Cloud technology

402
-1

Published on

In deze break-out sessie gaat het om de essentiële concepten en terminologie van Cloud Computing in samenhang met de voordelen, nadelen en de impact van de beslissing om op Cloud Computing over te gaan. Deze workshop is dan ook bedoeld als fundamentele basiskennis voor iedereen die overweegt over te stappen op Cloud Computing. Een goed begrip over de onderliggende technologie is dan ook een eerste stap.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
402
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cloud technology

 1. 1. Cloud Technology FundamentalsPresentator: Reno Jansen Sr. Consultant Infrastructure SolutionsCertified Cloud Technology Professional
 2. 2. Wat betekent de Cloud?Fundamental Cloud Computing‘Wat is Cloud Computing en wat zijn de voordelen,nadelen en aandachtspunten om op Cloud Computingover te gaan?’ Achtergrond Terminologie
 3. 3. Over CloudSchool18 Modules18 Examens7 CertificeringenLeverancier onafhankelijk
 4. 4. CloudSchool Certificeringen
 5. 5. Fundamental Cloud ComputingModule 1 – Cloud Certified Professional programma1 Examen – C90.01Basis Certificering - Certified Cloud Professional(CCP)
 6. 6. Definitie Cloud ComputingCloud computing is een speciale vorm van distributed computing. Met als doel het op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens.
 7. 7. OverzichtIT ResourceOn-demand usageUbiquitous accessMultitenancyElasticityResiliency
 8. 8. OverzichtInfrastructure-as-a-Service (IaaS)Platform-as-a-Service (PaaS)Software-as-a-Service (SaaS)Public CloudPrivate CloudHybride Cloud
 9. 9. OverzichtVoordelen van Cloud ComputingAandachtspunten bij Cloud Computing
 10. 10. Cloud (service) leverancierDe Cloud (service)leverancier isverantwoordelijk voor derandapparatuur, desoftware, de licenties enhet beheer.
 11. 11. Cloud (service) consumentDe Cloud consument isde afnemer van eenCloud dienst.De Cloud consumenthoeft zich niet druk temaken over deonderliggendeinfrastructuur en hetbeheer.
 12. 12. IT ResourceEen IT resource is en fysiek of virtueel IT-gerelateerdvoorwerp. (software of hardware). Fysieke Server Virtuele Server Software Dienst Storage apparaat Netwerk apparaat
 13. 13. On-demand usageEen Cloud consument kan zelfstandig IT resourcesuitrollen.Dit gaat op een geautomatiseerde manier zondertussenkomst van de Cloud leverancier.Het gebruik is meetbaar en de Cloud consumentbetaald naar gebruik.
 14. 14. Ubiquitous accessEen Cloud dienst is algemeen beschikbaar metondersteuning voor een groot aantal transportprotocollen, hardware en beveiliging technologieën.
 15. 15. MultitenancyEen Cloud dienst of applicatie welke geschikt is omgebruikt te worden door meerdere Cloudconsumenten, zonder dat deze elkaar kunnen zien.
 16. 16. ElasticitySchaalbaarheidCloud consumenten moeten de mogelijkheid hebbenom IT-resources in- of uit- te schalen.
 17. 17. ResiliencyHoge beschikbaarheid van de IT resources verspreidover meerdere fysieke locaties.
 18. 18. Infrastructure-as-a-Service (IaaS)De hardware is in bezitvan de Cloudleverancier.De infrastructuur wordtvirtueel aangebodenaan de Cloudconsument.De Cloud consumentheeft toegang tot degehele virtueleinfrastructuur.
 19. 19. Platform-as-a-Service (PaaS)De een voorafgedefinieerde omgevingwordt virtueelaangeboden aan deCloud consument.De Cloud consumentheeft alleen toegang totdeze voorafgedefinieerdeomgeving.
 20. 20. Software-as-a-Service (SaaS)De een product ofdienst wordtaangeboden aan deCloud consument.De Cloud consumentheeft geen toegang totde onderliggende IT-Resources.
 21. 21. Public CloudDe Public Cloud is voor iedereen toegankelijk, deinfrastructuur is in bezit van de Cloud leverancier.De Cloud leverancier is verantwoordelijk voor deuitrol van- en het beheer over de public Cloud en deIT-resources.
 22. 22. Private CloudDe Private Cloud is in het bezit van een enkeleorganisatie.Met een Private Cloud kunnen organisaties gebruikmaken van Cloud computing technologie om IT-resources centraal aan te bieden aan verschillendeonderdelen van de organisatie.Met een Private Cloud is deze organisatie vaak zowelCloud consument als Cloud leverancier.
 23. 23. Hybride CloudEen Hybride Cloud is een Cloud omgeving met zowelonderdelen van de Public Cloud als de Private Cloud.Hybride Cloud omgevingen zijn complex teontwerpen en te beheren.
 24. 24. Voordelen van Cloud ComputingLage investering en variabele kosten. (pay-for-use)Hoge mate van schaalbaarheid.Hoge mate van beschikbaarheid en betrouwbaarheid.
 25. 25. Uitdagingen bij Cloud ComputingBeveiligingMigratie van- en koppelingen met de ene Cloudleverancier naar de andere.Regionale en juridische beperkingen.
 26. 26. Vragen? Opmerkingen?info@nobel.nlLinkedin.com/company/nobelTwitter.com/nobel_ict
 27. 27. Partners
 28. 28. Bedankt voor uw aandachtU kunt deze en alle andere presentaties terug zien op: www.cloudxperience.nl
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×