LSDBD7

1,142 views
1,088 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,142
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
792
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

LSDBD7

 1. 1. ‘Mijn god!’ schrok Kate toen ze het brandende huis zag, ‘wat is hier aan de hand?’ Joeen Kate rende naar het brandende huis. ‘Dora en Nora, zouden die nog binnen zijn?’vroeg Joe. Kate hield haar schouders op. ‘Ik ga naar binnen’, zei Joe.
 2. 2. ‘Hé, ben je soms gek in je hoofd ofzo?’ vroeg Kate, ’dat is gewoon zelfmoord! Wemoeten wachten totdat de brandweer er is!’ – ‘Wanneer de brandweer aankomt, zijnze al lang as geworden, Kate!’ zei Joe.
 3. 3. ‘Hallo, brandweer?’ vroeg Kate bang toen ze iemand aan de lijn kreeg, ‘er is brand inde Veldstraat!’ – ‘Blijf rustig, mevrouw,’ zei een stem aan de andere kant van de lijn,’We komen er zo snel mogelijk aan en doe geen domme dingen!’ Daarna klink er eentuut-geluidje.
 4. 4. Joe was binnengeraakt. Hij hoestte en kuchte door al de rook die de brandveroorzaakt had. Dan zag hij een bekend figuur op de grond liggen. Joe kon zijn ogenniet geloven. ‘Isabella?’ Joe rende er naar toe. ‘Isabella!’ riep hij zodat ze misschienwakker zou worden, maar hij kreeg geen antwoord.
 5. 5. Joe nam tilde Isabella op. Gelukkig was ze niet al te zwaar zodat hij haar een tijdjekon dragen. Met grote en kleine sprongetjes ontweek hij de vlammen zo probeerde hijde deur te bereiken.
 6. 6. Kate keek verontwaardigd toen ze zag dat Joe Isabella naar buiten aan het dragenwas. ‘Wat doet zij hier?’ vroeg Kate. Joe haalde zijn schouders op. ‘Heb je Dora enNora kunnen vinden?’ vroeg ze. ‘Nee, geen spoor van hen,’ zei Joe. ‘Vreemd, héélvreemd…’ zei Kate.
 7. 7. Het geluid van loeiende sirenes was al van heel ver te horen en het duurde niet langvooraleer de brandweer gearriveerd was. Verschillende brandweermannen en vrouwstapten uit om het brandende huis te blussen en de eventuele slachtoffers te redden.
 8. 8. Na enkele uren was de brand geblust en de ambulance was ondertussen gearriveerd.‘En, hoe is het met Cora?’ vroeg Kate. ‘Haar toestand is stabiel’, antwoordde Joe,’maar ze moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven ter observatie.’ Katezuchtte opgelucht en knuffelde haar broer.
 9. 9. Een week later stond Isabella voor de spiegel. Ze kwam juist uit bad en ze had haarwonde verzorgd. Ze zuchtte. ‘Ik kan nog steeds niet geloven dat Dora en Nora eenslaapmiddel in m’n koffie hebben gedaan en de brand hebben aangestoken’, dachtIsabella in zichzelf, ‘Waarom wilden ze mij vermoorden. Wat heb ik hen misdaan?’
 10. 10. Toen Isabella uit de badkamer kwam zag ze dat Kate ook al wakker was. ‘Het spijt mezo’, zei Isabella. ‘Euh, wat spijt er je?’ vroeg Isabella niet-begrijpend. ‘Ik had moetengeloven in je relatie met Joe’, begon Kate, ‘Als ik dat deed dan was je nietweggelopen en dan raakte je ook niet vast in die brand.’ Isabella zucht en omhelsdehaar. ‘Hé, het is niet jou schuld,’ zei Isabella, ‘Het is niemand z’n schuld.’
 11. 11. Isabella klopte op de deur van Joes kamer. ‘Binnen’, mompelde hij. Isabella kwambinnen en ze zag dat Joe een boek aan het lezen was. Joe keek op. ‘Hé, Isa,’ zei hijplots opgewekt, ‘kom er bij liggen.’ Joe klopte met zijn hand op het plek naast hemen hij legde zijn boek weg.
 12. 12. ‘Bedankt dat je me gered hebt’, zei Isabella. ‘Ach, we waren toevallig op de juisteplaats en op het juiste moment,’ zei Joe bescheiden. ‘Maar, echt bedankt’, zeiIsabella, ‘Ik heb er spijt van dat ik je niet geloofde’, begon Isabella, ‘ik hoop dat jehet me wilt vergeven?’ Joe zweeg en hij zuchtte. Isabella vreesde het ergste.
 13. 13. ‘Natuurlijk!’ lachte hij, ‘Geen haar op m’n hoofd dat er aan zou denken om dat niet tedoen!’ Isabella zuchtte opgelucht. ‘Euh, ik ga m’n haar föhnen’, zei ze daarna.‘Wacht,’ zei Joe, ’wil je vanavond met me uiteten gaan?’ – ‘Graag’, zei Isabella en zezoende Joe. Daarna stond ze op en ging ze weer naar de badkamer.
 14. 14. Het was avond geworden en Isabella en Joe stonden klaar om uiteten te gaan. ‘Je zieter prachtig uit’, zei Joe, ‘en je wonde is weg.’ Isabella glimlachte. ‘Make-up kanwonderen verrichten.’
 15. 15. Isabella en Joe gingen eten in een klein eethuisje. Het werd uitgebaat door vriendenvan Joe en Kate. Dus ze konden daar voor een goedkoper prijsje uitgebreid gaan eten.Maar voor Joe en Isabella maakte het deze keer niet uit waar en wat ze eten. Zolangze maar bij elkaar waren.
 16. 16. ‘Het was echt gezellig’, zei Isabella. ‘Dan ze we daar al over eens’, zei Joe blij.‘Moeten we dan over nog iets het eens zijn?’ vroeg Cora. ‘Misschien wel, ja.’ Isabellakeek verwachtingsvol aan. ‘Wat is hij allemaal van plan?’ dacht ze.
 17. 17. Joe ging knielend voor Isabella zitten en nam een zwart doosje uit zijn zakken. Hijdeed het doosje open en zei: ‘Lieve Isabella Farmer, wil jij mijn vrouw worden?’Isabella kon haar ogen niet geloven. ‘Droom ik?’ vroeg ze. ‘Nee, absoluut niet!’ – ‘Ikweet niet wat ik moet zeggen, ik… ik…’ Isabella kon amper een woord uitbrengen.
 18. 18. ‘Ja, natuurlijk,’ kon Isabella eindelijk zeggen. Ze nam de ring uit het doosje en deedhem om haar vinger. Daarna vloog ze Joe om zijn nek. ‘Ik hou van je’, fluisterde ze inzij oor.
 19. 19. Thuis beleefden Isabella en Joe hun avond nog verder. Veel gepraat werd er niet.Uiteindelijk belandden ze op bed.
 20. 20. En onder de lakens van het bed. ‘Ik hou van je’, zei Isabella daarna. ‘Ik ook van jou’,zei Joe.
 21. 21. De volgende dag was het erg zonnig. Dus besloten Isabella, Joe en Kate buiten tepicknicken. ‘Dus jullie gaan trouwen?’ vroeg Jane, ‘dat is geweldig! Ik ben echt zo blijvoor jullie!’
 22. 22. ‘Maar wanneer gaan jullie trouwen?’ vroeg Kate. ‘Nou, dat weten we nog niet’, zeiJoe. ‘We hebben nog tijd,’ zei Isabella, ‘maar liefst zo snel mogelijk.’ Joe dacht evenna. ‘Als je snel wilt trouwen dan kunnen we misschien morgen al trouwen?’
 23. 23. ‘Wat, morgen al?’ vroeg Isabella geschrokken. ‘Is dat niet goed misschien?’ vroeg Joe.‘Jawel, maar al die voorbereidingen en ik moet mijn kleed nog kiezen,’ zei Isabella.‘Familie hebben we niet, wel enkelen vrienden dus veel voorbereiden zit er niet in. Ende kledingwinkel in het dorp heeft ook niet zo’n uitgebreide keuze.’- ‘Ja, je hebtgelijk. Ik ga meteen naar de stad!’
 24. 24. ‘s Avonds liet Isabella haar trouwjurk zien. ‘Wat vind je er van?’ vroeg Isabella. ‘Het isprachtig’, zei Kate. ‘Oh, ik kijk echt uit naar morgen!’ zei Isabella enthousiast. ‘Hetwordt vast een prachtige dag!’ – ‘Ik ga eens slapen,’ zei Isabella. ‘Slaap zacht, ik gabeneden nog eventjes TV kijken, want er is een documentaire die echt wil zien!’ – ‘Isgoed, joh! Tot morgen!’
 25. 25. Met een glimlach zette Kate de televisie op. De documentaire was net begonnen. Deomroepster begon te spreken: ‘10 jaar geleden gebeurde het. De meest geliefdevrouw, Cora van de Kerkhof, uit Droomzicht verdween spoorloos. Er zijn weinigaanwijzingen gevonden en het is onzeker of dat Cora nog in leven is. Vanavondinterviewen we de familie van Cora en ook enkele inspecteurs die de opsporing vanCora begeleidt hebben.’
 26. 26. ‘We weten niet hoe Cora er vandaag zou uitzien, maar vermoedelijk zou ze er zouitzien.’ Er verscheen een foto van Cora. Kate schrok zich bijna een ongeluk, toen zede foto zag. ‘Dit kan niet waar zijn!’ dacht ze, ‘die vrouw lijkt sprekend op Isabella!’

×