Executive group i Kancelarija za mlade grada beograda PRiZNANJE 2012

376 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
376
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
11
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Executive group i Kancelarija za mlade grada beograda PRiZNANJE 2012

 1. 1. Podnosioci prijave:Kancelarija za mlade gradaBeograda i Executive GroupProjekat:Promovisanje Kancelarije zamlade grada BeogradaKategorija:Komunikacije u javnom sektoruPRiZnanje 2012
 2. 2. Klijent profil i činjenice• Kancelarija za mlade gradske uprave grada • Kancelarija radi na informisanju mladih i Beograda radi od 2009. godine i U saradnji sa agencijom Executive Group, pruža im različite servise u skladu sa predstavlja vezu mladih Beograda i Kancelarija za mlade, od marta 2011. godine, svojim mogućnostima i u svom okviru Gradske uprave. sprovodi strateške komunikacijske aktivnosti rada.• Od samog početka, Kancelarija je zadužena iz oblasti izgradnje odnosa sa medijima i • Kancelarija realizuje programe samostalno za kreiranje i sprovođenje omladinske putem promocije svih svojih ključnih oblasti i u saradnji sa partnerima, ali i pomaže politike na nivou grada Beograda i rada ustanovljenih programskom strategijom, brojne projekte drugih organizacija. nadležna je za izradu lokalnog akcionog upravljanjem reputacijom Kancelarije kao • Ključne oblasti rada Kancelarije su: plana za mlade. primera dobre državne prakse, promocijom obrazovanje, informisanje, kultura,• Predstavlja krovnu organizaciju opštinskih aktivnosti trećih lica itd. ekologija, mogućnosti zapošljavanja, kancelarija za mlade u opštinama grada pravna zaštita, volonterizam, bezbednost Beograda. u saobraćaju.
 3. 3. Analiza situacije 1/2•Odliv mozgova, nezaposlenost, nezadovoljavajući društveno-ekonomski status, nedovoljno mogućnosti za afirmaciju, nedovoljnainformisanost, neadekvante veštine i znanja, nedostatak strateškogpristupa rešavanju problema mladih su izazovi sa kojima se mladiBeograda i Srbije suočavaju već godinama.•Kancelarija za mlade grada Beograda formirana je u odsudnomtrenutku s ciljem da izađe u susret sistemskom rešavanju tih problema ikvalitetom svojih projekata i usluga, brzo se pozicionira kao jedan odglavnih društvenih činioca na teritoriji Beograda u rešavanju tihproblema i karika u informisanju mladih kako da te probleme reše. •Kancelarija za mlade ističe zaboravljeni potencijal društva, a to je da se ulaganjem u mlade generacije utiče na ponovno uspostavljanje vrednosti građanskog društva. •Od samog starta u radu Kancelarije, jak kapacitet i stabilna infrastruktura za sistemsko rešavanje problema mladih je nešto što prepoznaju kako njeni direktni korisnici, partnerske organizacije, tako i šira javnost.
 4. 4. Analiza situacije 2/2• Svojim projektima i uslugama Kancelarija direktno utiče na poboljšanje statusa mladih iz oblasti neformalnog obrazovanja, zapošljavanja, kulture, informisanosti i tako posredno doprinosi opštem poboljšanju njihovog društveno-ekonomskog statusa u zajednici.• Funkcionisanjem po modelu potvrđenom u praksi zemalja članica Evropske unije, Kancelarija predstavlja primer i model I drugim organima Gradske uprave u postavaljanju savremenih standarda u pružanju usluga svojim korisnicima.
 5. 5. Ciljnegrupe
 6. 6. Komunikacijski ciljevi
 7. 7. Ključne strategije komunikacije
 8. 8. Glavni projekti Kancelarije Otvaranje „Info Room-a“ Sajam praksi „ Interejl- Vozom po Evropi” FilmstreetBesplatna pravna pomoć Bezbednost u saobraćaju – Emisija „Hoću da znaš“ „Ili voziš ili piješ“
 9. 9. Taktike i aktivnosti
 10. 10. Studije slučaja - „Otvaranje Info room-a“ Jedinstveni i prvi prostor za mlade te vrste na teritoriji Beograda, u centru grada, u kome su pokrenuta četiri besplatna servisa za poboljšanje kvaltiteta života mladih 1) besplatne informacije, 2) edukativni programi, 3) besplatna upotreba telefona, računara, bežičnog interneta i samog prostora, 4) besplatna pravna pomoć. Prvi objekat ikada otvoren na teritoriji Beograda, koji je posvećen isključivo mladima i njihovom napredovanju u društvu. Tokom sedam meseci aktivnog komuniciranja o postojanju prostora, preko 10 000 mladih bilo je u prilici da primi različite vidove pomoći, a preko 20 organizacija koje se bave mladim održalo je svoje seminare i treninge u „Info room-u”, pa je broj mladih koji je primio različite vrste pomoći i obuka i veći.
 11. 11. „Info room“ – najvažnije medijske objaveKomunikacijske aktivnosti sprovedene na ovom projektu bile su: saopštenje za javnost,intervjui i plasiranje priča, ugovaranje gostovanja u elektronskim medijima. Svi nacionalnielektronski i štampani mediji, u svojim najgledanijim informativnim emisijiama i relevantnimstranicama, preneli su informaciju o otvaranju „Info room-a“.
 12. 12. Studije slučaja – „Sajam praksi“ „Sajam praksi” organizovan je po treći put u novembru 2011. godine. Do sada ga je posetilo preko 35 000 mladih i učestvovalo preko 180 firmi i preduzeća. Rezultat ovog projekta je 1700 ostvarenih radnih praksi u preduzećima i kompanijama. Više od 250 mladih je posle završene prakse dobilo ponudu za stalno zaposlenje u kompanijama u kojima su obavljale praksu.
 13. 13. „Sajam praksi“- najvažnije medijske objaveOstvareno medijsko partnerstvo sa 24 sata i RTS-om dokaz je važnosti održavanja jedne ovakve manifestacije. Pored toga,ugovorena su brojna gostovanja u jutarnjim programima nacionalnih televizija, plasirane su priče i intervjui u štampanimmedijima, kao i saopštenje za javnost.
 14. 14. Studija slučaja – „Interejl – Vozom po Evropi“Putem projekta „Interejl - „Vozom po Evropi“ i podelom besplatnih interejl karata omogućeno je da se, u toku 2011. godine,po treći put, 230 mladih ljudi, upozna sa kulturama, običajima, kao i svojim vršnjacima iz Austrije, Francuske, Holandije, Italije,Španije, Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Danske, Irske, Češke, Slovačke, Poljske...
 15. 15. „Interejl – Vozom po Evropi“ – najvažnije medijskeobjave Organizacijom konferencije za novinare „Piće na peronu“ u saradnji sa JGP Železnicama Srbije, dodelom karata ispred Železničkog muzeja u Beogradu na koju su bili pozvani i mediji, organizacijom intervjua, gostovanja i plasiranjem priča, ovaj projekat Kancelarije za mlade je dobio zavidno mesto u medijima u Srbiji i Beogradu.
 16. 16. Strategija online nastupa
 17. 17. Integrisani nastup na društvenim medijima• Promocija • Instant Info • Plasiranje i • Plasiranje • Kreiranje aktivnosti kroz servis promovisanje fotografija sa naloga sa custom tabove • Promovisanje video važnih lokacijom za• Uvezivanje sa aktivnosti kroz materijala i događaja i „Info Room“ TW, YT i hashtag-ove emisije „Hoću aktivnosti uz integraciju 4square #sajamprakse i sl. da znaš“ Kancelarije sa TW nalogomApril 2011 – April 2012 April 2011 – April 2012 April 2011 – April 2012cca. 10 000 novih fanova cca. 800 follower-a 21,517 pregleda video sadržaja
 18. 18. Učinak i evaluacijaProjekti Kancelarije za mlade izazvali su pažnju svih ciljnih grupa: medija, javnih institucija, mladih ljudi,građana, kompanija, organizacija civilnog društva i drugih.590 medijskih objava zabeleženo je u nacionalnim, lokalnim, štampanim i elektronskim medijima.Od otvaranja „Info Room-a“ u maju 2011. godine, preko 10.000 mladih je u roku od sedam mesecikoristilo neke od usluga i pohađalo različite besplatne seminare iz oblasti neformalnog obrazovanja isticanja dodatnih potrebnih veština za zapošljavanje.U okviru usluge „Besplatna pravna pomoć“ tim advokata rešio je preko 80 slučajeva mladih saugroženim pravima, a preko 100 studenata je kontaktiralo Kancelariju za rešavanje ove vrsteproblema.Od početka online promocije, Kancelarija za mlade zabeležila je novih 10.000 fanova na svojoj FBstranici.
 19. 19. Kreativnost i inovativnost• O problemima mladih (odliv mozgova, nezaposlenost, nezadovoljavajući društveno- ekonomski status, nedovoljno mogućnosti za afirmaciju, nedovoljna informisanost, neadekvante veštine i znanja itd) se puno pisalo već godinama. Komuniciranjem projekata Kancelarije za mlade, javnost je bila u prilici da se upozna i sa sistemskim rešenjima nekih od problema sa kojima se mladi suočavaju, a ne samo sa postojećim problemima.• Sve komunikacije Kancelarije vođene su integrisano, kombinovanjem tradicionalnih offline i online kanala, imajući u vidu mlade kao primarnu ciljnu grupu.• Dat je doprinos unapređenju međusektorske saradnje putem komuniciranja o zajedničkom nastupu državnog, civilnog i privatnog sektora u projektima Kancelarije za mlade.
 20. 20. HVALA NA PAŽNJIZa sve dodatne informacije o projektu možete se obratiti:Andrei Šauli, Account Director, Executive GroupTel/fax: +381 11 328-4488Mob: +381 60 707 10 23Email:andrea_saula@eg.rs

×