Marina - NLP Practitioner

477 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
477
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Marina - NLP Practitioner

 1. 1. NLP-NEUROLINGVISTIĈKO PROGRAMIRANJE MARINA GRUJIĈIĆ V.2.0
 2. 2. OTKUD JA OVDE SA VAMA? Pre 10 godina otprilike pročitala sam prvu knjigu popularne psihologije; U ţivotu treba raditi ono što volimo, jedino tada moţemo dati MAKSIMUM SEBE; life coach Potraga za najboljim mentorom; Nlp;
 3. 3. ZONA KOMFORA Tog popodneva, krajem januara počele su da se dešavaju promene; “Sutra ću, samo još danas ne mogu, od sutra će sve biti drugačije;”, kineski zid Zona komfora, lepo je u njoj, još lepše van nje;
 4. 4. OTVORENOST ĈULA I FEEDBACK Kinestetičar sa trakom oko očiju i ušiju; Feedback, ja i inetrepretacija; Marina slušaj, AKTIVNO SLUŠAJ!
 5. 5. CILJEVI I PREUZMI ODGOVORNOST, NAPRAVI SOPSTVENO ISKUSTVO Kao što smo naučili na modulu napravila sam cilj, zapisala sam ga, razvila do najsitnijih detalja, ograničila vremenski itd, sve što treba. Morala sam sama da shvatim šta ja ustvari ţelim Cilj Coach i NLP trener Preuzmi odgovornost i napravi sopstveno iskustvo
 6. 6. Marina Ristović, Life Coach i NLP Trener
 7. 7. Kako izgleda jedan vaš tipičan dan? Budim se od 6.30-7h, Dan počinjem jutarnjom higijenom, a to vreme koristim kako bih se u mislima zahvalila Univerzumu na svemu što imam; greensmoothi Dok ispijam smoothie, isplaniram dan onako kako ja ţelim da protekne, obratim paţnju na ciljeve koji su u planu za taj dan. Između 9-10h već sam u kancelariji gde počinju da mi dolaze Sve svoje obaveze završavam do 17-18h Kada decu legnu da spavaju, tada suprug i ja imamo naše vreme.
 8. 8. Šta biste rekli da je vaš najveći uspeh? Svakim danom sve više ljudi postaje svesno toga da je NJIHOV ŢIVOT POD NJIHOVOM KONTROLOM, verujte mi to je najveći uspeh. Naša nacija je počela da se budi i shvata da je sve moguće, apsolutno sve.
 9. 9. Kako ste uspeli u svom ţivotu ovo da postignete a pritom budete supruga i majka, ipak ţivimo u Srbiji? Iskreno da vam kaţem baš zbog toga što je Srbija u pitanju, suprug i ja smo razmišljali da idemo u inostranstvo da ţivimo i da tamo odgajamo našu decu, pogotovo kad sam ja uopšte razmišljala da se bavim ovo čime se sad bavim. Bilo nam je bitno da naše porodice i prijatelji budu blizu i da sa njima delimo dobro i loše. Moje mišljenje je da ako si ti srećan sam sa sobom i sa svojom porodicimo, moţeš uzivati u ţivotu ma gde ţiveo na svetu, pa i u Srbiji. Mnogo puta sam imala prilike da vidim da sreća nije novac, sreća je stanje duha. Najveću zaslugu za moj uspeh ima moj suprug jer je uvek bio tu da me podrţi Bila mu je vaţna samo moja sreća a jedino on na ovom svetu ozbiljno je shvatao koliko je meni sve ovo vaţno i koliko me čini srećnom.
 10. 10. Kakav biste sebi dali savet iz mlađih dana? Pa… (osmeh) Svima bih to rekla. Ne morate da znate kako se gradi cela kuća, za početak je dovoljno samo da znate kako se pravi dobar temelj, a dok se kuća bude gradila učićete sprat po sprat, sobu po sobu…
 11. 11. Kakvu mudrost ţelite da podelite sa ćitaocima? Dajte sebi slobodu da maštate, verujte u svoje snove. Sve što moţete da zamislite moţete i da ostvarite. Nikola Tesla sve što je stvorio prvo je video u svojoj mašti. Ceo svet, što vidimo, čujemo, sve to što je deo naše svakodnevnice plod je nečije mašte. Davnih godina niko nije ni sanjao da će postojati automobile, a kamoli da će postojati avio saobraćaj i da će se hiljade kilometara prelaziti za nekoliko sati, da ćete moći da pričate sa osobom koja je na drugom kontinentu koji razdvaja čak okean i mnoga druga dostignuća. Sve to morao je neko da zamisli pa da realizuje.
 12. 12. Što se tiče bliţe budućnosti to vam mogu reći, ali neki dalji planovi ne bih o tome. Ja o svojim planovima pričam tek kada su u fazi realizaije ili pred samu realizaciju. U neko skorije vreme otići ću sa porodicom na jedan odmor da napunim baterije za predstojeće obaveze, trebaće mi puno energije. Još dok sam bila tamo u dvadesetima rekla sam sebi da ću pomagati ugroţenima, evo konačno imam vremena i za to. U pitanju su radionice u humanitarne svrhe. Otići ćemo do svakog doma za nezbrinutu decu, pored garderobe i ostalih namrnica za svakodnevni ţivot drţaćemo radionice kako bismo dali tim ljudima nadu da iako su sada moţda u nezavidnoj situaciji, da ipak postoji bolje sutra. Da sanjaju i da je sada sve u njihovim rukama. Ako ţelite moţete to i medijski da ispratite, bilo bi mi drago da i druge inspirišemo da pomaţu populaciji koja je u ovakvoj situaciji, kako i koliko ko moţe.
 13. 13. HVALA NA PAŢNJI!

×