L'adabtació dels immigrants

141 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
141
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L'adabtació dels immigrants

  1. 1. 3.El futbol ens ajuda més del que creiem.Ja que el futbol és un esport col·lectiu on vulguis o no has de jugar en equip iconviure amb altres persones, t’ajuda a obrir-te a altres persones, el queprovoca una integració al club i una adaptació més ràpida i fàcil.En aquest darrer apartat tractarem en conjunt tots els aspectes treballats en elnostre Projecte de Recerca, en el qual tractarem temes com el futbol amb elsavantatges i inconvenients que comporta juntament amb les onadesmigratòries.El futbol com bé ja hem dit anteriorment és un esport d’equip i com avantatgespodem dir que es més fàcil socialitzar-se amb la gent confiar més en altresjoves, perdre la vergonya a estar davant de molta gent, relacionar-te amb altresnois entre d’altres, mentreque per la partd’inconvenients trobemque tant en el futbol comen molts d’altres esportses pot trobar ladiscriminació ja que tot elmón no és igual , i moltesvegades pel fet de serd’un altre color esdiscriminació.Quant a la immigració les onades migratòries, el futbol els a recollit d’unamanera molt especial ja que els ajuda a integrar-se en el país, a que el nois inoies immigrants puguin tenir més amistats, cosa que facilitaria molt laintegració, perquè d’aquesta forma no és senten sols i rebutjats pels simple fetde ser immigrant. La immigració ha ajudat a que els altres nois aprenguin altresnoves cultures, aprendre a respectar a la gent que sigui d’altre color.
  2. 2. En l’aspecte de la psicologia esportiva cal dir que els psicòlegs han ajudat molten l’aspecte psicològic als nens immigrants ja que faciliten la convivència i faque no es sentin tan marginats, ja que els ensenyen a conviure i jugar i aadaptar-se d’una manera més ràpida.3.1 L’adaptació dels immigrants a la nostra ciutat.En aquest punt introduirem el significat de l’adaptació dels immigrants a lasocietat, degut als moviments migratoris a escala mundial on cal tenir presentque és a escala localon es reflecteixen lesconseqüències socialsque comporta l’arribadad’una xifra, cadavegada més nombrosa,d’immigrantsestrangers. Les ciutatssempre han estat àreestradicionals d’arribadad’immigrants i avuicontinuen sent els llocson els conflictesgenerats per laimmigració estrangeraés presenten més més freqüentmen.A Terrassa van haver-hi diferents onades migratòries tant del sud del país comde fora. El futbol a servit per ajudar a molts d’aquests immigrants a adaptar-sea la nostra ciutat.
  3. 3. 3.2 Futbol i adaptacióPodríem dir que un esport com el futbol ajuda molt a l’adaptació delsimmigrants ,nosaltres hem sigut jugadors de futbol i assegurar que si ,perquèsobretot jugar al futbol com qualsevol esport es jugar en equip ,quan marquenun gol es de tots no del qui la marcat i s’aprenen moltes a més a més de jugara futbol ja que sobretot aquest esport ajuda molt a la comunicació entre tots,ens ajuda a relacionar-se més en tots ,sobretot aprens molta disciplina i des deel nostre punt de vista és un gran esport que ens ajuda més del que enscreiem, això si sempre des de petits, ja que el futbol professional no ensensenya gaire. La psicologia forma part d’aquests aspectes.3.3 Psicologia esportiva.Com ja s’ha comentat en altre apartat, l’objectiu de la Psicologia de l’Esport ésdotar a l’atleta de recursos per fer front a les demandes psicològiquesderivades de la competició perquè l’atleta aconsegueixi augmentar el seurendiment i gaudir més de la seva activitat esportiva.Per fer això, en Psicologia esportiva s’ensenyen una sèrie de tècniquespsicològiques perquè l’atleta adquireixi les habilitats o recursos psicològicsnecessaris per competir amb millors prestacions. Anem a veure quineshabilitats s’entrenen i quines tècniques s’utilitzen.Si pensem negativament abans de la competició no la podrem fer bé. Elsdubtes i la falta de confiança en un mateix és el primer pas cap al fracàs. Ésimportant que l’esport que facis ,en aquest cas el futbol t’ha d’agradar molt jaque així milloren les relacions. 3.1 La millora de les relacions interpersonals Fa referència a les relacions entre l’atleta i les altres persones. Molts atletes tenen moltes dificultats,
  4. 4. especialment quan es troben a prop d’una competició important, per tenir bonesrelacions amb el seu entrenador i amics.El procés de socialització en lesport s’ha estudiat a través detres disciplines amb tres enfocaments diferents: lantropologia, lasociologia i la psicologia. Tant des del camp de la sociologia com des dela psicologia, el procés de socialització sha dividit en tresfases: socialització cap a lesport, socialització a través delesport i abandonament o retirada de lesport. Un dels punts en comú dela majoria investigacions, és el prendre en consideració com elsprincipals agents de socialitzacióels pares, els educadors, els entrenadors, elgrup diguals, elsorganitzadors, elsàrbitres i jutges, els esportistes professionalsi els mitjans decomunicació poden afectar la qualitat delexperiència esportiva i lorientació dels valors dels joves participants. Pels tots el clubs els immigrants són iguals no hi ha una discriminació. Per tots els clubs que hem anat els immigrants no son un problema sinó al reves que poden aprendre noves coses i cultures. Les normes del club son tots iguals mentre que les compleixen no hi ha cap
  5. 5. problema ,si hi hagués algun problema es parlaria.Una manera d’ajudar als nouvinguts és molt fàcil, ,nomes fer que es sentissincom al seu país ,es una cosa que els aniria molt bé ja que no tindrien tantsproblemes d’adaptació ,hauríem de fer aquest esforç ja que s’adaptarien moltmés. Gràcies a unes entrevistes que es presenten a continuació, podemobservar la psicologia dels jugadors, és a dir, el que pensen.

×