839 tajni prijatelj (2)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

839 tajni prijatelj (2)

on

 • 691 views

 

Statistics

Views

Total Views
691
Slideshare-icon Views on SlideShare
522
Embed Views
169

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

3 Embeds 169

http://www.ucitelji.hr 102
http://ucitelji.hr 66
http://ucitelji.org 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  839 tajni prijatelj (2) 839 tajni prijatelj (2) Presentation Transcript

  • Izradile: Ira Bijedić, Magdalena Ćurčić, Antonela Jakić i Elena Kljaić 6.b
  •  Online predatori naziv je za osobe koje koriste anonimnost Interneta te navedene komunikacijske alate kako bi uspostavili online odnos s djetetom te ga potom zlostavljali.
  •  Predatori postepeno privlače dječju pažnju i naklonost nudeći im ljubaznost, srdačnost, razumijevanje za njihove probleme, pa čak i poklone. Potom postepeno uvode neprimjerene slikovne seksualne materijale u razgovore te navode djecu na razgovor o takvim temama.
  •  Premda online svijet stvara mnoštvo mogućnosti za djecu jer otvara njihove vidike i omogućava im uvid u različite kulture i načine života,djeca također mogu biti izložena i nekim opasnostima na toj informatičkoj autocesti.
  •  Taktika online predatora često je puta predvidljiva. Predvidljiva nama odraslima, ali ne i djeci. Kako to rade, pokušat ćemo ukratko skicirati. Velika većina online predatora pokušava seksualno iskoristiti djecu na način da im se prvo približe preko online servisa i interneta.
  •  Na društvenim mrežama nikada nemoj ostavljati adresu i broj telefona. Sasvim je OK blokirati osobu s kojom ti nije ugodno dopisivati se. Pobrini se za postavke i namjesti da tvoj fotke i ostalo ne budu dostupne baš svima na internetu. Predatori su obično inteligentne osobe koje se dobro znaju prikriti. Imaš li kakvih online problema uvijek se obrati roditeljima, a u konačnici i policiji jer NIJE u redu da te netko uhodi ili ti govori stvari zbog kojih ti je neugodno i nagovara te na nešto što ne želiš!
  •  http://www.netsmartz.org/RealLifeStories/A mysChoice http://hr.sheeplive.eu/fairytales/secret-friend- subtitles http://www.youtube.com/watch?v=Ty1gdww FNt4
  •  Lažno se predstavljaju. Nikada ne znaš tko je s druge strane monitora. Nude poklone i zahtijevaju da dopisivanje ostane u tajnosti.