PAST SIMPLE TENSE   KruChantira  Phoosumlee Bodindecha 4
Pre - test PAST SIMPLE TENSE Try to do the best
Choose the best answer. <ul><ul><li>Dang ……………. in Cheingmai when he was a boy. </li></ul></ul>a. lives   b. lived c. was ...
2.  I ……………. that book yesterday <ul><li>read   b. reads </li></ul><ul><li>c. have read   d. had been reading </li></ul>
<ul><ul><ul><ul><ul><li>3.  He ………….. here from 1956 to 1970. </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><li>living b. lived </li><...
4.  She had studied English before she …….. to England.   <ul><li>go  b. went </li></ul><ul><li>c. has gone d. had gone </...
5.  We …………… parents last week. <ul><li>visit b. visited </li></ul><ul><li>c. was visiting d. has visited </li></ul>
6.  When did John arrived? <ul><li>He arrives last night. </li></ul><ul><li>b. He arrived last night. </li></ul><ul><li>c....
7.  When …………….. you go there last night? <ul><li>do b. does </li></ul><ul><li>c.  did d. were </li></ul>
8.  I …………… to the cinema twice last week   <ul><li>go b. went </li></ul><ul><li>c.  going d. gone </li></ul>
9.  I …………. your  sister in Songkla last month. <ul><li>met b. meeting </li></ul><ul><li>c.   meet d. meets </li></ul>
<ul><ul><ul><ul><ul><li>10. She ……. her handbag at that store yesterday. </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><li>loose b. ha...
Let’s check your answers 1. b  2. a  3. b  4. b  5. b 6. b  7. c  8. b  9. a  10. c
PAST SIMPLE TENSE
1. PAST SIMPLE TENSE  มีลักษณะการใช้ดังนี้ *  แสดงเหตุการณ์ที่ได้เกิดขึ้นและสิ้นสุดลงแล้วในอดีต ในประโยคมักมีคำเหล่านี้อยู...
<ul><li>PAST SIMPLE TENSE   มีลักษณะประโยคดังนี้ </li></ul>**  ประธาน  +  กริยาช่องที่  2  **
ประโยคบอกเล่า She  lost  her book yesterday   S  +  V2 ( lost -lose ) My uncle  bough t a new car last year. S  +  V2 ( bo...
ประโยคคำถาม   ใช้  “  Did  “  มาช่วย โดยวางไว้หน้าประโยค Did  she  lose  her book yesterday? Did + S +V1 ( lose – lost ) D...
ประโยคปฏิเสธ   ใช้  “  did not  “  มาช่วย โดยวางไว้หลังประธาน   เช่น   She  did not lose  her book yesterday. S + did + no...
Exercise  Past Simple Tense Complete new sentences by using these words Example : Amy / sleep      A :  What did Amy do B ...
1.  Sita / walk to school. A :   ……………………………………………...   B :   ……………………………………………...
2.  Billy / sing a song A :   ……………………………………………...   B :   ……………………………………………...
3.  Bobby and I / read  books A :   ……………………………………………...   B :   ……………………………………………...
4.  Saipin / write a letter A : ……………………………………………...   B : ……………………………………………...
5.  you / have lunch A : ……………………………………………...   B : ……………………………………………...
6.  many birds / fly A : ……………………………………………...   B : ……………………………………………...
7.  Somporn / drive a car A : ……………………………………………...   B : ……………………………………………...
8.  Anan / work very hard A : ……………………………………………...   B : ……………………………………………...
9.  Peter / have dinner with his friend A : ……………………………………………...   B : ……………………………………………...
10.  Somchai / run to the market. A : ……………………………………………...   B : ……………………………………………...
Let’s check your answers
1.  Sita / walk to school. A : What did Sita do?   B : She walked to school.
2.  Billy / sing a song A : What did Billy do?   B : He sang a song.
3.  Bobby and I / read books A :   What did Bobby and I do?   B :   We read books.
4.  Saipin / write a letter A : What did Saipin do?   B : She wrote a letter.
5.  you / have lunch A : What did you do?   B : I had lunch.
6.  many birds / fly A : What did many birds do?   B : They flew.
7.  Somporn / drive a car A : What did Somporn do?   B : He drove a car.
8.  Anan / work very hard A : What did Anan do?   B : He worked very hard.
9.  Peter / have dinner with his friend A : What did Peter do?   B : He had dinner with his friend.
10.  Somchai / run to the market. A : What did Somchai do?   B : He ran to the market.
Exercise  Past Simple Tense Make these sentences into question and negative Example : Amy / slept in her bedroom  Did  Amy...
1.  Satita  / walked to school with her brother. -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
2.  Bobby / sang a sweet song -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
3.  Dick and I / read a book about ghost -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
4.  Lamyai  / wrote a letter to her parents -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
5.  Mali / had lunch in the canteen -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
6.  many birds / flew on the sky -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
7.  You / drove a car to Phuket. -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
8.  Anny / worked very hard   -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
9.  Peter and Pattrick / had dinner with his friend -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
10.  James / stood behind me. -  ……………………………………………………........... -  ……………………………………………………............
Let’s check your answers
1.  Satita  / walked to school with her brother. -  Did Satita walk to school with her brother? -  Satita did not walk to ...
2.  Bobby / sang a sweet song -  Did Bobby sing a sweet song? -  Bobby did not   sing a sweet song.
3.  Dick and I / read a book about ghost -  Did Dick and I read a book about ghost? -  Dick and I did not read a book abou...
4.  Lamyai  / wrote a letter to her parents -  Did Lamyai write a letter to her parents? -  Lamyai did not write a letter ...
5.  Mali / had lunch in the canteen -  Did Mali have lunch in the canteen? -  Mali did have lunch in the canteen.
6.  many birds / flew on the sky -  Did many birds fly on the sky? -  Many birds did not fly on the sky.
7.  You / drove a car to Phuket. -  Did you drive a car to Phuket? -  You did not drive a car to Phuket.
8.  Anny / worked very hard   -  Did Anny work very hard? -  Anny did not work very hard.
9.  Peter and Pattrick / had dinner with his friend -  Did Peter and Pattrick have dinner with his friend? -  Peter and Pa...
10.  James / stood behind me. -  Did James stand behind me? -  James did not stand behind me.
หลักการเติม  ed  ที่ท้ายคำกริยา
<ul><ul><ul><ul><ul><li>love - loved - รัก </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>move - moved - เคลื่อนย้า...
2.  กริยาที่ลงท้ายด้วย  y  และหน้า  y  เป็นพยัญชนะ ให้เปลี่ยน  y  เป็น  i  เสียก่อน แล้วจึงเติม  ed  เช่น cry   -   cried ...
<ul><ul><ul><ul><ul><li>play - played - เล่น </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>stay - stayed - พัก อาศ...
4.  กริยาที่มีพยางค์เดียว มีสระตัวเดียว ตัวสะกดตัวเดียว ให้เพิ่มพยัญชนะที่ลงท้ายนั้นเข้าไปอีกหนึ่งตัวเสียก่อน  แล้วจึงเติม...
<ul><li>กริยามีเสียงสองพยางค์ แต่ลงเสียงหนักพยางค์หลัง และพยางค์หลัง </li></ul><ul><li>นั้นมีสระตัวเดียว ลงท้ายด้วยตัวสะกด...
<ul><ul><li>6.  นอกจากกฎที่กล่าวมาจาก  1  ถึง  5  แล้ว  </li></ul></ul><ul><ul><li>เมื่อต้องการให้เป็นช่อง  2  ให้เติม  ed...
Irregular Verbs Come Came Come Caught Caught Catch Bought Bought Buy Brought Brought Bring Broken Broke Break begun Began ...
Got Got Get Forgotten Forgot Forget Felt Felt Feel Fallen Fell Fall Eaten Ate Eat Driven Drove Drive Drunk Drank Drink Don...
Lent Lent Lend Left Left Leave Known Knew Know Hurt Hurt Hurt Hit Hit Hit Heard Heard Hear Had Had Have Gone Went Go Given...
Ridden Rode Ride Read Read Read Put Put Put Paid Paid Pay Met Met Meet Meant Meant Mean Made made Make Lost Lost Lose Let ...
Slept Slept Sleep Sat Sat Sit Sung Sang Sing Shown Showed Show Sent Sent Send Sold Sold Sell Seen Saw See Said Said Say Ru...
Understood Understood Understand Thought Thought Think Told Told Tell Taught Taught Teach Taken Took Take Swum Swam Swim S...
Do you understand? Written Wrote Write Worn Wore Wear Woken Woke Wake Past Participle Past Base Form
Do this exercise!
Irregular Verbs ……………… Came Come Caught Caught …………… ……………… Bought Buy Brought ……………… Bring ……………… Broke Break begun Began...
…………… Got Get Forgotten Forgot …………… Felt Felt …………… …………… Fell Fall …………… Ate Eat Driven …………… Drive Drunk …………… Drink ……...
Lent …………… . Lend Left Left …………… . …………… . Knew Know Hurt …………… . Hurt Hit …………… . Hit Heard …………… . Hear …………… . Had Hav...
…………… . Rode Ride Read …………… . Read …………… . …………… . Put …………… . Paid Pay Met …………… . Meet Meant …………… . Mean Made made ………...
Slept …………… .. Sleep …………… .. Sat Sit Sung Sang …………… .. …………… .. Showed Show Sent …………… .. Send Sold Sold …………… .. Seen …...
Understood Understood …………… . Thought Thought …………… . …………… . Told Tell Taught …………… . Teach …………… . Took Take Swum Swam …...
Can you do it? …………… .. Wrote Write Worn Wore …………… Woken …………… . Wake Past Participle Past Base Form
Let’s check your answers
Irregular Verbs Was / were Broken Brought Bought Catch  Come Begin ……………… Came Come Caught Caught …………… ……………… Bought Buy ...
Cut Done Drank Drove Eaten Fallen Feel Forget Got Cut …………… Got Get Forgotten Forgot …………… Felt Felt …………… …………… Fell Fall...
Gave Went Had Heard Hit Hurt Known Leave Lent Lent …………… . Lend Left Left …………… . …………… . Knew Know Hurt …………… . Hurt Hit ...
Let Lost Make Meant Met Paid Put Put Read Ridden …………… . Rode Ride Read …………… . Read …………… . …………… . Put …………… . Paid Pay ...
Run Said Saw Sell Sent Shown Sing Set Slept Slept …………… .. Sleep …………… .. Sat Sit Sung Sang …………… .. …………… .. Showed Show ...
Spoke Stood Stood Stolen Swim Taken Taught Told Think Understand Understood Understood …………… . Thought Thought …………… . ………...
Can you do it? Woke Wear Written …………… .. Wrote Write Worn Wore …………… Woken …………… . Wake Past Participle Past Base Form
Post - test PAST SIMPLE TENSE Try to do again.
Choose the best answer. <ul><ul><li>Dang ……………. in Cheingmai when he was a boy. </li></ul></ul>a. lives   b. lived c. was ...
<ul><ul><ul><ul><ul><li>2.  He ………….. here from 1956 to 1970. </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><li>living b. lived </li><...
3.  We …………… parents last week. <ul><li>visit b. visited </li></ul><ul><li>c. was visiting d. has visited </li></ul>
4.  When …………….. you go there last night? <ul><li>do b. does </li></ul><ul><li>c.  did d. were </li></ul>
5.  I …………. your  sister in Songkla last month. <ul><li>met b. meeting </li></ul><ul><li>c.   meet d. meets </li></ul>
6.  I ……………. that book yesterday <ul><li>read   b. reads </li></ul><ul><li>c. have read   d. had been reading </li></ul>
7.  She had studied English before she …….. to England.   <ul><li>go  b. went </li></ul><ul><li>c. has gone d. had gone </...
8.  When did John arrived? <ul><li>He arrives last night. </li></ul><ul><li>b. He arrived last night. </li></ul><ul><li>c....
9.  I …………… to the cinema twice last week   <ul><li>go b. went </li></ul><ul><li>c.  going d. gone </li></ul>
<ul><ul><ul><ul><ul><li>10. She ……. her handbag at that store yesterday. </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><li>loose b. ha...
Let’s check your answers 1. b  2. b  3. b  4. c  5. a 6. a  7. b  8. b  9. b  10. c
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Past Simple Tense

4,995
-1

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
3 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
4,995
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
125
Comments
0
Likes
3
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Past Simple Tense

  1. 1. PAST SIMPLE TENSE KruChantira Phoosumlee Bodindecha 4
  2. 2. Pre - test PAST SIMPLE TENSE Try to do the best
  3. 3. Choose the best answer. <ul><ul><li>Dang ……………. in Cheingmai when he was a boy. </li></ul></ul>a. lives b. lived c. was living d. have lived
  4. 4. 2. I ……………. that book yesterday <ul><li>read b. reads </li></ul><ul><li>c. have read d. had been reading </li></ul>
  5. 5. <ul><ul><ul><ul><ul><li>3. He ………….. here from 1956 to 1970. </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><li>living b. lived </li></ul><ul><li>c. has lived d. were living </li></ul>
  6. 6. 4. She had studied English before she …….. to England. <ul><li>go b. went </li></ul><ul><li>c. has gone d. had gone </li></ul>
  7. 7. 5. We …………… parents last week. <ul><li>visit b. visited </li></ul><ul><li>c. was visiting d. has visited </li></ul>
  8. 8. 6. When did John arrived? <ul><li>He arrives last night. </li></ul><ul><li>b. He arrived last night. </li></ul><ul><li>c. He was arriving last night. </li></ul><ul><li>d. He has arrived last night. </li></ul>
  9. 9. 7. When …………….. you go there last night? <ul><li>do b. does </li></ul><ul><li>c. did d. were </li></ul>
  10. 10. 8. I …………… to the cinema twice last week <ul><li>go b. went </li></ul><ul><li>c. going d. gone </li></ul>
  11. 11. 9. I …………. your sister in Songkla last month. <ul><li>met b. meeting </li></ul><ul><li>c. meet d. meets </li></ul>
  12. 12. <ul><ul><ul><ul><ul><li>10. She ……. her handbag at that store yesterday. </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><li>loose b. has lost </li></ul><ul><li>c. lost d. was lost </li></ul>
  13. 13. Let’s check your answers 1. b 2. a 3. b 4. b 5. b 6. b 7. c 8. b 9. a 10. c
  14. 14. PAST SIMPLE TENSE
  15. 15. 1. PAST SIMPLE TENSE มีลักษณะการใช้ดังนี้ * แสดงเหตุการณ์ที่ได้เกิดขึ้นและสิ้นสุดลงแล้วในอดีต ในประโยคมักมีคำเหล่านี้อยู่ด้วย yesterday , last week , last month , last year , ago , once เช่น - I went to the cinema twice last week . - I met your sister in Chiengmai last month . - She lost her handbag yesterday .
  16. 16. <ul><li>PAST SIMPLE TENSE มีลักษณะประโยคดังนี้ </li></ul>** ประธาน + กริยาช่องที่ 2 **
  17. 17. ประโยคบอกเล่า She lost her book yesterday S + V2 ( lost -lose ) My uncle bough t a new car last year. S + V2 ( bought – buy )
  18. 18. ประโยคคำถาม ใช้ “ Did “ มาช่วย โดยวางไว้หน้าประโยค Did she lose her book yesterday? Did + S +V1 ( lose – lost ) Did my uncle buy a new car last year? Did + S +V1 ( buy – bought ) ข้อสังเกต เมื่อใช้ “ Did ” มาช่วยทำให้เป็นคำถามแล้ว กริยาต้องกลับเป็นช่องที่ 1
  19. 19. ประโยคปฏิเสธ ใช้ “ did not “ มาช่วย โดยวางไว้หลังประธาน เช่น She did not lose her book yesterday. S + did + not + V1 My uncle did not buy a new car last year. S + did + not + V1 ข้อสังเกต เมื่อใช้ “ did ” แล้ว กริยาต้องกลับเป็นช่องที่ 1
  20. 20. Exercise Past Simple Tense Complete new sentences by using these words Example : Amy / sleep A : What did Amy do B : She slept .
  21. 21. 1. Sita / walk to school. A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  22. 22. 2. Billy / sing a song A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  23. 23. 3. Bobby and I / read books A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  24. 24. 4. Saipin / write a letter A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  25. 25. 5. you / have lunch A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  26. 26. 6. many birds / fly A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  27. 27. 7. Somporn / drive a car A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  28. 28. 8. Anan / work very hard A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  29. 29. 9. Peter / have dinner with his friend A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  30. 30. 10. Somchai / run to the market. A : ……………………………………………... B : ……………………………………………...
  31. 31. Let’s check your answers
  32. 32. 1. Sita / walk to school. A : What did Sita do? B : She walked to school.
  33. 33. 2. Billy / sing a song A : What did Billy do? B : He sang a song.
  34. 34. 3. Bobby and I / read books A : What did Bobby and I do? B : We read books.
  35. 35. 4. Saipin / write a letter A : What did Saipin do? B : She wrote a letter.
  36. 36. 5. you / have lunch A : What did you do? B : I had lunch.
  37. 37. 6. many birds / fly A : What did many birds do? B : They flew.
  38. 38. 7. Somporn / drive a car A : What did Somporn do? B : He drove a car.
  39. 39. 8. Anan / work very hard A : What did Anan do? B : He worked very hard.
  40. 40. 9. Peter / have dinner with his friend A : What did Peter do? B : He had dinner with his friend.
  41. 41. 10. Somchai / run to the market. A : What did Somchai do? B : He ran to the market.
  42. 42. Exercise Past Simple Tense Make these sentences into question and negative Example : Amy / slept in her bedroom Did Amy sleep in her bedroom? Amy did not sleep in her bedroom.
  43. 43. 1. Satita / walked to school with her brother. - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  44. 44. 2. Bobby / sang a sweet song - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  45. 45. 3. Dick and I / read a book about ghost - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  46. 46. 4. Lamyai / wrote a letter to her parents - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  47. 47. 5. Mali / had lunch in the canteen - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  48. 48. 6. many birds / flew on the sky - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  49. 49. 7. You / drove a car to Phuket. - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  50. 50. 8. Anny / worked very hard - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  51. 51. 9. Peter and Pattrick / had dinner with his friend - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  52. 52. 10. James / stood behind me. - ……………………………………………………........... - ……………………………………………………............
  53. 53. Let’s check your answers
  54. 54. 1. Satita / walked to school with her brother. - Did Satita walk to school with her brother? - Satita did not walk to school with her brother.
  55. 55. 2. Bobby / sang a sweet song - Did Bobby sing a sweet song? - Bobby did not sing a sweet song.
  56. 56. 3. Dick and I / read a book about ghost - Did Dick and I read a book about ghost? - Dick and I did not read a book about ghost.
  57. 57. 4. Lamyai / wrote a letter to her parents - Did Lamyai write a letter to her parents? - Lamyai did not write a letter to her parents.
  58. 58. 5. Mali / had lunch in the canteen - Did Mali have lunch in the canteen? - Mali did have lunch in the canteen.
  59. 59. 6. many birds / flew on the sky - Did many birds fly on the sky? - Many birds did not fly on the sky.
  60. 60. 7. You / drove a car to Phuket. - Did you drive a car to Phuket? - You did not drive a car to Phuket.
  61. 61. 8. Anny / worked very hard - Did Anny work very hard? - Anny did not work very hard.
  62. 62. 9. Peter and Pattrick / had dinner with his friend - Did Peter and Pattrick have dinner with his friend? - Peter and Pattrick did not have dinner with his friends.
  63. 63. 10. James / stood behind me. - Did James stand behind me? - James did not stand behind me.
  64. 64. หลักการเติม ed ที่ท้ายคำกริยา
  65. 65. <ul><ul><ul><ul><ul><li>love - loved - รัก </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>move - moved - เคลื่อนย้าย </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>hope - hoped - หวัง </li></ul></ul></ul></ul></ul>หลักการเติม ed ที่ท้ายคำกริยา มีหลักเกณฑ์ ดังนี้ 1. กริยาที่ลงท้ายด้วย e อยู่แล้วให้เติม d ได้เลย เช่น
  66. 66. 2. กริยาที่ลงท้ายด้วย y และหน้า y เป็นพยัญชนะ ให้เปลี่ยน y เป็น i เสียก่อน แล้วจึงเติม ed เช่น cry - cried - ร้องไห้ rely - relied - เชื่อถือ carry - carried - ถือ marry - married - แต่งงาน
  67. 67. <ul><ul><ul><ul><ul><li>play - played - เล่น </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>stay - stayed - พัก อาศัย </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>enjoy - enjoyed - ร่าเริง </li></ul></ul></ul></ul></ul>3. กริยาที่ลงท้ายด้วย y แต่หน้า y เป็นสระ ให้เติม ed ได้เลย ไม่ต้องเปลี่ยน y เป็นอะไรทั้งสิ้น เช่น
  68. 68. 4. กริยาที่มีพยางค์เดียว มีสระตัวเดียว ตัวสะกดตัวเดียว ให้เพิ่มพยัญชนะที่ลงท้ายนั้นเข้าไปอีกหนึ่งตัวเสียก่อน แล้วจึงเติม ed เช่น hop - hopped - กระโดด plan - planned - วางแผน stop - stopped - หยุด
  69. 69. <ul><li>กริยามีเสียงสองพยางค์ แต่ลงเสียงหนักพยางค์หลัง และพยางค์หลัง </li></ul><ul><li>นั้นมีสระตัวเดียว ลงท้ายด้วยตัวสะกดตัวเดียว ต้องเพิ่มพยัญชนะ </li></ul><ul><li>ที่ลงท้ายนั้นเข้าไปอีกหนึ่งตัวเสียก่อน แล้วจึงเติม ed เช่น </li></ul>occur - occurred - เกิดขึ้น refer - referred - อ้างถึง ยกเว้น : ถ้าออกเสียงหนักที่พยางค์แรก ไม่ต้องซ้อนพยัญชนะตัวสุดท้ายเข้ามา เช่น cover - covered - ปกคลุม open - opened - เปิด
  70. 70. <ul><ul><li>6. นอกจากกฎที่กล่าวมาจาก 1 ถึง 5 แล้ว </li></ul></ul><ul><ul><li>เมื่อต้องการให้เป็นช่อง 2 ให้เติม ed ได้เลย เช่น </li></ul></ul>walk - walked - เดิน work - worked - ทำงาน end - ended - จบ reach - reached - ถึง
  71. 71. Irregular Verbs Come Came Come Caught Caught Catch Bought Bought Buy Brought Brought Bring Broken Broke Break begun Began Begin Been Was / were Be Past Participle Past Base Form
  72. 72. Got Got Get Forgotten Forgot Forget Felt Felt Feel Fallen Fell Fall Eaten Ate Eat Driven Drove Drive Drunk Drank Drink Done Did Do Cut Cut Cut Past Participle Past Base Form
  73. 73. Lent Lent Lend Left Left Leave Known Knew Know Hurt Hurt Hurt Hit Hit Hit Heard Heard Hear Had Had Have Gone Went Go Given Gave Give Past Participle Past Base Form
  74. 74. Ridden Rode Ride Read Read Read Put Put Put Paid Paid Pay Met Met Meet Meant Meant Mean Made made Make Lost Lost Lose Let Let Let Past Participle Past Base Form
  75. 75. Slept Slept Sleep Sat Sat Sit Sung Sang Sing Shown Showed Show Sent Sent Send Sold Sold Sell Seen Saw See Said Said Say Run Ran Run Past Participle Past Base Form
  76. 76. Understood Understood Understand Thought Thought Think Told Told Tell Taught Taught Teach Taken Took Take Swum Swam Swim Stolen Stole Steal Stood Stood Stand Spoken Spoke Speak Past Participle Past Base Form
  77. 77. Do you understand? Written Wrote Write Worn Wore Wear Woken Woke Wake Past Participle Past Base Form
  78. 78. Do this exercise!
  79. 79. Irregular Verbs ……………… Came Come Caught Caught …………… ……………… Bought Buy Brought ……………… Bring ……………… Broke Break begun Began …………… Been ……………… Be Past Participle Past Base Form
  80. 80. …………… Got Get Forgotten Forgot …………… Felt Felt …………… …………… Fell Fall …………… Ate Eat Driven …………… Drive Drunk …………… Drink …………… Did Do …………… Cut …………… Past Participle Past Base Form
  81. 81. Lent …………… . Lend Left Left …………… . …………… . Knew Know Hurt …………… . Hurt Hit …………… . Hit Heard …………… . Hear …………… . Had Have Gone …………… . Go Given …………… . Give Past Participle Past Base Form
  82. 82. …………… . Rode Ride Read …………… . Read …………… . …………… . Put …………… . Paid Pay Met …………… . Meet Meant …………… . Mean Made made …………… . Lost …………… . Lose …………… . Let Let Past Participle Past Base Form
  83. 83. Slept …………… .. Sleep …………… .. Sat Sit Sung Sang …………… .. …………… .. Showed Show Sent …………… .. Send Sold Sold …………… .. Seen …………… .. See Said …………… .. Say …………… .. Ran Run Past Participle Past Base Form
  84. 84. Understood Understood …………… . Thought Thought …………… . …………… . Told Tell Taught …………… . Teach …………… . Took Take Swum Swam …………… . …………… . Stole Steal …………… . …………… . Stand Spoken …………… . Speak Past Participle Past Base Form
  85. 85. Can you do it? …………… .. Wrote Write Worn Wore …………… Woken …………… . Wake Past Participle Past Base Form
  86. 86. Let’s check your answers
  87. 87. Irregular Verbs Was / were Broken Brought Bought Catch Come Begin ……………… Came Come Caught Caught …………… ……………… Bought Buy Brought ……………… Bring ……………… Broke Break begun Began …………… Been ……………… Be Past Participle Past Base Form
  88. 88. Cut Done Drank Drove Eaten Fallen Feel Forget Got Cut …………… Got Get Forgotten Forgot …………… Felt Felt …………… …………… Fell Fall …………… Ate Eat Driven …………… Drive Drunk …………… Drink …………… Did Do …………… Cut …………… Past Participle Past Base Form
  89. 89. Gave Went Had Heard Hit Hurt Known Leave Lent Lent …………… . Lend Left Left …………… . …………… . Knew Know Hurt …………… . Hurt Hit …………… . Hit Heard …………… . Hear …………… . Had Have Gone …………… . Go Given …………… . Give Past Participle Past Base Form
  90. 90. Let Lost Make Meant Met Paid Put Put Read Ridden …………… . Rode Ride Read …………… . Read …………… . …………… . Put …………… . Paid Pay Met …………… . Meet Meant …………… . Mean Made Made …………… . Lost …………… . Lose …………… . Let Let Past Participle Past Base Form
  91. 91. Run Said Saw Sell Sent Shown Sing Set Slept Slept …………… .. Sleep …………… .. Sat Sit Sung Sang …………… .. …………… .. Showed Show Sent …………… .. Send Sold Sold …………… .. Seen …………… .. See Said …………… .. Say …………… .. Ran Run Past Participle Past Base Form
  92. 92. Spoke Stood Stood Stolen Swim Taken Taught Told Think Understand Understood Understood …………… . Thought Thought …………… . …………… . Told Tell Taught …………… . Teach …………… . Took Take Swum Swam …………… . …………… . Stole Steal …………… . …………… . Stand Spoken …………… . Speak Past Participle Past Base Form
  93. 93. Can you do it? Woke Wear Written …………… .. Wrote Write Worn Wore …………… Woken …………… . Wake Past Participle Past Base Form
  94. 94. Post - test PAST SIMPLE TENSE Try to do again.
  95. 95. Choose the best answer. <ul><ul><li>Dang ……………. in Cheingmai when he was a boy. </li></ul></ul>a. lives b. lived c. was living d. have lived
  96. 96. <ul><ul><ul><ul><ul><li>2. He ………….. here from 1956 to 1970. </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><li>living b. lived </li></ul><ul><li>c. has lived d. were living </li></ul>
  97. 97. 3. We …………… parents last week. <ul><li>visit b. visited </li></ul><ul><li>c. was visiting d. has visited </li></ul>
  98. 98. 4. When …………….. you go there last night? <ul><li>do b. does </li></ul><ul><li>c. did d. were </li></ul>
  99. 99. 5. I …………. your sister in Songkla last month. <ul><li>met b. meeting </li></ul><ul><li>c. meet d. meets </li></ul>
  100. 100. 6. I ……………. that book yesterday <ul><li>read b. reads </li></ul><ul><li>c. have read d. had been reading </li></ul>
  101. 101. 7. She had studied English before she …….. to England. <ul><li>go b. went </li></ul><ul><li>c. has gone d. had gone </li></ul>
  102. 102. 8. When did John arrived? <ul><li>He arrives last night. </li></ul><ul><li>b. He arrived last night. </li></ul><ul><li>c. He was arriving last night. </li></ul><ul><li>d. He has arrived last night. </li></ul>
  103. 103. 9. I …………… to the cinema twice last week <ul><li>go b. went </li></ul><ul><li>c. going d. gone </li></ul>
  104. 104. <ul><ul><ul><ul><ul><li>10. She ……. her handbag at that store yesterday. </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><li>loose b. has lost </li></ul><ul><li>c. lost d. was lost </li></ul>
  105. 105. Let’s check your answers 1. b 2. b 3. b 4. c 5. a 6. a 7. b 8. b 9. b 10. c
  1. A particular slide catching your eye?

    Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×