7 ZAKEN WAAR U REKENING MEE MOET HOUDEN
SUBSIDIE VOOR HET GEZOND EN GEMOTIVEERD
HOUDEN VAN WERKNEMERS
‘ESF-DUURZAME INZETB...
ESF IN HET KORT
De subsidie is bedoeld voor alle bedrijven en
instellingen die werknemers in dienst hebben.
VOOR WIE IS ES...
Om een ESF-aanvraag in te kunnen dienen, moet u zich eerst
registreren bij Agentschap SZW. Dit duurt in de regel maximaal ...
De behandeling van aanvragen gebeurt op volgorde van binnenkomst.
Zodra het budget van 22 miljoen euro op is, stopt het Ag...
Het doel van deze subsidie is om daadwerkelijk iets te doen aan de
duurzame inzetbaarheid van uw collega’s of werknemers. ...
Niet de organisatie, maar de adviseur (persoon) in dienst van die
organisatie moet drie relevante referenties van verschil...
Alleen de kosten van een adviseur op basis van uren maal tarief komen
voor subsidie in aanmerking. Bureaukosten, materiaal...
Het is van belang dat u goed oplet op wat de adviseur daadwerkelijk
aflevert. In het geval van een advies: een rapport dat...
Na afronding van het project en nadat aan alle voorwaarden is
voldaan, krijgt u de subsidie uitbetaald. Dit kan dus pas we...
1. Ga naar www.pnoconsultants.nl/subsidies/scholing-arbeid/esf
2. Of, neem contact op met onze specialisten:
T +31 (0)40 2...
LinkedIn @PNOConsultantswww.pnoconsultants.nl
Waar vindt u ons online?
PNO Consultants biedt financieringsoplossingen voor...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

7 belangrijke aandachtspunten voor ESF-duurzame inzetbaarheid

943

Published on

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) stelt vanaf 15 oktober geld beschikbaar voor bedrijven en instellingen voor projecten, gericht op duurzame inzetbaarheid van werkenden. Deze subsidieregeling is laagdrempelig, maar het is toch verstandig met een aantal zaken rekening te houden.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
943
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

7 belangrijke aandachtspunten voor ESF-duurzame inzetbaarheid

 1. 1. 7 ZAKEN WAAR U REKENING MEE MOET HOUDEN SUBSIDIE VOOR HET GEZOND EN GEMOTIVEERD HOUDEN VAN WERKNEMERS ‘ESF-DUURZAME INZETBAARHEID’ VANAF 15 OKTOBER 2014:
 2. 2. ESF IN HET KORT De subsidie is bedoeld voor alle bedrijven en instellingen die werknemers in dienst hebben. VOOR WIE IS ESF? 7 zaken die u niet mag missen WAARVOOR SUBSIDIE? 1. het verkrijgen van advies met implementatieplan 2. het begeleiden van de implementatie van een advies HOEVEEL SUBSIDIE? De subsidie is maximaal 10.000 euro per subsidie-aanvrager. WAAROM ESF-duurzame inzetbaarheid? De subsidie bevordert het gezond, gemotiveerd en productief werken van werknemers. Van indiensttreding tot aan hun pensionering.
 3. 3. Om een ESF-aanvraag in te kunnen dienen, moet u zich eerst registreren bij Agentschap SZW. Dit duurt in de regel maximaal vijf werkdagen. Doe dit daarom snel. Hoe later u dit doet, hoe langer het misschien gaat duren omdat u niet de enige bent.
 4. 4. De behandeling van aanvragen gebeurt op volgorde van binnenkomst. Zodra het budget van 22 miljoen euro op is, stopt het Agentschap SZW met aanvragen in behandeling te nemen. Het is daarom aan te raden om niet veel later dan 15 oktober een aanvraag in te dienen omdat u anders mogelijk te laat bent.
 5. 5. Het doel van deze subsidie is om daadwerkelijk iets te doen aan de duurzame inzetbaarheid van uw collega’s of werknemers. Het gaat dus niet alleen om het doen van onderzoek zoals inventariseren of meten, maar onderzoek dat leidt tot het doen van concrete aanbevelingen en het opstellen van bijvoorbeeld een implementatieplan. Alleen een analyse of een ICT-tool zal de duurzame inzetbaarheid volgens het Agentschap SZW waarschijnlijk niet verhogen.
 6. 6. Niet de organisatie, maar de adviseur (persoon) in dienst van die organisatie moet drie relevante referenties van verschillende opdrachtgevers opgeven. Deze moeten het liefst betrekking hebben op de kennis en ervaring van de adviseur op het specifieke terrein van duurzame inzetbaarheid dat in het project wordt onderzocht.
 7. 7. Alleen de kosten van een adviseur op basis van uren maal tarief komen voor subsidie in aanmerking. Bureaukosten, materiaalkosten etc. zijn niet subsidiabel. Hoewel het tarief meer mag zijn dan 100 euro per uur bedraagt de subsidie dus maximaal 50 euro per uur. U heeft 120 ingezette adviseursuren, in een periode van maximaal 10 maanden, nodig om de minimale realisatiedrempel van 12.000 euro aan advieskosten te halen. Wanneer de adviseur voor u minder dan 120 uur realiseert en verantwoordt, betekent dit dat u niet voor subsidie in aanmerking komt.
 8. 8. Het is van belang dat u goed oplet op wat de adviseur daadwerkelijk aflevert. In het geval van een advies: een rapport dat moet voldoen aan de in de regeling genoemde eisen! Zo moet de adviseur ingaan op de wijze waarop uw medewerkers bij het tot stand komen van het advies zijn betrokken. Let er ook op dat de adviseur een goede urenverantwoording bijhoudt voor de einddeclaratie.
 9. 9. Na afronding van het project en nadat aan alle voorwaarden is voldaan, krijgt u de subsidie uitbetaald. Dit kan dus pas wellicht in de eerste maanden van 2016 plaatsvinden. Let dus op met adviseurs die de subsidie al ‘verrekenen’ met de kosten en het plaatje te rooskleurig schetsen.
 10. 10. 1. Ga naar www.pnoconsultants.nl/subsidies/scholing-arbeid/esf 2. Of, neem contact op met onze specialisten: T +31 (0)40 258 07 70 Senior Consultant Scholing en Arbeid Alex Matas Guiot T +31 (0)10 289 10 20 Senior Consultant Scholing en Arbeid Kristian Coppoolse
 11. 11. LinkedIn @PNOConsultantswww.pnoconsultants.nl Waar vindt u ons online? PNO Consultants biedt financieringsoplossingen voor innovatie, onderzoek en investeringsambities. Waar publieke en private partijen gedeelde ambities hebben, is vaak aanvullende financiering mogelijk. Hierbij benutten wij Nederlandse en Europese subsidies, fiscale maatregelen, garanties, kredieten en investeringsfondsen. Zo verbinden wij al 30 jaar universiteiten, start-up’s, mkb's, corporate ondernemingen, kennisinstellingen en brancheorganisaties met elkaar en met elkaars projecten.
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×