Crowdsourced presentatie: Nieuwe manieren van waarde creatie - nieuwe marketing | versie 1

1,832 views

Published on

Ik hoop dat deze eerste versie over nieuwe manieren van waarde creatie en nieuw marketing waardevol is voor je.

Ik wil deze presentatie over nieuwe manieren van waarde creatie graag beter maken. Dus wil je ook bijdragen aan versie 2? Stuur mij je input en ik ga ermee aan de slag! Iedereen die input geeft vermeld ik in de volgende presentatie! Alvast bedankt. samen maken we het het waardevoller!

Robert van Geenhuizen
info@rogenica.nl
http://www.twitter.com/rogenica
http://www.rogenica.nl
http://www.linkedin.com/in/robertvangeenhuizen

Published in: Business, News & Politics
1 Comment
1 Like
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
1,832
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
229
Actions
Shares
0
Downloads
50
Comments
1
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Crowdsourced presentatie: Nieuwe manieren van waarde creatie - nieuwe marketing | versie 1

 1. 1. The art of creating value New marketing
 2. 2. ‘DE MANIER WAAROP WE GEWEND ZIJN MARKETING TE BEDRIJVEN, IS RADICAAL AAN HET VERANDEREN.’ (NIEUWE) BEDRIJVEN DIE NIEUWE MARKETING OMARMEN EN TOT IN HUN GENEN BEGRIJPEN ZIJN ONVOORSTELBAAR SUCCESVOL, ZIJ ZIJN DE ‘GAME CHANGERS. AAN DE ANDERE KANT ZIE JE TRADITIONELE BEDRIJVEN VEEL MOEITE HEBBEN MET HET SUCCESVOL INZETTEN VAN NIEUWE MARKETING TOOLS WAAR DIE ANDERE BEDRIJVEN JUIST ONGEKEND SUCCES MEE HEBBEN.
 3. 3. IEDEREEN DIE EEN BEDRIJF HEEFT ZOU ZICHZELF EEN BELANGRIJKE VRAAG MOETEN STELLEN... HOE KAN IK PROFITEREN VAN DEZE NIEUWE MARKETING METHODEN EN OOK EEN ‘GAME CHANGER’ ZIJN?
 4. 4. OM DIT NIEUWE POTENTIEEL TE BEGRIJPEN EN HET IN JE VOORDEEL TE LATEN WERKEN, MOETEN WE TERUG GAAN NAAR DE ESSENTIE.
 5. 5. ER WAS EEN TIJD DAT DAT DE ECONOMIE VOORNAMELIJK GING OM COMMODITY’S... Wat drijft de economie? Wat moeten bedrijven doen? Koopcriterium consumenten? Commodity’s Leveren Beschikbaarheid
 6. 6. TOEN DE INDUSTRIËLE REVOLUTIE BEGON, GING HET VOORAL OVER MIDDELMATIGE PRODUCTEN VOOR DE MASSA... Wat drijft de economie? Wat moeten bedrijven doen? Koopcriterium consumenten? Goederen Controle houden Kosten Commodity’s Leveren Beschikbaarheid
 7. 7. TOEN GOEDEREN OOK EEN COMMODITY WERDEN, WILDEN MENSEN KWALITEIT, DUS DE ECONOMIE WERD VOORNAMELIJK GEDREVEN DOOR SERVICES... Wat drijft de economie? Wat moeten bedrijven doen? Koopcriterium consumenten? Services Verbeteren Kwaliteit Goederen Controle houden Kosten Commodity’s Leveren Beschikbaarheid
 8. 8. TOEN SERVICE OOK EEN COMMODITY WERD WILDEN MENSEN WEER AUTHENTIEKE ERVARINGEN... Wat drijft de economie? Wat moeten bedrijven doen? Koopcriterium consumenten? Ervaringen Genereren Authenticiteit Services Verbeteren Kwaliteit Goederen Controle houden Kosten Commodity’s Leveren Beschikbaarheid
 9. 9. MARKETING, OF TERWIJL, HET CREËREN VAN WAARDE(MARKT - GETTING) GING IN DE INDUSTRIËLE ECONOMIE VOORAL OVER KONINKRIJKJE SPELEN... • ONDERZOEK HOE JE EEN PRODUCT EEN PRODUCT ZO GOEDKOOP MOGELIJK KUNT MAKEN VOOR DE MASSA. • ZORG DAT JE DE BELANGRIJKSTE DISTRIBUTIE KANALEN TOE-EIGENT. • VERTEL ZOVEEL MENSEN ALS MOGELIJK OVER JE PRODUCT DOOR MIDDEL VAN INTERRUPTIE MARKETING EN MASSA MEDIA(MARKETING & RECLAME). • VERKOOP!
 10. 10. DE INTERNET REVOLUTIE VERANDERDE EEN AANTAL BELANGRIJKE ZAKEN... • HET INTERNET MAAKT HET TOE-EIGENEN VAN DISTRIBUTIE KANALEN MINDER WAARDEVOL. • DE FRAGMENTATIE VAN MEDIA MAAKT HET MOEILIJKER OM DE KRITISCHE MASSA TE BEREIKEN. • INTERNET HELPT IN HET OP MAAT MAKEN VAN PRODUCTEN. HET MAAKT ZE DAARDOOR RELEVANTER EN WAARDEVOLLER VOOR DE KLANT. DIT MAAKT HET MOEILIJKER OM MIDDELMATIGE PRODUCTEN, GEMAAKT VOOR DE MASSA, TE VERKOPEN.
 11. 11. HET INTERNET VERANDERDE NOG EEN AANTAL BELANGRIJKE ZAKEN… • HET INTERNET STELT BEDRIJVEN WEER ECHT IN STAAT OM TE LUISTEREN NAAR DE KLANTEN(DIALOGEN). DAARDOOR NEGEREN MENSEN DE BEDRIJVEN DIE ZICH GEDRAGEN ALS DE KONING EN VERHEERLIJKEN DE BEDRIJVEN DIE WEL NAAR ZE LUISTEREN! • HET INTERNET CREËERT EEN GROTERE MATE VAN TRANSPARANTIE. DIT IS EEN GOEDE ZAAK IN EEN ECONOMIE WAAR HET BELANGRIJKSTE KOOP CRITERIUM AUTHENTICITEIT IS. • VOOR HET INTERNET GING HET ALLEEN OM DE ‘SHORT HEAD’(MASSA). HET INTERNET MAAK VAN DE ‘LONG TAIL’ OOK EEN SERIEUZE MARKT WAARIN VEEL VERDIENT KAN WORDEN. VEEL KLEINE MARKTEN BIJ ELKAAR ZIJN OOK EEN GROTE MARKT! • DE DIALOOG MAAKT HET MAKKELIJK OM PERMISSIE MARKETING TE KUNNEN DOEN.
 12. 12. DE ECONOMIE DIE GEDREVEN WORD DOOR HET RENDEREN VAN AUTHENTIEKE ERVARINGEN, IN COMBINATIE MET DE INTERNET REVOLUTIE VERANDERT DE ESSENTIE VAN WAARDE CREATIE. DAARBIJ VERANDERD HET DUS OOK DE MANIER WAAROP WE TRADITIONEEL GEWEND ZIJN MARKETING TE BEDRIJVEN.
 13. 13. • RECLAME MOET IN ESSENTIE GAAN OVER HET VERANDEREN VAN DE PERCEPTIE VAN MENSEN IN PLAATS VAN HET VERANDEREN VAN HET PRODUCT. DIT IS STEEDS MOEILIJKER IN EEN ECONOMIE GEDREVEN DOOR AUTHENTICITEIT. OOK DE TRANSPARANTIE VAN HET INTERNET HELPT HIER NIET BIJ. TRADITIONELE RECLAME DIE VAN BEDRIJVEN EN PRODUCTEN IETS PROBEERT TE MAKEN DAT ZE NIET ZIJN (MOOIMAKERIJ) DAT WERKT GEWOON NIET IN EEN AUTHENTICITEIT ECONOMIE! • ALS PRODUCTEN EN SERVICES ERVARINGEN WORDEN, GAAT HET VOORNAMELIJK OVER HET IDEE ERACHTER. • WE MOETEN ZAKEN OMDRAAIEN. WE MOETEN WEER PRODUCTEN MAKEN VOOR DE KLANTEN IN PLAATS VAN KLANTEN TE ZOEKEN BIJ DE PRODUCTEN! • DE MEDIA ZIJN GEDEFRAGMENTEERD, MENSEN HEBBEN MINDER TIJD EN MOETEN MEER KEUZES MAKEN. AANDACHT KRIJGEN IS ALLEEN MOGELIJK ALS JE IETS WAARDEVOLS EN RELEVANT TE BIEDEN HEBT. • HET GAAT NIET MEER OM HOEVEEL, MAAR OM WIE!
 14. 14. Nieuwe marketing gaat voornamelijk over... Het creëren van een geweldig idee. doorlopend In de vorm van een business model waarin marketing in het fundament ingebakken zit. proces Het creëren van een kader rond het idee(een merk). Mensen herkennen waarde door middel van kaders. Als er geen kaders zijn vinden mensen het moeilijk om de waarde van iets in te zien. Een merk is een goede tool in het Maak iets geweldigs waar mensen over zouden kunnen praten. Maak iets waardevols en relevants en vertel er een authentiek verhaal omheen. herhalend proces Denk niet gelijk aan de massa, maar denk aan de mensen die het idee kunnen dragen met passie! Faciliteer dat mensen er over kunnen praten. Luister ook naar mensen om producten te verbeteren en om geweldige nieuwe producten te kunnen maken(lees:idee). Krijg permissie. Gebruik de permissie van de klant om deze klanten weer te vertellen over je nieuwe ideeën(verbeterde of nieuwe producten).
 15. 15. NIEUWE MARKETING VERANDERD ALLES TOT IN DE ESSENTIE. ZELFS DE BEROEMDE MARKETING MIX MOET JE IN EEN ANDERE CONTEXT ZIEN... • ALS JE PRODUCT EEN ERVARING IS, ZIJN ZELFS DE PLAATS EN DE MENSEN EEN ONDERDEEL VAN HET PRODUCT. • ALS EEN PRODUCT GEMAAKT WORDT VOOR DE KLANTEN WORDT HET PRODUCT DE PROMOTIE. • EN NU MENSEN OP GROTE SCHAAL KUNNEN PRATEN MET ELKAAR IS ALLES PROMOTIE GEWORDEN!
 16. 16. DUS NIEUWE MARKETING EN WAARDE CREATIE GAAT VOORNAMELIJK OVER IDEEËN EN HET VERTELLEN VAN VERHALEN. WANT HET ZIJN DE IDEEËN DIE ZICH VERSPREIDEN DIE WINNEN. DUS NU JE DIT WEET, WAT GA JIJ EIGENLIJK DOEN?
 17. 17. ALS JE GEEN GEBRUIK MAAKT VAN DE KANSEN, ZIJN DIT UITEINDELIJK JE GROOTSTE BEDREIGINGEN! BEN JE ER KLAAR VOOR OM DE STATUS QUO UIT TE DAGEN?
 18. 18. Ik wil deze presentatie over nieuwe manieren van waarde creatie graag beter maken. Dus wil je ook bijdragen aan versie 2? Stuur mij je input en ik ga ermee aan de slag! Iedereen die input geeft vermeld ik in de volgende presentatie! Alvast bedankt. samen maken we het het waardevoller! Robert van Geenhuizen info@rogenica.nl http://www.twitter.com/rogenica http://www.rogenica.nl http://www.linkedin.com/in/robertvangeenhuizen
 19. 19. Ik ben Robert van Geenhuizen en als communication designer ondersteun ik mensen die de status quo willen uitdagen.
 20. 20. IDEAS THAT SPREAD ARE THE ONES THAT WIN!

×