835 krive informacije

501 views
438 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
501
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
195
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

835 krive informacije

  1. 1. IZRADILI: Petar, Filip, Antonio, Ivan i Edi
  2. 2. KRIVE INFORMACIJE Ne mora biti istina ono što se nalazi na internetu. Informacije treba provjeriti (druge web stranice, časopisi, knjige…)
  3. 3. DEZINFORMACIJE Dezinformacijski sadržaji-Opće je poznato da je Internet slobodan medij kojeg je izuzetno teško, tj. nemoguće kontrolirati. Kako pouzdano znati da je neka informacija na Internetu točna ili nije? Kojim izvorima vjerovati? Navedeni problem postaje još veći kada su u pitanju djeca s obzirom na njihovu mladost i neiskustvo.
  4. 4. DEZINFORMACIJE Varijanti dezinformacijskih sadržaja je mnogo, na primjer: web stranice koje potiču mržnju i ekstremne stavove kao normalne, web stranice koje promoviraju i prodaju lažne ili loše i štetne proizvode, web stranice koje osobna mišljenja predstavljaju kao činjenice, web stranice s lažnim informacijama o virusima, prevarama, novčanim piramidama i sl.
  5. 5. POGREŠNE KARTEU STVARNOSTI NA INTERNETU
  6. 6.  Preplavljenost velikim količinama različitih informacija, teškoća da se iz njih izdvoji ono što ti je potrebno, teškoće procjenjivanja istinitosti i važnosti pojedinih sadržaja i podataka.

×