VW: Happy Family?

438 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
438
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
35
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

VW: Happy Family?

 1. 1. VW: Happy Family? Generaties: (1.) Nel (ouderdom) (2.) Jeffrey x Carlijn (honger) (3.) Rebecca, Lara, Marc (honger) Vorige keer waren de gevreesde drie dagen toekijken… Alles leek goed te gaan, totdat Marc zichzelf letterlijk dood trainde op de hometrainer :( Nu zijn alleen Jeffrey, Rebecca en Lara nog over. Volgens de regels moet ik met hen door spelen tot zij dood zijn. Maar ik ga het anders doen: ik laat ze gewoon trouwen en kinderen krijgen. En dan kijk ik hoe ver ik kan komen ;)
 2. 2. De overgebleven gezinsleden kwamen maar moeilijk over het verlies van Marc heen. De nachten waren lang, koud en donker. De dagen waren stil.
 3. 3. Rebecca kon niet slapen en dwaalde wat door het huis. Haar gedachten hielden haar in hun greep – ze moest afleiding hebben. En hoewel ze een hekel aan opruimen had, begon ze driftig de keuken schoon te maken.
 4. 4. Moe kwam ze een uurtje later weer op haar kamer. Maar nog kon ze niet slapen. Ze kroop achter haar computer – haar vertrouwde plekje. Maar nu kwam het moeilijkste; ze moest Xander nog mailen over Marcs dood. Onzeker begon ze te typen. Hoe schreef je over zoiets verschrikkelijks?
 5. 5. Beelden uit het verleden schoven voor haar ogen. Toen alles nog rozengeur en maneschijn was… Toen iedereen nog leefde. Marc was zo’n lieve jongen, zo vrolijk. En mamma…
 6. 6. Rebecca voelde een immens verdriet in haar buik opborrelen, en sloeg haar handen voor haar ogen. Jammerend gaf ze zich over aan haar gevoelens. Door haar tranen heen typte ze het mailtje af, en verstuurde het.
 7. 7. Ze wilde net haar computer uitzetten, toen er op de deur werd geklopt. ‘ Rebec, gaat het?’ fluisterde Lara onzeker.
 8. 8. ‘ O, Laar.’ snikte Rebecca. Even was het stil. ‘ Life sucks.’ mompelde Rebecca met gebalde vuisten.
 9. 9. ‘ Soms wel, ja.’ knikte Lara met een zucht, en ze sloeg haar armen om haar zus heen. Zo vonden ze even steun bij elkaar. Jeffrey kwam ook de kamer binnen, en keek even naar zijn dochters. Ook hij balde zijn vuisten van verdriet en wanhoop.
 10. 10. ‘ Meiden,’ zei hij toen, met een trillende stem. ‘We komen hier samen door heen. Het komt allemaal weer goed. Als we maar samen blijven, en elkaar helpen.’ Rebecca keek naar de vloer en slikte moeizaam. Ook Lara veegde haar tranen weg en zuchtte. ‘ Ik hoop het.’ fluisterde Rebecca.
 11. 11. En inderdaad, die komende tijd vonden de drie veel steun bij elkaar. Rebecca en Lara kookten vaak samen. Jeffrey keek wel eens stiekem vanuit de woonkamer naar zijn dochters, als ze zo samen bezig waren. Dan glimlachte hij.
 12. 12. Na een lange tijd waren ze zo ver dat ze het normale leven weer konden oppakken. Toch waren de overleden familieleden nooit uit hun gedachten. Lara had echter ook andere dingen aan haar hoofd: ze wilde zo graag trouwen! Dus elke keer als ze een man langs zag lopen, checkte ze of hij leuk genoeg was. En op een dag…
 13. 13. ‘ Laar! We zouden sámen in de tuin gaan werken, remember?’ brulde Rebecca naar haar zus. ‘ Sst, laat haar maar.’ suste Jeffrey en hij pakte de heggenschaar. Rebecca gromde wat. Die Lara kon lekker gaan staan flirten, terwijl zij het zware werk moest doen!
 14. 14. ‘ Hey, ken ik jou niet ergens van?’ riep Lara terwijl ze enthousiast op de voorbijganger af rende. ‘ Eh,’ De man draaide zich geschrokken om. ‘Ik denk het niet?’ ‘ Och, nee, sorry. Ik dacht dat je iemand anders was!’ giechelde Lara overdreven. ‘Maar eh, nu je hier toch bent…’ Meteen knoopte ze een gesprek met hem aan.
 15. 15. Rebecca schudde geïrriteerd haar hoofd. Lara had echt de stomste versiertrucs ever. Met een verbeten trekje om haar mond ging Rebecca verder met onkruid wieden. Die stomme planten prikten aan haar handen en ze kreeg kramp in haar rug van het bukken.
 16. 16. ‘ Wat heb je trouwens een cool jack aan!’ vleide Lara de man, die meteen knalrood werd en een bedankje stamelde. ‘ Hoe heet je eigenlijk?’ vroeg Lara vriendelijk. ‘ C-ciske. Ik heet Ciske Ralf.’ ‘ Wauw. Wat een mooie naam.’ glimlachte Lara. ‘Ik ben Lara van Noorden.’
 17. 17. Rebecca begon zich steeds meer te ergeren aan het gedrag van haar zusje. Ze hadden toch afgesproken om met z’n allen de tuin te gaan opruimen? En nu kwam Lara een vent tegen, en liet ze haar taken lekker links liggen! Lekker makkelijk, hoor. Met opeen geklemde kaken harkte Rebecca de bladeren bij elkaar.
 18. 18. Toen ze na een paar uur uitgeput naar binnen ging om wat te drinken, zag ze de twee tortelduifjes nog steeds buiten staan. ‘ Wat tof dat je de journalistiek in wilt!’ zei Lara geïnteresseerd en ze gaf de man een speels tikje tegen zijn schouder. Rebecca wierp hen een boze blik toe en ging het huis in.
 19. 19. Jeffrey daarentegen was juist heel blij voor zijn dochter. Wie weet zou het wat worden tussen haar en die man… En zouden ze trouwen, en kinderen krijgen! Dat zou super zijn. Toen Jeff de achtertuin zag, verdween zijn enthousiasme. Overal stond onkruid! Aan de slag dan maar… Bij de drie grafstenen moest Jeffrey even slikken.
 20. 20. ‘ Mij lijkt het geweldig om het onderwijs in te gaan. Ik ben dol op kinderen. En ze dingen leren vind ik al helemaal super.’ ‘ Dat is een mooi idee.’ knipoogde Ciske. ‘ Vind je? Dank je.’ bloosde Lara. Ze hadden nu al uren staan praten en het klikte heel erg goed.
 21. 21. Rebecca, die inmiddels weer aan het werk was, kwam een zak vol tuinafval weggooien. En toen werd ze getuige van een speciaal moment: Lara kreeg haar eerste kus!
 22. 22. ‘ W-wil je soms even binnen komen? Wat stom van me, ik heb je maar de hele tijd buiten laten staan…’ stamelde Lara verlegen. ‘ Maakt niet uit! Het is prachtig weer.’ lachte Ciske. ‘Maar laten we inderdaad even naar binnen gaan. Zo langs de weg is ook niet alles.’ Weer knipoogde hij en Lara smolt van verliefdheid. Toen ze binnen waren, greep hij haar ineens beet en zoende haar vol passie.
 23. 23. ‘ C-Ciske!’ stamelde Lara tussen zijn kussen door, maar ze kon niet uit zijn greep los komen. Toen lachte ze. Waarom zou ze tegen stribbelen? Ze wilde dit juist ook! En ze werd met de seconde verliefder op hem! ‘ Zeg, doe dat eens ergens anders.’ zei Rebecca nors, maar ze kreeg geen reactie.
 24. 24. Toen Ciske aan het eind van de middag vertrok, bleef Lara met een gelukzalige glimlach in de woonkamer staan. ‘ Zo.’ Vastberaden stapte Rebecca naar voren. ‘Vertel. Wanneer is de bruiloft?’ Lara barstte in lachen uit, maar even later zei ze serieus: ‘Ik mag hem echt graag. Heel graag, Rebec. Ik denk dat ik…verliefd ben!’
 25. 25. Stiekem was Rebecca jaloers. Maar toen ze haar mailbox checkte, kreeg ook zij weer vlinders in haar buik. Ja, ze was ook verliefd, en al heel lang ook. Telkens als ze weer een mailtje van Xander kreeg, maakte haar hart een sprongetje. Vandaag was dat een enorme sprong, een salto bijna – want Xander had foto’s van zichzelf mee gestuurd.
 26. 26. ‘ Lieve Becky, hopelijk gaat het inmiddels al wat beter met je. Ik heb een paar foto’s bij deze mail gedaan, hopelijk vrolijkt dat je een beetje op! Deze foto heb ik in de spiegel gemaakt, dat was nog best moeilijk. Maar goed, je kunt in ieder geval zien hoe ik eruit zie, en daar gaat het om ;) !’
 27. 27. Rebecca slaakte een keiharde kreet van schrik en viel bijna van haar stoel. Wat een ongelofelijk lekker ding. Wat een stuk. Xander was hot… hotter dan ze ooit had durven dromen! Rebecca moest een paar keer diep adem halen om een beetje tot rust te komen. Trillend las ze verder.
 28. 28. ‘ Deze foto heeft een vriend van me gemaakt, een paar dagen terug. Dit is op mijn kamer, achter me staan de tropische vissen waar ik je laatst over vertelde. Ik had hier net een game gewonnen, mijn favoriet, Mario Kart. Wat is jouw aller-aller-aller-favorietste game :P ?’
 29. 29. ‘ Ik hoop dat je de foto’s leuk vindt, Becky. En dat je niet ineens anders over me gaat denken nu je weet hoe ik eruit zie. Wees eens eerlijk; ben ik heel anders dan je je had voorgesteld? Ik ben ook zo benieuwd naar jou. Ik heb me in mijn hoofd al een heel beeld van je gevormd, maar misschien klopt dat wel helemaal niet! Tot mails, liefs van je mailvriendje Xander.’
 30. 30. Rebecca schoot in de lach. Dit was toch niet te geloven? Al weken, maanden, was ze smoorverliefd op een man die ze nog nooit gezien had. Nooit, nóóit had ze durven dromen dat haar internet vriend er zó uit zag. Dit was gewoon te mooi om waar te zijn. Een enorm gevoel van geluk golfde door Rebecca heen.
 31. 31. Ze klikte een foto aan en zoomde in op zijn gezicht. Een brede glimlach krulde om haar lippen. Wat zou het geweldig zijn om met hem te kussen…of… Vlinders fladderden in razend tempo door haar buik. ‘ Xander, you’re making me so happy.’ fluisterde ze dolgelukkig.

×