Jongeren & Social media
Wat doen ze daar eigenlijk? Hoe kunnen we ze bereiken?
Wie is Nina?
 Bouwjaar 1988
 Vers van de pers
 Jongerencommunicatie
 Social Media verslaafd
 Fanatiek blogger sinds 2...
De nieuwe generatie?
Netwerken
Zowel online als offline – Het vervangt elkaar NIET!
Online
 Hyves
 Facebook
 Forums
 Websites
 MSN
 YouTu...
Wat doen ze daar?
Ze worden verliefd, ze maken vrienden, ze pesten elkaar,
ze praten met elkaar, ze leren elkaar beter ken...
Wat doen ze daar?
 Profileren
 Informeren
 Delen
 Leren
 Experimenteren
Wat doen ze daar?
 Actief – Creëren & Kritisch zijn
 Semi-actief – Aansluiten & Verzamelen
 Passief – Toeschouwer & Ina...
Hoe bereiken we ze?
 Wees relevant & nuttig
 Maak ze betrokken & belangrijk
 Leer ze kennen
 Entertain ze
 Ben op de ...
Inspiratie
Generatie
Einstein 3.0 –
Jeroen
Boschma & Inez
Groen
Catch me if you
can – gratis
uitgave NPOX
Puberbrein
binne...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Smc040

785

Published on

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
785
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Ze zijn tussen de 12 & 22 jaar. Jongvolwassenen dus. Daar hoor ik zelf ook nog lekker bij ;-)
 • Wie kan er een aantal netwerken van jongeren benoemen?

  Vooral vrienden zijn heel belangrijk in het leven van jongeren. Ze gaan zich steeds meer losmaken van hun ouders. Ze willen graag bij een groep horen. Offline & Online
 • Social media is als een schoolplein. Dit laat maar weer zien dat het leven van jongeren offline & online niet zo gescheiden is. Dat er heel veel overlap is en dat het een zeker het ander niet vervangt!
 • Delen – Groepsgevoel. De mens wil zich verbonden voelen met elkaar. Denk aan een concert, denk aan het gevoel wat je dan voelt. Bij een concert of festival kan degene die naast je staat aanvoelen als potentiele vriend. Dit is ook wat er op het internet gebeurd. Denk aan berichtjes sturen, gevoelens delen, tikken via Hyves, poken via Facebook, dingen liken en respecteren. Profileren – Identiteit vormen is belangrijk vanaf een jaar of 10. Deze identiteit wordt ook gevormd via sociale netwerken. Ze denken na over welke profiel foto’s ze neer zetten. Meiden doen foto shoots met vriendinnen. Ze geven hun profiel de kleuren die ze willen. Ze vertellen wat ze gedaan hebben.

  Leren – Leren van elkaar. Nikki’s tutorials. How to filmpjes.

  Informeren – Geinformeerd worden en andere informeren (delen). Vragen stellen op forums.

  Experimenteren – Dingen maken (filmpjes op YouTube, er gebeuren daar ook veel blunders die voorkomen uit de roekeloosheid van het puberbrein), verliefd worden etc. • Slechts een kleine groep jongeren is echt actief op het internet, als in dat ze echt dingen creeren. Het grote deel is semi-actief of passief.
 • Relevant: What’s in it for me? Moet duidelijk zijn! Maar zorg dat je dat op de goede manier doet en op de goede plek. Op een meisjeshyves over mode ga je geen reclame maken voor een zorgverzekering.

  Betrokken, belangrijk & leren kennen: Luister naar ze. Jongeren weten heel goed wat ze wel en niet willen. Als je een jongerenproject in gaat betrek ze bij de start. Doe er ook wat mee. Dus niet alleen vragen en vervolgens negeren, zo dat je in ieder geval gedaan hebt wat je moest doen. Zogenaamd. Neem ze serieus! Zie ze niet te veel als doelgroep. Je wil dat zelf ook niet, dat je steeds platgebombadeerd wordt met aanbiedingen omdat je een bepaald kenmerk hebt.

  Entertain: Als het leuk is dan gaan jongeren vanzelf de content verspreiden. Laat ze iets leren, laat ze lachen, laat ze zich verbazen.

  Juiste plek: Waar zijn de jongeren die je wil bereiken? Misschien zijn ze offline beter te bereiken dan online. Misschien moet je een combi maken.

  Duidelijke boodschap: Start je boodschap met wat nuttig & relevant voor ze is. Lul er niet te veel om heen. Ze willen weten waar het op staat, wat er voor ze in zit.


 • Smc040

  1. 1. Jongeren & Social media Wat doen ze daar eigenlijk? Hoe kunnen we ze bereiken?
  2. 2. Wie is Nina?  Bouwjaar 1988  Vers van de pers  Jongerencommunicatie  Social Media verslaafd  Fanatiek blogger sinds 2006  Werkzaam als copywriter bij online marketingbureau.  Beginnend freelancer – tekst & concept Twitter - @ninjaaah Blog/bedrijfwebsite - www.jongenjewilwat.nl
  3. 3. De nieuwe generatie?
  4. 4. Netwerken Zowel online als offline – Het vervangt elkaar NIET! Online  Hyves  Facebook  Forums  Websites  MSN  YouTube Offline  Gezin  Schoolvrienden  Werkvrienden  Sportvrienden  Vrienden uit de buurt
  5. 5. Wat doen ze daar? Ze worden verliefd, ze maken vrienden, ze pesten elkaar, ze praten met elkaar, ze leren elkaar beter kennen, ze flirten met elkaar, ze lachen, ze maken ruzie, ze spelen spelletjes, ze spreken met elkaar af, ze roddelen, halen ongein uit, ze hebben hangplekken.
  6. 6. Wat doen ze daar?  Profileren  Informeren  Delen  Leren  Experimenteren
  7. 7. Wat doen ze daar?  Actief – Creëren & Kritisch zijn  Semi-actief – Aansluiten & Verzamelen  Passief – Toeschouwer & Inactief
  8. 8. Hoe bereiken we ze?  Wees relevant & nuttig  Maak ze betrokken & belangrijk  Leer ze kennen  Entertain ze  Ben op de juiste plek  Duidelijke boodschap – Geen poespas
  9. 9. Inspiratie Generatie Einstein 3.0 – Jeroen Boschma & Inez Groen Catch me if you can – gratis uitgave NPOX Puberbrein binnenstebuiten – Yvonne Sark & Huub Nelis Contact! Kinderen & nieuwe media – Remco Pijpers & Jos de Haan
  1. A particular slide catching your eye?

   Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

  ×