BMD5 - Opdracht 1

267 views
188 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
267
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

BMD5 - Opdracht 1

 1. 1. Seizoen 5 – Opdracht 1 xTurtly
 2. 2. Welkom bij alweer het vijfde seizoen van Build my Dream. Dezekeer zijn we op zoek gegaan naar een simpel, maar praktisch huisjevoor meneer Knak. En geloof me. We hebben een mooie gevonden!
 3. 3. De eisen van meneer Knak: Kleine kavel met een klein huisje Budget: 12.000,- Bed Minstens twee stoelen Tafel Wc Wasgelegenheid Vuur om te koken Veel ‘rommel’: verzamelde spulletjes Veel planten en bloemen Géén elektriciteit (koelkast, lampen) Geen kledingkast
 4. 4. Dit huisje ziet er wellicht wat vervallen uit, maar sluit precies aanbij de wensen en eisen van meneer Knak. Nieuwbouw zou niet in desmaak vallen. Dit huisje sluit mooi aan bij zijn vrije leventje, maar is wel van de meeste gemakken voorzien!
 5. 5. De plattegrond Dit huisje heeft maar: €9.602,- gekost!Dat betekent dat meneer Knak nog voldoende spaargeld over heeft, zoals hij wenste!
 6. 6. Als je het huisje van wat dichterbij bekijkt, zie je dat de voordeur mooi blendt in het vervallen hout van het huisje. De eerste gemakken zien we al buiten: een schep aan de muur en rieten draagmanden. Waar die voor dienen zien we straks!
 7. 7. Eerst gaan we naar binnen. Bij binnenkomst zie je meteen degezellige kachel, met een heerlijke stoel. Brandstof voor de kachel is hier in de omgeving volop te vinden.
 8. 8. Hier zie je goed het slaapgedeelte. Het matras is nog in prima staat.Naast het bed staat nog een kaars als je ‘s nachts naar de wc wil. En touw komt natuurlijk altijd wel van pas! Ook hebben we tweeluikjes kunnen vinden bij de kringloop, zodat je geen last hebt van het licht in de zomer.
 9. 9. Meneer Knak had voldoende spullen al verzameld om de rest vanhet huisje nog wat op te leuken. We hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt.
 10. 10. Het kastje aan de muur is ideaal om groenten en fruit in te bewaren. Waar meneer Knak deze vandaan moet halen zien we straks!
 11. 11. We hebben ook nog een plekje gecreëerd om wat te kunnen eten,lezen of knutselen. De vaas kan nog gerepareerd worden en later gebruikt worden voor versgeplukte bloemen. De boekenkast is gemaakt van gevonden bakstenen uit de omgeving. Simpel, maar praktisch.
 12. 12. Achter de muur zit de ‘badkamer’ verscholen. Er is in dit huisjegeen stromend water aanwezig, maar met het kraakheldere water uit het meertje en de handige emmers, kan meneer Knak zich gewoon wassen.
 13. 13. Als je naar links kijkt, wanneer je het huisje verlaat, zie je de wildegroenten en fruit die een eindje verderop groeien. Meneer Knak kan hier naar hartenlust gebruik van maken. De rieten manden komen dan goed van pas.
 14. 14. Aan de andere kant zien we een overdekt stukje tuin. Hier isplaatsgemaakt voor ‘de keuken’. Dus als het regent kan meneer Knak nog steeds genieten van een warme maaltijd.
 15. 15. Het eten groeit en leeft op loopafstand en is bovendien gratis!
 16. 16. ‘s Avonds maken alle vuurtjes en kaarsjes een gezellig sfeertje. Zowel binnen als buiten.
 17. 17. Nog een aantal impressiefoto’s
 18. 18. Bedankt voor het kijken en vergeet niet te stemmen!

×