P ërvojat e Kimisionit e për marrëdhënie ndëretnike të Komunës s ë Tetovës Bllagoja Mirçeski , nënkryetar i Komisionit p...
Komuna e Tetovës <ul><li>Popullisa ~ 86.580 banorë </li></ul><ul><li>Shqiptarë 70,3% </li></ul><ul><li>Maqedonas 23,2%...
Përfitimet nga projekti MEK <ul><li>Tani qytetarët e dijnë se ekziston ky Komision </li></ul><ul><ul><li>Prezantimi nëpër ...
The project is funded by European Union
Funksionaliteti i shtuar i KMN-së <ul><li>Është hapur zyra </li></ul><ul><li>Përkrahje nga administrata komunale </li></ul...
Kapacitet i shtuar i KMN-së <ul><li>Aktivitete edukative - trajnime </li></ul><ul><li>Bashkëpunimi dhe këmbimi i njohurive...
Shembuj nga praktika e KMN-së <ul><li>Promovimi i manifestimeve kulturore </li></ul><ul><li>Përdorimi i gjuhëve të pakicav...
Aktivitetet e ardhshme të KMN-së <ul><li>Të sigurohet përkrahje financiare  ( nga buxheti komunal dhe donacionet ) </li><...
Ju faleminderit për vëmendjen <ul><ul><li>Bllagoja Mirçeski </li></ul></ul><ul><ul><li>Nënkryetar </li></ul></ul><ul><ul><...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Искуства од КОЗ- Тетово алб.

391 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
391
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Искуства од КОЗ- Тетово алб.

 1. 1. P ërvojat e Kimisionit e për marrëdhënie ndëretnike të Komunës s ë Tetovës Bllagoja Mirçeski , nënkryetar i Komisionit për marrëdhënie ndëretnike të Komunës së Çairit Konferenca “Si deri te KMN më efikase? “ Shkup , 9 mars 2011 The project is funded by European Union
 2. 2. Komuna e Tetovës <ul><li>Popullisa ~ 86.580 banorë </li></ul><ul><li>Shqiptarë 70,3% </li></ul><ul><li>Maqedonas 23,2% </li></ul><ul><li>Romë 2,7% </li></ul><ul><li>Turq 2,2% </li></ul><ul><li>Serbë 0,7% </li></ul><ul><li>Boshnjakë 0,2% </li></ul><ul><li>Të tjerë 0,7% </li></ul><ul><li>( Regjistrimi i vitit 2002) </li></ul><ul><li>Përbërja e KMN-së : </li></ul><ul><li>5 anëtarë , formuar në vitin 2009 </li></ul><ul><li>Turk </li></ul><ul><li>Maqedonas </li></ul><ul><li>Shqiptar </li></ul><ul><li>Rom </li></ul><ul><li>Serb </li></ul>The project is funded by European Union
 3. 3. Përfitimet nga projekti MEK <ul><li>Tani qytetarët e dijnë se ekziston ky Komision </li></ul><ul><ul><li>Prezantimi nëpër mediume ( mediumet lokale elektronike : TV në gjuhën maqedonase dhe në gjuhën shqipe ) </li></ul></ul><ul><ul><li>Informimi me anë të fletëpalosjeve dhe posterëve </li></ul></ul><ul><ul><li>Ditët e hapura dhe tribunat publike </li></ul></ul>The project is funded by European Union
 4. 4. The project is funded by European Union
 5. 5. Funksionaliteti i shtuar i KMN-së <ul><li>Është hapur zyra </li></ul><ul><li>Përkrahje nga administrata komunale </li></ul><ul><li>Aktivitet i shtuar nëpërmjet takimeve interne të KMN-së </li></ul><ul><li>Takime me qytetarët </li></ul>The project is funded by European Union
 6. 6. Kapacitet i shtuar i KMN-së <ul><li>Aktivitete edukative - trajnime </li></ul><ul><li>Bashkëpunimi dhe këmbimi i njohurive me 3 komunat e tjera pilot </li></ul>The project is funded by European Union
 7. 7. Shembuj nga praktika e KMN-së <ul><li>Promovimi i manifestimeve kulturore </li></ul><ul><li>Përdorimi i gjuhëve të pakicave në arsim ( gjuha rome ) </li></ul>The project is funded by European Union
 8. 8. Aktivitetet e ardhshme të KMN-së <ul><li>Të sigurohet përkrahje financiare ( nga buxheti komunal dhe donacionet ) </li></ul><ul><li>Ditët e hapura të rregullta – së paku një herë në muaj </li></ul><ul><ul><li>Çdo të enjte të fundit të muajit </li></ul></ul><ul><li>Teme me prioritet : </li></ul><ul><ul><li>Pengimi i paraqitjeve të konflikteve etnike, veçanërisht në mesin e të rinjve dhe të fëmijëve </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>bashkëpunimi me shkollat </li></ul></ul></ul><ul><ul><li>Bashkëpunimi proaktiv me OJQ-të </li></ul></ul>The project is funded by European Union
 9. 9. Ju faleminderit për vëmendjen <ul><ul><li>Bllagoja Mirçeski </li></ul></ul><ul><ul><li>Nënkryetar </li></ul></ul><ul><ul><li>Komisioni për marrëdhënie ndëretnike – Tetovë </li></ul></ul><ul><ul><li>tel . 075 54 24 24 </li></ul></ul><ul><ul><li>dhe nëpërmjet www.mek.mk </li></ul></ul><ul><li>Tahir Zejneli koordinator </li></ul><ul><li>Komisioni për marrëdhënie ndëretnike - Tetovë </li></ul><ul><ul><li>е- maili : tahir.zejneli@tetova.gov.mk </li></ul></ul><ul><ul><li>tel . 070 853 868 </li></ul></ul><ul><ul><li>www.tetovo.gov.mk </li></ul></ul>The project is funded by European Union

×