L’origen i l’evolució dels homínids.
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share

L’origen i l’evolució dels homínids.

 • 3,058 views
Uploaded on

biologia

biologia

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
3,058
On Slideshare
3,025
From Embeds
33
Number of Embeds
2

Actions

Shares
Downloads
10
Comments
0
Likes
0

Embeds 33

http://tallercbc2013.wikispaces.com 26
http://nicolecun.blogspot.com.es 7

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Nicole Cun Biologia 4t Eso B
 • 2. - Origen dels homínids- Evolució- L’hominització
 • 3.  Els nostres avantpassats, els primats van sorgir fa més de 70 milions danys enrera. Els primats van desenvolupar característiques que van permetre la seva evolució fins a lhome actual. El seu cervell era molt més gran que el daltres mamífers, les seves extremitats posteriors es van anar adaptant al desplaçament mentre que les anteriors es van especialitzar en la manipulació dobjectes. Fa uns 40 milions danys van aparèixer uns primats semblants a lhome, el subordre dels antropoides que, posteriorment, es bifurcarà originant la gran varietat de monos i la superfamília dels hominoides. Dels hominoides, milions danys després, en sorgirà la família dels pòngids (ximpanzé, goril·la, orangutà i gibó) i la família del homínids (austrolopitecs i homo), que portarà cap als humans moderns. mats.
 • 4.  Actualment no hi cap dubte de que lespècie humana està emparentada amb la branca dels simis ja que les característiques son molt semblants. El fet de que l’esser humà tingui mes intel·ligència es per el fet que el seu cervell és més gran i té una superfície gran.
 • 5.  Entenem per hominització el procés pel qual els primats superiors van adquirí les característiques físiques humanes (homo sapiens). Va consistir en un procés complex, amb uns límits poc precisos, ja que el registre fòssil es incomplet. Els canvis més importants que van ser necessaris en l’aparició de l’home són: - El bipedisme; aquest avanç va comportar una clara especialització de les exremitats, amb la qual cosa van guanyar mobilitat i precisió. - L’augment de la capacitat cranial; va implicar un desenvolupament més gran del cervell. - L’aparició del llenguatge; va permetre transmetre i acumular informació per una via suplementària a la dels gens: la via cultural.
 • 6.