Optimalisatie LinkedIn Profiel Summary
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Optimalisatie LinkedIn Profiel Summary

on

 • 426 views

Tips voor het verhogen van je zichtbaarheid en vindbaarheid op LinkedIn door een krachtig profiel summary (samenvatting).

Tips voor het verhogen van je zichtbaarheid en vindbaarheid op LinkedIn door een krachtig profiel summary (samenvatting).

Statistics

Views

Total Views
426
Views on SlideShare
422
Embed Views
4

Actions

Likes
1
Downloads
2
Comments
0

2 Embeds 4

http://www.linkedin.com 2
https://www.linkedin.com 2

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Optimalisatie LinkedIn Profiel Summary Presentation Transcript

 • 1. OPTIMALISATIE van je zichtbaarheid en vindbaarheid met een krachtig PROFIEL SUMMARY op: Patricia Woestenburg, November 2013
 • 2. Je LinkedIn profiel is NIET je CV. Je CV is je professionele verleden. Het is saai, droog en vaak taakbeschrijvend. Je LinkedIn profiel is je toekomstige carriere! Het laat zien wie je bent, hoe je mensen helpt en waarom jij het verdient om gezien te worden. Een KRACHTIG LinkedIn profiel verkoopt JOU!
 • 3. ✔ LinkedIn Profiel Summary (Samenvatting) ✔ Zichtbaarheid vergroten ✔ Vindbaarheid verhogen ✔ Aantrekkelijkheid
 • 4. ✔ LinkedIn Profiel Summary = je 10-seconds of fame, je elevator-pitch, je podium om jezelf onderscheidend te presenteren en te bouwen aan je imago, je merk. Mensen kopen van mensen! Dat betekent dat je ze met informatie moet verleiden tot meer…. over wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je ambities zijn. Bouw het op in 3 alinea’s inclusief je expertise: 1. Wie ben jij? Wat drijft je, waar loop je warm voor? 2. Wat kun jij? Wat zijn je unieke kwaliteiten en hoe vertaalt zich dit naar resultaat en een toegevoegde waarde voor je doelgroep. Benoem ook expertise in steekwoorden (keywords). 3. Contact! Maak het de lezer gemakkelijk je te bereiken en nodig hem/haar hier voor uit. Dus zet je 06 & mail expliciet in je summary Let op: schrijf in de 1e persoon en vertel op een natuurlijke, aansprekende manier.
 • 5. ✔ Profiel Foto = profile viewing is de belangrijkste activiteit op LinkedIn! De foto is het eerste dat de bezoekers van je profiel zien, hun eerste indruk van jou. Slaag je voor ‘de test’, dan leest men pas verder… Let op: 1. Foto van bij voorkeur alleen je gezicht 2. Kijk recht in de camera en kijk op zijn minst vriendelijk 3. Houd de foto zo professioneel mogelijk 4. Altijd een foto! (Recruiters slaan profielen zonder foto over) Profielen met foto’s worden 12 keer meer bekeken..
 • 6. ✔ Profiel Headline = Aandachttrekker Je LinkedIn headline dient hetzelfde doel als een krantenkop, Het moet meteen de aandacht van de lezer trekken en ze verleiden tot het lezen van MEER! Benut de 120 tekens om te vertellen wat je te bieden hebt. Laat de keywords terugkomen die je in de rest van je profiel ook gebruikt. Dit verhoogt de keyword-dichtheid, dus de kans dat je door de zoekmachine hoog gewaardeerd wordt. Keywords beinvloeden in hoge mate jouw vindbaarheid!
 • 7. Sterren: ★ ✪ ✯ ✰
 Pijlen: ☛ ☚ ☜ ☝ ☞ ☟ ⇨ ► ◄ ► »
 Gangbare bullets: ■ ♦ ◆ ●
 Vinkjes: ✔ ✘ ☐ ☑ ☒
 Email: ✉ ✍ ✎ ✏ ✑ ⌨
 Telefoon: ✆ ☎ ☏
 Lijnen: ☲☲☲☲☲☲☲☲☲☲☲
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀ ▄▀▄▀▄
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
▓▒░ ▓▒░▓▒░▓▒░▓▒░▓▒░ Maak een onderscheidend profiel met visueel aantrekkelijke bullets!