презентация1

370 views
332 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
370
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

презентация1

  1. 1. Infografica - Ştiinţa despre exprimarea vizuală a informaţiilor
  2. 2. Infografica este un mod de organizare şi prezentare a datelor şi informaţiilor în formă grafică. Elementele infografice sunt aplicate atunci cînd este nevoie de a transmite informaţiile cît mai repede, uşor, accesibil. Infografica presupune elemente grafice care pre z int ă informa ţ ii , cunoştinţe, şi date informative. Infografica se utilizează pe larg în toate domeniile, începînd de la ştiinţă, statistica proceselor demografice şi finisînd cu educaţia în instituţiile de învăţămînt. Infografica este o formă de comunicare care joacă un rol foarte important în prezentarea ideilor. Un element grafic, construit cu iscusinţă, poate să transmită mai multe informaţii decît o mie de cuvinte.
  3. 3. <ul><li>Exemple de elemente infografice: </li></ul><ul><li>Tabele </li></ul><ul><li>Pictograme </li></ul><ul><li>Diagrame </li></ul><ul><li>Hărţi </li></ul><ul><li>Hărţi topografice </li></ul><ul><li>Sisteme de semnalizare ş.a. </li></ul>
  4. 4. Primul element infografic care a apărut afost harta, inventată de stămoşii noştri în vremurile preistorice. Graficele, ca elemnte de prezentare a informaţiilor, erau utilizate pe larg în cărţile oamenilor de ştiinţă încă din secolele XVII-XVIII, dar termenul “graphic” a fost întrodus în uz abia în 1878 de către James Joseph Sylvester. El a publicat o serie de diagramecare reprezintă relaţia dintre legăturile chimice şi proprietăţile matematice. Primul element infografic care a apărut afost harta, inventată de stămoşii noştri în vremurile preistorice. Graficele, ca elemnte de prezentare a informaţiilor, erau utilizate pe larg în cărţile oamenilor de ştiinţă încă din secolele XVII-XVIII, dar termenul “graphic” a fost întrodus în uz abia în 1878 de către James Joseph Sylvester.
  5. 5. Infografica ca gen al jurnalismului Infografica a început să fie utilizată în domeniul jurnalismului din necesitatea de a transmite maximul de informaţii prin minimul de cuvinte, deoarece, copul central al infograficii, ca şi al jurnalismului de altfel, este de a informa. Elemntele infografice, apar, de cele mai dese ori pe paginile ziarelor şi a revistelor, sub formă de caricaturi, diagrame, ilustraţii, grafice, embleme sau chiar simple desene. Instrumentele infograficii sunt nelimitate şi în acest sens, oricare formă este binevenită, cu condiţia de a transmite cît mai eficient mesajul.
  6. 6. Infografica se bazează pe criterii bine definite de construcţie a graficelor informative. De aceea, nu orice desen, poate fi considerat element infografic. Urmăriţi mai jos cîteva exemple de infografică.
  7. 10. Surse: www. wikipedia. com www. google. com www. infographer. ru

×