2011.04.25 Brosura Young Professionals Academy

9,758 views

Published on

Young Professionals Academy (YPA) este un proiect Young Professionals Club (YPC), cea mai importantă asociație de tineri profesioniști din București. Young Professionals Academy constituie o echipă de 16 tineri profesioniști cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, formată în urma unui lung proces de recrutare și consolidată în urma a 2 săptămâni de cursuri intensive de dezvoltare personală.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
9,758
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8,605
Actions
Shares
0
Downloads
11
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2011.04.25 Brosura Young Professionals Academy

 1. 1. YOUNG PROFESSIONALS ACADEMY - Prima ediţie -
 2. 2. Young Professionals Club www.youngprofessionals.ro “We do business between 9 and 6, we build networks afterwards.”Young Professionals Club este un ONG, fondat în YPC are 4 cluburi: PM, PhD, PR, Corporate Finance Club.2008, care acționează în interesul dezvoltăriipersonale și profesionale a membrilor săi. YPC îșidorește să își lase amprenta atât asupra membrilorsăi, cât și asupra societății, prin implicarea acestoraîn activități îndrăznețe și productive. Printre activitățile YPC, se numără: scriere și implementare de proiecte; evenimente sociale și recreative; culturale; caritabile; folosul comunității; training-uri. De-a lungul timpului YPC a dezvoltat o serie de proiecte de responsabilitate socială: 1. Linked to Green www.linkedtogreen.ro 2. ReDescoperă România www.redescopera-romania.eu 3. Go Forest www.goforest.eu 4. Pro Kids Academy www.youngprofessionals.ro/pka 5. Povești de succes 6. Young Professionals Academy www.youngprofessionals.ro/ypa
 3. 3. Young Professionals AcademyPrin Young Professionals Academy (YPA), YPCdorește să ofere o experiență ce va schimba viațaparticipanților la acest program, într-un mod pozitiv șisă creeze o comunitate de tineri profesioniști de elită.YPA urmărește dezvoltarea abilităților soft aparticipanților și utilizarea acestora în implementareaunor proiecte cu impact pozitiv în societate. În acelașitimp, YPA reprezintă o rampă de lansare a tinerilorspre o carieră de succes. Ideea proiectului - YPA a plecat de la un studiu realizat de Standford University care relevă că aproximativ 87% din succes este datorat abilităților soft - comunicare, relaționare, empatie, și doar 13% cunoștințelor dobândite în școala tradițională. Același studiu confirmă că peste 93% din timp, efort și cost sunt direcționate către cunoștințele hard și doar 7% către abilitățile soft.Prima ediție Young Professionals Academy s-adesfășurat în perioada 7 martie - 16 aprilie. La acestproiect au participat studenți în ani terminali, proaspătabsolvenți, dar și tineri profesioniști, cu vârste cuprinseîntre 21-30 de ani. Programul a cuprins 2 etape:training și realizarea unui proiect de CSR.
 4. 4. Mesaj organizatori Cu toate că am pregătit proiectul luni de zile, nu ne așteptam să iasă atât de bine. A fost un proiect “altfel” în care s-a creat o comunitate, o echipă, în care participanții nu doar și-au însușit niște cunoștințe, dar au experimentat multe situații noi, au învățat unii de la alții și s-a creat o energie superbă. Mulțumim tuturor celor care au fost implicați în acest proiect: partenerilor, trainerilor, mentorilor, voluntarilor YPC, și nu în ultimul rând participanților YPA - suntem mândri de voi! Dragoș Barbălată - Președinte YPCFiind un proiect pilot ne-am asumat o serie de riscuri. Știam căfuncționează în țări dezvoltate și în societăți capitaliste detradiție, însă nu știam cum va fi receptat de tinerii români. Dupăpărerea noastră, a fost o experiență utilă și benefică atât pentruparticipanți, cât și pentru noi. Vom analiza feedback-ul cules șivom îmbunătăți proiectul permanent, de la ediție la ediție și înfuncție de nevoile beneficiarilor. Andreea Acxinte - Vicepreședinte YPC
 5. 5. TrainingÎn prima etapă, cei 16 2. Public speaking - Marius Nicolaeparticipanți au avut parte Timp de 3 zile alături de Marius Nicolae,de 2 săptămâni de training ne-am dezvoltat abilitățile de publicintens, pe teme ca: public speaking. Am avut ocazia de a facespeaking, personal prezentări în repetate rânduri, finalizatebranding, networking, cu feedback, atât din partea colegilor, câtinteligență emoțională. În și din partea trainerului. Am descoperitacest timp, participanții au care sunt punctele noastre forte, dar și ceavut ocazia să am putea îmbunătăți, atunci când vorbiminteracționeze cu traineri în fața unui public. În cele 3 zile amcu experiență atât din lucrat în echipă, dar și individual înRomânia, cât și din Marea construirea unui discurs, am analizatBritanie. comportamentul non-verbal și am descoperit secretele unei prezentări de succes și calitățile unui bun speaker. 1. Setare de obiective - Cristian Radu Prin intermediul unui joc cu zaruri, sub îndrumarea lui Cristian Radu, am învățat cum să ne fixam obiectivele într-o manieră realistă. În urma acestui training am devenit mai conștienți de modul în care gândim și cum facem anumite alegeri. Concluzia în urma acestei experiențe? Fiecare proiect începe cu noi.
 6. 6. Training3. Recunoștință și apreciere -Tania Tița 4. Networking – Andy LopataDacă la primul training am învatat Andy Lopata (Marea Britanie),cum să ne setăm obiectivele, în denumit și Mr. Network de cătrecadrul acestui training, Tania ne-a revista The Sun, ne-a explicatînvățat cum să ajungem la care este cheia succesului înobiectivul nostru, cum să atragem networking. Am învățat cât deoameni deosebiți și experiențe important este să cunoștipozitive în viața noastră, cum să oamenii potriviți pentru acorelăm gândul cu emoția pentru a ajunge acolo unde îți propui. Dedobândi mai multă putere asemenea, am aflat care suntpersonală și pentru a descoperi beneficiile networking-ului șicine suntem cu adevărat. Secretul cum trebuie să te comporți la unsuccesului? Fă totul cu pasiune și eveniment de networking.dedicare! 5. Health and Happiness – Iulian Pavel Într-o mini excursie la Snagov, Iulian Pavel, instructor de Qi Gong ne-a oferit câteva sfaturi pentru a obține echilibrul între minte, inimă și corp. Împreună am făcut câteva exerciții de relaxare, care ne-au ajutat să căpătăm mai multă energie. Am aflat care sunt sursele de energie și ce ne consumă energia.
 7. 7. Training6. Personal branding - Ciprian GavriliuCiprian Gavriliu ne-a indicat pașii, pe caretrebuie să-i urmăm pentru a ne construi un brandpersonal de succes. El a subliniat importanțapoziționării și a diferențierii și nevoiaautenticității în structura unui brand personal.Am învățat cum îl putem folosi, cum te poțipromova și ce canale de comunicare poți săutilizezi. 7. Inteligența emoțională - Britta Rolanda Horvath Acest training ne-a facut să înțelegem importanța inteligenței emoționale în atingerea scopurilor propuse. Prin intermediul unui joc de rol, am învățat mai multe despre comunicarea non-verbală și emoții.. Am descoperit că inteligența emoțională se dezvoltă în permanență, la orice vârstă, iar oamenii de succes nu au neaparat un IQ foarte ridicat, ci mai degraba un EQ ridicat.
 8. 8. Teambuilding
 9. 9. Șansă pentru rolul vieții! Vis-Acțiune-Motor!Young Professionals Academy a venit cu ideeaimplicării a 19 copii din centrul de zi, Licuriciîntr-un film-making workshop. Prin proiectul ,,Șansă pentru rolul vieții”, copii au avut șansa de a-și folosi imaginația,,Șansă pentru rolul vieții” este un Proiectul a fost creat, în crearea personajului preferat. Ei auprogram de învățare prin dezvoltat și implementat învățat despre complot, dialog, tematică șiexperiență, inspirat de un proiect de către echipa YPA au fost ajutați să-și creeze propriile costumesimilar realizat în SUA de timp de 4 săptămâni, în și accesorii. De asemenea, ei au invatat cumAsociația Hollywood Heart devenit perioada 18 martie - 20 se folosesc echipamentele de sunet șirapid un program de succes pentru aprilie. camerele de filmat, au ajutat la realizareacă îmbină distracția și educația, decorului, iar în final, au ajuns vedete înstimulează creativitatea și propriul lor film. Această experiență le-aimaginația. demonstrat copiilor că pentru a ajunge cine își doresc, trebuie să se implice activ.
 10. 10. Parteneri proiect CSRhttp://www.youngprofessionals.ro/proiect/Șansă-pentru-rolul-vieții
 11. 11. Eu văd proiectul în următoarele stadii – o căutare intensă a unei idei, o idee venită extern și acceptată unanim ca bună, entuziasm inițial puternic, primele idei și dezbateri, eforturi, lucru în echipă, entuziasm mai domolit, arderea unor etape, probleme, entuziasmul scade, ultima ședință, schimbări majore, decizii luate diferit, proiectul se schimbă. Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă uit la asemenea răsturnări de situații nu pot decât să învăț ceva. Olivian Breda, Online Mentori În a doua etapă, timp de 4 săptămâni, cei 16 participanți au conceput și implementat proiectul social, ,,Șansă pentru rolul vieții”. Ei au format o organizație cu 5 departamente (Project Management, Marketing, PR, Online, Fundraising) și au beneficiat de îndrumarea și sprijinul a 5 mentori în domeniile menționate mai sus.Elena Pavel, Project Management Gabriela Grigori, Marketing The YPA Programme offers a unique insight into the world of business, for those that are just starting out on their chosen career paths. With an unparalleled sense of support and camaraderie, the YPA helps its members gain fantastic experience that they otherwise may have to wait some time for. This programme is extremely rewarding and I am honoured to be a part of it. Marc Jenner, Fundraising Dragoș Năcuță, PR
 12. 12. Participanți Experiența YPA a fost una cu adevărat lifechanging. Am învățat foatre multe lucruri noi, cele mai importante fiind comunicarea eficientă și asumarea riscurilor, am învățat să accept și să respect părerile celorlalți. Le doresc tuturor să găsească acel “ceva” marcant într- un asemenea program. Sunt sigură că YPA a însemnat un pas important pentru viitoarea mea carieră. Irina Botnari - Action CoordinatorProiectul YPA m-a ajutat să realizez cât de important este săgestionezi anumite riscuri și să ai viziune asupra unuiproiect. Am învățat că pentru a reuși e nevoie să munceșticonstant și să te implici 100%, însă este esențial să ai unplan, pe care să-l urmezi. Am lucrat într-o echipă cu oamenideosebiți și am ajuns la concluzia că orice problemă are osoluție. Gabriela Sfetcu - Human Resources Coordinator
 13. 13. Pentru mine, proiectul YPA a reprezentat o experienţă interesantă, în cadrul căruia am avut plăcerea de a cunoaşte oameni dedicaţi activităţilor sociale, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă să realizeze ceva unic şi impresionant pentru câţiva copii care nu au avut parte de o soartă bună. Tot în cadrul acestui proiect, am avut parte de o serie workshopuri, pe diferite teme, pentru dezvoltarea abilităților soft, unde am fost îndrumaţi de unii dintre cei mai buni traineri şi am putut să conştientizăm minusurile pe care le avem dar şi cum să profităm mai bine de calităţile noastre. Iulian Stoica - LogisticsPentru mine, experiența YPA a însemnat oameni noi și ambițioși,dezvoltare personală și bucurii. Este întotdeauna o plăcere pentrumine să văd atâția oameni talentați și cu experiență adunați într-un singur loc. Am cunoscut oameni minunați, iar de la fiecare amavut de învățat. Mi-am dezvoltat abilitățile și competențelepersonale și m-am autoeducat. Apoi, în proiectul "Șansă pentrurolul vieții" am învățat că, pentru a avea rezultate palpabile, într-un proiect trebuie să înveți să mergi înainte indiferent deobstacolele care ți se pun în cale. Cred că proiectul YPA este cuadevărat life-changing! Crina Grigore - Marketing Coordinator
 14. 14. În Young Professionals Academy nu doar am câștigat lucruri precum: dezvoltarea abilităților de prezentare, de a vorbi în public, cunoaștere personală, comunicare, lucru în echipă, dar am avut și oportunitatea de a mă integra într-o comunitate ce m-a învățat cât de valoros e fiecare om în parte. A fost o experienţă care prin workshopurile oferite m-a facut să mă înțeleg mai bine și să îmi cer să fiu ceva mai mult și mai ales să realizez ponderea mare pe care o au abilitățile soft în obținerea succesului. Cătălina Vidrașcu – Marketing ResearchYPA este unul dintre cele mai interesante lucruri care mi s-aîntâmplat în viață pentru dezvoltarea personală. YPA este unloc în care aplici ceea ce ai învățat, înveți și apoi iar aplici.De asemenea, este un loc unde ai ocazia să cunoști foartemulți oameni extraordinari.Mi-a placut mult ideea de Public Speaking și faptul că parteade training nu s-a bazat doar pe o simplă teorie, ci peînvățatul prin experiență.Vă doresc să faceți cât mai multe ediții Young ProfessionalsAcademy și să aveți parte de cât mai mulți tineri care săaplice ceea ce învață aici. Dragoș Balanișcu - Marketing Excutive
 15. 15. Când am auzit prima dată de YPA, am ezitat să mă înscriu, m-am gândit că e un program prea lung, prea solicitant, că nu voi avea timp şi cu atât mai mult: părea prea bun pentru a fi adevărat. Dar m-am înscris, am fost la interviu şi, spre bucuria mea, am avut minunata ocazie de a fi parte a unui grup de 16 tineri cu adevărat profesionişti: cu visuri mari, pasionaţi şi perseverenţi. Am asistat la cursuri care mi-au deschis mintea, m-au făcut să îmi pun întrebări şi, foarte important pentru mine, m-au ajutat să găsesc răspunsuri. Am fost pusă în situaţii din care nu ştiam cum să ies, mi-am forţat limitele, am învăţat cu adevărat să lucrez în echipă şi am reuşit împreună ceea ce părea aproape imposibil: un proiect social foarte frumos, dar foarte ambiţios, în doar 4 săptămâni. Multumesc YPA! Loredana Costina - PR CoordinatorA început cu o speranță, aplicarea pentru participare; a continuat cuentuziasm, întreaga desfășurare a proiectului, iar ceea ce este cel maifrumos, de fapt, este că nu s-a terminat și nu se va termina niciodată.YPA a fost ,,mâna” care a deschis o carte, în care urmează să scriu multelucruri frumoase.Am învățat multe pe durata trainingurilor, iar una dintre cele maiimportante lecții a fost aceea că atunci când pornești la drum, nu începide la zero, pornești cu tine și cu toate aptitudinile și experiențele tale.Așadar, YPA te învață, te încurajează, te aduce alături de oameniminunați care au vise și luptă să și le îndeplinească, și ceea ce a contatcel mai mult în cazul meu, te încurajează să iei atitudine! Carolina Haită - PR Executive
 16. 16. YPA a însemnat oportunitatea de a cunoaște oameni noi, de la care am învățat multe lucruri utile și am primit informații de valoare. Cred că YPA va avea o influență foarte mare asupra carierei mele, deoarece prin intermediul YPA am cunoscut-o pe Tania și împreună cu ea și o echipă întreagă vom scoate pe piață revista Get Inspired. Va fi super!!! Fiecare training mi-a adus multă informație utilă și oameni extraordinari, care mă vor ajuta enorm în viitor, iar proiectul de CSR mi-a reamintit ce înseamnă lucrul în echipă, nu că aș fi uitat… Adela Spînu - Fundraising CoordinatorPentru mine programul YPA înseamnă: învățare, experimentare,acceptare, entuziasm, relaționare, comunicare, provocări....multe, voie bună, curaj, sprijin. A fost și este cadrul ideal unde amavut de învățat de la traineri, mentori, ceilalți participanți, și înspecial din propriile greșeli. Aș spune chiar că e o școală petermen foarte scurt, dar în același timp foarte intensă, care tetrimite în lume, nu doar cu o "diplomă" de profesionist, ci și cuuna de om. Iar echipa Young Professionals Club are toatemeritele :) Felicitări și vă mulțumesc! Carmen Huțu - Fundraising Executive
 17. 17. YPA pentru mine: seri pline idei, zâmbete, sclipiri, veselie și toate astea alături de colegi și mentori minunați și mai ales pline de învățături: - pune-ți întrebări, nu te teme și asumă-ți responsabilitățile - Cristian; - fii recunoscător și apreciază-i pe cei din jurul tău, trăiește în prezent - Tania; - ...pune-mă să fac și voi înțelege - Marius; - muncește și investește în tine în fiecare zi, fii autentic - Ciprian; - connecting is not enough - A Lopata; Mihaela Purcaru - Fundraising ExecutiveAcest program mi-a oferit opotunitatea de a conștientiza peunde mă aflu și cam ce mai am de făcut pentru a mădezvolta, pentru a ajunge acolo unde îmi doresc să fiu.Recomand cu deosebită căldură acest program tuturortinerilor profesioniști, care se află într-un impas probabildatorită vârstei/ datorită diferitelor oportunități pe care leau. YPA, prin subiectele abordate și prin vorbitorii pe carei-am avut, m-a ajutat să îmi definesc niște proiecții solidepentru viitor. Paul Soare - Fundraising Executive
 18. 18. YPA m-a învățat cel mai de seamă lucru: "De la tine și cu tine începe totul". Puterea, voința, dăruirea, consecvența și optimismul vin din tine. Ținând cont de convingerea lui Einstein cum că este mai dificil să distrugi o idee decât un atom, cu aceeași dificultate poți să distrugi și ideea deja conturată - Young Professionals Academy- a life changing experience. Am învățat prin cele mai neconvenționale metode considerate de sistemul de învățământ superior : practicând! Întreabă, descoperă, ghidează-te! YPA a ajutat la asta, dar partea ei s-a incheiat, acum urmează ca eu să-mi scriu povestea.... Alexandra Sîrbu - Online CoordinatorPentru mine, YPA a însemnat o ocazie de a învăța lucruri noi, de aîntâlni oameni minunați, de a mă implica într-un proiect social, totulîntr-o atmosfera relaxată. Am avut ocazia de a participa la cursuridestinate în special abilităților soft, ceea ce pentru mine, personal afost o noutate absolută.Implicarea în proiectul social a fost iarăși o experiență nouă pentrumine. Sper că ceea ce am învățat în acest proiect să pot pune înaplicare cu ocazia altor proiecte sociale.Ca o concluzie, YPA a reușit să combine într-un mod optim utilul(cursuri, training, proiect social) cu plăcutul (party, lasertag, etc). Adrian Duralia - Online Executive
 19. 19. Oana Campulungeanu – Project Manager Bianca Simion – Project Assistant “A fost un program extraordinar și mă bucur că am participat!” “Suntem o echipa puternică pentru că și noi facem parte din ea!”
 20. 20. ParteneriParteneri Media

×