• Save
Portfolio of Qin
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Portfolio of Qin

on

  • 705 views

 

Statistics

Views

Total Views
705
Slideshare-icon Views on SlideShare
704
Embed Views
1

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 1

http://www.linkedin.com 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Portfolio of Qin Portfolio of Qin Presentation Transcript

    • Portfolio Wang Qin
    • Chongqing Steel Factory Precinct Urban DesignThe original Chongqing Steel Factory developed based on the first iron Client: Chongqing City Planning Bureaufactory of China built up in 1893. It occupied a land of 5.43 km2 in area and Location: Dadukou District, Chongqinga 7.5km riverfront of the Yangzi River. In order to upgrade the city functionsand living quality, the government decided to implement a development Design time: 2008strategy of moving out the heavy industry from the urban area and regen-erating the land with new industrial system.Our proposal is objective to provide a generator for the economic, spatialand cultural development of the city. We have done a comprehensive analy-sis of the existing context on aspects of geographic and economy-strategiclocation, topography, transportation, history and culture resources, water-front conditions, and social consideration, and a broad research about the-matic topics, such as successful regeneration of industrial cities in Europe,waterfront development, etc. Base on series of conclusion, we are devotedto propose the strategies and conceptual design from five key points:* Reposition the industrial structure and land use* Establish an ecologic and effective living-work system for the sustainabledevelopment* Reserve the industrial heritage and enforce the identity as an industrial-cultural precinct of the city* Revitalize the riverfront life style* Harmony with the local natural and social contextDuring the design process, we were also needed to solve many existingtechnical difficulties and social problems, meanwhile, we try to anticipateand avoid the new problem coming because of any inappropriate strategy.In general, this is one of the most challengeable projects I managed as proj-ect leader, and I enjoyed the whole process as one of the designers as well.
    • Chongqing Steel Factory Precinct Urban Design
    • Chongqing Steel Factory Precinct Urban Design
    • Chongqing Steel Factory Precinct Urban Design
    • Chongqing Steel Factory Precinct Urban Design
    • Chongqing Steel Factory Precinct Urban Design
    • Chongqing Steel Factory Precinct Urban Design
    • Yongxin International PlazaClient: Qingdao Haiwo property development Co., Ltd.Location: Qingdao, Shangdong ProvinceSite area: 3ha; Building area: 266,000 m2Layers: three towers of 38 floors, 4 floors podium, and 4basementsDesign time: 2008-2009; under constructionLocated in the heart of the new Qingdao Laoshan Central Business District,YongXin International Plaza is a mixed-use development that includesresidential, office and retail components. This landmark project is currentlyunder construction and sits directly across from the new Qingdao OperaHouse and adjacent to one of five new public squares in the area.The site has a very prominent and high-profile central location adjacent tothe new Qingdao Opera House. It affords picturesque views in all directions,with views of the striking Qingdao Laoshan Mountain range to the northand east, while to the south and west is the open sea.
    • Evian New TownClient: China Merchants Property Development Co., LtdLocation: Foshan, Guangdong ProvinceSite area: 26.6ha; Building area: 459,400 m2Design time: 2007-2008; Phase I completed in 2010This is a high-end living community project located in the new develop-ment precinct of Foshan. Diverse residences and several service publicbuildings are planned in four blocks according to the micro-analysis of theland value, living circulation and the strategy of maximizing the river viewand its environmental contribution. In architecture design, we followedseveral design principles as below:* Hierarchy of living space; Public- semi-public- private/ Plaza- Street- Court-yard or terrace* Priority of passive eco-design; natural light, air and reasonable orientation* Sustainable energy system; solar panel, rain collection, grey water recycle,etc.* Form shall express the local culture and branding identity of the clientConceptual Design
    • Evian New TownFinal Design
    • Bamboo SchoolClient: The Schools for Yunnan FoundationLocation: Bangxie Village in Lincang prefecture, YunnanDesign time: 2003; Completed in 2008This is a charity design project cooperated with the Foundation and thelocal Bulang people. While some ethnic minorities in the distant villages ofYunnan, most notably the Dai of Xishuangbanna, are experiencing someeconomic and cultural resurgence, the lands most immediate to this siteremain impoverished. In 2003, I and another colleague, we arrived at thevillage at first time and lived there a week for looking for the suitable con-struction site and did the survey with very basic tools.The school has 2200 m2. The space was not only designed for the studentsto study and play, it´s also the meeting point and activity center for all thevillagers. The plan idea came from the honeycomb because Bulang peoplebelieve bees led them to their homes in the mountain and regard them asmascots; and the bamboo, as one of the abundant local resources in Yun-nan, was used as a main building material, but for consideration of the landcondition, earthquake issue, and Chinese construction regulation, finallythe structure system had to be the concrete frame.From this project, we try to create an inspirational model of further large-scale school in the poorest areas of Yunnan, and spark the imagination andthe possibilities for what the future might hold for the local people.
    • Bamboo School
    • Canal Commercial StreetClient: Sliver City Commercial Chain Estate DevelopmentCo., Ltd.Location: Dongying, Shandong ProvinceDesign time: 2005Different from the conventional introverted shopping and commercialexperience, where the mall and the stores have no much relationship withsurrounding context, outdoors and fresh air, part of the underlying man-date for the Canal Commercial is the notion of ¨turning the mall inside-out¨,as such, they will contribute substantially to the overall identity of thedevelopment, and by the following design strategies, we tried to promotea dynamic and rich building vocabulary and urban village shopping experi-ence:* Auto vs. Pedestrian Scale* Commercial streetwall architecture* Identity from various forms of transparency* Spatial ¨Erosion¨ of primary form* Interactive skin & signage* Heterogeneous massing and expression* Building as adaptable armature
    • City Square Urban DesignClient: Tianjin City River Economic Development OfficeLocation: Meeting Bridge of TianjinDesign time: 2004This is an urban design competition, we won the first award. The MeetingBridge was built in the late of nineteen century, which is one of the earlieststeel structure bridges in China. On the west bank, there´s local style tradi-tional residential communities and bazaar; and on the east bank, there usedto be the Austria section and still remain some buildings of European style.The bridge also has a special memorial value because in 1949 it was themeeting point of two groups of communist army after they defeated theirrespective enemies; this event was the symbol of the end of the civil war.So that the reflection of the history and the sustainable development oflocal traditional life style became the core inspiration. We responded to thesurrounding context by infusing different new functions into the spaceson both side of the bridge, the west part will be transformed to a streetmall where could emerge a dynamic life style for the citizens; meanwhile,the east part will stimulate the reflection in a peaceful environment by acultural building merged into the landscape; and the connection of bridgewould provide a convenient path for the transition between these two dif-ferent spatial experiences.
    • Auxiliary buildings of the Calamus River GardenClient: East City District Government Before 2002, on the right of the Forbidden City was still a shanty cluster, which was built in 1950´s, and the Calamus River was dirty and fully covered by weeds. The Government decided to change this poor situation by building up a new city park with various life style auxiliary buildings.Location: East side of the Forbidden City, BeijingDesign time: 2002; completed in 2003 In the masterplan, we tried to reestablish the traditional contexture in this historic area; courtyard concept was applied in a more flexible way to correspond to the modern functions; for the architectural design, we combined some most traditional decoration details and new elements such as more transparent and constructionist interface inside of the yard on the façade to express a new Chinese aesthetics, meanwhile, the whole structure is actually steel frame with concrete basement to save the wood resources and facilitate the construction. The whole project included an art museum, an opera theater, a Chinese restaurant, a west restaurant and bar, the total area is 13,400m2.
    • Auxiliary buildings of the Calamus River Garden
    • Auxiliary buildings of the Calamus River Garden
    • Bodega LangesIn 2000, SWAROVSKI Family planned to construct a bodega in China for Client: SWAROVSKI Family, Austriasharing the cultural vision of his brand from a fresh way. They hoped to Location: Changli, Qinhuangdaoproduce the best wine of the world, promote the ecological tourism andprofessional training of viniculture in China. Design time: 2000 - 2001 Completed in 2003My proposal won the first award of this international design competitionand I was assigned to be the design leader of this project according to thepact between the client and my company. I worked in this project from theinception to the completion with both conceptual and technical design,and the supervision for the construction by coordinating with diverse de-sign and construction professionals.The project includes a winery (14500m2), a private villa (3000m2), a recep-tion center (5000m2), a hotel (5000m2), a training school (6000m2) and agreenhouse. Take advantage of the natural hilly topography of the site, aproduction line by the gravity without using the pumps was consideredin the design of winery, which made it possible to provide the best qual-ity ¨hand made¨ wine in massive production. As far as the architecturalaesthetics, the couple of Mr. Langes-Swarovski, two experts in vinicultureserving for the family and me, we went to the Tuscana area of Italy for doinga research together about bodegas and hospitality. Finally we achieved anagreement to apply the Italian style in this project.
    • Bodega Langes
    • snowflaming@hotmail.com+86 13911463852 *in China+34 672890380 *in Spain