Facebook-sivujen uudistus
-perusasiat kuvin ja vinkein
Yhteenveto uudesta Facebook-sivusta
28.5.2014
Piritta Seppälä
Viest...
Mistä on kyse?
©Viestintä-Piritta 2014
Facebook uudistaa toimintojaan tasaisesti ja keväällä 2014 on ollut käynnissä
Faceb...
Uudenlainen Facebook-sivu
©Viestintä-Piritta 2014
Sivun ylläpitäjän näkymä
©Viestintä-Piritta 2014
Hallintapaneelin toiminnot siirtyvät eri puolille sivua ylläpitäjän näkym...
Sivun ylläpitäjän näkymä
©Viestintä-Piritta 2014
Sivun ylläpitoa helpottavat välilehdet siirtyvät vasempaan yläkulmaan.
To...
Sivun ylläpitäjän näkymä
©Viestintä-Piritta 2014
Sivun nimi siirtyy kansikuvan päälle.
Sivulla olevien alasivujen pikkuruu...
Sivun aikajana-näkymä
©Viestintä-Piritta 2014
Aikajana muuttuu
yksipalstaiseksi.
Päivityksiä ei voi enää
korostaa kahden p...
Sivun aikajana-näkymä
©Viestintä-Piritta 2014
Kuvat ja videot siirtyvät
kansikuvan alta sivun
vasempaan reunaan.
!
Muiden ...
©Viestintä-Piritta 2014
Kuvat
Videot
Muiden
tekemät
julkaisut
Sivun
tykkäämät
sivut
Sivun tapahtumat oikealla
©Viestintä-Piritta 2014
Sivun uudet tykkääjät,
sivun markkinointipainike ja
kaverien kutsumistoi...
Sivun tapahtumat oikealla
©Viestintä-Piritta 2014
Sivun viimeaikaisten
toimintojen listaus.
!
!
Sivun saamat yksityisviest...
Sivun välilehdet: Toiminta
©Viestintä-Piritta 2014
Sivun yläpalkin Toiminta-näkymä listaa päivämäärien mukaisesti sivuun l...
Sivun välilehdet: Kävijätiedot
©Viestintä-Piritta 2014
Kävijätiedot-välilehti vie suoraan sivun kävijätietoihin, joissa uu...
Sivun välilehdet: Kävijätiedot
©Viestintä-Piritta 2014
Facebook-sivuilla on voinut jo pidempään tarkkailla toisten Faceboo...
Sivun välilehdet: Asetukset
©Viestintä-Piritta 2014
Asetukset-välilehdeltä
pääsee uuteen
näkymään, jossa
sivuun liittyvät
...
Tilapäivitykset sivulla
©Viestintä-Piritta 2014
Tilapäivitysten tekoon ei
tule muutoksia. Voit
edelleen jakaa teksti-,
lin...
Tilapäivitykset sivulla
©Viestintä-Piritta 2014
Päivityksiin liittyvät
toiminnallisuudet:
Kiinnittäminen ylös
kiinnittää p...
Viestintä-Piritta
• piritta@viestintapiritta.fi
• www.viestintapiritta.fi
• www.facebook.com/viestintapiritta
• www.twitter....
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Facebook-sivun uudistus - vinkit toukokuussa 2014

6,718 views

Published on

Facebook tiedotti Facebook-sivujen uudistuksesta maaliskuussa 2014. Loppukeväästä uudistus on ajankohtainen kaikkien sivujen kohdalla. Viestintä-Piritta kokosi tähän materiaaliin vinkit ja faktat siihen, mitä Facebook-sivun uudistus pitää sisällään ja mikä sivuilla muuttuu. Ohje on avuksi erityisesti sivujen ylläpitäjille.

Published in: Social Media

Facebook-sivun uudistus - vinkit toukokuussa 2014

 1. 1. Facebook-sivujen uudistus -perusasiat kuvin ja vinkein Yhteenveto uudesta Facebook-sivusta 28.5.2014 Piritta Seppälä Viestintä-Piritta www.viestintapiritta.fi
 2. 2. Mistä on kyse? ©Viestintä-Piritta 2014 Facebook uudistaa toimintojaan tasaisesti ja keväällä 2014 on ollut käynnissä Facebook-sivujen uudistus, josta tiedotettiin ensimmäisen kerran jo maaliskuussa. Viestintä-Piritta sai mahdollisuuden ottaa uusi sivu käyttöön ensimmäisten joukossa ja tämän materiaalin julkaisun aikaan toukokuussa 2014 saman ovat viime aikoina tehneet monet muutkin Facebook-sivut. Uudistetun sivun voi ottaa käyttöön itse, kun sivulle ilmestyy asiasta Facebookin ilmoitus. Vaihtoehtoisesti voit odottaa hetkeä, jolloin Facebook vaihtaa automaattisesti kaikki sivut uuden näköisiksi. Olen koonnut tähän materiaaliin perusasiat, jotka sivulla muuttuvat uudistuksen jälkeen. Kuvakaappausten ja vinkkien avulla saat käsityksen uuden sivun toiminnallisuuksista ja eri asioiden sijainneista sivulla. Käy tutustumassa Viestintä-Pirittan Facebookissa siihen, miltä uusi sivu näyttää. Facebook-uudistusterveisin, Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta, 28.5.2014 https://www.facebook.com/viestintapiritta
 3. 3. Uudenlainen Facebook-sivu ©Viestintä-Piritta 2014
 4. 4. Sivun ylläpitäjän näkymä ©Viestintä-Piritta 2014 Hallintapaneelin toiminnot siirtyvät eri puolille sivua ylläpitäjän näkymässä. Oikeassa palkissa näkyvät uudet tykkäykset, julkaisujen kattavuus, sivuun liittyvät toimintailmoitukset ja yksityisviestien määrä.
 5. 5. Sivun ylläpitäjän näkymä ©Viestintä-Piritta 2014 Sivun ylläpitoa helpottavat välilehdet siirtyvät vasempaan yläkulmaan. Toiminta-kohdasta aukeavat kaikki sivuun liittyvät viimeaikaiset toiminnot. Kävijätiedot vie sinut sivun analytiikkaa tarkastelemaan. Asetuksista pääset uudennäköiseen sivun asetusten näkymään.
 6. 6. Sivun ylläpitäjän näkymä ©Viestintä-Piritta 2014 Sivun nimi siirtyy kansikuvan päälle. Sivulla olevien alasivujen pikkuruudut poistuvat ja siirtyvät kansikuvan alle. Tietoja, kuvat, videot ja muut luodut alasivut näkyvät nyt tiiviinä rivinä. Kansikuva ja profiilikuva säilyvät ennallaan.
 7. 7. Sivun aikajana-näkymä ©Viestintä-Piritta 2014 Aikajana muuttuu yksipalstaiseksi. Päivityksiä ei voi enää korostaa kahden palstan levyisiksi. ! Tykkäysten määrä näkyy nyt aikajanan vasemmassa reunassa. ! Tietoja-kuvausboksi siirtyy kansikuvan alta aikajanan vasempaan reunaan ja sen tekstin pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota.
 8. 8. Sivun aikajana-näkymä ©Viestintä-Piritta 2014 Kuvat ja videot siirtyvät kansikuvan alta sivun vasempaan reunaan. ! Muiden sivulle tekemät julkaisut siirtyvät aikajanan oikeasta reunasta kuvien ja videoiden alle. ! Samoin sivun tekemien tykkäysten lista.
 9. 9. ©Viestintä-Piritta 2014 Kuvat Videot Muiden tekemät julkaisut Sivun tykkäämät sivut
 10. 10. Sivun tapahtumat oikealla ©Viestintä-Piritta 2014 Sivun uudet tykkääjät, sivun markkinointipainike ja kaverien kutsumistoiminto. ! Julkaisun kattavuus: aiemmin hallintapaneelissa ollut listaus kunkin päivityksen saamasta näkyvyydestä Facebookissa.
 11. 11. Sivun tapahtumat oikealla ©Viestintä-Piritta 2014 Sivun viimeaikaisten toimintojen listaus. ! ! Sivun saamat yksityisviestit, jos tämä toiminto on käytössä sivulla.
 12. 12. Sivun välilehdet: Toiminta ©Viestintä-Piritta 2014 Sivun yläpalkin Toiminta-näkymä listaa päivämäärien mukaisesti sivuun liittyvät toiminnot Facebookista. Samalta sivulta pääsee selaamaan ja hallinnoimaan myös sivun saamia yksityisviestejä. Toiminta-sanaan ilmestyy näkyviin punainen luku sen mukaan kuin uusia toimintoja tulee.
 13. 13. Sivun välilehdet: Kävijätiedot ©Viestintä-Piritta 2014 Kävijätiedot-välilehti vie suoraan sivun kävijätietoihin, joissa uudella sivulla on myös joitakin uudistuksia. Oheisissa kuvissa näet eron tällä hetkellä, joka ei ole järin suuri kävijäseurannan pääosioiden osalta. UUSI VANHA
 14. 14. Sivun välilehdet: Kävijätiedot ©Viestintä-Piritta 2014 Facebook-sivuilla on voinut jo pidempään tarkkailla toisten Facebook-sivujen perustilastoja. Tarkkailtavien sivujen pikanäkymä oli aiemmin hallintapaneelissa sekä kävijätietojen Yleiskatsaus-näkymässä. Nyt tämä osio näkyy kävijäseurannan puolella. Tarkkailtavat sivut-toiminnon kautta voi seurata omaa asettumista suhteessa toisiin esimerkiksi samalla alalla toimiviin sivuihin. Tarkkailtavat sivut
 15. 15. Sivun välilehdet: Asetukset ©Viestintä-Piritta 2014 Asetukset-välilehdeltä pääsee uuteen näkymään, jossa sivuun liittyvät asetusten navigaatiot löytyvät nyt selkeästi sivun vasemmasta palkista. ! Nämä välilehdet ovat samoja kuin aiemminkin.
 16. 16. Tilapäivitykset sivulla ©Viestintä-Piritta 2014 Tilapäivitysten tekoon ei tule muutoksia. Voit edelleen jakaa teksti-, linkki-, kuva- ja videopäivityksiä sekä luoda tapahtumia ja tarjouksia. ! Päivitysten ajastaminen onnistuu edelleen kellokuvakkeesta. ! Ajastetut julkaisut tallentuvat Toiminta-sivun alle, mistä voit muokata niitä edelleen.
 17. 17. Tilapäivitykset sivulla ©Viestintä-Piritta 2014 Päivityksiin liittyvät toiminnallisuudet: Kiinnittäminen ylös kiinnittää päivityksen sivun ylimmäiseksi klemmarikuvakkeella. ! Korostettu päivitys tuo päivityksen yläreunaan sinisen tähtimerkin.
 18. 18. Viestintä-Piritta • piritta@viestintapiritta.fi • www.viestintapiritta.fi • www.facebook.com/viestintapiritta • www.twitter.com/piritta • 0400-622046 ©Viestintä-Piritta 2014 Jos haluat kysyä Viestintä-Pirittalta neuvoja jatkossakin, seuraa häntä Twitterissä tai tykkää hänestä Facebookissa ja lähetä kysymyksesi hänelle Twitterissä @Piritta tai kirjoita hänen aikajanalleen!

×