165 sigurnost na internetu jelena8b

276 views
232 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
276
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

165 sigurnost na internetu jelena8b

  1. 1. Sigurnost na internetu Zaštita osobnih podataka Jelena Huđek, 8. b, OŠ Petrijanec Mentor: Damir Ivančić, nast. inf.
  2. 2. DJECA NA INTERNETU Mnoga se djeca koriste internetom Nisu ni svjesni da su izloženi opasnostima
  3. 3. FOTOGRAFIRANJE Mnoga djeca, osobito djevojčice se fotografiraju i slike stavljaju na internetske stranice (facebook,twitter) To je jedna od opasnosti jer određene slike privlače pedofile i manijake. Te slike može svaki čovjek sačuvat na svom kompjuteru. Te probleme je vrlo teško riješiti jer djevojčice ne znaju da su izložene opasnostima.
  4. 4. NASILJE NA INTERNETU Kada kažemo nasilje ne kažemo samo na fizično nego i na druga nasilja Na internetu je zastupljeno verbalno nasilje. Ono se postiže vrijeđanjem i omalovažavanjem osoba.
  5. 5. PEDOFILIJA Pedofili se skrivaju iza izmišljenog imena na chatu. Ako se s nekim upoznamo preko chata važno je ne davati mu informacije o našoj kućnoj adresi, broj mobitela ili slične podatke.
  6. 6. VIRUSI Kada smo na internetu lako dobijemo viruse. Jedan od najpoznatijih virusa je “crv” Viruse čistimo pomoču antivirusnog programa.
  7. 7. ČUVANJE OSOBNIH PODATAKASvoje osobne podatke ne smijemo ni u kojem slučaju nikome davati.U osobne podatke ubrajamo: ime,prezime,kučnu adresu,e-mail,lozinke,broj telefona i mobitela…
  8. 8. Hvala na pažnjiIzradila:Jelena Huđek 8.b0Š Petrijanec

×