Avery Dennison BREEAM
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Avery Dennison BREEAM

on

  • 165 views

 

Statistics

Views

Total Views
165
Views on SlideShare
165
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Avery Dennison BREEAM Avery Dennison BREEAM Presentation Transcript

  • Avery Dennison
  • 1.0 –– Projectdata (a)
  • Segment –– Kantoren / Research / Laboratorium/ industrie Huurder –– Avery Dennison Locatie –– Nieuw Rhijngeest Oegstgeest Architect –– Architectenbureau Paul de Ruiter Omvang –– 13.766 m2 bvo kantoor Opgeleverd –– 19 mei 2014 Duurzaamheid –– BREEAM.NL 2011 Nieuwbouw v1.0 VERY GOOD 1.0 –– Projectdata (a)
  • 1.0 –– Projectdata (a) Terreinoppervlak Ca. 1,7 hec Stallinggarage ca. 4.800 m2 219 parkeerplaatsen Bijeenkomstfunctie ca. 1.800 m2 Verkeersruimte(n) ca. 700 m2 Kantoorfunctie ca. 8.000 m2 Laboratoriumfunctie ca. 3.500 m2 Industriefunctie ca. 900 m2 Fietsenstalling ca. 175 m2 Opslag ca. 100 m2
  • 2.0 –– Duurzaamheid
  • 2.0 –– Duurzaamheid Avery Dennison: BREEAM Very Good certificaat in Nederland Dit BREEAM Very Good gebouw is onder andere voorzien van mossedum op het dak en een door OVG ontwikkelde innovatie te weten een groen gevelscherm met irrigatiesysteem waarmee de installatie op het dak aan het zicht wordt onttrokken. Naast de energiezuinige verlichting met daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie is ongeveer de helft van de glazen gevel voorzien van een etsing waarmee zonlicht wordt tegen gehouden cq. wordt gereflecteerd hetgeen een positieve bijdrage levert aan de EPC. De detaillering van de gevel is ontworpen op toepassingen van Avery Dennison waardoor de gevel kan worden toegepast voor research en development binnen Avery. De stickers en gevel folies die Avery Dennison ontwikkelt kunnen hierdoor op de locatie worden getest.
  • 2.0 –– Duurzaamheid Deze nieuwe huisvesting voor Avery Dennison wordt het nieuwe Europese hoofdkantoor. Het pand wordt voorzien van een grote oppervlakte laboratorium functie en een innovatie centrum. Het project is gelegen in het plangebied nieuw rijngeest zuid en onderdeel van het bio science park, wat het innovatieve karakter illustreert en verstrekt. biosciencepark is gelegen aan de A44 die Leiden met Amsterdam verbindt.
  • DELOITTE / AKD – AMSTERDAM BREEAM Nieuwbouw v 1.11 – ambitie: EXCELLENT (****) 8 2.0 –– Duurzaamheid BREEAM maatregelen op sociaal en economisch gebied -Om de ecologie rondom het gebouw in stand te laten/ een bijdrage te leveren worden er vogelkasten in het ontwerp meegenomen. Op begane grond niveau wordt een huiszwaluwtil geplaatst en op het dak niveau worden broedkasten geplaatst voor o.a. de witte kwikstaat, de huismus en de spreeuw. -Uit het akoestisch onderzoek, opgesteld door DGMR, is gebleken dat bij de meest nabij gelegen woningen ruimschoots wordt voldaan aan de in de BRL gestelde eisen. -Het ontwerp van de buitenverlichting is ontworpen volgens de richtlijnen van de commissie lichthinder van de NSW, hierdoor treed er geen lichtvervuiling op naar de omgeving.
  • 3.0 –– Ontwerpmaatregelen / Gebouwniveau
  • 3.0 –– Ontwerpmaatregelen / Gebouwniveau • Warmte- koudeopslag; • Mossedum dak en atrium; • Waterbesparende maatregelen in toilet- en douchevoorzieningen; • Slimme installatie met aanwezigheidsdetectie en daglichtregelingen; • Duurzame materialen. • Flexibiliteit • Daglichttoetreding
  • 3.0 –– Ontwerpmaatregelen / Gebouwniveau Enkele maatregelen nader toegelicht: De horizontaal gelede gevel van sandwich panelen en glas is hoog isolerend en zorgt voor een royale daglichttoetreding die bijdraagt aan zowel het gebruikerswelzijn als beperking van de kunstverlichting. Het materiaal gebruik is geminimaliseerd en weloverwogen.
  • 3.0 –– Ontwerpmaatregelen / Gebouwniveau Het gebouw is maximaal flexibel ontworpen. Zo is het eenvoudig en met weinig materiaalgebruik in-en extern uitbreidbaar en zijn de installatievoorzieningen geheel afgestemd op de bouwkundige mogelijkheden tot volledig vrije vloerindeling. Laboratoria zijn gemakkelijk om te vormen tot kantoor ruimten en de plaatsing van stijgpunten en faciliteiten bieden ruime mogelijkheden tot partiële ontsluitingen multitenant gebruik.
  • 4.0 –– Verwacht energieverbruik
  • 4.0 –– Verwacht energieverbruik Verwacht energieverbruik Elektriciteitsverbruik gebouwinstallaties 24,5 kWh/m2 bvo Elektriciteitsverbruik verlichting 14,1 kWh/m2 bvo Elektriciteitsgebruik apparatuur 32,7 kWh/m2 bvo Verwacht gasgebruik 0 kWh/m2 bvo Verwacht totaal energiegebruik 96 kWh/m2 bvo Verwacht direct verbruik fossiele brandstoffen 0 kWh/m2 bvo Verwacht indirect verbruik fossiele brandstoffen 178,3 kWh/m2 bvo Verwacht verbruik duurzame energiebronnen 24,7 kWh/m2 bvo Verwacht waterverbruik 4,1 m3/persoon/jaar Verwacht waterverbruik grijs water 15 m3/jaar
  • 5.0 –– Bouwproces
  • 5.0 –– Bouwproces De aannemer JP van Eesteren is ISO14001 gecertificeerd. Dit betekend dat zij een managementsysteem hebben waarmee zij hun milieubeleid hebben geïmplementeerd in de gehele bedrijfsvoering.
  • 5.0 –– Bouwproces Tijdens het bouwproces worden de volgende maatregelen genomen tbv reductie milieu impact. •De effecten van lichtvervuiling zijn beperkt en alle lichten zijn gericht en niet vervuilend. •Op de bouwplaats zijn energie besparende maatregelen genomen. •Er zijn waterbesparende maatregelen getroffen •Verbruik van drinkwater wordt tijdens de gehele uitvoeringsfase gemonitord. In totaal is er tijdens de bouwfase 750 m³ water gebruikt.
  • 5.0 –– Bouwproces Tijdens het bouwproces worden de volgende maatregelen genomen tbv reductie milieu impact. •Het bouwafval is op de bouwplaats gescheiden ingezameld. Hierdoor wordt ruim 80% van het bouwafval gerecycled. •Al het hout ten behoeve van tijdelijk bouwgebruik is FSC-hout. •De verwarming van het ketenpark was gasgestookt wat de voorkeur heeft boven olie gestookt. •Tijdens de bouwfase is de definitieve installatie gebruikt voor bouwwarmte, om zo energie te besparen.