L’origen i l’evolució dels homínids.

0 views
3,706 views

Published on

biologia

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
0
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
17
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L’origen i l’evolució dels homínids.

  1. 1. Nicole Cun Biologia 4t Eso B
  2. 2. - Origen dels homínids- Evolució- L’hominització
  3. 3.  Els nostres avantpassats, els primats van sorgir fa més de 70 milions danys enrera. Els primats van desenvolupar característiques que van permetre la seva evolució fins a lhome actual. El seu cervell era molt més gran que el daltres mamífers, les seves extremitats posteriors es van anar adaptant al desplaçament mentre que les anteriors es van especialitzar en la manipulació dobjectes. Fa uns 40 milions danys van aparèixer uns primats semblants a lhome, el subordre dels antropoides que, posteriorment, es bifurcarà originant la gran varietat de monos i la superfamília dels hominoides. Dels hominoides, milions danys després, en sorgirà la família dels pòngids (ximpanzé, goril·la, orangutà i gibó) i la família del homínids (austrolopitecs i homo), que portarà cap als humans moderns. mats.
  4. 4.  Actualment no hi cap dubte de que lespècie humana està emparentada amb la branca dels simis ja que les característiques son molt semblants. El fet de que l’esser humà tingui mes intel·ligència es per el fet que el seu cervell és més gran i té una superfície gran.
  5. 5.  Entenem per hominització el procés pel qual els primats superiors van adquirí les característiques físiques humanes (homo sapiens). Va consistir en un procés complex, amb uns límits poc precisos, ja que el registre fòssil es incomplet. Els canvis més importants que van ser necessaris en l’aparició de l’home són: - El bipedisme; aquest avanç va comportar una clara especialització de les exremitats, amb la qual cosa van guanyar mobilitat i precisió. - L’augment de la capacitat cranial; va implicar un desenvolupament més gran del cervell. - L’aparició del llenguatge; va permetre transmetre i acumular informació per una via suplementària a la dels gens: la via cultural.
  6. 6.

×