Het beste online spelervolgsysteem Talento
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Het beste online spelervolgsysteem Talento

on

 • 3,880 views

Online spervolgsysteem. Talentontwikkeling en teamorganisatie.

Online spervolgsysteem. Talentontwikkeling en teamorganisatie.

Statistics

Views

Total Views
3,880
Views on SlideShare
3,845
Embed Views
35

Actions

Likes
1
Downloads
16
Comments
0

4 Embeds 35

http://www.qbus-ict.nl 24
http://qbus-ict.nl 5
http://www.linkedin.com 5
https://www.linkedin.com 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Het beste online spelervolgsysteem Talento Het beste online spelervolgsysteem Talento Presentation Transcript

 • www.talentovoetbal.nl
  Van talent tot topper
  www.talentovoetbal.nl
 • De sporter staat centraal
  TALENTO is een online SpelerVolgSysteem (SVS). Een programma voor talentontwikkeling en teamorganisatie binnen de amateursport. Of het nu om voetbal, hockey of atletiek gaat: TALENTO helpt bij het inzichtelijk maken van de ontwikkeling van teams en individuen.
  Iedere trainer wil vaststellen in welke mate een speler zich ontwikkelt. Op technisch, tactisch en mentaal vlak. Gebruik TALENTO om talent te herkennen.
  Volg de sporter door het spelervolgsysteem als objectief beoordelingsmiddel te gebruiken. Benut deze informatie om van jouw talent een topper te maken.
  www.talentovoetbal.nl
 • Talento Portfolio!
  Om de ontwikkeling van een speler te kunnen volgen is het aanleggen van een centraal dossier een must. Talento Portfolio biedt deze mogelijkheid. Alle informatie die gerelateerd is aan een speler, wordt automatisch toegevoegd aan het dossier van de speler. Denk bijvoorbeeld aan de informatie die voortkomt uit de wedstrijdanalyse.
  Daarnaast kun je met behulp van Talento Portfolio periodieke evaluaties plannen. Zo kun je de resultaten vergelijken met het persoonlijke ontwikkelingsplan (POP) van een speler.
  Zet de evaluatiegegevens daarnaast af tegen vooraf gestelde normen. Trainer en speler krijgen hierdoor inzicht in vorderingen en aandachtspunten.
  www.talentovoetbal.nl
 • Maak van gegevens informatie!
  Als trainer verzamel je veel gegevens. Denk aan opstellingen, aan/afwezigheid van spelers, spelminuten, gegevens over de tegenstander, verbeterpunten enzovoort. Door informatie vast te leggen en te delen legt Talento automatisch relaties en dwarsverbanden. Je krijgt eenvoudig overzichten en statistieken.
  Stel bijvoorbeeld vast wanneer een speler het best presteert. Bij sommige spelers is duidelijk te zien dat ze veel effectiever zijn als ze het laatste half uur invallen, terwijl een andere speler na de eerste helft niets meer presteert.
  Op basis van deze informatie kun je als coach een wisselstrategie bepalen.
  www.talentovoetbal.nl
 • Wat maakt Talento zo bijzonder?
  Prestatiebeoordelingen van een speler zijn vaak willekeurig en subjectief. Je interpreteert wat je ziet. Talento maakt een begin met het op een objectievere manier bepalen hoe een speler presteert tijdens een wedstrijd. Met de informatie kun je de beoordeling van een speler beargumenteren.
  Overigens kun je Talento koppelen aan een video-analyseprogramma. Dit maakt het onderbouwen van jouw interpretatie nog eenvoudiger.
  Talento begint met het stellen van normen en doelstellingen. Vervolgens bepaal je welke beoordelingen je van belang vindt en in welke mate ze meewegen. De verzamelde gegevens vergelijk je met de doelstellingen.
  www.talentovoetbal.nl
 • Teamorganisatie
  De module 'teamorganisatie' bevat algemene teaminformatie, zoals de competitie-indeling en een overzicht van begeleiding en spelers.
  Daarnaast biedt het onder de mogelijkheid om rij- en wasschema's te maken en presenteren en de spelers en begeleiding een mail of SMS te sturen.
  www.talentovoetbal.nl
 • Wedstrijden
  De module ' wedstrijden' bevat een overzicht van geplande en gespeelde wedstrijden. Je kunt deze module vullen met bijvoorbeeld de volgende gegevens: de tegenstander, soort wedstrijd (competitie, vriendschappelijk of beker), plaats (uit of thuis), de aanvang- en de vertrektijd.
  Maar ook het wedstrijdverloop en –analyses leg je hier vast. Bovendien kun je als trainer opstellingen maken en deze beschikbaar stellen aan de spelers.
  De trainer kan tijdens de wedstrijd informatie vastleggen met behulp van Talento Mobiel. Trainers die liever gebruikmaken van pen en papier, kunnen hun wedstrijdanalyse na afloop van de wedstrijd verwerken in Talento.
  www.talentovoetbal.nl
 • Trainingen
  In de module 'trainingen' worden bijvoorbeeld het type training en de oefenvormen vastgelegd. Je kunt de informatie rechtstreeks in Talento invoeren, maar het is ook mogelijk om een bijlage toe te voegen.
  Verder is deze module handig voor het plannen van trainingen en het bijhouden van de absentieadministratie. Deze gegevens worden verwerkt in de statistieken van speler en team.
  www.talentovoetbal.nl
 • Agenda
  De agenda bevat één overzicht met alle activiteiten per team en per persoon: wedstrijden, trainingen, evaluatie gesprekken, verzorging enzovoort. Zo is het eenvoudig om alle activiteiten bij te houden en te plannen.
  Je kunt de dag-, week- en maandoverzichten uitprinten. En door één dubbelklik, kom je direct bij de details van het item. Bekijk bijvoorbeeld alle informatie die bij een bepaalde wedstrijd hoort.
  Bovendien is het eenvoudig om de agenda van Talento te synchroniseren met uw eigen agenda (bijvoorbeeld met Outlook).
  www.talentovoetbal.nl
 • Statistieken
  Er zijn twee typen statistieken: per team en per speler. De statistieken kunnen uiteraard afgedrukt of geëxporteerd worden (naar bijvoorbeeld Excel).
  Voorbeelden van statistieken per team:
  • Wedstrijden gespeeld, gewonnen, gelijk, verloren
  • Totaal aantal kaarten (gele kaarten en rode kaarten)
  • Trainingsopkomst
  Voorbeelden van statistieken per speler:
  • Wedstrijden gespeeld, gestart, ingevallen reserve
  • Aantal speelminuten
  • Aantal kaarten (geel en rood)
  • Trainingsopkomst
  www.talentovoetbal.nl
 • Talento is meer
  Talento is altijd en overal toegankelijk! Je kunt het programma ook op iPhones en andere smartphones gebruiken. Dus wissel je een speler op je IPhone? Sleep zijn naam naar de juiste positie en de wissel is administratief vastgelegd.
  Koppel Talento aan bijvoorbeeld www.voetbal.nl. Zo heb je alles bij de hand: een overzicht van het wedstrijdprogramma en de uitslagen, maar óók de eigen evaluaties en spelersdossiers.
  Talento is veilig! Er zijn verschillende soorten gebruikers binnen het systeem. Denk aan trainers, spelers, verzorgers, scouts, ouders en het bestuur. Talento geeft de gebruikers alleen toegang tot informatie die voor hen toegankelijk moet zijn. Je geeft zelf aan welke personen welke rechten krijgen. Zo heeft de trainer de optie om verschillende opstellingen te testen en kan de speler
  alleen de opstelling zien die definitief is.
  www.talentovoetbal.nl
 • Talento is meer zie:
  www.talentovoetbal.nl