Your SlideShare is downloading. ×
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
415
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Museu Nacional d’Art de Catalunya.
  El Lloc: L’edifici, la seva situació, transport i mapa:
  El Museu Nacional d’Art de Catalunya, està situat al parc de Montjuic de Barcelona. L’Edifici el podem trobar a la muntanya de Montjuic , en un entorn privilegiat des del qual pots gaudir d’una vista magnífica i única
  Transport:
  Metro: L1 i L3 (Pl. Espanya)
  Autobusos: Parc de Montjuic (Av. De Maria Cristina-MNAC) 50 (Av. De l’Estadi/Piscines Picornell) 13 (Av.Marquès de Comillas/Poble Espanyol) 55(Museu MNAC/Museu Etnològic) 37, 57, i 157 (Pl. Esanya-Av. Paral·lel) fins a Pl. d'Espanya 9, 27, 30, 37, 56,57, 65, 79, 109, 157, 165
  Bus turístic: MNAC
  FGC: L8, S33, S4, S8, R5, R6 (Estació Espanya)
  Mapa: Museu Nacional D’Art de Catalunya
  Anomena les col·leccions del Museu:
  Romànic
  Gòtic
  Renaixement i Barroc
  Art Modern
  Dibuix, Gravats i Cartells
  Numismàtica
  Entra en la web del museu a” programes educatius” i en poques paraules exposa:
  Quin és l’objectiu del servei pedagògic del Museu?
  Son propostes pedagògiques que faciliten l’observació i proposen la creació de noves línies de treball.
  Les Activitats per la formació del professorat. Explica els cursos i jornades dirigits al professorat.
  El Departament d’Educació, a banda del préstec del material didàctic que pots trobar especificat a Recursos educatius, ofereix atenció personalitzada als ensenyants i educadors en general. En aquestes trobades, que són un primer contacte amb les col·leccions del Museu, es donen una sèrie de pautes per integrar l’art en el currículum escolar i es plantegen diferents maneres d’utilitzar el museu com recurs educatiu.
  L’horari d’atenció és dimecres, dijous i divendres de 12.00 a 14.00.
  Si tu volguessis organitzar una sortida amb els teus alumnes quins passos hauries de fer?
  Mitjançant una trucada al telèfon corresponent o bé enviant un correu electrònic. La reserva no es considera efectiva
  fins a l’emissió de la carta de confirmació de reserva per part del Servei de concertació de visites per grup.
  Un cop arribes al museu, presentar la carta de confirmació la qual exposa el tipus de visita, el nombre de alumnes, l’horari i la data. El pagament es farà el mateix dia de la visita a les taquilles del Museu i en metàl·lic.
  Després cal esperar alguna persona del Museu la qual expliqui com s’ha de fer per poder entrar a les sales.
  Explica la diferencia entre vistes dinamitzades, comentades i taller.
  La visita comentada, consta d’un educador que condueix el grup a través de les sales d’exposició del Museu. A partir del contacte directe amb les obres d’art i de la interacció amb els membres del grup, ens proposen desenvolupar la capacitat de diàleg, observació, anàlisis, relació i de síntesis dels alumnes.
  La vista dinamitzada,en aquesta modalitat per visita, per treballar els continguts de cada proposta a més a més del contacte amb les obres d’art, l’educador utilitza una sèrie de recursos materials de caràcter divers i d’estratègies que complementen i pretenen una major interacció entre els membres del grup.
  La visita taller, aquesta modalitat us ofereix un recorregut per les sales d’exposició que presenten els continguts de cada proposta a través de l’observació sistemàtica d’una selecció d’obres de les col·leccions. Una vegada al taller, explorem els coneixements adquirits a la visita a partir de l’expressió creativa, tot intervenint sobre suports i materials diversos.
  La visita
  Objectius i continguts més rellevants que s’han treballat:
  Els objectius són:
  Conèixer que és un museu
  Motivar la creativitat, la imaginació i l’habilitat corporal a partir de la representació i caracterització de les fades i els follets
  Observar obres d’art del segle XIX i XX
  Fer exercicis d’expressió corporal i dansa
  Seguir les explicacions i interactuar amb l’educador - guia.
  Com s’ha guiat l’observació?
  L’observació s’ha guiat a través d’una educadora la qual ens anava explicant el món de les Fades i els Follets. En alguns punts més rellevants, l’educadora fins i tot ens ha aportat una titella( la goteta d’aigua) la qual ocasiona que els nens s’imaginin millor l’hàbitat de les Fades(l’aigua) i alhora d’agafar fulles o llençar flors aproxima als nens al món dels Follets (bosc).
  Com s’ha guiat la reflexió?
  A mesura que l’educadora anava explicant el món de les Fades, anava fent punt de reflexió sobre les Fades i els Follets com per exemple: la manera de ballar de les Fades, la manera de caminar els Follets, la forma en que s’aixequen les Fades, la vestimenta...Un cop els infants aprenen totes aquestes coses, l’educador s’ha n’adona de si els nens han aprés a través de preguntes o bé al taller.
  Valoració global de la visita i opinió personal:
  Considero que aquesta visita dinamitzada i alhora també taller, és un bon mètode de que els infants aprenguin el món imaginari i fantàstic del món de les fades i els follets. A partir de la màgia, el
  suport d’algun material i la practica per acabar crec que els nens aconsegueixen endinsar-se en aquest món i fins i tot els hi encantaria viure per uns instants.
  A l’escola un cop hagin vist la Dansa de les Fades i els Follets, poden fer diverses activitats amb totes les coses que han aprés com per exemple un mural amb tot els que envolta aquest personatges o bé disfresses o tornar a ballar la dansa apresa en el taller.
  Anàlisis d’una obra d’Art:
  El Somni de Joan Brull:
  Dimensió Experiencial : Aquesta obra és un cúmul de sensacions pacífiques, agradables, tranqui-les, que expressa un moment de relaxació, de fer una carícia, parlar xiuxiuejant, tendre, etc.
  Dimensió Temàtica: Aquest quadre fa referència a les emocions i als sentiments que en aquests moments tant febles està vivint la Fada, la qual cautelosament està observant a la resta de Fades com ballen.
  La Fada està tant lluny de les altres per tal de no espantar-les per la mateixa manera hi ha aquest ambient de silenci i pau en l’entorn del llac.

×