SPLAIENGLISH

1,263 views

Published on

Experiència educativa realitzada a l’àrea de llengua anglesa amb els alumnes de 5è del CEIP Splai de Barcelona.

Millorar la competència comunicativa de l’alumnat en llengua anglesa. fent ús dels MAV de manera significativa per recrear situacions reals.

Motivar els alumnes utilitzant noves estratègies d’aprenentatge potenciant l’anàlisi crítica de les seves produccions orals.

Assolir el vocabulari que poden utilitzar en cas de perdre’s en un país de parla anglesa.

Dinamitzar les classes de llengua anglesa mitjançant el Bloc i el Moodle per possibilitar l’estudi de la llengua fora de l’aula.

Published in: Education, Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,263
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,588
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

SPLAIENGLISH

 1. 1. SPLAIENGLISH: Lost around the world Experiència educativa realitzada a l’àrea de llengua anglesa amb els alumnes de 5è del CEIP Splai de Barcelona.
 2. 2. Contextualització de l’activitat: Expressió oral en anglès  L’objectiu prioritari del nostre PELE (07-10) és la millora de la competència oral dels nostres alumnes. Es realitzen sessions de mig grup setmanals on es plantegen situacions comunicatives i s’enregistren en vídeo.  Al lla d lap e s s ióe tre a e te a e a ne re a te e g rg e rim ra e s s b lla l m , ls lum s d c n l uió d l s u d le i s ’p p re p r las g nt s s ió A las g nt s s ió s a s ja e e ià g e l re a n e e üe e s . e üe e s ’s a , s a litze i e c rre e n e e rsi s e g trae d le utilitza lac m ra ’na n s o g ixe ls rro ’nre is l ià g nt à e d víd o e e.  Al c 0 -0 va p d r d p s r d unap s rraMIMIO q hae ta d g n urs 8 9 m o e is o a ’ is a ue s t e ra a ae a ue te a tivita . jud n q s s c ts
 3. 3. Clic per accedir-hi  S’ha posat en marxa el Bloc d’anglès del CEIP Splai que serveix de suport als alumnes: Visualitzen els seus Interpreten i consulten Exploren els jocs propis vídeos i cançons Powerpoints didàctics proposats pel mestre Escolten els dictats preparats i els realitzen a casa. Comenten i reflexionen
 4. 4. Clic per accedir-hi  Ha començat a funcionar un Moodle d’anglès a Cicle Superior, com a suport a les classes presencials a l’aula.
 5. 5. • Millorar la competència comunicativa de l’alumnat en llengua anglesa. fent ús dels MAV de manera significativa per recrear situacions reals. • Motivar els alumnes utilitzant noves estratègies d’aprenentatge potenciant l’anàlisi crítica de les seves produccions orals. • Assolir el vocabulari que poden utilitzar en cas de perdre’s en un país de parla anglesa. • Dinamitzar les classes de llengua anglesa mitjançant el Bloc i el Moodle per possibilitar l’estudi de la llengua fora de l’aula.
 6. 6.  Aquesta activitat es planteja aprofitant l’estudi de les indicacions bàsiques per orientar-se presents al llarg del tema 4 “Spies and secret codes”. codes  Després es consolida a la unitat 5 “In my city” que parla sobre la ciutat, i enumera alguns monuments famosos.
 7. 7. • Cerca de monuments famosos de països de parla anglesa mitjançant Google Images. • Introducció del nom del monument al Google Earth que ens va generar un plànol bastant real dels carrers que envolten els monuments sel·leccionats.
 8. 8. • Impressió de pantalla de la imatge captada i dibuix mitjançant Paint i Powerpoint del camí triat per arribar al seu destí. • Elaboració de plantilles amb recorregut ideat per facilitar l’estudi per parelles del diàleg i guanyar seguretat a l’hora de fer servir la PDI.
 9. 9.  Plastificació prèvia dels recorreguts elaborats pels alumnes.  Elaboració del diàleg per part dels alumnes amb l’ajut de les estructures bàsiques que el mestre explicita a la pissarra.  Correcció dels diàlegs i treball de l’entonació, ritme i pronuncia.
 10. 10. • Preparació i assaig del diàleg a l’aula amb l’ajuda de Nav, la nostra auxiliar de conversa de Canadà. Clic per accedir-hi • Explicació del funcionament de la MIMIO per familiaritzar els alumnes amb l’ús de la PDI.
 11. 11. • Gravació dels vídeos a la sessió de grup partit. • Edició del vídeo mitjançant el programa Pinnacle Studio 8.
 12. 12. Clic per accedir-hi • Publicació dels vídeos al Bloc d’anglès • Confecció d’un CD amb tots els diàlegs, uns 20 diàlegs de temàtiques diferents, perquè els alumnes ho vegin a casa a final de curs.
 13. 13. Mitjançant aquesta dinàmica de treball a les sessions d’expressió oral:  Els alumnes han estat capaços de comunicar-se en anglès emprant un llenguatge que poden necessitar en cas de visitar països de parla anglesa.  S’ha aconseguit treballar la competència digital dels alumnes amb la dificultat afegida de fer-ho en anglès.  Els alumnes amb més dificultats han aconseguit millorar el seu nivell d’expressió oral en realitzar activitats innovadores com aquesta.  S’ha observat que l'ús de les TIC ha augmentat la motivació dels alumnes i això ha fet que s'esforcin més per perfeccionar la qualitat del treball final.

×