Gestió de parades d'un transport urbà a la demanda

280 views

Published on

Sr. Francesc Anguas Balsera
Aj. St. Vicenç dels Horts

Es presenten punts de parada que funcionen a demanda. Som obligats a prendre mesures que ajudin a l'eficiència del sistema. Sovint dins dels recorreguts hi ha zones de baixa densitat, allunyades del centre, on un percentatge important d'expedicions es fan sense aportar ni recollir passatge. Per optimitzar aquests recorreguts s'ha pensat instal·lar punts de parada físics que permeten demanar el servei. D'aquesta manera si al bus no hi ha demanda, ni al punt de parada tampoc, aquesta part del recorregut es pot obviar. Malgrat no haver un estalvi complert, doncs par de la despesa, com el temps del conductor s'ha de comptar, hi pot haver un important estalvi de quilòmetres realitzats. L'amortització del punt de parada es pot fer molt ràpidament segons els casos. Aquest sistema significa un compromís per la sostenibilitat i els costos dels serveis.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
280
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Gestió de parades d'un transport urbà a la demanda

 1. 1. Sistema de gestió parades a demanda
 2. 2. Sant Josep Comercial IES Nucli AnticFont Llargarut La Guàrdia FGC Can Costa Sant Antoni Sant Roc
 3. 3. Zones de baixa densitat.Més de 10 expedicions diàries.Menys del 50% d’expedicions deixen o recullen passatge.
 4. 4. Situació actual obliga a optimitzar recursos de forma méseficient.En punts de baixa densitat, però que requereixen servei, hempensat implementar punts de parada a demanda.Forma de intentar garantir un servei adaptat a la demanda real.
 5. 5. Implantació progresiva
 6. 6. Posibilitat de tractar a demanda una línea sencera
 7. 7. L’actual tecnologia permet gestionar un punt de parada de formaautònoma.Aquest punt de parada pot emetre una demanda al bus mentre realitza lalínea, fins arribar a un punt crític.El conductor rep un avis a la tablett.L’usuari rep una confirmació del temps aproximat d’arribada.Si no hi ha demanda al punt ni al bus, el servei no es fa.
 8. 8. El sistema es coordinat amb el de gestió de la flota.Actualment disposem de punts de parada ambinformació en temps real.
 9. 9. Hi ha un estalvi econòmic, quantificat al voltantdel 35% del preu per Km.Hi ha un temps sobrant, que pot servir perregular, o per reforçar altres serveis.Per línees en forma de “margarita”, no hi haestalvi de temps, però si econòmic.L’amortització de la despesa es ràpida.,
 10. 10. Un objectiu de futur es el d’afegir la gestió de la demanda, viaInternet mitjançant un portal.Agraïm la col·laboració de l’operador i de les empresesimplicades.Gràcies a l’AMTU i tots vostès per la seva atenció.

×