Rok kokous 27012013_viljelyt

3,047 views
3,015 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,047
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,821
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Rok kokous 27012013_viljelyt

  1. 1. Viljelyajatukset 2013
  2. 2. Samat kuin viime vuonna:Omalla pellolla/Mustosessa viljeltävät tuotteet...saa kommentoida! Kuitenkin määrä saattaa ollahieman pienempi, koska hakijoita on enemmänViljelykasvi Kylvö/istutus määrä Kommentit: verrattuna viime tottakai sadon määrä riippuu vuoteen: kesän kasvuolosuhteistaPorkkana sama määrä Palsternakka sama määrä Varhaissipuli eli nippusipuli sama määrä Salaatti kesäkuu, elokuu, syyskuu Yrtit sama määrä Kesäkurpitsa hieman vähemmän kesäkurpitsaa tulee paljon kosteana kesänä ja lauhana syksynäKurpitsa sama määrä Maissi sama määrä Keräkaali vähän vähemmän punakaali/vihreäkeräkaali?Parsakaali? vähän enemmän Keskustellaan kuinka paljon halutaan, onko mahdollista omalla pellollaKyssäkaali sama määrä kyssäkaali on sesonkituoteLanttu sama määrä
  3. 3. Samat kuin viime vuonna:Viljelykasvi Kylvö/istutus määrä Kommentit: verrattuna viime tottakai sadon määrä riippuu vuoteen: kesän kasvuolosuhteistaPunajuuri sama määrä Pavut sama määrä, sato voi kostea ja viileä kesä oli huono papujen olla huomattavasti isompi kasvulle, lämpimämpänä kesänä sato lämpimämpänä kesänä olisi ollut isompiMaa-artisokka satoa saadaan Mustosessa maa-artisokat alkavat olla satoikäisiä mikäli talvehtineetPinaatti vähän enemmän saimme vääriä pinaatintaimia 2012Retiisi sama määrä kasvi, jota toiset rakastavat ja toiset inhoavatPurjo sama määrä Peruna sama määrä kasvukausi oli viileä&kostea, lämpimämpänä kesänä olisi tullut enemmän ja Jukallakin olisi ollut perunaa meille, jos olisi ollut nostajia..
  4. 4. Uusia/toivottuja tuotteitaMahdollisia omalle pellolle:Viljelykasvi Määrä Kommentit:Lehtikaali Lokakuun sadonjakoihin kiva piriste syksyyn, piti olla myös vuonna 2012, siemenet eivät itäneetMangoldi 1-2 sadonjakoon Mustajuuri muutamaan sadonjakoon Juuriselleri kuukauden sadonjakoon pinta-aloilla mahdollistaTomaatti/kurkku syyskuun sadonjakoon meidän kausihuoneessa mahdollista saada satoa elo/syyskuussa
  5. 5. Uusia/toivottuja tuotteitaUlkoistettavia tuotteita, ehdotus:Viljelykasvi Määrä Kommentit:Varastosipuli? meillä ei kuivaustilaa eikä kuivasäilytystilaaValkosipuli Jan viljeleeParsakaali Keskustellaan kuinka paljon halutaan, onko mahdollista omalla pellollaRuusukaali Marjat/hedelmät ei tilaa eikä työvoimaa, 1 hamansikkapelto Jukka Jormolan maille, Jukka Kivelä on viljelijä..saisiko sieltä sopimusta.. ollaanko siitä kiinnostuneita?Paprika/chilit tarvitsevat ihan oman lämmitetyn kasvihuoneenTomaatti/kurkku Luulen, että meidän kasvihuone tuottaisi jomman kumman...Retikka Jan voisi viljellä!?
  6. 6. Mustonen 2013Herukkaa ja vadelmaa istutettiin, syksy oli niin märkä, että saa nähdä miten talvehtineet.Mustosesta marjaa itsepoimintana kesällä 2014.Viereisessä luonnonsuojelualueen metsässä on myös mustikoita eli osuuskuntalaisetvirkistäytymään marjanpoimintaan Mustoseen!Maa-artisokka on satoikäistä, jos se on talvehtinut.Kausihuone muovitetaan keväällä ja juhannuksena pyritään laittamaan satokasvi esim.kurkku tai tomaatti ja basilikaa.Mustosen puutarhan toteutus jatkuu kasvukaudelle 2013.Becky Hastings opiskelee permakulttuuria ja suunnittelee kasvihuoneen eteenosuuskuntalaisten virkistysoleskelualueelle permakulttuurikohtaa.

×