BMD seizoen 5 - opdracht 2

168 views
140 views

Published on

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
168
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

BMD seizoen 5 - opdracht 2

 1. 1. BMD seizoen 5Opdracht 2 xTurtly
 2. 2. Eisen Woonkamer met speelhoek Eetkamer met kinderstoel Keuken Washok Toilet 4 slaapkamers 2 badkamers Zolder: carnaval & muziek / rommeltjes Buiten: terras, speelplek, moestuin, hek Lievelingskleuren: blauw, groen, groen, rood en geen voorkeur Budget: €450.000,-
 3. 3. Welkom! Welkom bij alweer een nieuwe aflevering van Build my Dream, seizoen 5. Dit keer hebben we het huis van de familie van Dam een stevige renovatie gegeven. Zie hier het resultaat!
 4. 4. Plattegrond De plattegrond van de begane grond. In het huis links de keuken en eetkamer gecombineerd, het midden de hal, het toilet en het washok en rechts de grote woonkamer.
 5. 5. Hal De hal is rustig gehouden, met natuurlijk een vrolijke noot door de kapstokken. De deur leidt naar het toilet, de boog aan mijn rechterkant naar de woonkamer en links naar de keuken en eetkamer (buiten beeld)
 6. 6. Toilet De badkamers en het toilet zijn rustig gehouden. Zwart met gebroken wit en houtaccenten in alle objecten.
 7. 7. Washok Achter de trap is het washok verstopt. Hier staan een wasmachine en droger, kledingrek om kleding uit te hangen en twee wasmanden om de was uit alle kamers nog eens goed gescheiden te houden (we willen geen roze shirts die eerst wit waren!)
 8. 8. Woonkamer Op naar de woonkamer. De woonkamer is verdeeld in verschillende hoeken. Dit is de hoek waar ook de tv staat. Gezellig met z’n allen ‘s avonds op de bank.
 9. 9. Woonkamer In het midden staat de grote boekenkast met boeken voor jong en oud! Van heerlijke recepten tot zakelijke encyclopedieën en van kinderboeken tot spannende thrillers. Ook staat er een dominotafel en tafel voor elpees!
 10. 10. Woonkamer Aan deze kant van de woonkamer heb je een prachtig uitzicht, zowel op de kids die aan het spelen zijn als de prachtige natuur rondom het huis. Ook hebben we hier een hoek gecreëerd voor de gezinscomputer.
 11. 11. Keuken En we gaan weer verder naar de keuken. In de keuken komen de groenaccenten terug die Rosalinda zo mooi vindt. Ook hebben we besloten de eetkamer en keuken in één ruimte te plaatsen. En er was zelfs plaats voor een wijnrek.
 12. 12. Eetgedeelte Een chique ruimte om gasten te ontvangen die graag een hapje mee-eten. ‘s Avonds ook nog gezellig de open haard aan en je hebt gegarandeerd een prachtige avond. Mocht je nog even willen uitbuiken en doorkletsen, dan is daar ook een fijn zitje voor.
 13. 13. Plattegrond De plattegrond van de eerste verdieping. Links de masterbedroom met aangrenzend de badkamer. Onderin midden de kamer van Johannes, daarnaast de kamer van Brechtje en bovenin de kamer van Jacobus.
 14. 14. Overloop Hup, naar boven. De overloop is rustig gehouden en biedt vooral gelegenheid om bij alle kamers te komen. Maar vanwege het prachtige uitzicht, is hier ook nog plaats gemaakt om eventuele inspiratie op het doek over te brengen.
 15. 15. Masterbedroom In de masterbedroom komen vooral de kleuren van Egbert terug. Blauw geeft rust. Ook hier staat een computer voor alleen Egbert en Rosalinda, zodat deze niet volstaat met allerlei spelletjes. Ook is er een zitje om je even terug te trekken.
 16. 16. Badkamer ouders De badkamer is zoals gezegd in dezelfde stijl als het toilet beneden. Met een apart hoekje voor de toilet voor enige privacy en een dubbele wastafel.
 17. 17. Badkamer ouders En een heerlijk ligbad en de meest luxe aanwinst van deze kamer: een inloopdouche. Groot genoeg om lekker samen te douchen.. (vul de rest zelf maar in..)
 18. 18. Johannes’ kamer Kleine jongens worden veel te snel groot, maar met deze kamer willen ze graag nog even klein blijven. Johannes heeft een stoere kasteelkamer gekregen waarin zijn lievelingskleur overheerst. Ik sla u hierbij tot ridder, ridder Johannes!
 19. 19. Brechtjes kamer Het kleine meisje had nog geen voorkeur voor een kleur, dus hebben we besloten voor lichtgroen en een schattige uilenprint die ook op de stoel terugkomt. Hier kan mama haar ‘s avonds nog lekker voorlezen voordat ze in slaap valt.
 20. 20. Jacobus’ kamer Voor Jacobus hebben we een echte piratenkamer! Lekker stoer met accenten in zijn lievelingskleur.
 21. 21. Jacobus’ kamer Hij heeft het geluk dat hij aan de achterkant van het huis slaapt, zo heeft hij een geweldig uitzicht op de omgeving, die hij kan verkennen met zijn telescoop.
 22. 22. Badkamer kinderen De badkamer voor de kinderen heeft dezelfde stijl als de andere badkamer. Er is met opzet niet gekozen voor een kinderlijke badkamer zodat deze kamer niet binnen een paar jaar ook nog vervangen hoeft te worden. Ook hier is er een apart hoekje voor de wc en twee wasmanden om de was te scheiden.
 23. 23. Badkamer kinderen Deze badkamer beschikt ook over een dubbele wastafel en een relaxt ligbad. Hier geen inloopdouche, maar dat hebben de kinderen ook (nog) niet nodig.
 24. 24. Plattegrond Op naar de zolder. De zolder bestaat uit één kamer die in verschillende hoeken is gedeeld. Bovenin zie je de opslagruimte voor Rosalinda, rechtsonder de muziekinstrumenten van Egbert en de rest is gewijd aan carnaval en muziek!
 25. 25. Zolder Als je de trap neemt naar boven zie je direct de muziekinstrumenten van Egbert. Mochten de kinderen of hijzelf dat later nog fanatieker gaan gebruiken, dan kunnen ze ook in de woonkamer of op de overloop geplaatst worden.
 26. 26. Zolder Hier is de opslagplaats voor Rosalinda. Aan twee kanten staan wat ‘rommeltjes’ zoals ze het zelf noemde en links staan de kerstspullen die tijdens de wintermaanden weer naar beneden mogen.
 27. 27. Zolder De carnavals- en muziekruimte. Hier zie je het prikbord waar alle ideeën op geprikt kunnen worden, met daarnaast een paspop voor eventuele creaties. Het hoekje is perfect om eens lekker van de muziek te genieten, of het nou carnavalsmuziek is of iets anders.
 28. 28. Zolder Carnaval is niet compleet zonder een goede outfit – zie je zo – en natuurlijk alle accessoires zoals kapsels, schmink en andere toeters en bellen. Hier heb je volop ruimte om je hele creatie te bekijken en goed licht en materiaal om alles er tiptop uit te laten zien!
 29. 29. Zolder En als laatste natuurlijk de outfits. Hier hangen alle pakken van de afgelopen jaren op een rijtje. Gedragen of gekocht, je kunt er zeker nog wat mee. Vergeet ook niet de bijpassende schoenen en de gekke hoeden!
 30. 30. Plattegrond Dat was het hele huis, maar dan zijn we natuurlijk nog niet klaar! We hebben nog de prachtige tuin en garage nog niet bekeken! Links onderin hebben we een voetbalveldje gecreëerd, linksboven een boomhut, moestuintje, ruim terras en een plek om te spelen.
 31. 31. Tuin Een groot terras voor heerlijke avondjes en dagjes ontspanning. Je kunt met z’n allen lekker barbecueën, gezellig kletsen op de sofa’s of heerlijk achterover hangen in de jacuzzi.
 32. 32. Tuin De kinderen komen ook niets tekort. Kleine Brechtje kan veilig op het zachte kleed spelen onder het toeziend oog van haar ouders, of lekker met haar broers in de zandbak!
 33. 33. Tuin De twee heren kunnen zich ook nog vermaken op de schommels, lekker afkoelen bij de sproeier of spelen in de boomhut.
 34. 34. Tuin Rosalinda wilde graag een moestuin. Hiervoor hebben we een speciale ruimte gecreëerd die ze naar hartenlust zelf in kan vullen. Buiten de tuin is een voetbalveldje. De straat is rustig genoeg dat er geen ongelukken gebeuren en vanuit de tuin kun je een oogje in het zeil houden.
 35. 35. Garage Buiten de garage staan fietsenrekken voor de gasten. Binnen is er plaats voor twee auto’s, die ze zelf al hebben aangeschaft natuurlijk, en voor iedereen hebben we nog een fiets cadeau! Zelfs voor Brechtje, hoewel zij nog wat moet groeien.
 36. 36. Garage Er is ook nog plaats voor Egbert om eens lekker te klussen. De garage is voorzien van alle noodzakelijke materialen.
 37. 37. Plattegronden Nog één keer alle plattegronden voor een goed beeld van het huis. Het huis heeft in totaal $216.945,- gekost, ruim binnen het budget dus!
 38. 38. Plattegronden
 39. 39. Plattegronden
 40. 40. Bedankt voor het kijken! Bedankt voor het kijken en vergeet niet te stemmen! Groetjes, xTurtly

×