VW: Happy Family?

425 views

Published on

Published in: Entertainment & Humor, Travel
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
425
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
45
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

VW: Happy Family?

 1. 1. VW: Happy Family? Generaties: (1.) Nel (ouderdom) (2.) Jeffrey (ouderdom) x Carlijn (honger) (3.) Rebecca (ouderdom) x Xander (geest), Lara x Ciske (geest) x Tom, Marc (honger) (4.) Nina, Tessa, Roy, Patrick Lara komt langzaam over het verlies van haar zus heen. Roy maakt Tessa het leven zuur, ze is vreselijk bang voor hem. Nina en Scott maakten hun eerste afspraakjes, en het was voor hun allebei wel duidelijk dat er een klik was! In deze update mag ik ze 2 dagen besturen. X
 2. 2. Ieder vrij uurtje dat Patrick had, besteedde hij aan zijn grote passie: voetbal. Zodra hij uit school kwam rende hij naar boven om zijn sportkleding aan te doen, en dan bleef hij buiten tot het donker werd. 2 dagen besturen Dag 1
 3. 3. Er zat echter wel één nadeel aan al dat voetballen: zijn schoolwerk bleef liggen. Patrick liep vreselijk achter, en naast zijn bed had zich een grote stapel huiswerk gevormd. En erger nog: met zulke slechte cijfers kon hij geen baantje in de Sport krijgen…
 4. 4. Patrick zuchtte. Hij haatte huiswerk maken, hij voetbalde veel liever. Maar aan de andere kant wilde hij dat baantje nu toch wel érg graag. Snel riep hij zijn vader, die leraar was op een middelbare school, en vroeg of hij wilde helpen.
 5. 5. ‘ Natuurlijk help ik je.’ zei Tom. ‘Ik dacht al dat je het nooit zou vragen. Die stapel huiswerk bleef maar groeien!’
 6. 6. Tessa kwam thuis uit haar werk en vertelde haar moeder enthousiast over alle streken en prestaties van de kinderen uit haar klas. Lara glimlachte. Zij was in haar jonge jaren ook lerares geweest, tot de tweeling geboren werd en ze ermee stopte.
 7. 7. Toen Tessa uitgepraat was, zei Lara: ‘ Ik heb vandaag eens nagedacht. Jij en Nina slapen nog steeds op dezelfde kamer, terwijl jullie volwassen vrouwen zijn.’ ‘ O, dat maakt niet – ’ begon Tessa meteen, maar Lara legde haar het zwijgen op. ‘ De oude kamer beneden, van opa Jeffrey, daar word niets meer mee gedaan. Wil jij dat niet als jouw nieuwe kamer, Tess?’
 8. 8. ‘ O verrek, waarom hebben we daar niet eerder aan gedacht? Wat een top idee, mam!’ riep Tessa. ‘ Maar dan moet er nog wel het één en ander aan veranderen.’ grinnikte Lara, en ook Tessa lachte. Na een middagje werken was de kamer helemaal naar Tessa’s wensen ingericht.
 9. 9. De grote kamer waar Nina en Tessa altijd samen geslapen hadden, werd nu van Nina alleen. Ook zij ging meteen aan de slag, en paste alles helemaal aan haar eigen smaak aan. Het resultaat was een mooie, heldere kamer, helemaal in het lichtblauw.
 10. 10. Intussen zat Lara in de tuin, even uit te rusten van al die inspanningen. ‘ Je zit toch altijd weer vol ideeën.’ grapte Tom. ‘ Ik ben gewoon geniaal.’ grinnikte Lara, en ze legde haar hoofd op zijn schouder. Hij gaf haar een plagend duwtje en drukte toen een kus op haar haren. ‘ Gekke meid.’
 11. 11. ‘ We hebben het goed hè, Tom.’ zwijmelde Lara. Genietend sloot ze haar ogen. Tom knikte. Het leven was mooi.
 12. 12. Na een gezellige maaltijd met het gezin ging iedereen weer verder met zijn eigen bezigheden. Roy kwam thuis, en aan zijn gezicht zag Tessa al dat hij op oorlogspad was. Snel haastte ze zich naar haar kamer en draaide de deur op slot. Heerlijk – nu had ze helemaal haar eigen plekje!
 13. 13. Met bonzend hart stond Nina op de veranda te wachten. Scott had hier al een kwartier geleden moeten zijn… Ze slaakte opgelucht een zucht toen ze hem de hoek om zag komen. Ze zwaaide enthousiast naar hem. Hij omhelsde haar en zei: ‘Ik heb je gemist, Nien!’
 14. 14. Blozend keek Nina hem aan. Vlinders dwarrelden door haar buik. ‘ Het is wel een beetje koud hier, zullen we naar binnen gaan? Ik heb m’n kamer verbouwd, wil je het zien?’ ‘ Best, ben benieuwd.’
 15. 15. ‘ Echt wat voor jou!’ riep Scott zodra de deur open ging. ‘Mooi man.’ Hij keek goedkeurend om zich heen. ‘Leuk bed ook.’ Met een ruk draaide Nina haar hoofd naar hem toe – wat bedoelde hij met die opmerking? Hij scheen het echter niet te merken, en bestudeerde de gordijnen.
 16. 16. ‘ We…kunnen anders wel even gaan liggen. Op m’n bed.’ stamelde Nina. Onzeker keek ze hem aan. ‘ Ja, da’s best.’ zei Scott spontaan.
 17. 17. En zo lagen ze daar – urenlang, en praatten over van alles en nog wat. Nina voelde haar verliefdheid met de minuut groeien!
 18. 18. Ze vertelde over haar jeugd, over haar vader die zo jong gestorven was, en over Tom die ze als nieuwe vader geaccepteerd had. Scott luisterde zonder haar te onderbreken, behalve om soms wat geïnteresseerde vragen te stellen. Het voelde goed. Nina zou zo wel voor eeuwig willen blijven liggen.
 19. 19. ‘ Het is best koud.’ zei Nina ineens, toen ze een koud briesje langs haar blote arm voelde strijken. De gordijnen naast haar bewogen – het raam stond open. ‘ Ik ga even m’n raam dichtdoen.’ zei ze, en maakte aanstalten om op te staan. Maar Scott hield haar tegen, hij sloeg zijn arm om haar middel en trok haar tegen zich aan. Meteen bonsde Nina’s hart in haar keel.
 20. 20. Nina genoot van de aanraking van zijn warme lichaam tegen het hare. Glimlachend keek ze naast zich – naar zijn lieve gezicht met die prachtige ogen. Oei, wat was hij ineens dichtbij! Ja, dit was het moment. Nina pakte zijn hand, en drukte toen haar lippen op de zijne.
 21. 21. Het was een kus waar geen einde aan leek te komen. Allebei vergaten ze alles om zich heen. Alleen de ander was nog belangrijk.
 22. 22. In de andere slaapkamer was op dat moment precies hetzelfde aan de gang: ook Lara en Tom hadden de lichten uitgedaan en lagen nu dicht tegen elkaar aan in bed. ‘ Ik hou zo veel van je, Laar.’ fluisterde Tom. ‘ Ik – van – jou!’ zei Lara, terwijl ze hem na ieder woord een kus gaf.
 23. 23. ‘ Eh…oh, is het al zo laat?!’ riep Nina uit, toen ze eindelijk weer teruggekeerd was op aarde. Geschrokken keek ze naar de tijd op haar mobieltje. ‘ Dan moet ik maar eens gaan. Morgen weer een dag.’ knipoogde Scott. ‘ Zie ik je gauw weer?’ vroeg Nina en ze sloeg haar armen om hem heen. ‘ Heel gauw.’ beloofde hij.
 24. 24. De volgende ochtend zwaaide Nina slaperig haar benen over de rand van het bed. Moe wreef ze de slaap uit haar ogen. Maar zodra ze overeind kwam, herinnerde ze zich de vorige avond weer – ze had met Scott gezoend! 2 dagen besturen Dag 2
 25. 25. Tessa, die haar kamer nu naast de keuken had, maakte daar handig gebruik van. Ze maakte een uitgebreid ontbijtje voor de hele familie. Neuriënd zette ze de borden op tafel.
 26. 26. Even later kwam iedereen één voor één naar beneden, sommigen al aangekleed, anderen nog in hun pyjama. ‘ O wat heerlijk, zo’n ontbijtje!’ riep Lara uit en genietend begon ze te eten. ‘ Rot op, dit is niet te vreten.’ vloekte Roy, maar iedereen negeerde hem en had het gezellig met elkaar.
 27. 27. Nadat Tessa samen met haar moeder de tafel had afgeruimd, keek ze genietend naar buiten. Het was een mooie dag. Even later liet ze zich in het zachte gras vallen, voor het hoekje waar alle grafstenen werden neergezet. Tessa vond het geen eng idee om zo dicht bij haar overleden familieleden te liggen – ze vond het juist fijn.
 28. 28. Er fladderden vlinders rond bij de graven. Een glimlach krulde om Tessa’s lippen en dromerig keek ze naar de vlinders. Ooit had ze gehoord dat de zielen van overleden mensen overgingen op vlinders. Ze vond het wel een mooi symbool.
 29. 29. Haar oog viel op twee vlinders die constant om elkaar heen fladderden. Tessa’s glimlach werd nog breder: dat waren vast tante Rebecca en haar Xander! Of misschien was het opa Jeffrey en zijn vrouw Carlijn!
 30. 30. ‘ Hey, wat doe je?’ Nina kwam aangelopen en plofte naast haar zus neer. ‘ Kijk eens naar die vlinders.’ wees Tessa. ‘ Mooi hè?’ ‘ Zou papa er ook tussen zitten?’ vroeg Nina.
 31. 31. ‘ Heb jij eigenlijk veel herinneringen aan papa?’ vroeg Nina, zonder haar blik van de vlinders los te maken. ‘ Niet echt…heel vaag. We waren ook nog zo jong.’ ‘ Hij bracht ons vaak naar bed. Ik weet nog dat ik het altijd heel jammer vond als hij het licht uit deed en de kamer uit liep.’ zei Nina.
 32. 32. ‘ Hij las ons ook vaak voor.’ zei Nina. ‘Weet je dat nog?’ ‘ Ja, dat weet ik nog wel. Op zulke momenten kon ik echt helemaal wegdromen.’
 33. 33. ‘ Ik vraag me vaak af wat voor man hij was, onze vader. Voor ons was hij een hele lieve papa, maar hoe zou zijn karakter geweest zijn? Lijken wij op hem?’ Nadenkend keek Tessa voor zich uit. ‘ Mama wil er nooit zo graag over praten. Dat begrijp ik ook wel.’ zei Nina. ‘ Ja, dat moeten we respecteren.’
 34. 34. De zon kroop steeds hoger aan de hemel, en de tweeling nam een frisse duik in het zwembad. ‘ Scott komt vanmiddag.’ zei Nina na een uurtje. ‘Zullen we gaan voetballen? Zin om mee te doen?’ ‘ Okee.’ knikte Tessa. Ze vond het fijn samen met haar zus te zijn, dan was alles weer net als vroeger.
 35. 35. Het werd een hele gezellige middag. Tessa, die Scott nog niet echt kende, vond hem meteen al een aardige jongen. En ze zag ook al gelijk dat er tussen Nina en Scott iets was: de vonken vlogen er vanaf!
 36. 36. Na een tijdje excuseerde Tessa zich en ging ze naar binnen om het huiswerk van haar leerlingen na te kijken. Nina glimlachte toen Scott haar tegen zich aan drukte. ‘ Ik ben zo gelukkig met jou.’ fluisterde Nina.
 37. 37. ‘ Scott…’ begon ze aarzelend. Toen hakte ze de knoop door. ‘ Wil je verkering met me?’ ‘ O, Nina…’ zuchtte Scott, lichtelijk geïrriteerd. Hij hief afwerend zijn hand op.
 38. 38. ‘ Begrijp me goed, Nien, ik mag je heel graag. Gisteravond was geweldig, vandaag ook, en al onze andere dates ook. Maar verkering…ik vind het een beetje vroeg daarvoor!’ ‘ M-maar…’ ‘ Verkering is zo vast, Nina. Ik ben daar nog niet aan toe.’
 39. 39. ‘ Ik ben verliefd op je, Scott!’ riep Nina ineens heftig uit. Ze voelde haar woede toenemen. Hoe kon hij nou weigeren? ‘ Wat voel jij dan voor mij? We hebben toch gezoend, Scott? Er is toch iets tussen ons? Waarom zou het te vroeg zijn voor verkering? We kennen elkaar al bijna twee weken!’
 40. 40. Ineens voelde Nina haar woede in razend tempo uit haar lijf wegstromen, en een machteloze somberheid kwam ervoor in de plaats. Ze liet haar schouders en hoofd hangen en zuchtte. ‘ Het spijt me, Scott, ik had het je niet moeten vragen.’
 41. 41. ‘ Ja, inderdaad.’ zei Scott, en hij begon te lopen. Verward keek Nina hem na. Wat ging hij doen? Moest ze hem achterna? ‘ Scott, wacht!’ riep ze en ze haastte zich naar hem toe.
 42. 42. ‘ Ik…ik hou van je.’
 43. 43. Ze kreeg geen antwoord terug. Scott had nog steeds een geïrriteerde uitdrukking op zijn gezicht, maar hij draaide zich nu wel naar haar om. ‘ Ik vind het gewoon nog te vroeg voor verkering, lieve Nina.’ zei hij, en de vertrouwde, lieve twinkeling kwam terug in zijn ogen.
 44. 44. Langzaam werd het donker, en Nina en Scott bleven al die tijd buiten staan praten. ‘ Maar Scott, wat voel jij dan voor mij?’ vroeg Nina aarzelend. ‘ Dat heb ik je toch verteld? Dat weet je toch zelf ook wel, Nien?’ verzuchtte Scott. ‘Ik vind je een geweldige meid, en ik wil bij je zijn.’
 45. 45. ‘ Hou je van me?’ Het was eruit voor Nina het wist. Scott sloot even zijn ogen. ‘ Ook daarvoor is het nog te vroeg, Nina.’
 46. 46. Toen brak er iets in haar. Verblind door de tranen strompelde Nina bij Scott weg, en liet haar verdriet de vrije loop. Hoe kon hij zo gemeen doen? Waarom deed hij zo raar? Achter haar keek Scott naar haar schokkende schouders, en zuchtte. Meiden…
 47. 47. ‘ Laten we even wat gaan eten, het is al laat.’ zei hij. Hij pakte haar hand en nam haar mee het huis in. Langzaam kalmeerde Nina. Na het eten raakten ze in een wilde zoenpartij verwikkeld, en al gauw kwamen ze boven in de slaapkamer aan.
 48. 48. ‘ Blijf hier, vannacht.’ fluisterde Nina dromerig, terwijl ze hem in zijn ogen keek. Scott sloeg zijn armen nog wat steviger om haar heen. ‘ Als jij dat wilt.’ Ze knikte enthousiast ‘ Dan blijf ik.’ glimlachte Scott en hij kuste haar.
 49. 49. Al gauw lagen Nina’s kleren in een hoek van de kamer, en lag ze samen met de man waar ze zo verliefd op was, op bed. In elkaars armen rolden ze over de dekens, ze kusten onafgebroken. ‘ Scott, wil je…?’ begon Nina en ze keek hem verleidelijk aan. ‘ Absoluut.’ grijnsde hij, en ze verdwenen onder de dekens.
 50. 50. Nina wist zeker dat dit de mooiste nacht van haar leven zou zijn.
 51. 51. Midden in de nacht kwamen ze weer boven de dekens uit – doodmoe en uitgeput, maar ook smoorverliefd. Nina’s hart bonsde in haar keel en ze kon haar ogen niet van Scott afhouden. ‘ Ik hou van je, Scott.’ zei ze zachtjes. ‘ Ik hou ook van jou, lieve Nina.’ fluisterde hij terug. Die woorden maakten Nina de gelukkigste vrouw van de hele wereld.

×