Animals
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Animals

on

 • 2,226 views

 

Statistics

Views

Total Views
2,226
Views on SlideShare
1,290
Embed Views
936

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 936

http://blocs.xtec.cat 936

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Animals Presentation Transcript

 • 1.  Característiques. Funcions vitals. Cicle vital. Classificació. Reproducció asexual. Reproducció sexual. Fecundació interna i externa. El desenvolupament de l’ou. La cura de les cries. Galeria d’imatges Bibliografia
 • 2.  Els animals (Animalia o Metazoa) són un grup dorganismes eucariotes gairebé sempre pluricel·lulars. Es tracta dorganismes heteròtrofs (s’alimenten del éssers vius o elements de la natura). Compleixen les funcions vitals. Hi ha animals que són terrestres, marins i aeris. S’adapten ràpidament al seu medi proper.
 • 3.  També es poden classificar segons l’aliment en: Carnívors: El seu nom ve del fet que mengin sobretot carn, és a dir, altres animals. Herbívors : salimenten de vegetals. Omnívors: tenen una dieta variada.
 • 4.  Les funcions vitals són nodrir-se, relacionar-se, reproduir-se. Nutrició nutrició relació reproducció
 • 5. Invertebrats VertebratsPorífers (esponja...) Peixos (seitó, tauró...)Cnidaris ( corall, medusa...) Amfibis( gripau, salamandra...)Cucs ( cuc de terra, tènia...) Rèptils (tortuga, sargantana...)Mol·luscs (cargol, musclo...) Ocells( pardal, ànec...)Equinoderms( estrella de mar, Mamífers (esquirol, dofí...)eriçó...)Artròpodes( mosca, aranya,gamba, milpeus...)
 • 6.  En la reproducció asexual no intervenen cèl·lules reproductores. Només en animals senzills. La reproducció queda assegurada amb un sol individu, no depèn que trobi un altre ésser de la mateixa espècie. Un individu pot dividir-se en dues parts, cadascun dels fragments creix i es desenvolupa. Aquest tipus de reproducció es diu escissió o bipartició, es dóna en cucs de terra i estrelles de mar.
 • 7.  Un altre tipus de reproducció asexual és la gemmació: en una determinada part se li acumulen totes les cèl·lules i formen una protuberància que rep el nom de gemma. Va creixent fins que es separa i crea un nou individu (els coralls i els pòlips es reprodueixen per gemmació).
 • 8.  Els animals es poden reproduir mitjançant la reproducció sexual, juntant els òvuls i els espermatozoides. Els òvuls es produeixen als ovaris de l’aparell reproductor femení i els espermatozoides als genitals de l’aparell reproductor masculí. L’avantatge és que la cria té característiques dels dos individus. La cria està més preparada per sobreviure , en canvi la cria de la reproducció asexual no està tan preparada.
 • 9.  En les espècies animals existeixen individus mascles que produeixen espermatozoides, i individus femelles que produeixen òvuls. Hi ha animals que són fàcils de distingir però en canvi n’hi ha que no, com ara els cucs de terra o els cargols. Aquests tenen glàndules sexuals femenines i masculines, són capaços de produir òvuls i espermatozoides. Reben el nom de hermafrodites.
 • 10.  Els animals utilitzen diferents estratègies per fer possible que les seves cèl·lules reproductores entrin en contacte i és produeixi la fecundació. Fecundació externa: es dóna quan el mascle i la femella aboquen les cèl·lules reproductores a l’exterior del cos esperant que es trobin. És propi dels animals aquàtics i d’alguns animals terrestres que es reprodueixen a l’aigua.