha quedat ben polida aquestamescla de colors!!!!! M’agrada com
 8. 8. Ja acaba desembre i això vol dir: Bon Nadal He decidit no posar més dates. Aixòés un diari d’experiències, que prefereixcontar amb conjunt sobre una activitatdeterminada, que moltes vegadesnecessita més d’un dia per fer-la. He tornat al dibuix del cavall. Jaja!! Qualsevol cosa es bona abans de latinta!!!! No sé com quedarà finalment, peròaquesta vegada no m’he atabalat tant iestic contenta, encara que no heexaminat molt el resultat. Segur quetrobaria un munt de desproporcions i Vist aquí, no pareix que estigui tanerrades i hauria de tornar a començar. malament. Ja vorem quan estigui acabat i li doni la volta al full.
 9. 9. Any nou, material nou, toca tinta! Desprès de parlar amb na Carmen i explicar-me que el bodegó l’haurem de Ja tenc pensats uns quans materials que pintar amb tinta i anar utilitzant aquestesvull utilitzar: un palet de fusta de gelat, textures, he trobat un sentit a aquesta feinacotó, cartró, fulles seques, pell de taronja, i les idees amb els materials han sorgit méspaper......... Però abans de començar amb fàcilment. Si ja ho diuen, ja, no hi ha resells, provaré amb el pinzell. com l’aprenentatge Desprès de 7 o 8 significatiu!!!!!textures diferents, costa Finalment, hetrobar-ne de noves. El paper utilitzat un mocadorallí on faig les proves està de paper i un cordó,més negre que blanc desprès per fer 16 texturesde tantes pinzellades. Poc a diferents en cada unpoc, van sortint coses noves i d’ells. Com deia, hamira per on, que això de la set més fàcil saber latinta no es tan avorrit com textura que voliajo pensava! pensant l’objecte que Ara anirem per les textures amb diversos podria pintar i l’aspecte que li voldriamaterials. Em pareix prou difícil això de fer donar.tantes textures diferents, però té la seva Ja tenc una nova amiga en el móngràcia. Fins i tot he deixat la meva artístic, LA TINTA.. LA TINTAempremta com al DNI.
 10. 10. Sorpresa!!!!! Com sempre arribo tard a una ala, quasi quasi pareixia que havia declasse i no se que toca per a la classe següent. començar a volar.Quan he arribat pensava que feria els He provat l’experiència del mocador abodegons, però no, he trobat a les meus casa, bé millor dit, al pati de l’escola delscompanyes tafanejant amb fang. Que guay!! meus fills. Com tots els dilluns, mentre en Però abans de començar amb aquest David és a classe d’anglès, en Jordi, namaterial, toca una experiència prèvia, per a Paula i jo jugam pel pati de l’escola. Avuidesprès donar forma a les sensacions també estava el meu home, que té vacances.viscudes damunt del fang. Anem a provar l’activitat!!!! Na Carmen m’ha tapat He començat pel meu home,els ulls i tocant les puntetes quin desastre!!!!, desprès de 24 anysdels seus dits, havia de junts, no ha mostrat ni un pel dedeixar-me dur. Segons el seu confiança amb jo. Desprès tocavacomentari, pareixia nerviosa, provar amb en Jordi i na Paula,però tot el contrari, he però crec que són massa petits (4 i http://fotos-bebes.net/tag/bebesgaudit, em sentia volar i en 2,5 anys), agafaven les mevesbones mans. mans com si els anés a deixar. Hem canviat els rols, m’he posat el mocador als Per expressar allò que he sentit, he fet ull (he fet trampa, perquè veia una miqueta)una figura d’un infant dins el palmell i m’he deixat guiar per en Jordi i na Paula.d’una mà grossa. També una figura Pareixia una baldufa de tantes voltes queenvoltada per una abraçada gegant i també m’han donat. Almenys em passat una estona molt divertida!!!!!
 11. 11. I les darreres pinzellades..... verd oliva no m’ha quedat gaire bé!!!! He començat amb les témperes. Com no Com deia, és sorprenent, quin gris tirantpodia ésser d’altra manera, he començat a a marró m’ha quedat amb el groc, magenta,gaudir i a tafanejar amb els colors. Em blanc i blau. Sempre m’han agradat elsvenen al cap les “pastetes” que feia amb terra experiments i aquesta activitat és una bonao sorra i aigua quan era petita, mentre ocasió per experimentar amb els colors.barrejo els colors. Això de mesclar colors és Encara em queden hipòtesis per a comprovar:divertit i sorprenent. quedarà més lluminosa la làmina de colors Primer he mesclada amb blanc quecomençat amb un la mesclada amb negre?,color tot sol. El pinzell Obtindré el blau fosc dels’ha portat molt bé i fons de la mar, quanha fet el que jo li ajunti el blau amb elmanava. Desprès, negre?, trobaré un verdrecordant els colors llimó? I la gamma desecundaris, he ajuntat taronges i marrons de lados colors primaris, i tardor?.........naturalment dos i dossón quatre i groc i Dons si que m’hablau fan verd. Però la sorprès això de fergràcia és trobar la mescles! Amb el colortonalitat que busc. El blanc , el groc i el blau, he trobat una bona
 12. 12. gamma de verds. Qualcun d’ells em recorda Ah!!!, el blau fosc del les profunditatsa les diferents tonalitats d’aigua que trobam oceàniques també l’he trobat.quan anem amb el llaüt cap a Formentera. Contràriament al que jo pensava, la mescla amb color negre, es tan polida o més que Però, el que no pensava , és que l’altra.ajuntant unamiqueta de negre igroc i afegint blau,aconseguís lestonalitats verdoses La meva filla petita tambéde les oliveres. La estava entusiasmada ambveritat és que en un l’activitat. Mira quins gargots,primer moment controlats o no, tant polits.creia que nomésaconseguiriaenfosquir molt elscolors. Però ha setfantàsticcomprovar, queposant unaquantitat minúscula de negre, podia variarel groc i, ajudat del magenta, convertir-loen una gran varietat de taronges.
 13. 13. Rosa Marí CardonaLa novel alumna de Educación Plástica i Estética. En un lugar de la UIB, de cuyaclase no puedo olvidarme, no hamucho tiempo que pintaba unaalumna de las de pincel, enastillero, tinta, témpera, lápiz i blocen la mano……..

×