El treball de recerca 4. part 3

250 views
206 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
250
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
33
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El treball de recerca 4. part 3

  1. 1. El treball de recerca 4 Redacció de la Memòria 3a. part batx 11-12 INS. F.X. Lluch i Rafecas
  2. 2. Bibliografia• Llibre o Monografia – COGNOM, Nom. ( de lautor o bé NOM DE LA INSTITUCIÓ O ORGANISME). Títol i subtítol. Lloc dedició: Editorial o organisme editor, data de publicació. – PALOMERAS, Daniel. Diccionari mèdic essencial. Barcelona: Edicions 62, 1998. – Diccionari jurídic català. Col·legi dAdvocats de Barcelona. Enciclopèdia Catalana, 1986.• Part duna monografia – COGNOM, Nom. (de la part) “Títol i subtítol” (de la part) – TUSÓN, Jesús. “La història de lalfabet i la funcionalitat de lescriptura”, dins VILÀ, Montserrat & FARGAS, Assumpta (coords.). Normativa i ús de la llengua. Barcelona: Graó, 1999, p 63-70.
  3. 3. Bibliografia• Publicacions periòdiques – COGNOM, Nom. ( de lautor ). “Títol i subtítol” dins Títol i subtítol (de la publicació periòdica) . Número de la publicació (excepte diaris i setmanaris). Data de publicació (numèricament dia mes i any). Pàgina/es. – URETA, Josep Maria. “Salomó i la Seguretat Social”, dins El Periódico de Catalunya, 9.2.2000, p.8.• Produccions audiovisuals, informàtiques i textos electrònics – COGNOM, Nom. ( de lautor o bé NOM DE LA INSTITUCIÓ O ORGANISME). Títol i subtítol. [Tipus de suport]. Lloc dedició i editors o <adreça internet>. Data dedició o [data de consulta]. Durada en minuts dels documents sonors o audiovisuals. Indicació de documentació complementària. – UNIVERSITY OF NEW MEXICO. Printing Terms Dictionary [en línia]. <http://uniprint.com/com/terms/a.htm> [consulta:17.2.2000] – El reciclatge del vidre [videocasset VHS]. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Centro Envase de Vidrio, 1990. 18 min.
  4. 4. Bibliografia• La llista sordena: – Alfabèticament pel cognom de lautor/institució, o pel títol si no hi figura el responsable – Paràgraf a la francesa (1a línia + a lesq.) – Al citar vàries obres dun mateix autor, a partir de la 2a, el seu nom es substitueix per un guió i espai: GOMIS, Llorenç. Teoria dels gèneres periodístics. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Centre dInvestigació de la Comunicació, 1989. - La notícia, dret humà. Barcelona: Barcanova, 1993.
  5. 5. Recursos electrònicsLa referència ha d’incloure:• l’autor (si en té), el títol del document o de la pàgina web• Després del títol i entre claudàtors cal indicar el tipus de suport del document electrònic consultat: en línia, cd-rom, cinta magnètica, disc,disquet• Si es tracta d’un document en línia cal indicar l’adreça electrònica entre parèntesis angulars < >• És imprescindible, en els casos de pàgines web, assenyalar la data de consulta. Es fa al final de la citació i dins de claudàtors, amb la paraula«Consulta» seguida de dos punts i la data.-Si al document consultat —encara que estigui dins d’una pàgina web— hi apareix la data de redacció, cal fer-la constar en la citació. COGNOMS, Nom de fonts. Títol  [tipus de suport]. Lloc d’edició : Editorial, any d’edició. <adreça electrònica> [data de consulta]
  6. 6. Referències bibliogràfiques• Dins el parèntesis sinclou al text el cognom i la data dedició del document a què fem referència. També pot constar-hi la pàgina, lapartat o capítol. – La conversa és considerada com la manera prototípica dusar el llenguatge (Levinson 1983). Hi ha qui, contràriament, ... – La conversa és considerada com la manera prototípica dusar el llenguatge (Levinson 1983, 12-17). Hi ha qui, contràriament, ...• Si ja hi consta el nom al text, no el repetirem, com a les citacions textuals – Segons Levinson (1983, 12-17), la conversa és considerada com la manera prototípica dusar el llenguatge . Hi ha qui, contràriament, ... – Dacord amb Torrent (1999, 23), “un dels procediments per obtenir neologismes és la formació de derivats (...)”.
  7. 7. Crides i notes• Referència a un document a peu de pàgina. Cal una crida (número en superíndex): Tradicionalment, aquests diaris han adoptat el format estàndard,1 o semblant, com Le Monde o La Vanguardia. Però (...) el format tabloide 2 (de gran acceptació pública), com La Repubblica, El Punt o lAvui...1. De dimensions força grans; tradicionalment, de 36,6x51,5cm2. De dimensions més reduïdes; avui, de 28x40cm aproximadament• Les crides poden: – Donar comentaris o explicacions marginals – Proporcionar informació sobre el llibre/autor per tal de trobar-lo a la bibliografia

×