Your SlideShare is downloading. ×
Delivering relevant, commercially sound brand
marketing communication for maximum customer
response and long term brand en...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Wallace ...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Brand Id...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Shattere...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Wallace ...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Joy Moth...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
B&Q Trad...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Low Carb...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Fleet He...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Corporat...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Green Fl...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Sales Ai...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Zcard Br...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Web and ...
THE
MARKETINGSHED
Paula Hughes
Telephone +44 (0)7775 680 325
info@themarketingshed.co.uk
www.themarketingshed.biz
Joy Moth...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

My Marketing Communications Work-Portfollio 2006-2012

108

Published on

media, campaign, SEO, A-T-L, digital, event, PR, business strategy, propositions, creative, planning, budget, radio, press, poster, search engine marketing, HTML, e-campaign, direct marketing

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
108
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Transcript of "My Marketing Communications Work-Portfollio 2006-2012"

  1. 1. Delivering relevant, commercially sound brand marketing communication for maximum customer response and long term brand engagement 2006-2012 work examples from Paula Hughes, Interim Marketing Communications Consultant Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Only clear, clever & creative thinking THE MARKETINGSHED
  2. 2. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Wallace and Gromit Campaign - npower Business Challenge: Build strong brand recognition, avoid miss-attribution and maximise recall across campaign activity Creative Solution: Develop and present new brand guidelines and common print frameworks for press, print and collateral campaigns A new way of thinking about ROCKWOOL Create and Protect Brand Guidelines - Rockwool Business Challenge: Help reposition the brand as service and design solution with new B2C and professional audiences Creative Solution: Introduce a new global look and feel identity to refresh the brand
  3. 3. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Brand Identity Work Brand refresh - Salix Finance Business Challenge: Establish a new creative look and feel and brand strapline integrating it with the existing logo Creative Solution: Deliver a new relevant, and engaging strapline for the Salix brand and create a suite of corporate look and feel templates for several communication pieces SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR Logo and strapline Logo should always be ranged right SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR There are two postiions for the strapline in one line: SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR And where space is limited, in two lines: Relationship in size and positioning between the logo and strap line must always be as above. SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR New brand identity - STM Security (UK) Group Ltd Business Challenge: Modernise STM Security’s B2B brand positioning and better communicate the brand’s core values with a limited budget £12,000 budget and tight 4 week timescale Creative Solution: Create a new brand identity and strapline that works hard to differentiate the company and brand across multiple on and 4 of 10 1. The STM Security logo (variants) 4-colour (CMYK) Greyscale (black or white) RGB Our logo is available in three colour formats, 4-colour (CMYK), Greyscale (black or white) and Pantone. 1 .4-colour (CMYK) logo – use this wherever you can. The preferred logo is shown here in its CMYK (full-colour) print version on a white background; the primary use where possible. 2. Greyscale (black or white) logos – use these only if you have to. Please only use this logo where only 1-colour print is available, for ex- ample when printing on an office-based b&w printer, or when the CMYK logo will be placed on a colour that will blend in with the orange of the logo. 3. RGB logo – use for all digital or screen purposes. Never use this logo for printing purposes. 7 of 10 2. The STM Security colours Colour is an integral part of our brand. There are two colours within our palette. It is important to use the colours in a way that strengthens the brand. The logo should stand out, not have to compete with our colours. Our look and feel is bright and bold. The primary colour palette should never be tinted. CMYK C0 M53 Y100 K0 PANTONE Orange 021 RGB R247 G143 B30 WEB #F18E2E CMYK C0 M0 Y0 K60 PANTONE Cool Grey 10 RGB R128 G130 B133 WEB #818285 The simple rules: The colours must always be reproduced to conform with one of the specifications indicated here: • CMYK for 4-colour printing. • PANTONE for 2-colour printing. • RGB for on-screen or multi-media applications • WEB for online (websites)
  4. 4. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Shattered Lives Campaign – Health and Safety Executive Business Challenge: Leverage brand image equity, build on behavioural change and provoke positive consumer response and intent to act Creative Solution: Provide practical information, simple guidance and expert advice through endorsed case studies successes from existing industry partners Media Strategy: Advertorials in key trade titles Consumer and Trade Press Advertising Shattered Lives Campaign – Health and Safety Executive Business Challenge: Find the most compelling and cost effective way to engage with multiple audiences simultaneously Creative Solution: Use a set of strong images with recognisable scenarios, that dramatise slips, trips or fall from height risk hazards in everyday situations Media Strategy: Buy visually impactful, cost effective quarterised ad’s and occupationally target specialist trade press
  5. 5. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Wallace and Gromit Campaign - npower Create interest and build enquiries for wall and loft home insulation Use Wallace and Gromit as brand ambassadors and introduce an element of fun Sound Solutions - Rockwool Business Challenge: Show the problem of environmental noise in an everyday situation Creative Solution: Bring a human aspect to communications and use emotive imagery capture the interest and engagment of accousiticans and engineers
  6. 6. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Joy Mother and Baby Ads Business Challenge: Build enquiries and consideration for clothing range, personal/ corporate consultations and luxury baby gifting Creative Solution: Present a range of lifestyle marketing solutions in simple range of Media Strategy: Instore, press inserts and door drops Consumer and Business Literature and Merchandise
  7. 7. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz B&Q Trade Communications - Rockwool Business Challenge: Refresh the insulation category and differentiate Rockwool’s trade product offering with simple, straight-talking informative communications Creative Solution: Present essential information to help the builder choose and select a range of products using step-by- step guidance and advice Media Strategy: Packaging, in-store signage advertising, e-learning and sales aids A guide to energy efficiency finance in the public sector SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR “Our mission is to work with the public sector to provide cost effective solutions and reduce carbon emissions and energy costs through investment in energy efficiency.” Salix can help you reduce energy costs and increase carbon savings Annie Shepperd Chief Executive at Salix Finance This guide gives you practical information on the Salix offering and 7 examples of client technology solutions and their financial achievements. This guide will help you understand how you can benefit from Salix 100% interest free funding. Over 700 clients across the public sector have used Salix capital finance funding to help them to meet the challenge of driving down their annual energy costs and carbon emissions. The process of applying for Salix funding is straightforward and we invite you to use this guide to assist you in your loan application. SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR To discuss the Salix Energy Efficiency Loans Scheme contact us on: seelssupport@salixfinance.co.uk or call: 020 3043 8800 Salix was established in 2004 as an independent, publicly funded company, dedicated to providing the public sector with 100% interest free, capital finance loans for energy efficiency projects. Perins School interest free, capital finance loan for an energy efficient lighting project to reduce energy usage and save on annual energy costs. Stafford Further Education College SEELS loan to implement a new energy efficient boiler and lighting projects. SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR Project overview loan to replace their existing lighting. The new lighting upgrade offered students and staff a much brighter and whiter light environment, conductive to learning and working. The Salix solution The Salix solution provided Perins School with a new energy efficient lighting upgrade which helped them to significantly reduce their annual energy costs. The upgrade was carried out over the school holiday periods by local businesses. Perins School calculated that the cost savings made as a result of the work allowed the school to benefit from half a FTE increase in teaching staff. Project overview Stafford Further Education College used a capital finance 100% with a new energy efficient gas boiler and also install new energy efficient lighting. The Salix solution The Salix technical team provided cost effective boiler and lighting technology knowledge and Salix client support team helped the college plan six different energy efficient projects, four of which included; 1. Boiler replacements 2. Lighting retrofits 4. Boiler room valve and flange insulation Learn more about Salix 100% interest free capital finance loans at: www.salix finance.co.uk/loan-application Six Salix indicators Total loan value £16,200 Annual savings £3,370 Annual savings tonnes of CO2 17 Lifetime savings £67,395 Lifetime savings tonnes of CO2 334 Project payback 4.8 years Learn more about energy efficiency technical knowledge at: www.salixfinance.co.uk/case-studies Six Salix indicators Total loan value £320,829 Annual savings £81,276 Annual savings tonnes of CO2 394 Lifetime savings £1,056,347 Lifetime savings tonnes of CO2 5,297 Project payback 3.5 yearsBusiness Challenge: Create one, easy to read introductory communications piece for key client prospecting and stakeholder communications Creative Solution: Deliver a direct response, corporate communications piece endorsed with a range of different client testimonials Media Strategy: Leave-behinds, DM pieces, PR and Sales Aids m ulti-purpose soluti on cavitysol ution lo ftsolution
  8. 8. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Low Carbon Research and Development Investor Brochure – Energy Saving Trust and DfT Business Challenge: and commercial attendance with a hard-to reach, fragmented audience Creative Solution: Detail easy to read key editorial led investor success stories in one handy brochure
  9. 9. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Fleet Hero Awards 2007 – Energy Saving Trust Business Challenge: Publically recognise and celebrate key client’s personal contributions and key achievements Creative Solution: Create involvement and recognition, showcasing all attendees’ personal contributions across multiple categories Events, Exhibitions and Literature Sika-Trocal Exhibition – Rockwool Business Challenge: Promote Rockwool’s new sales enquiries and building existing contractors Creative Solution: Develop a visually engaging brand and product solution that builds interest and knowledge
  10. 10. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Corporate Banners and LED Lighting Exhibition - Salix Finance Business Challenge: Promote Salix Finance core offering with each of Salix Finance key target audiences Creative Solution: Showcase a range of existing deliverables to drive enquiries and build knowledge Media Strategy: placement, trade shows and exhibitions Corporate Banners - STM Security Business Challenge: Promote STM Security core brand offering with new prospects Creative Solution: Share STM security’s brand values and client promise Bristol City Council used a £550,000 loan from Salix plus matched funding of £550,000 to upgrade over 10,000 street lights across the borough. £1.1m Salix funding helped Bristol City Council upgrade 10,000 street lights and save them over £500,000 in annual energy costs Project overview lighting upgrade The Salix solution “Salix provides vital funding and expertise. Local Authorities would be left in the dark savings from our reduced costs” James King, Energy Management Officer, Bristol City Council www.salixfinance.co.uk Six Salix indicators Total loan value £550,000 Annual £ savings £503,000 Annual savings tonnes of CO2 2,380 Lifetime £ savings £7,548,256 Lifetime savings tonnes of CO2 35,724 Project payback 2.2 years Salix funding helped Frimley Park Hospital implement 17 different energy efficiency projects; including T5 lighting Frimley Park Hospital, NHS Foundation Trust Project overview funding from their existing Revolving Green The Salix solution throughout the hospital “The Trust has benefited greatly from Salix funding, receiving outstanding support from the Salix team funding opportunities and provide technical help Gillian Brown, Environment Manager Frimley Park Hopsital NHS Foundation Trust Six Salix indicators Total loan value £907,192 Annual £ savings £255,737 Annual savings tonnes of CO2 1,765 Lifetime £ savings £2,967,000 Lifetime savings tonnes of CO2 19,635 Project payback 3.5 years Salix 100% interest free funding for energy efficiency lighting projects Salix funding helped Stafford Further Education College implement 6 different energy efficiency projects including lighting retrofits Six Salix indicators Total loan value £320,829 Annual £ savings £81,276 Annual savings tonnes of CO2 394 Lifetime £ savings £1,056,347 Lifetime savings tonnes of CO2 5,297 Project payback 3.5 years Stafford Further Education College used a Project overview The Salix solution loan process is effective and Advice and guidance is prompt and useful monitoring team is supportive in making sure that approved schemes are moving forward in accordance Pat Eagle, Project Manager (Finance), Stafford Further Education College STM Security Group (UK) Ltd 3rd Floor Heraldic House 160 Cranbrook Road Ilford, Essex IG1 4PE Tel: 020 8554 3454 Fax: 020 8518 0679 Mail: info@stmsecurity.com Web: www.stmsecurity.com STM Security Group (UK) Ltd Registered in England No. 05466873 Registered Office: 3rd Floor Northside, Joel Street, Northwood Hills, Middlesex HA6 1NW Mission Statement: To establish STM Security as a benchm ark of se curity excellence withinthesecurityindustry....... 1606 Pop-up banners x3 v4.indd 1 11/12/2012 17:02 1606 Pop-up banners x3 v4.indd 2 11/12/2012 17:02 1606 Pop-up banners x3 v4.indd 3 11/12/2012 17:02
  11. 11. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Green Fleet Pocket Guide – Energy Saving Rust Business Challenge: Establish programme drive new conversion with blue chip clients Creative Solution: Present programme feature testimonials to drive consideration, improve programme understanding and endorsement Media Strategy: Exhibition material, insert, door drop and sales aids Marketing and Sales Collateral Business Challenge: Develop a simple, easy to reference communications piece to inform and engage staff and clients with STM Security’s new brand strategy Creative Solution: Present essential making it quick and easy staff to adopt the new brand guidelines and share STM brand values. 1606 A7 10pp promotional booklet v4.indd 1-5 12/12/2012 11:03
  12. 12. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Sales Aid – Rockwool Business Challenge: To drive interest and and Consultancy approach with Architects and Creative Solution: Focus on presenting project design challenge, core products and Rockwool’s consultancy solution with clear endorsements from our customers Media Strategy: Exhibition material and Case Study Carmarthenshire County Council have used over £1.3m of Salix loan funding to implement lighting refurbishments and insulation measures across their estate. This is how they did it with Salix. SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR Six Salix indicators Total loan value £1,363,844 Annual £ savings £217,486 Annual savings tonnes of CO2 1,213 Lifetime £ savings £4,381,568 Lifetime savings tonnes of CO2 24,492 Project payback 6.3 years Project overview Salix helped Carmarthenshire County Council to deliver lighting refurbishments and insulation measures across more than 90 schools, leisure centres and offices in the county. The results are annual financial savings in excess of £217,400 and CO2 savings of over 1,200 tonnes a year. WWW.SALIXFINANCE.CO.UK The strong Salix business case Treating the environment with respect is a core value Carmarthenshire County Council takes very seriously. As the largest employer, purchaser and provider of services in the county they have an obligation to set an example for others to follow. Carmarthenshire County Council is using Salix to; 1. Deliver a lighting upgrade programme across its whole estate 2. Insulate exposed heating pipework in its buildings 3. Invest in energy efficient IT solutions Salix will help you: Find out more about energy efficiency solutions Use our range of case studies to help you write a strong business case Learn how to reduce your annual energy costs and achieve long term financial savings Start to use our straightforward loan application process Case Studies – Salix Finance Business Challenge: Showcase the breadth and depth of Salix offering and their expertise and experience in delivering bespoke client solutions Creative Solution: Develop a practical case study structure that makes it quick and easy for prospects to understand more about the Salix offering Working with Salix “The fact that this is a loan, not a grant, concentrates the mind of site budget holders, helping to ensure that sites become more proactive in realising savings.” Neil Evans , Corporate Energy Officer, Carmarthenshire County Council SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR Access Salix loans for your organisation by logging onto: www.salixfinance.co.uk/wales-loan-application Available as a downloadable PDF at www.salixfinance.co.uk/case-studies WWW.SALIXFINANCE.CO.UK Why Salix? The availability of 100% interest free funding coupled with friendly, helpful advice from an organisation that does all it can to see your projects succeed, gave Carmarthenshire County Council a cost and resource effective solution. The Salix funding was ideal for supporting the programme of energy efficiency projects identified by the Property Services team. The Salix solution Carmarthenshire County Council used Salix funding to deliver lighting refurbishments across 62 schools, leisure centres and offices in the county. 28 insulation projects have also been completed. Their £1.3m capital finance loan will allow them to benefit from over £217,400 in annual energy cost savings and help them cut emissions by more than 1,200 tonnes a year. How Salix worked Salix worked with Carmarthenshire County Council to deliver a technically strong and financially solid business case that helped them deliver 62 different lighting projects. The business case illustrated that the savings generated will pay for the investment within 8 years. PrintedonFSCcertifiedrecycledpaper The Welsh Assembly Government fund Salix to implement energy efficiency projects throughout Wales.
  13. 13. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Zcard Brochure – Salix Finance Business Challenge: Develop a simple, easy to reference communications piece to quickly share key information and case studies key decision makers Creative Solution: Present essential making it quick and easy for busy executives to understand more about the Salix offering and A guide to energy efficient finance in the public sector Salix have an impressive track record Our impressive record of growth, across over 120 different energy efficient technologies and across leading Local Authorities, Higher and Further Education Establishments, NHS Hospital Trusts and Emergency Services gives you the confidence to work with us and benefit from our extensive experience in delivering real energy savings to the public sector. We have: Supported 714 public sector organisations Delivered 9,952 projects Helped public sector clients save £64mn per annum in energy costs Allowed clients to benefit from £839mn of savings over lifetime of their projects Reduced carbon emissions by 4.9mn tonnes of CO2 SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR “Our mission is to work with the public sector to provide cost effective solutions and reduce carbon emissions and energy costs through investment in energy efficiency.” Salix can help you reduce energy costs and increase carbon savings Annie Shepperd, Chief Executive at Salix Finance This handy pocket guide gives you practical information on the Salix offering and 4 examples of client technology solutions and their financial achievements. This guide will help you understand how you can benefit from Salix, 100% interest free funding. Over 700 clients across the public sector have used Salix capital finance funding to help them to meet the challenge of driving down their annual energy costs and carbon emissions. The process of applying for Salix funding is straightforward and we invite you to use this guide to assist you in your loan application. Our advice and support is available throughout all stages of the loan application process. Our dedicated client and technical managers make the entire process of loan application and submission simple and straightforward, from start to finish. We have considerable experience in working with clients to help them plan and deliver more than 1,000 projects every year, utilising over 120 different energy efficiency work types across the public sector. Find out more about our straightforward loan application process at: www.salixfinance.co.uk/ england-loan-application Our 100% interest free capital finance loans not only gives you a smart financial solution to free up resource for front line services, but allows you to continually benefit from long-term energy efficiency and carbon savings. Find out more about our 100% interest free capital finance loans at: www.salixfinance.co.uk/ england-loan Salix energy efficiency loans scheme gives you long-term £ value Salix 100% interest free loan application is straightforward Find out about our technical know-how at: www.salixfinance.co.uk/ client-area Salix have a wealth of technical energy efficiency insight To discuss the Salix Energy Efficient Loans Scheme contact us on: seelssupport@salixfinance.co.uk or call: 020 3043 8800 SALIX FINANCE LIMITED T 020 3043 8800 E SEELSSUPPORT@SALIXFINANCE.CO.UK WWW.SALIXFINANCE.CO.UK 100% interest free capital finance loans SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR SOLVING ENERGY EFFICIENCY FINANCE IN THE PUBLIC SECTOR Six Salix indicators Total loan value £96,327 Annual £ savings £20,170 Annual savings tonnes of CO2 157 Lifetime £ savings £262,210 Lifetime savings tonnes of CO2 2,042 Project payback 4.8 years Kings College Hospital, London used a £96,327 100% interest free, capital finance loan from Salix to upgrade to LED lighting and they saved £20,170 on their annual energy costs. The University of Bradford used a £2,170,000 100% interest free, capital finance loan from Salix to implement a new large scale CHP installation which saved them almost £500,000 on their annual energy costs. Six Salix indicators Total loan value £2,170,000 Annual £ savings £498,058 Annual savings tonnes of CO2 1,701 Lifetime £ savings £7,570,474 Lifetime savings tonnes of CO2 25,860 Project payback 4.3 years Bristol City Council Bristol City Council used a £550,000 loan from Salix plus matched funding of £550,000 to upgrade over 10,000 street lights on main roads across the borough. Six Salix indicators Total loan value £550,000 Annual £ savings £503,000 Annual savings tonnes of CO2 2,380 Lifetime £ savings £7,548,256 Lifetime savings tonnes of CO2 35,724 Project payback 2.2 years Six Salix indicators Total loan value £297,202 Annual £ savings £90,478 Annual savings tonnes of CO2 525 Lifetime £ savings £1,469,954 Lifetime savings tonnes of CO2 8,541 Project payback 3.5 years Adur and Worthing Council used a £297,202 100% interest free, capital finance loan to deliver a range of energy efficient projects across different sites. Read about Kings College Hospital, London’s energy efficient project learnings at: www.salixfinance.co.uk/case-studies Learn more about Salix 100% interest free, capital finance loan at: www.salixfinance.co.uk/england-loan-application Learn more about our energy efficiency technical knowledge at: www.salixfinance.co.uk/client-area Read about Adur and Worthing energy efficient project learnings at: www.salixfinance.co.uk/case-studies Kings College Hospital, London used a Salix 100% interest free, capital finance SEELS loan of £96,327 to install a new state-of-the-art, cost effective, LED lighting solution. Project overview The LED lighting upgrade, provided Kings College Hospital, London with a five year complete solution offering them an immediate reduction in maintenance costs and a 50% reduction in overall energy consumption. Their £96,327 capital finance loan project, paid back within 4.8 years, allowing them to go onto benefit from £20,170 in annual energy cost savings. The Salix solution Bristol City Council used Salix funding to deliver an energy efficient, white light, street lighting upgrade, which saved them over £500,000 on their annual energy costs. Bristol City Council had already benefited from the Salix Recycling Fund and used this matched funding to deliver the £1,100,000 street lighting project. Project overview The Salix solution provided Bristol City Council with funding to install new dimmable white light technology for over 10,000 lights on Bristol’s main roads. The new street lighting allowed Bristol City Council to promote a modern and safe city. Their £550,000 capital finance loan project, paid back within 2.2 years, allowing them to benefit from £503,000 in annual energy cost savings. The Salix solution Salix 100% interest free capital finance loan helped Adur and Worthing implement energy efficient LED lighting, air conditioning and heating upgrades, which saved them over £90,000 in annual energy cost savings. Project overview The Salix solution provided Adur and Worthing a range of technologies to better control their energy consumption throughout their leisure centre; gyms and sports halls. Their £297,202 capital finance loan project, paid back within 3.5 years, allowing them to go onto benefit from £90,478 in annual energy cost savings. The Salix solution The University of Bradford used Salix 100% interest free capital finance SEELS loan of £2,170,000 to replace their ageing boiler with a new, large scale, state-of-the-art, 1.6kWe CHP engine installation. Project overview The Salix solution provided The University of Bradford with a quick and relatively low risk way of financing a large scale CHP installation and significantly contributing to their carbon management plan to help them achieve a 50% reduction in carbon emission targets by 2020. Their £2,170,000 capital finance loan project, paid back within 4.3 years, allowing them to go onto benefit from £498,058 in annual energy cost savings. The Salix solution
  14. 14. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Web and Digital Marketing Powerpoint Slides - STM Security Business Challenge: Develop a corporate brand communications piece for client introductions and tendering Creative Solution: Reinforce STM Security’s brand values and client promise on multiple key communication pieces Rockwool UK Website – Rockwool Business Challenge: Improve user navigation consumer and home-owner offering Creative Solution: Offer a range of easy and helpful tailored information; case studies, testimonals, data and regulatory advice Digital Strategy: Multimedia user generated and forums
  15. 15. THE MARKETINGSHED Paula Hughes Telephone +44 (0)7775 680 325 info@themarketingshed.co.uk www.themarketingshed.biz Joy Mother and Baby PR Pack and E-shot Business Challenge: Drive consideration and direct enquiries for personal/corporate consultations Creative Solution: Send an e-shot exclusive offer to existing and new clients. Recommend a friend link was also included Dear XXXX As a valued Sika Trocal contractor, the Sika Trocal Conference is a great place to discover information and advice you need on Stand 3 Justin Lewis Paul Barrett 07525 991548 07970 142841 th www.rockwool.co.uk E-shot Invitation - Rockwool Business Challenge: Obtain maximum delegate attendance amongst existing and new contractor prospects Creative Solution: Send personalised e-shot invites to existing and new prospects with the offer of entry into a prize draw. This was followed up with a thank-

×