Hoofdstuk 1.7 problemen

585 views
534 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
585
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
79
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hoofdstuk 1.7 problemen

 1. 2. "Hallo, Karen, met Dave. Zou je onmiddelijk willen langskomen?" "..." "Het is een noodgeval!" "..." "Oké, tot straks!"
 2. 3. Dave heeft de hoorn nog maar net neergelegd en er wordt terug gebeld. "Hallo, met Dave Timmermans." "..." "Angelina, dat is lang geleden! Maar ik kan nu niet met je praten..." "...“ Wat zeg je? Wat weet je over Karin en... en waarom moet ik naar het bos komen? Halloo... hallooo!" Maar ze heeft al opgehangen. "Wat vreemd, zeg."
 3. 4. Even later arriveert Karen. Dave legt alles uit aan haar over de verdwijning en het vreemde telefoontje van Angelina. "Dus ik ga nu naar bos," zegt Dave als hij alles uitgelegd heeft. "Goed, maar wees voorzichtig!" roept Karen hem na.
 4. 5. Legacy-Place Bos Dave komt even later in het bos aan. Hij vindt het zelf een beetje eng in het donker. Tot hij plots een bekend gedaante tegen komt.
 5. 6. Het is Benjamin. Tegen hem doet hij ook zijn verhaal over de verdwijning van Karin en het vreemde telefoontje. "Dat meen je niet! Maar de vrouw die gebeld heeft, zij zal toch ook naar het bos komen? Meestal worden vreemde afspraakjes op de uitkijktoren gehouden." zegt Benjamin. "Bedankt, Benjamin."
 6. 7. Zo snel als een haas, loopt Dave de trap van de uitkijktoren op.
 7. 8. Maar er is niemand... Geen Angelina te bekennen of iemand anders. Al vind Dave het wel raar dat er licht in Wendy's huis brandt...
 8. 9. Als hij neer beneden komt ziet hij Angelina staan. "Aha, daar ben je! Waar is Karin en wat weet je over haar!" schreeuwt Dave tegen haar. "Als je wilt weten waar ze is, moet je met mee komen," zegt Angelina duister. "Dus jij hebt haar ontvoerd!" Maar Angelina negeert het.
 9. 10. Legacy-Place 2 "Wat heb ik je misdaan?" vraagt Karin huilend. "Wat je me hebt misdaan? Je hebt m'n leven afgepakt! Ik zou diegene moeten zijn die aan Dave's zijde staat!" zegt Wendy. "Jij hebt hem wel afgewezen," zegt Karin snikkend.
 10. 11. "Ja, maar toen wist ik nog niet dat je daarmee beroemd en rijk zou worden," zegt Wendy. "Is het je daarom om te doen, om rijk en beroemd te worden. Er zijn ook andere manieren," roept Karin bang. "Maar deze is de beste!”
 11. 12. "Jij bent gek geworden!" zegt Karin "Ik, gek? Nee, ik ben niet gek." "Daar heb je gelijk in, je bent geschift, krankzinnig, gestoord!" "We wachten nog eventjes op je man en dan ga ik je vermoorden en dan word ik de nieuwe mevrouw Timmermans."
 12. 13. "Denk je nu echt dat hij met jou gaat trouwen als jij me vermoord hebt?" vraagt Karin geschrokken "Ja, met deze hersenspoelmachine," zegt Wendy terwijl ze wijst naar de machine tegen de muur. "Dat is een wensveranderaar." "Goed gezien. Maar ik ben nogal handig." "Jij bent echt gek!"
 13. 14. Uiteindelijk komen Dave en Angelina aan. "Wat doen we bij Wendy?" vraagt Dave. Maar Angelina zwijgt en stapt naar de schuur met Dave op de hielen.
 14. 15. Al ze de schuur zijn binnengekomen, loopt Dave direct naar Karin. "Karin!" "Dave!" Dave neemt Karin's hand vast. "Ik dacht ik je voor altijd kwijt was!" zegt Dave. "En dat zal ook zo zijn," zegt Wendy.
 15. 16. "Wendy! Wat heeft dit allemaal te betekenen?" roept Dave woedend. "Wel ik zal het je uitleggen. Het begon allemaal toen ik je afwees en uitschold. Ik wou niets meer met je te maken hebben..."
 16. 17. "...Maar toen hoorde ik dat je door de uitdaging rijk en beroemd kon worden. Daarna belde ik naar jou en deed alsof ik een nieuwe relatietherapeute was. Ik wou je aan een vriendin helpen genaamd: ik. Helaas dit mislukte. Toen ik het later nog een keer probeerde, was je al met Karin. Na enkele keren geprobeerd te hebben, wees je nog altijd af..."
 17. 18. "...En toen kwam de redder in nood! Er was een kavel vrij in Legacy-Place. Ik hapte meteen toe en ging er wonen. Toen kwam ik Angelina tegen. Ze vroeg waarom ik naast zo'n macho zou willen wonen, want daar knapte Angelina op af. Ik vertelde haar mijn plannen en ik vroeg of ze wraak zou willen nemen op jou als macho. Ze stemde toe en hielp me..."
 18. 19. "... Onze nieuwe plannen waren: Karin ontvoeren en voor jou neus vermoorden. Dan gaan we jou hersenspoelen, ga ik met jou trouwen en als je genoeg geld zou hebben je vermoorden en alles erven," legt Wendy uit.
 19. 20. "Jij bent psychisch gestoord," zegt Dave verbaasd. "Ha, grappig, je vrouw zei ongeveer hetzelfde." zegt Wendy. "En, o ja, als Wendy alles erft krijg ik een deel omdat ik haar geholpen heb," zegt Angelina doodleuk.
 20. 21. "Denk je dat nou echt?" zegt Wendy spottend, "ik heb jou gebruikt om alles wat makkelijker te laten verlopen en jij krijgt helemaal niets." "Wat! Jij bitch!" roept Angelina kwaad. "Ik heb je niet meer nodig. Misschien vallen er vannacht wel 2 doden," zegt Wendy.
 21. 22. "Karin, je laatste minuten zijn geslagen, wat wil je nog zeggen tegen je geliefde?" zegt Wendy terwijl ze het pistool op Karin richt. "Dave...!" zegt Karin smekend. Wendy drukt het knopje van het pistool bijna in...
 22. 23. Maar plots... Angelina duwt de deur van de schuur open en ze loopt weg. Wendy verliest de controle over het pistool omdat ze nu ook op van alles tegelijk moet letten.
 23. 24. Dave stormt op Wendy af en valt haar aan. Het pistool vliegt uit haar handen.
 24. 25. Wendy kan zich verdedigen en slaat Dave eventjes buiten westen. Ze ontsteekt een vuurtje en heel de schuur begint te branden.
 25. 26. Karin weet zich te redden en loopt naar buiten. Het enigste waaraan ze kan denken is: "lopen, lopen ,lopen."
 26. 27. Als Dave bij bewust zijn is gekomen loopt hij ook ,zo snel als hij kan, naar buiten. Voor dat hij stikt in de rook.
 27. 28. Wendy blijft echter in de brand. Maar de brandweer is er tijdig en blussen het vuur. Wendy wordt opgepakt door de politie. Maar ze gaat niet naar de gevangenis maar naar het gesticht.
 28. 29. "Wat was me dat," zegt Karin. "Inderdaad, die vrouw is gewoon gek." "Maar daar wil ik nu niet over praten, ik ben blij dat je me gered hebt, held," zegt Karin tegen Dave als ze hem omhelst. Legacy-Place 1
 29. 30. "Zo, Karen is weg," zegt Karin, even later als ze op bed gaat liggen, tegen Dave. "Ik ben eigenlijk nog niet moe," zegt Dave. "We kunnen wel iets doen, speciaal omdat je me gered hebt." Karin trekt Dave naar haar toe en zoent hem...
 30. 31. De volgende ochtend is het in huize Timmermans weer het normale doen. Dave maakt het ontbijt al klaar.
 31. 32. Lisa en Kevin zijn al vroeg op en zitten te smullen van de overheerlijke pannenkoeken.
 32. 33. Karin heeft lekker lang uitgeslapen, maar ze is nog steeds niet te boven wat er vannacht gebeurd is. Snel voor ze gaat werken douchet ze.
 33. 34. Zonder ontbijt stapt Karin de carpool in. Ze voelt zich nog wat slapjes, maar zo kan ze haar zinnen verzetten als ze aan het werk is.
 34. 35. Kevin en Lisa staan in de tuin te praten (nu ja, tuin...). "Is school eigenlijk leuk," vraagt Lisa aan Kevin. "Ja, hoor. Je raakt er snel aan gewend, alleen het huiswerk is soms moeilijk maar met wat hulp lukt het zeker. En als ze je pesten zal ik je verdedigen." "Dank je, Kevin!"
 35. 36. Lisa geeft Kevin een knuffel. "Jij bent mijn allerliefste broertje," zegt Lisa. "Ik ben ook je enigste broer. En broerTJE? Ik ben wel ouder dan jij!"
 36. 37. Even later hebben Kevin en Lisa de kussens van hun bedden genomen en doen buiten... een kussengevecht!
 37. 38. Ook Dave en Emma zijn buiten. Dave leert Emma lopen en ze krijgt het al heel snel onder de knie.
 38. 39. Karin is vannacht al van de dood ontsnapt en nu nog eens. Maar ja, het is niet ook slim om een grot binnen te gaan die op instorten staat. Ze mag blij zijn dat ze haar baan nog heeft.
 39. 40. Zonder dat Dave het ziet glippen Lisa en Kevin de kamer van hun ouders binnen. Ze gebruiken het bed van hun vader als springkasteel.
 40. 41. Maar even later stuurt Dave ze zijn kamer uit. Kevin is een beetje verslaafd aan schilderen en gaat dan ook schilderen. Lisa haar interesses liggen meer bij koken. Ze wilt later ook zo van die heerlijke gerechten maken die de beroemde TV-koks ook maken. Dus pakt ze een kookboek vast.
 41. 42. En als Karin thuis komt van haar werk, legt Lisa haar kookboek weg, ze rent naar buiten en gaat haar moeder een knuffel geven.
 42. 43. Na veel schilderen heeft Kevin het maximale van creativiteit.
 43. 44. De carpool van Dave komt aan. Hij doet snel zijn werkkledij aan en gaat naar de carpool.
 44. 45. Ondertussen maakt Karin Emma zindelijk. Terwijl Emma op het potje gaat zitten kijkt Karin rustig toe. Maar Emma begrijpt nog niet echt wat het begrip toilet betekend.
 45. 46. Karin wilt de fout vandaag op haar werk goed maken. Dus leert ze nog voor haar promotie.
 46. 47. Kevin heeft zijn schilderij, van het huis, afgemaakt en het hangt nu in de woonkamer.
 47. 48. Lisa en Kevin zitten samen TV te kijken. Maar Lisa kan niet stil zitten. "Wat is er?" vraagt Kevin. "Ik ben zenuwachtig voor school."
 48. 49. Dave zijn dag kan al niet meer stuk. Nadat hij de juiste keuzes heeft genomen op zijn werk is hij gepromoveerd als arts in een naburig ziekenhuis.
 49. 50. "Papa!" roept Lisa als Dave thuiskomt en hem een knuffel geeft. "Oei, wat krijgen we nu? Maar moet jij niet gaan slapen?"
 50. 51. Lisa is een brave meid en luistert naar haar vader. Ze trekt haar blauwe pyjama aan en kruipt in haar rood bed. Ook Kevin moet gaan slapen. Dus trekt hij zijn groene pyjama aan en hij kruipt ook in bed.
 51. 52. Maar voor Emma is het nog lang geen bedtijd. Dave leert haar praten. "Plesje!" zegt Emma trots "Bijna, zeg maar flesje." "Fleshe." "Dat begint er al op te lijken."
 52. 53. Als Dave Emma in bed heeft gelegd, doet hij zelf zijn pyjama aan en kruipt hij naast Karin in bed.
 53. 54. Karin is al vroeg op. Ze wil nog wat aan haar vaardigheden werken voor haar promotie. Het gaat redelijk traag, maar dan schiet er haar iets te binnen: "de hersenpan!"
 54. 55. Karin wilt de hersenpan opzetten, maar omdat hij al te veel gebruikt is werkt hij niet meer. Door een mysterieuze wijze valt Karin daardoor ook in slaap.
 55. 56. Als Karin terug gaat slapen, staat Dave al op. "Wat is er?" vraagt Dave? "Zzz..." Maar Karin antwoordt al niet meer want ze is al in slaap gevallen.
 56. 57. Dave maakt het ontbijt klaar. Pannenkoeken hebben ze al te veel gegeten, dus maakt hij omeletten.
 57. 58. Kevin is ook al vroeg op en hij smult van de heerlijke omeletten. Lisa gaat juist aan tafel zitten als Kevin zijn bord afruimt.
 58. 59. Vandaag is het Kevin's verjaardag. Maar hij hecht er niet veel belang aan. Een feestje hoeft voor hem niet, gewoon opgroeien zou al fijn zijn. Hij wilt graag nóg groter worden en nóg meer bestuderen zoals hij nu al doet met de telescoop.
 59. 60. Lisa is niet zo'n eenzaat als haar broer, zij wilt graag met andere spelen en het liefst met haar eigen familie. Maar als je een nog te jonge zus hebt en een broer die altijd alleen wilt zijn, zit er niets anders op om zelf iets alleen te doen zoals televisie kijken.
 60. 61. Karin staat op en merkt dat het al licht is. "Verdorie, ik hem me overslapen!" zegt Karin in zichzelf.
 61. 62. Snel doet Karin haar werkkledij aan. Met nog wallen haar ogen stapt ze de carpool in. "Niet zo slim je overslapen," zegt de chauffeur.
 62. 63. Niet veel later arriveert de schoolbus. "Je bent zo blij?" vraagt de chauffeur aan Kevin als hij instapt. "Ik verjaar vandaag." "Nou ja, gefeliciteerd! En jij moet Lisa Timmermans zijn, hé," vraagt chauffeur als Lisa instapt. "Ja, dat ben ik."
 63. 64. Voor Dave gaat werken neemt hij een douche. Uiteindelijk komt de carpool van Dave aangereden. Dave stapt in en is nu ook gaan werken.
 64. 65. Emma is al enigste thuis maar wordt verzorgd door Karen het kindermeisje.
 65. 66. Dave heeft zich weer eens hard ingezet voor zijn werk. Voor zijn extra harde werk heeft hij 3 punten charisma gekregen en 1 voor lichaam.
 66. 67. Karin komt thuis van haar werk, maar ze heeft geen promotie gemaakt. Maar ja, wat wil je als je slaperig aan het werken bent.
 67. 68. Ook schoolbus is aangekomen. Kevin duwt Lisa opzij en rent als eerste uit de schoolbus. "Auw, Kevin," roept Lisa als hij haar duwt.
 68. 69. Samen kijken Lisa en Kevin naar de TV. "Zit, nou eens stil! Ik word zenuwachtig van jou." sist Lisa. "Sorry, maar ik wil NU opgroeien!"
 69. 70. Kevin moet eindelijk niet meer wachten en mag opgroeien. Hij blaast de kaarsjes van de taart uit en hij springt de lucht in.
 70. 71. "En, wat heb je gekozen?" vraagt Karin aan Kevin als hij als tiener opgegroeid is. "Ik ga jou opvolgen, mam. Kenniswens dus." "Mag ook weten wat je levenswens is?" vraagt Karin. "Daar moet ik nog over nadenken," liegt Kevin. Maar ja, hoe moet je aan je ouders vertellen dat je crimineel meesterbrein wilt worden?
 71. 72. Kevin heeft zijn uiterlijk veranderd. Omdat zijn zicht niet meer optimaal is zet hij dan ook een bril op.
 72. 73. "Hey, makker," zegt Dave, als hij juist van het werk is gekomen, terwijl hij Kevin een knuffel geeft," wat heb je gekozen?" "Kenniswens, maar mijn levenswens weet ik nog niet."
 73. 74. Omdat Kevin zijn levenswens toch wil bereiken, ondanks hij daarover nog niets gezegd heeft tegen zijn ouders, belt hij naar de universiteit voor beurzen.
 74. 75. Iedereen droomt al lang van auto zodat ze geen taxi meer te hoeven bellen om ergens heen te gaan. Dat krijgen ze ook, maar of hij comfortabel zit, is iets anders...
 75. 76. Ondertussen leert Dave Emma verder praten. Maar het verloopt niet vlotjes, al heeft Kevin een slim idee...
 76. 77. Ja inderdaad, breinmelk. "Zo dat zal het leren makkelijker maken en het is nog lekker ook!"
 77. 78. En dit helpt inderdaad veel beter. Na nog geen uur heeft Emma leren praten. "Joepie, ikke kan prate!" roept Emma blij.
 78. 79. Daarna gaat Kevin, net zoals zijn zus, zijn huiswerk maken. Als Lisa klaar is besluit ze te gaan slapen. Maar Kevin wilt de sterren nog wat bestuderen.
 79. 80. "Ieuw, mam, pap! Kunnen jullie dit niet in jullie slaapkamer doen!" zegt Kevin als hij de woonkamer binnenkomt. "Misschien heeft wel gelijk. Maar ik wil eerst iets comfortabeler aan doen en dan mag je komen, Dave," zegt Karin. "Ik ga de sim die de slaapkamer heeft uitgevonden nog eens een standbeeld geven! Maar ik ga even naar buiten, ik wil hier geen getuige van zijn!" zegt Kevin
 80. 81. "Zo dit zit al wat makkelijker," zegt Karin als Dave binnenkomt. "Eigenlijk hebben we wel een slimme zoon." "Hij heeft ook dan alles van mij geërfd," plaagt Karin. "Mevrouw is ook nog arrogant? Wel, daar krijgt ze straf voor." Dave zoent Karin en daarna...
 81. 82. Zoals Kevin gezegd had, gaat hij naar buiten. Hij kijkt nog een tijdje door de telescoop en gaat daarna slapen.
 82. 83. Maar als Kevin boven is merkt hij dat Emma nog wakker is. "Zeg, je bent nog wakker," zegt Kevin "Pipi." "Aha, ik begrijp het al." Kevin zet zijn zusje op het potje en maakt haar helemaal zindelijk. Zo heeft Emma alles geleerd.
 83. 84. Nadat hij zijn zusje in bed heeft gestoken, doet Kevin zijn pyjama aan en hij gaat ook slapen.
 84. 85. Dave is al vroeg op. Met leeg gevoel in zijn maag, omdat hij honger heeft, en een bezorgd gevoel, omdat hij denkt da zijn zoon iets verzwijgt omdat hij, zogezegd, nog zijn levenswens niet weet.
 85. 86. Nadat Dave Emma uit bed heeft gehaald en haar gevoederd heeft, maakt het ontbijt klaar. Straks zal hij zijn zoon eens op de rooster leggen.
 86. 87. Dave en Karin zitten al aan tafel maar Lisa nog niet.. "Lisa'tje, het is ongezond om geen ontbijt te nemen," zegt Dave. "Maar ik heb geen honger!" roept Lisa. Dave wilt iets zeggen maar als zijn zoon aan tafel komt, laat hij het voor wat het is.
 87. 88. "Weet je nu al wat je levenswens is?" vraagt Dave. "Je moet het snel weten, want als het een top van een carrière bereiken is, is het handig voor je studies," zegt Karin.
 88. 89. "Nee, nog altijd niet," liegt Kevin weer. "Je moet het snel weten, want het bepaalt je toekomst," zegt Dave. "Zeg, laat me nou gewoon eventjes doen, dit is precies een ondervraging! Ik ga douchen!" zegt Kevin geirriteerd.
 89. 90. Als Kevin de douche uit is, gaat Karin douchen. Er scheelt iets maar haar zoon, maar wat? Waarom verzwijgt hij zijn levenswens. Is het dan zo'n erge? Karin piekert verder tot ze de carpool hoort toeteren.
 90. 91. Karin stapt de carpool in. "Deze keer ben je toch wel uitgeslapen?" vraagt de chauffeur als hij Karin ziet met een bezorgd gezicht. "Ja, dat wel, maar men zoon heeft tienerproblemen denk ik."
 91. 92. "Wauw, je bent al behoorlijk gegroeid," zegt de chauffeur, "wat heb je gekozen?" Maar Kevin negeert haar vraag. Hij wil niet nog meer gezeur aanhoren omdat hij zijn levenswens zogezegd nog niet gekozen heeft.
 92. 93. "Tienerproblemen," zegt Lisa tegen chauffeur. "Ah, oké." antwoordt ze
 93. 94. Even later moet Dave ook vertrekken naar zijn werk. Hij stapt hun nieuwe auto in en hij rijdt weg.
 94. 95. Ondertussen zorgt Karen voor Emma. Omdat Emma al zindelijk is moet Karen haar gewoon op het potje zetten en de rest doet ze zelf. Emma is erg moe, dus legt Karen haar in bed voor een middagdutje.
 95. 96. Kevin zit nu op de middelbare school en heeft dus ook vroeger gedaan. Redelijk vroeg in de namiddag komt hij terug thuis aan.
 96. 97. Kevin heeft een drukke schooldag achter de rug en hij gaat douchen. Maar dan denkt hij terug aan zijn levenswens. Zijn ouders moeten het toch ooit te weten komen, wat zijn levenswens is.
 97. 98. Karin heeft promotie gemaakt, maar ze heeft een dubbel gevoel. Langs de ene kant is ze blij omdat ze dichter bij haar levenswens is. Maar nu moet ze ook les geven aan haar zoon, waar waarschijnlijk iets mee is en het is zeker ook niet zijn laatste probleem.
 98. 99. Kevin maakt voor zijn moeder, zusje en de gast een maaltijd klaar. "Hmm, tosti's dat zullen ze vast lekker vinden," denkt Kevin in zichzelf.
 99. 100. Omdat de douche lek is, repareert Karin ze. Soms vloekt Karin als ze ineens een waterstraal in haar gezicht krijgt.
 100. 101. "Kevin?" vraagt Lisa, "Wil je me helpen bij mijn huiswerk" "Ja, natuurlijk!" "En wil je daarna met me spelen?" "Als ik mijn eigen huiswerk gemaakt heb, dan zal ik met je spelen."
 101. 102. Nadat Kevin zijn zusje geholpen heeft met haar huiswerk, maakt hij zijn huiswerk. Dit is natuurlijk veel moeilijker dan de oefeningen bij Lisa.
 102. 103. In de studeerkamer zit Karin voor haar vaardigheden te werken voor haar volgende promotie.
 103. 104. "Kevin, wil je nu met me spelen?" vraagt Lisa als ze buitenkomt. "Je ziet toch dat ik bezig ben!" "Maar, je had het belooft!" "Lisa, ik ben nu bezig!" zegt Kevin geïrriteerd. "Jij bent stom!"
 104. 105. Ondertussen is Dave thuis gekomen van zijn werk. Aan de keukentafel werkt hij aan zijn vaardigheden. Dave kijkt vreemd op als zijn oudste dochter de trap oploopt.
 105. 106. "Jij, wilt wel nog met me spelen, hé?" zegt Lisa als ze Emma in de gang zit zitten. "Ja, spelen!" Lisa speelt nog een tijdje met Emma en daarna gaat ze slapen.
 106. 107. De volgende ochtend zit het gezinnetje gezellig aan tafel. Maar er zit Lisa iets dwars. "Papa, mag je iets vragen?" vraagt ze. "Ja, natuurlijk."
 107. 108. "Weet jij wat er gebeurd is op de avond van mijn verjaardag? Want ik hoorde 's nachts allemaal sirenes en op school zeggen ze: dat hier een gekke dame heeft gewoond." "Dat is inderdaad allemaal waar." Dave legt het hele verhaal over de ontvoering van Karin uit.
 108. 109. "Dus ze zit nu in het gesticht?" vraagt Kevin voor de zekerheid. "Ja, inderdaad. Die vrouw kan niet meer weg," bevestigt Karin. "Maar haar baby dan? Wat gebeurt ermee als het geboren word?" vraagt Lisa.
 109. 110. "Die baby zal naar het weeshuis gaan," zegt Dave. "Maar had die dan geen vader?" vraagt Lisa. "Jawel, maar ik ken de vader. Het is Casper Verbon hij werkte vroeger ook in het restaurant waar ik werkte. Maar ze zeggen dat hij, na de breuk met Wendy, naar Takemizu is gevlucht," zegt Karin.
 110. 111. Even later moet Karin zich klaar maken om te gaan werken. Ze doet haar witte jas met roze broek aan en vertrekt naar het werk.
 111. 112. "Tot straks!" zegt Dave tegen Lisa, als hij de rekeningen uit de brievenbus haalt. "Zorg niet dat we blut zijn." grapt Lisa en ze stapt in.
 112. 113. Daarna vertrekt Dave ook naar het werk. Nu iedereen uit huis behalve Emma...
 113. 114. Karen zorgt vaak voor Emma en Emma begint haar zelfs als een famielid te zien. "Oma!" roept Emma. "Ik ben jou oma niet hoor, ik ben gewoon de oppasser en ik weet trouwens niet wie je oma is."
 114. 115. Kevin komt al vroeg thuis. Hij kijkt even naar zijn huiswerk, maar daar begint hij nog niet aan want hij is niet alleen...
 115. 116. Want Kevin heeft een vriend meegenomen, Olaf Verbon. Kevin vond het op school raar toen hij die achternaam hoorde, maar na het nagevraagd te hebben, is hij geen familie van de zogenaamde Casper Verbon.
 116. 117. "Wat wil je later worden?" vraagt Olaf. "Later wil ik een crimineel meesterbrein worden!" Olaf deinst een beetje terug als hij dat hoort. "Je moet niet bang zijn."
 117. 118. "Maar ik ben niet bang!" zegt Olaf. "Dat ben je wel. Maar je moet niet schrikken, ik val iedereen aan met mijn professionele kietelaanval en dat doe ik ook bij jou."
 118. 119. En hopla! Karin heeft weer promotie gemaakt. Maar ze is niet alleen daarvoor blij. Ze is ook blij dat haar zoon een leeftijdsgenootje heeft gevonden waar hij het prima mee kan vinden.
 119. 120. Lisa kijkt droevig op als ze ziet hoe goed haar broer overeen komt met Olaf. "En met mij wil hij dan niet spelen," denkt ze.
 120. 121. "Je bent eigenlijk best wel leuk," zegt Kevin. "Jij mag er ook wel wezen." Dan knuffelen ze elkaar.
 121. 122. Kevin heeft plotseling de drang om Olaf te zoenen en dat doet hij ook. Wonder boven wonder laat Olaf dit toe.
 122. 123. De twee jongens kijken elkaar aan. "Dit heeft niet mogen gebeuren!" denkt Kevin. Snel neemt hij afscheid van Olaf en hij gaat naar binnen.
 123. 124. Om zijn zinnen te verzetten maakt Kevin zijn huiswerk. "Oké, wiskunde, daar ben ik goed in!"
 124. 125. "Is er iets?" vraagt Lisa, als ze erbij komt zitten. "Nee, niks." Lisa wilt haar mond open om nog iets te zeggen maar besluit om dit niet te doen.
 125. 126. "Zo, Emma, jij bent voorlopig de laatste die opgroeit als kind. "Ja, ik groot!" roept Emma.
 126. 127. Even later springt Emma in de lucht en wordt ze kind. "Zal ik je helpen om je een make-over te geven?" vraagt Lisa?
 127. 128. Omdat Emma nu kind is krijgt ze ook een nieuwe kamer. Haar kamer wordt helemaal roos.
 128. 129. Dave is ondertussen thuis gekomen en Kevin besluit om te vertellen wat zijn levenswens is. "Pap, ik weet wat mijn levenswens is." "Echt? Welke heb je gekozen?"
 129. 130. "Ik wil crimineel meesterbrein worden," zegt Kevin. "Wat? Besef je wel voor risico's je neemt! Wil je in de gevangenis belanden?" roept Dave woedend. "Dave, naar onze kamer! Onmiddellijk!" roept Karin die geschrokken is door Dave's reactie.
 130. 131. "Waarom doe je nu zo tegen je zoon? Gewoon omdat hij maar een levenswens gekozen heeft?" zegt Karin. "Maar een levenswens! Hij wilt crimineel worden! Of wil je dat je zoon achter de tralies vliegt?"
 131. 132. "Jij was ook niet bepaald slim, toen jij je wens koos!" roept Karin geschrokken. "Dat was vroeger, maar ik ben nu veranderd!" "Misschien gebeurt dit ook met Kevin."
 132. 133. "Oke, goed. Zolang jij de keuze van Kevin niet accepteert, slaap jij op de sofa en ben jij de slechte vader." Karin weet hoe ze Dave moet aanpakken en dat lukt ook.
 133. 134. "Misschien heb je gelijk, sorry," zegt Dave. "Zeg dat maar tegen je zoon." Dave geeft Karin een knuffel als wijze van vergiffenis.
 134. 135. Emma wilt haar nieuwe uiterlijk laten zien maar ze wacht eventjes tot haar ouders zijn uitgepraat. Wat misschien niet zo slim is als ze hoort wat ze achter de deur allemaal zeggen. "Al goed hebben we maar 3 kinderen," zegt Karin. "Ja en Emma was zelfs niet gepland," zegt Dave.
 135. 136. En dit is bij Emma in het verkeerde keelgat geschoten. "Ze willen me niet. Ik was niet gepland," denkt Emma. Ze probeert zichzelf te troosten met een waterige glimlach.
 136. 137. Ondertussen is Kevin aan het trainen op de loopband om zijn zinnen te verzetten.
 137. 138. Ondertussen gaat Kevin slapen. Wat zijn ouders gaan zeggen is afwachten...

×