iChoosr op relatiedag Netprofiler 2012

694 views
537 views

Published on

Ruud Frijstein (iChoosr) en Paul van Leijden (Netprofiler) over conversie optimalisatie voor groepsinkopen.

Published in: Business
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
694
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

iChoosr op relatiedag Netprofiler 2012

 1. 1. Ichoosr en Netprofiler‘Do it together’
 2. 2. Even voorstellen…. Ruud Frijstein Paul van Leijden
 3. 3. Even voorstellen….Visie iChoosr Veel consumenten maken geen keuze voor producten of diensten, terwijl ze wel aanzienlijk voordeel zouden kunnen behalen indien ze wel een keuze zouden maken. Oorzaken: • Geen tijd/geen zin om de benodigde tijd te steken in het uitzoekproces • Onvoldoende vertrouwen in de informatiebronnen • Geen overzicht/onvoldoende helderheid t.a.v. mogelijkheden • Bang om een verkeerde keuze te maken/problemen te krijgen
 4. 4. Even voorstellen….Missie iChoosr iChoosr wil deze passieve consumenten helpen op een gemakkelijke manier en goed geïnformeerd een keuze te laten maken voor producten en diensten, of de overstap te maken naar een nieuwe leverancier indien dat aantoonbaar voordeel oplevert.
 5. 5. Even voorstellen…. Het proces
 6. 6. Inhoud 1: Uitdagingen iChoosr 2: Onderzoeksaanpak 3: Resultaten 4: Conclusie
 7. 7. 1. Uitdagingen iChoosr
 8. 8. Uitdagingen iChoosr A Energie: deelnemers goed en begrijpelijk informeren over een low interest product of dienst waar ze weinig over weten, zodat ze een weloverwogen beslissing kunnen nemen. B Zonnepanelen: onderzoeken welke informatie deelnemers nodig hebben om zich goed geïnformeerd te voelen. Op een begrijpelijke manier onderzoeken welke voordelen deelnemers aanspreken. C Overall: Een nieuw product in een nieuwe markt. Het is ‘learning by doing’.
 9. 9. 2. Onderzoeksaanpak
 10. 10. OnderzoeksaanpakOm de uitdagingen en vragen van iChoosr op te lossen hebben we deonderstaande onderzoeksaanpak toegepast. • Expert review 1 • Usability onderzoek 1 2 • Usability onderzoek 2 3
 11. 11. OnderzoeksaanpakDoel: Evalueren van de gebruiksvriendelijkheid van de website. De grootsteknelpunten van de website definiëren en aanbevelingen formuleren om dezeop te lossen. Het project is gestart met een kick off meeting waarin de doelen van dewebsite en het proces besproken zijn. Netprofiler voert de analyse uit. Bespreek de resultaten van de expertreview met elkaar in een interactieve meeting. Behandel de gevondenusability issues en bespreek de mogelijke oplossingen. Ichoosr gaat aan de slag met het doorvoeren van de verbetering op dewebsite.
 12. 12. Onderzoeksaanpak  Herkenbaarheid: Er is geen logo aanwezig.  Focus van de bezoeker: De focus op de pagina ligt niet op het aanbod maar op het aanpassen van de pakketkeuze.
 13. 13. Onderzoeksaanpak  Een onderdeel van de expert review is het vertalen van aanbevelingen naar schetsen.
 14. 14. Onderzoeksaanpak Doel: Analyseren hoe de (potentiële) bezoekers de website gebruiken en ontdekken waar de knelpunten zitten.  Ichoosr heeft in een week tijd de website aangepast op basis van de aanbevelingen vanuit de expert review. Het usability onderzoek geeft direct inzicht in de doorgevoerde verbeteringen vanuit de expert review.  Doordat de grootste problemen al opgelost zijn kan het usability onderzoek meer ingaan op details.  Voor dit onderzoek zijn 8 respondenten uitgenodigd die zich al hadden ingeschreven voor de actie.
 15. 15. Onderzoeksaanpak Doel: Analyseren of de aanpassingen van de website ook daadwerkelijk verbeteringen zijn. De website op detailniveau evalueren Ichoosr heeft in een week tijd de website aangepast op basis van de aanbevelingen vanuit het eerste usability onderzoek. Door de eerdere onderzoeken en doorgevoerde aanpassingen hebben respondenten minder problemen en geven ze advies op detailniveau.  Voor dit onderzoek zijn 8 respondenten uitgenodigd die zich al hadden ingeschreven voor de actie.  Dit tweede onderzoek geeft de mogelijkheid om verschillende varianten voor een oplossing voor te leggen aan respondenten.
 16. 16. Voorbeeld usability onderzoek 1 pagina
 17. 17. Voorbeeld usability onderzoek 1 pagina
 18. 18. Voorbeeld usability onderzoek 1 pagina a
 19. 19. 3. Resultaten
 20. 20. Resultaten Zonnepanelen: doelstelling was 2.500 goed geïnformeerde acceptanten – doelstelling volledig bereikt. Energie: De uitdaging was hoe retentiebod begrijpelijk te presenteren. Mede op basis van het onderzoek met Netprofiler hebben we dit aangepast naar tegenbod. Na afloop van gaf 93% van de deelnemers aan dat het tegenbod duidelijk was. Overall: iChoosr meet de algemene tevredenheid van groepsaankopen door middel van de Net Promoter Score. Deze score is zeer hoog. Overall: Het annuleringspercentage van de geaccepteerde contracten is gedaald. Consumenten zijn beter geïnformeerd, weten beter waar ze voor kiezen en hebben vertrouwen in een goede afhandeling van de overstap.
 21. 21. 4. Conclusies
 22. 22. Conclusies  Het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en het begrijpelijk informeren is een iteratief proces. Door in meerdere stappen te testen en verbeteringen door te voeren kom je tot een beter eindresultaat.  Do it together. Door samen te sparren over de problemen en de oplossingen kom je tot een beter eindresultaat.  Het kan snel Door aan beide kanten snel te handelen kan dit traject al binnen 4 weken doorlopen worden.
 23. 23. Vragen?

×