Presentacióarticle1

238 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
238
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentacióarticle1

 1. 1. ASENCIO FERRÀNDEZ, AARON FERRER PEIRÒ, NEUS CALDERON PAREDES,MªVICTORIAGONZALVEZ FRUCTUOSO, JOSE MANUEL
 2. 2. INTRODUCCIÓ.•• Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) son aquelles eines i programes que tracten, administren, tramiten i comparteixen la informació mitjançant suports tecnològics.• La implantació eficaç de les tics en educació, tenen la finalitat de posar a disposició de la comunitat educativa un catàleg ampli de objectes educatius digitals.
 3. 3. EN AQUEST ARTICLE TRACTAREM:1. Les TICS a l’aula.2. Els continguts digitals educatius.3. Pla avança.4. Internet a l’escola i a l’aula.5. Els REA i la seua aplicació a l’aula.
 4. 4. LES TICs A LAULA.- Aquest fenomen ha tingut lloc gràcies a la evolució de la pràctica pedagògica.- Fins ara només podem vore avantatges, i com únic inconvenient ara mateix és el incrementat valor, per a poder dur a terme una implantació adequada de les tics al centre, a banda de la falta de preparació dalguns docents.
 5. 5. LES TICs A LAULA.AVANTATGES:• Aprenentatge autònom. ( construcció de coneixement)• Intercanvi de informació.• Lalumne ha de tindre responsabilitat.• Millora la comunicació entre els professors i els alumnes.
 6. 6. LES TICs A LAULA. AVANTATGES:• Aclarixen els continguts.• Mes adaptació per a persones amb n.e.e.• Augment del treball cooperatiu i participatiu de l’alumnat.• Augment de la motivació.• Major nom de materials educatius.
 7. 7. LES TICs A LAULA.
 8. 8. LES TICs A LAULA.
 9. 9. CONTINGUTS DIGITALS EDUCATIUS (CDE) Característiques:Pràctics Ben escritsContextualitzats Exemplificatius Creatius
 10. 10. CONTINGUTS DIGITALSEDUCATIUS (CDE)Son materials multimèdia e hipermèdia digitalitzatsSon interactiusLalumne protagonista del seu aprenentatgeEl docent com a motivador i guia de laprenentatge de lalumne
 11. 11. CONTINGUTS DIGITALSEDUCATIUS (CDE)
 12. 12. CONTINGUTS DIGITALS EDUCATIUS (CDE)
 13. 13. TRACTAMENT DELS CONTINGUTSDIGITALS EDUCATIUS ÉS MOLT IMPORTANT SABER QUE,:els CDE no ensenyen soles, ja que sutilitza una interacció per a poder aprendre
 14. 14. PLA AVANÇA El “Pla Avança” és un ambiciós conjunt d’actuacionsdirigides a posar a Espanya en una situació depreferència dins de la Societat de la Informació i delConeixement, per a millorar la seua productivitateconòmica i el benestar de tots els ciutadansespanyols.
 15. 15. PLA AVANÇA Cinc grans {rees d’actuació: Llar i Inclusió de Ciutadans. Competitivitat i Innovació. Educació en l’Era Digital. Servicis Públics Digitals. Context Digital.
 16. 16. PLA AVANÇALes iniciatives d’Avança2 s’agrupen en cinc eixos d’actuació: Desenvolupament del sector TIC (pimes) Servicis Públics Digitals Infraestructura Capacitació Ciutadans / pimes Confiança, seguretat i accessibilitat
 17. 17. Internet en l’Escola•Des dun primer moment shan caracteritzat per tractar-se de continguts educatius oberts, adaptables, modulars i flexibles.• Desenvolupats entorn dun {rea i nivell educatiu, i amb tres perfils de possibles usuaris (alumnat, professorat i públic)•Internet en lEscola va suposar una fita en el desenvolupament de continguts educatius digitals doncs garantia lexistència dun espai per a la reflexió, la innovació i lexperimentació.•Prenent com a principi b{sic de treball la col·laboració en línia, es van establir tres perfils dexperts (continguts, producció gràfica i audiovisual i desenvolupament tècnic) dirigits per un coordinador amb experiència en làmbit de les TIC aplicades a cada àrea concreta.
 18. 18. Internet en l’Escola• Amb aquest innovador sistema de producció, el resultat de lexperiència no solament ens ha proporcionat continguts educatius digitals, sinó el valor duna iniciativa que engloba principis didàctics i solucions tècniques.• A més posseeix una interactivitat i adequació als diferents nivells daccessibilitat requerits per a garantir el seu ús a usuaris amb discapacitat.• Internet en lEscola ha definit les línies fonamentals de continguts educatius digitals, orientant sobre les formes, temps i usos, no solament com una alternativa, sinó com una realitat diària en els processos E-A en leducació no universitària.
 19. 19. Internet a lAula• Les administracions educatives espanyoles, han emprès un nou i interessant camí en relació amb la posada a la disposició de continguts educatius digitals.• El pla Internet en lAula aborda la inclusió digital en làmbit educatiu amb processos de producció basats en sistemes de treball col·laboratiu, en els quals els continguts digitals oberts són, a un temps, mitjà i fi.• La producció de continguts implica molts i molt diversos agents: òrgans de representació, comitès de decisió, comissions tècniques, coordinadors de grup, experts en laplicació de les TIC en els processos d’ E-A• En tots aquests processos, resulta fonamental el concepte de (objecte digital educatiu) (ODE), pel seu caràcter modular, flexible i obert.
 20. 20. Internet a lAulaEls objectes digitals educatius es defineixen a través de la denominada arquitectura modular de jerarquia creixent, basada en nivells dagregació, i en la qual cada ODE és independent dels altres, té significat propi i compleix una funció determinada.La Comissió Tècnica de Continguts del Comitè Tècnic TIC para (Internet en lAula) proposa les àrees i nivells educatius per a les quals es desenvoluparà un nombre determinat dobjectes daprenentatge.Els grups dexperts en aplicació de les TIC als processos dE-A daqueixes àrees i nivells definits, posen noms a aqueixos objectes daprenentatge, en funció de les prioritats i necessitats detectades en les aules, i realitzen els seus dissenys instruccionals objectius didàctics, metodologia per a la seua consecució, sistema per a la seua avaluació i proposta dagrupament en seqüències didàctiques.
 21. 21. RECURSOS EDUCATIUS OBERTS (REO)Els recursos educatius oberts són recursos, materials o continguts educatius per a l’ensenyança, l’aprenentatge i la investigació, que residixen en el domini públic o han sigut publicats davall una llicència de propietat intel·lectual que permet que el seu ús siga lliure per a altres persones.
 22. 22. RECURSOS EDUCATIUS OBERTS(REO) TIPUS:– Continguts educatius: cursos complets, llibres de text, materials multimèdia, exàmens, compilacions, publicacions periòdiques, etc.– Ferramentes: Programari per a recolzar la creació, entrega (accés), ús i millorament de continguts educatius oberts– Recursos d’implementació: llicències de propietat intel·lectual que promoguen la publicació oberta de materials; principis de disseny; adaptació i localització de contingut; i materials o tècniques per a recolzar l’accés al coneixement.
 23. 23. COM ACCEDIR ALS REO? Els REO es poden publicar idistribuir de moltes maneres: via email, en webs específiques dels seus propiscreadors, en repositoris institucionals o temàtics, així com en llocs que oferisquen contingut educatiu.
 24. 24. ESPEREM QUE VOS HAJA SERVITPER AL VOSTRE PRESENT I FUTUR

×