Föredragshållare seminarium - Det nya medlelandskapet
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Föredragshållare seminarium - Det nya medlelandskapet

on

  • 521 views

MyNewsdesk, tillsammans med Branschkansliet, arrangerar den 28 april ett seminarium i Stockholm där marknadskommunikatörens och journalistens roll diskuteras i det nya medielandskapet.

MyNewsdesk, tillsammans med Branschkansliet, arrangerar den 28 april ett seminarium i Stockholm där marknadskommunikatörens och journalistens roll diskuteras i det nya medielandskapet.

Statistics

Views

Total Views
521
Views on SlideShare
520
Embed Views
1

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 1

http://www.linkedin.com 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Föredragshållare seminarium - Det nya medlelandskapet Document Transcript

  • 1. VAD TJÄNAR DU PÅ ATT MODERNISERA DIN KOMMUNIKATION? ONSDAGEN DEN 28 APRIL 2010 NÄRINGSPUNKTEN KLARA NORRA KYRKOGATA 31 OM FÖRELÄSARNA PETER INGMAN, grundare av MyNewsdesk och anlitad föreläsare om PR2.0 öppnar med den kontroversiella frågan hur företag kan få redaktionellt utrymme mot betalning. Han berättar om relevanta nya informationsplatt- formar för att nå opinionsbildare och tipsar om hur man använder PR för att se till att det pratas om ditt företag. DANIEL KJELLSSON är redaktionellt ansvarig på Aller Internet. Med varu- märken som blogg.se, Café, Elle, Elle Interiör, Femina, Chic, MåBra, Svensk damtidning. Han arbetar dagligen med kampanjer i de sociala medierna, med att samla och påverka de 3 miljoner unika bloggläsarna som blogg.se hyser varje vecka – samt med att koordinera de traditionella journalisternas roll i det nya landskapet. Daniel sekonderas av Alexander van Riesen som är vd på Stateless Agency, en kreativ kommunikationsbyrå för social marknadsföring. Han har arbetat sedan 1995 med internet och nya medier. KARIN ADELSKÖLD på Lillagumman, teknikbloggen för tjejer, har snabbt vuxit sig stor men framförallt inflytelserik. Karin Adelsköld, som också pratar teknik i TV och jobbar som kommunikationskonsult berättar hur man får fram nyheter till bloggare och vad som skapar intresse. Kan man vända ett hotande bloggdrev till något annat genom att vara aktiv. PETER PETTERSSON, Aftonbladet. Peter Pettersson är frilansjournalist som sedan många år är Aftonbladets teknikexpert och prylbloggare. Han är också chefredaktör för den nya svenska debattsajten teknikdebatt.se som startar i mitten av april. Peter är en av Sveriges tongivande journalister inom IT branschen och har ett långt förflutet som konsument- och nyhetsjournalist. Peter var tidigare chefredaktör för Dagens IT och har medverkat i Dator- magazin, SvD, Journalisten, Metro Teknik, Politiken, Verdens Gang och Dagens Teknik för att nämna några. Peter förklarar hur man som journalist ser på Sociala medier. Ett arrangemang av Branschkansliet i samarbete med MyNewsdesk.
  • 2. MARTIN INGEMANSSON – Martin är ny Nordenchef för Facebook. Hans uppdrag är bland annat att utbilda marknaden om hur företag bättre ska använda Facebook. Martin berättar om framgången i Sverige med 3 miljoner användare och visar ett nytt varumärkesbyggande format med interaktiva verktyg som ska skapa engagemang och göra varumärkena till en del av användarupplevelsen. Potentialen för riktad kommunikation är fortfarande skyhög och levererar sedan länge bra ROI. JACOB PALICKIs spännande titel är Digital Communications Strategist på SJ. Jacob har ett långt förflutet inom användbarhet och kommunikation med hjälp av webben. Hans roll innefattar att lotsa SJ att använda sociala platt- formar för att stödja dialogen med kunden. Jacob ger oss en initierad inblick i hur man har använt Twitter för att få en effektivare kommunikation med tågresenärerna. MERCI OLSSON är Marknads och kommunikationsansvarig för Nobel- stiftelsens webbsatsningar, Nobelprize.org. Den officiella webbsajten Nobelprize.org har över 40 miljoner besökare årligen. Merci ansvarar för att driva intresse och vårda Nobelpriset som varumärke internationellt och använder framgångsrikt sociala medier som Facebook och Twitter för att engagera nya målgrupper. Hon berättar hur hon har gjort och vad det har resulterat i. SARA WIDMAN är flitigt citerad informationsansvarig på SIBA. Sara vet hur man skapar positiv publicitet, både för SIBA och för olika samarbetspartners. Hon pratar bland annat om kedjans satsning mot den kvinnliga målgruppen och företagets miljösatsning. PR är ett användbart instrument för att få fram företagets budskap. Ett arrangemang av Branschkansliet i samarbete med MyNewsdesk.