Your SlideShare is downloading. ×
0
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Hairdressing Skills    Interactive Evaluation
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Hairdressing Skills Interactive Evaluation

592

Published on

An interactive hairdressing evaluation for use with Qwizdom Interactive Voting Systems.

An interactive hairdressing evaluation for use with Qwizdom Interactive Voting Systems.

Published in: Lifestyle, Business
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
592
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. HAIRDRESSING SKILLS
    AN INTERACTIVE EVALUATION
  • 2. The main reason for applying surface conditioners to the hair is to
    a. open the cuticle
    b. heal damaged hair
    c. smooth down the cuticle
    d. prepare the hair for chemical services
  • 3. Which ONE of the following should be checked regularly for safety?
    a. The comb.
    b. The air temperature.
    c. The brush.
    d. The clips
  • 4. Which ONE of the following ingredients can be found in shampoo for dry hair?
    a. Lemon.
    b. Coconut.
    c. Mango.
    d. Orange
  • 5. Which ONE of the following would be classed as confidential information and should never begiven out?
    a. Client details.
    b. Salon telephone number.
    c. Stylists’ names.
    d. Salon price list
  • 6. What are the most important details to record when making an appointment?
    a. Salon’s name, the service and time of appointment.
    b. Stylist’s name, the service and time of appointment.
    c. Client’s name the service and time of appointment.
    d. The service and time of appointment
  • 7. Which ONE of the following is an example of non-verbal communication?
    a. Explanation.
    b. Consultation.
    c. Discussion.
    d. Eye-contact
  • 8. It is important to pass on client concerns promptly to the relevant person so that
    a. you can do something else
    b. they are dealt with by someone else
    c. they are dealt with by the correct person as soon as possible
    d. you do not have to deal with the concer
  • 9. What is a weakness?
    a. An activity that you need training in.
    b. An activity you can do.
    c. An activity you are good at.
    d. An activity that is not part of your job rol
  • 10. Which one of the following types of fire extinguishers must not be used on fires in electricalequipment?
    a. Water.
    b. Dry powder.
    c. Fire blanket.
    d. Carbon dioxide
  • 11. When should the sterilisation of tools take place?
    a. End of the day.
    b. Beginning of the day.
    c. At least twice a day.
    d. After each client
  • 12. What is the pH of a permanent colour?
    a. 6.5 – 7.5
    b. 7.5 – 8.5
    c. 8.5 – 9.5
    d. 9.5 – 10.
  • 13. What effect does perm lotion have on the hair structure?
    a. Builds linkages in the hair.
    b. Breaks linkages in the hair.
    c. Joins new linkages in the hair.
    d. Destroys linkages in the hair
  • 14. What effect does heat have when permanently colouring hair
    a. Decreases the processing time.
    b. Increases the depth of colour.
    c. Makes the colour brighter.
    d. Increases the processing time
  • 15. What is the main effect of temporary colour on hair?
    a. It takes the natural colour out of the hair.
    b. It absorbs the colour into the hair shaft.
    c. It coats the outer layer of the cuticle.
    d. It makes the hair dry
  • 16. Which ONE of the following water temperatures should be used to remove bleach from the hair?
    a. Cold.
    b. Lukewarm.
    c. Very warm.
    d. Hot
  • 17. Answers
    1. c 6. d 11. d
    2. b 7. c 12. c
    3. b 8. a 13. a
    4. a 9. a 14. c
    5. c 10. d 15. b
  • 18. For more information on Qwizdom’s Interactive
    Voting Systems, go to:
    http://www.qwizdom.co.uk

×