384 Sigurnost na internetu

2,123 views
1,893 views

Published on

Silvija Šarec; OŠ Veliki Bukovec

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,123
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,063
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

384 Sigurnost na internetu

  1. 1. SIGURNOST NA INTERNETU Silvija Šarec 7.a
  2. 2. O društvenim mrežama… Facebook Twitter društvena mreža u  namijenjena je za početku slanje i čitanje namijenjena samo kratkih poruka studentima (tweet - ova) osnovao Mark ZuckerbergDruštvene mreže više ne služeonome za što su u početku bile namijenjene!!!
  3. 3. Pravila ponašanja na društvenim mrežama Ne dopusti da te maltretiraju, požali se nekome! Za prijatelje prihvaćaj samo one koje uživo poznaješ! Ne piši nepristojne komentare! Poštuj svoju privatnost i ne dozvoli da ti je itko uzme! Ne objavljuj fotografije koje previše govore o tebi! Ne objavljuj negativno! Pozitivne stvari svijet čine ljepšim! Ne komentiraj nešto ako to ne bi rekao u lice! Ne skupljaj prijatelje jer skupljaju prašinu! Nije važan broj, važno je prijateljstvo!
  4. 4. Internet mnogi misle da ima više prednosti nego nedostataka svaki tekst, slika ili video ima svoja autorska prava iza svakog nadimka krije se netko tebi nepoznat dobro je provjeriti jesu li stranice s kojih skidaš podatke točne i pouzdane
  5. 5. Kako se zaštititi? Ne dopisuj se pod lažnim imenom! Ako trpiš zlostavljanje, požali se odraslima! Provjeravaj točnost i pouzdanost podataka! Ne dogovaraj sastanak s osobom s interneta! Mnogi se nikad nisu vratili sa sastanka! Imaš li pitanja, pitaj učitelje! Budimo prijatelji sa svojim računalom!
  6. 6. Rimska grupaPriča govori kako je djevojčica Ena, članicadramske grupe, tijekom razgovora snepoznatom osobom koju je upoznala nainternetu dobila scenarij za neku predstavu.Priča se bavi autorskim pravima, zaštitomračunala i značenjem lozinki.Više o tome pročitajte ovdje.
  7. 7. Zapamtimo:Na internetu NIKAD nismo sigurni!!!
  8. 8. Literatura: http://hr.wikipedia.org/wiki/Facebook http://hr.wikipedia.org/wiki/Twitter http://sigurnost.tvz.hr/Za-djecu/ e - bonton

×