10 Cara Meningkatkan Like di Facebook Fan Page

4,224 views
3,934 views

Published on

Berkongsi 10 Cara Meningkatkan Like Facebook Fan Page Anda

Published in: Self Improvement
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
4,224
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
95
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10 Cara Meningkatkan Like di Facebook Fan Page

  1. 1. 10 CARA TINGKATKAN LIKE FAN PAGE Disediakan Oleh: Abdul Halim bin Ismail Abdul Halim Ismail II http://rahsiaduitfree.blogspot.com
  2. 2. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 1. Maklumat Bernilai -share info-info baru yang anda kaji sendiri. Jangan kedekut ilmu dan copy paste hak orang. Nanti tiada istimewanya anda di mata fan anda. By: Abdul Halim Ismail II
  3. 3. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 2. Blog -Gunakan blog anda sebaik mungkin untuk mendapatkan fans. -Caranya menulis satu post khas mengenai Facebook Page anda, letak link FB Page di mana-mana bahagian blog, ataupun gunakan 'widget' yang disediakan oleh Facebook By: Abdul Halim Ismail II
  4. 4. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 3. Video Youtube -Orang suka tonton video di youtube. Tambahan pula kalau ada video 'PANAS'. Mesti ramai nak tengok. -Hasilkan video yang berinformasi, menghiburkan dan santai. -Tempoh video sekitar 1 hingga 3 minit sahaja. Pada bahagian 'description', letak link ke Facebook Page. -- Youtube adalah enjin carian kedua yang digunakan oleh pengguna Internet untuk mencari sesuatu maklumat. By: Abdul Halim Ismail II
  5. 5. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 4. Video viral di Facebook -Anda boleh gunakan video yang telah diupload di Youtube ataupun video yang lain. Seeloknya, video itu adalah berkaitan dengan bidang bisnes dan jualan yang dilakukan. -Sebaik-baik video adalah video yang mempunyai sebab untuk disebarkan oleh penonton. Antaranya adalah seperti video yang lucu, berinformasi dan menyentuh perasaan. Cara ini boleh anda buat tanpa sebarang modal pun By: Abdul Halim Ismail II
  6. 6. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 5. Iklan banner -Ini adalah kaedah pengiklanan yang terkenal pada awal bidang perniagaan Internet wujud di Internet. Namun lama kelamaan ia semakin kurang efektif. Namun jika kita lakukan sebaik mungkin, ia juga dapat membantu. -Beberapa petua yang boleh digunakan adalah, gunakan banner yang lebih menggunakan teks, kurang animasi dan slot iklan itu berada di kedudukan yang mudah mendapat perhatian oleh pelawat web tempat kita mengiklan. Cari je blog yang tinggi trafiknya. By: Abdul Halim Ismail II
  7. 7. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 6. Facebook Ads Inilah kaedah yang terbaik, paling berkesan dan paling cepat menghasilkan jumlah fans yang banyak. Ada pemilik Fan Page mendapat ribuan fans dalam masa sehari dua sahaja. Mengapa FB Ads memberikan hasil sebegini besar? By: Abdul Halim Ismail II
  8. 8. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 6. Facebook Ads (Sambungan) Salah satu sebabnya adalah, pengiklanan ini adalah lebih menumpu (targeted) dan berjuta-juta rakyat Malaysia 6. Facebook Ads aktif menggunakan Facebook. Kos untuk pengiklanan ini tidak begitu besar jika kita tahu caranya yang betul. Keluarkan sedikit kos dan luangkan masa untuk belajar dengan mereka yang tahu mengiklan di Facebook dengan cara yang betul. Panduan FB Ads mungkin boleh membantu. Ramai juga yang tawarkan servis ini di inter
  9. 9. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 7. Ebook viral Sebab semuanya anda boleh cari. Tulis apa-apa topik yang kita tahu dalam beberapa muka surat (seeloknya lebih daripada 10 muka surat), di mana tulisan kita itu akan memberikan manfaat kepada pembaca. Dalam ebook percuma itu, kita letak maklumat diri dan bisnes yang kita lakukan, termasuk link ke Facebook Page.Mereka yang rasa bermanfaat dengan ebook itu, akan pasti mahu mendapatkan lagi maklumat berguna daripada kita By: Abdul Halim Ismail II
  10. 10. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 8. Advertorial atau Review Keluarkan sedikit kos untuk bisnes kita diulas oleh manamana blogger. Cari blog yang berkaitan dengan bisnes kita dan hubungi pemilik blog itu.Tanya mereka jumlah caj yang mereka kenakan untuk satu ulasan di blog mereka. Ulasan itu sama ada mengenai produk, Fan Page ataupun bisnes kita. By: Abdul Halim Ismail II
  11. 11. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 9. Tingkatkan Like Fan Page Dengan Panduan Like Cara Pro Panduan like cara pro menunjukkan langkah demi langkah mendapatkan like yang targetted. Ramai yang berpuas hati dengan panduan ni sehingga dibuka jualan kali kedua. Dah tentu harga pun naik! Cepat dapatkan segera jika tak mahu beli harga yang MAHAL . By: Abdul Halim Ismail II
  12. 12. 10 Cara Tingkatkan Like Fanpage 10. Guna Servis di Murahnya Jika anda nak cepat, jimat masa dan tenaga saya sarankan anda dapatkan perkhidmatan yang ditawarkan di Murahnya. Ramai yang menawarkan servis tingkatkan like ni. Harga bermula dari RM10 je. By: Abdul Halim Ismail II
  13. 13. PENUTUP Sekian Terima kasih Disediakan Oleh: Abdul Halim bin Ismail Abdul Halim Ismail II http://rahsiaduitfree.blogspot.com

×