Que hem fet fins ara

534 views
415 views

Published on

Un resum de les activitats de l'any 2010, de l'Associació de Dones Juristes d'Alzira-AJUDA.

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
534
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Que hem fet fins ara

 1. 1. QUE HEM FET ENGUANY, FINS ARA? 2010
 2. 2. Per 3r any consecutiu Concentracions contra la violència masclista
 3. 3. 2n any de la campanya: No volem pagar proxenetes •S S’han sumat a la campanya de devolució als diaris, dels anuncis de prostitució, els col·lectius de dones de Benetússer i Requena. “No volem pagar proxenetes”. Amb aquest títol començarem la campanya contra l’explotació sexual a l´inici de 2009, i, dins de les activitats programades, proposarem el recull i retorn d´anuncis de premsa que publiciten la prostitució.
 4. 4. Xerrada Prostitució: abolició, legalització, prohibició? dins programa de formació de l’Escola en femení Maria Moliner, de la Universitat La Florida.
 5. 5. Participar als actes organitzats a Silla amb motiu del Dia de la Dona
 6. 6. Campanya Enrotlla’t per la igualtat Taller a l’IES Arabista Ribera: publicitat sexista
 7. 7. Xerrada Prostitució: abolició, legalització, prohibició? dins programa 8 de març de l’Ajuntament de Benetússer.
 8. 8. Reberem el guardó Murta, entregat pel BLOC d’Alzira
 9. 9. Xerrada Prostitució: abolició, legalització, prohibició? dins programa 25 de novembre de l’Ajuntament de Requena.
 10. 10. Taller a l’IES Arabista Ribera, 25-N: Acte de violència
 11. 11. Acte central 25-N Col·loqui i lectura dramatitzada del llibre “Passos lleugers”, de Dacia Maraini. Amb la col·laboració de Dolors Pedròs d’Edicions96, Empar Bria i l’alumnat de la Comissió per la Igualtat de l’IES Arabista Ribera.
 12. 12. Fem el nostre propi llistat de víctimes mortals per violència masclista
 13. 13. Recordem a les germanes Mirabal El 25 de novembre: Día Internacional No Més Violència Contra les Dones, fou creat durant el “Primer Encuentro Feminista Latinoamericano y del Caribe”, realitzat en juliol de 1981 a Bogota. Les seves promotores, les dominicanes Magali Pineda i Angela Hernández demanaren al finalitzar la sessió plenària de la trobada que es declarara eixe dia en memòria de tres germanes dominicanes valentes: Patria, Minerva y María Teresa Mirabal, assassinades per la dictadura de Rafael Leonidas Trujillo, en 1961. El simbolisme de la data és reflex dels fets que dugueren a l'assassinat de les tres dones i la seva trajectòria: compromeses amb el seu país i decidides a trencar amb els motles sexistes i conservadors de l’època. Les tres germanes lluitaren en la clandestinitat contra la dictadura, sent el nom en clau de Minerva Mirabal: papallona. AJUDA ha adoptat el símbol de la papallona en record de totes les dones lluitadores i víctimes de la violència masclista.
 14. 14. Difonem: Amb el blog, el facebook, el correu electrònic, la premsa, els nostre butlletins i fulls volants d’informació
 15. 15. Col·laborem amb altres associacions i col·lectius
 16. 16. Participem de la vida col·legial
 17. 17. Preparem la campanya concentracions contra la violència masclista 2011 • Esperem que no calga fer cap concentració el proper any, però en previsió del contrari, hem anunciat que el proper any visibilitzarem a les víctimes amb el simbolisme d’una nina. Nines que al final d’any donarem a alguna institució que treballe amb menors. • És per això que havem demanat la col·laboració de la gent, per a que ens donen eixes nines que ens recordaran a les víctimes i als tantes vegades oblidats: els fills i filles que també pateixen la violència masclista.
 18. 18. Premi a la Igualtat, en honor a Ascensión Chirivella Marín: primera advocada de l’Estat espanyol. Amb aquest premi l’Associació de Juristes Dones d’Alzira – AJUDA vol retre homenatge a la companya Ascensión Chirivella Marín, primera llicenciada en Dret i primera advocada de València i de l’Estat espanyol, i reconèixer a aquelles persones que com ella, des de l’anonimat i el treball constant, creuen en la igualtat i lluiten cada dia per aconseguir-la, per que saben que res no és impossible. Les bases d’aquest premi honorífic son: PRIMERA - El premi té com objectiu el guardonar el treball a favor de la igualtat en el més ampli sentit de la paraula, i en dues modalitats: el treball des de l’àmbit jurídic i el genèric. SEGONA - Des del 9 de setembre fins el 29 de desembre de 2010, qualsevol persona física o jurídica i qualsevol institució, pot proposar una candidatura per a rebre el premi. No cap, proposar-se a si mateixa. Les candidatures poden fer-se arribar al compte de correu electrònic de l’associació o a l’apartat de correus 159 de Carcaixent. TERCERA - La candidatura ha d’anar acompanyada tant de les dades de identificació i localització de la persona física o jurídica de qui realitza la proposta, com de qui es proposa premiar, acompanyada d’una al·legació de les raons que justificaria el reconeixement d’aquesta segona. QUARTA - El jurat format per membres d’AJUDA en el primer any, i al qual s’afegirà en els succesius la persona guanyadora de la convocatòria anterior, publicarà el 28 de gener de 2011 la persona triada. CINQUENA - L’entrega del premi es farà en un acte públic al voltant del 8 de març de 2011. SISENA - El jurat pot deixar desert el premi, i la participació en el mateix implica l’acceptació d’aquestes bases.
 19. 19. I avui estem ací ;)

×