839 tajni prijatelj (2)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

839 tajni prijatelj (2)

on

 • 736 views

 

Statistics

Views

Total Views
736
Views on SlideShare
567
Embed Views
169

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

3 Embeds 169

http://www.ucitelji.hr 102
http://ucitelji.hr 66
http://ucitelji.org 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

839 tajni prijatelj (2) Presentation Transcript

 • 1. Izradile: Ira Bijedić, Magdalena Ćurčić, Antonela Jakić i Elena Kljaić 6.b
 • 2.  Online predatori naziv je za osobe koje koriste anonimnost Interneta te navedene komunikacijske alate kako bi uspostavili online odnos s djetetom te ga potom zlostavljali.
 • 3.  Predatori postepeno privlače dječju pažnju i naklonost nudeći im ljubaznost, srdačnost, razumijevanje za njihove probleme, pa čak i poklone. Potom postepeno uvode neprimjerene slikovne seksualne materijale u razgovore te navode djecu na razgovor o takvim temama.
 • 4.  Premda online svijet stvara mnoštvo mogućnosti za djecu jer otvara njihove vidike i omogućava im uvid u različite kulture i načine života,djeca također mogu biti izložena i nekim opasnostima na toj informatičkoj autocesti.
 • 5.  Taktika online predatora često je puta predvidljiva. Predvidljiva nama odraslima, ali ne i djeci. Kako to rade, pokušat ćemo ukratko skicirati. Velika većina online predatora pokušava seksualno iskoristiti djecu na način da im se prvo približe preko online servisa i interneta.
 • 6.  Na društvenim mrežama nikada nemoj ostavljati adresu i broj telefona. Sasvim je OK blokirati osobu s kojom ti nije ugodno dopisivati se. Pobrini se za postavke i namjesti da tvoj fotke i ostalo ne budu dostupne baš svima na internetu. Predatori su obično inteligentne osobe koje se dobro znaju prikriti. Imaš li kakvih online problema uvijek se obrati roditeljima, a u konačnici i policiji jer NIJE u redu da te netko uhodi ili ti govori stvari zbog kojih ti je neugodno i nagovara te na nešto što ne želiš!
 • 7.  http://www.netsmartz.org/RealLifeStories/A mysChoice http://hr.sheeplive.eu/fairytales/secret-friend- subtitles http://www.youtube.com/watch?v=Ty1gdww FNt4
 • 8.  Lažno se predstavljaju. Nikada ne znaš tko je s druge strane monitora. Nude poklone i zahtijevaju da dopisivanje ostane u tajnosti.