Stichting Out of Bounds - introductie

1,566 views
1,503 views

Published on

Als een mens wordt geconfronteerd met kanker is een ding zeker: hij staat even of langdurig “out of bounds”. De ziekte én de behandelingen zorgen voor beperkingen- mentaal, fysiek en qua tijdsbesteding.
Bovendien confronteert de ziekte de patiënt en zijn naasten met de relativiteit van het leven.
Out of Bounds helpt kankerpatienten door deze moeilijke tijd met persoonlijke coaching.

Published in: Education, Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,566
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
285
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Stichting Out of Bounds - introductie

 1. 1. Laat je niet uit het veld slaan! Help ook mee bij tegenslag
 2. 2. Als een mens wordt geconfronteerd met kanker is een ding zeker: hij staat even of langdurig “out of bounds”. De ziekte én de behandelingen zorgen voor beperkingen- mentaal, fysiek en qua tijdsbesteding. Bovendien confronteert de ziekte de patiënt en zijn naasten met de relativiteit van het leven. Laat je niet uit het veld slaan! Stichting Out of Bounds helpt kankerpatiënten door de negatieve ervaring van het ziek zijn tegenwicht te bieden en zelfs om te buigen naar een positief effect. Onze ervaren coaches begeleiden patiënten individueel op dit keerpunt in hun leven. We helpen bewuste keuzes te maken die levenszin en kwaliteit van leven vergroten. En we doen meer: patiënten kunnen kennismaken met het golfspel - een gezonde, haalbare en plezierige afleiding van de zware periode.
 3. 3. Aan den lijve ondervonden Stichting Out of Bounds is opgericht door Jules Sohier. Tijdens een vakantie filosofeerde hij samen met vriend Reinoud over hun geluk in het leven. Ze vonden dat ze iets voor de maatschappij terug moesten doen en bedachten dat het leuk zou zijn daarbij een link met golf te leggen. Zo ontstond het idee voor de ‘Out of Bounds Etiquette’ en het plan om mensen te die ‘out of bounds’ geraakt waren weer op weg te helpen. Toen enkele maanden later bij Jules lymfklierkanker werd geconstateerd, viel alles op een bizarre manier op zijn plek. Tijdens zijn ziekte ondervond hij aan den lijve waar een kankerpatiënt behoefte aan heeft en ontdekte hij dat blijven golfen hem energie opleverde. De plannen om ‘iets goeds’ te doen werden concreet gemaakt en in de zomer van 2010 werd Stichting Out of Bounds opgericht. Jules is inmiddels weer ‘schoon’ verklaard. Jules  en  Reinoud  
 4. 4. Diagnose kanker… wat nu? Dingen die een patiënt kon doen voordat hij ziek werd, moet hij ineens loslaten. En loslaten is iets wat je meestal liever niet doet. Bovendien confronteert de ziekte de patiënt én zijn naasten met de relativiteit van het leven. Veel patiënten komen – vaak onbewust – anders in het leven te staan. Stichting Out of Bounds wil patiënten door middel van persoonlijke coaching helpen mentaal goed door de behandelingen heen te komen en sterker uit de ziekte te komen. De coach concentreert zich op: •  de patiënt bewust laten worden van zijn levensloop, karakter en drijfveren om te zorgen voor een goede verwerking van de tegenslag en inzicht te krijgen in zijn wensen en dromen; •  door het vergroten van het zelfvertrouwen de patiënt stimuleren en motiveren om met een realistische en positieve instelling het behandelproces te doorlopen; •  de patiënt helpen bewuste keuzes te maken ten aanzien van de praktische dingen die hij wel en niet kan of wil doen tijdens de behandelingen en over de invulling van zijn leven daarna.
 5. 5. Coaching voor kankerpatiënten Per 1 januari starten we met de coaching voor kankerpatiënten. De eerste fase wordt ingevuld door een groep enthousiaste coaches die samen tientallen jaren ervaring hebben in persoonlijke begeleiding. Alle coaches hebben een directe persoonlijke ervaring met kanker. Deze coaches zullen de eerste fase op vrijwillige basis meer ervaring opdoen specifiek in het begeleiden van kankerpatiënten. Na de proefperiode zullen de coaches vergoedt worden voor hun diensten om de kwaliteit en de professionaliteit richting de patiënt te waarborgen. Stichting Out of Bounds is in overleg met verschillende stichtingen en organisaties om deze vorm van persoonlijke begeleiding voor kankerpatiënten verder te professionaliseren. Zo zijn we in gesprek met de Hogeschool Rotterdam om binnen hun masteropleiding Begeleidingskunde een deelopleiding op te zetten, gericht op begeleiding van kankerpatiënten.
 6. 6. Golf als haalbare afleiding Golf is één van de grote passies van oprichters van Out of Bounds. Voor Jules was golf ook tijdens zijn chemobehandelingen een bijzonder prettige afleiding en een uitstekende manier om toch vooral te blijven bewegen. Vele kankerpatiënten die reeds golfen hebben een vergelijkbare beleving gehad. Uit een recent zweeds onderzoek bleek dat sportieve kankerpatiënten beschikten over meer levenslust, minder pijn voelden en beter functioneerden op fysiek en mentaal vlak. Wij geloven dat de golfsport eenzelfde positieve bijdrage levert! Daarom wil Stichting Out of Bounds kanker- patiënten die onder begeleiding staan van een coach, ook in de gelegenheid stellen kennis te maken met golf. Hiertoe zijn we voornemens onder meer speciale clinics en GVB-cursussen te organiseren in samenwerking met PGA professionals.
 7. 7. Een slechte slag is ook goed! Om zoveel mogelijk kankerpatiënten te helpen, heeft Stichting Out of Bounds geld nodig. Veel geld. Dat geld gebruiken we om ervaren en professionele coaches te betalen die de patiënten leiden tijdens én na hun behandelingen. Dit geld willen we onder meer inzamelen door op golfbanen onze ‘Out of Bounds Etiquette’ te introduceren: Doneer bij elke 'out of bounds' geslagen bal 1 Euro (of meer) in de Out of Bounds Spaarbal!
 8. 8. 2013: 150 golfbanen Om genoeg geld in te zamelen is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk golfbanen mee doen. Meedoen is heel eenvoudig: plaats een spaarbal in het clubhuis van de vereniging en zorg dat zoveel mogelijk spelers de ‘Out of Bounds Etiquette’ kennen en naleven. Om deze unieke manier van fondsenwerving tot een succes te maken, is het van belang dat de golfbanen die hieraan willen meewerken clubambassadeurs inzetten. Mensen die onze stichting een warm hart toedragen en die de etiquette op hun golfbaan willen promoten.
 9. 9. Enthousiaste reacties Op 21 september 2010 is Golfclub Princenbosch gestart met een proef om onze stichting en de ‘Out of Bounds Etiquette’ te promoten. Ondanks dat de eindevaluatie nog moet plaatsvinden, kunnen we nu al concluderen dat de proef een groot succes is. Het doel van de stichting wordt enthousiast ontvangen en de etiquette wordt volop nageleefd. Het succes is mede te danken aan het enthousiasme en de inzet van clubambassadeurs op Princenbosch. De vereniging heeft zich bovendien gecommitteerd aan een aantal promotieactiviteiten, waaronder de organisatie van een wedstrijd volledig in het teken van Out of Bounds. Hierdoor is binnen een maand ruim 5.000 euro ten bate van de stichting opgehaald! Ambassadeurs  en  vrijwilligers  
 10. 10. Help mee bij tegenslag! Draagt u de kankerpatiënten ook een warm hart toe? En wordt u ook enthousiast van ons initiatief? U helpt ons het beste met: -  een introductie bij een golfbaan -  uw steun als clubambassadeur -  uw hulp als vrijwilliger Help mee en neem contact met ons op! Alvast bedankt. Met sportieve groet, Jules Sohier Oprichter Stichting Out of Bounds i www.out-of-bounds.org e info@out-of-bounds.org Overig Giro 4447648 KvK 50354493

×