Paquita ribas presentacio_pac3

591 views
532 views

Published on

Presentació Pac3 Fonaments

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
591
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Paquita ribas presentacio_pac3

 1. 1. La Cibernètica és una ciència que s’encarrega de l’anàlisi dels processos similars que es donen en els éssers vius i les màquines, com són el control de la informació i les comunicacions.Aquest terme va néixer en 1942 de la mà de Norbert Wiener.
 2. 2. Creat per Vannevar Bushen 1945, Memex, un dispositiu mecànic d’emmagatzematge de registres, llibres i enregistraments, era capaç de localitzar informació d’una base de dades a gran velocitat. Constitueix l’inici de l’Hipertext.
 3. 3. El Smalltalk es un sistema informàtic que realitza tasques de computació mitjançant un entorn d’objectes virtuals amb la facultat de comunicar-se amb altres objectes, disposar de capacitat de processament i memòria pròpia. Va ser creat per Adele Goldberg en 1945 juntament amb Alan Kay, Donen Ingalls i Ted Kaehler.
 4. 4. Ted Nelson va crear Xanadu en 1960.Aquest projecte inacabat, havia de ser una xarxa mundial basada en el concepte d’Hipertext on els documents serien accessibles per als usuaris de forma indefinida.
 5. 5. Ivan Sutherland, programador informàtic, pioner en Internet, va donar forma al Sketchpad, el primer programa informàtic que permetia la manipulació directa d’objectes gràfics. Va ser el principi del modelatge tridimensional i les simulacions visuals.
 6. 6. El ratolí ve néixer gràcies a un enginyós invent de Douglas Engelbart en 1967. Entossudit amb la creença que la tecnologia augmentava l’intel·lecte humà, va dissenyar modernes interfícies gràfiques d’usuari. També és el responsable de les pantalles de mapa de bits.
 7. 7. En 1968 el Dynabook va definir la base dels ordinadors portàtils actuals i les tabletes gràfiques. El responsable:Alan Kay pioner a la programació orientada a objectes i el disseny de sistemes d’interfície gràfica de l’usuari.
 8. 8. Un dels primers sistemes d’hipermèdia ha estat la HyperCard d’Apple. Creada per Bill Atkinson en 1987. Combina les capacitats de base de dades amb una interfície gràfica flexible.
 9. 9. Tim Berners Lee, autor de les especificacions d’URL, HTTP i HTML, va ser el que va fer possible en 1990 el naixement de la World Wide Web que ara coneixem. Actualment és el director de la W3C i professor del MIT.
 10. 10. One Laptop Per Child o Un Ordinador Per Nen, ha estat una de les idees llegendàries de Negroponte que es va fer possible en 2005. El projecte consisteix en dissenyar, fabricar i distribuir ordinadors portàtils de baix cost per afavorir la cultura infantil en països poc desenvolupats.
 11. 11. FONTS CONSULTADES: Viquipèdia i Wikipedia FONTS DE LES IMATGES: Cibernètica: http://cibernetica.obolog.com Memex: http://memexsim.sourceforge.net/ Samlltalk i Hipertext: Gràfics propis Sketchpad: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PolarGraph1.png Ratolí: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Apple_Mouse.jpg Dynabook: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:DynabookSS-3010-Toshiba.jpg Hypercard: http://alt1040.com/2009/08/por-que-los-gadgets-tienen-bordes-redondeados www: http://iloveatom.wikispaces.com/RADIOACTIVIDAD One Laptop Per Child: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:LaptopOLPC_b.jp Paquita Ribas Tur 2010 Llicència Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada 3.0

×