• Like

Loading…

Flash Player 9 (or above) is needed to view presentations.
We have detected that you do not have it on your computer. To install it, go here.

2.10 weerzien en afscheid

 • 283 views
Uploaded on

 

More in: Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
283
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. „Wat vooraf ging‟-Katherine zag Raul in haar verbeelding op straat.-Het werd Karin allemaal teveel en ze viel flauw, Lisa vond haar.-Luna kon contact maken met de Alien-wereld.-De alien Labora vertelde Luna over de gevaren van het teleporteren naar de Alien-wereld.-Vanessa en Sophie hadden een kleine ruzie.-Vanessa beviel van een zoontje Maxim.-Kevin en Olaf merkte dat Luna iets geheim hield.-Terwijl Kevin met Luna praat over zijn gedachten, lost Luna niets en liegt ze.-Wendy en Raul werden begraven.-Ariana en Annabel groeiden op naar peuters.-Katherine verklapte tegen Cisko dat hij de vader van de tweeling is.-Lisa viel van een dochtertje Rosalie.-Karin kreeg slecht nieuws te horen van Casper over Dave.
 • 2. Legacy-Place 2Karin, Kevin, Lisa en Felix staan stilletjes rond het bed van Dave. “Ik zal het nieuws danvertellen,” zegt Casper met tegenzin, “Dave had deze namiddag een hartstilstandgedaan. Ik was er net op tijd bij.” Iedereen blijft staren naar het roerloze lichaam vanDave. “En… het slechtste nieuws is dat Dave enkel kan blijven leven door de machines.”Lisa en Karin krijgen tranen in hun ogen. “Ik vind het spijtig om te zeggen, maar hetbeste is om de machines uit te trekken. Dave zijn gezondheid zal hoe dan ook nietmeer beter worden en vroeg of laat zal hij sterven. Het is dan beter dat we hem uit zijnlijden verlossen. Karin barst in tranen uit en ze loopt te trap en gaat naar buiten. Lisavolgt haar.
 • 3. “De machines mogen niet uitgetrokken worden,” snikt Karin, “Dave is een sterke man enhij zal het overleven.” “Weet je het zeker?” vraagt Lisa, “Casper heeft gelijk, mam. Wijstaan er ook niet voor te springen. En wil je dat pap pijn lijdt” Karin zucht. “Nee, tuurlijkniet.”“Wel, dan moet het gebeuren,” zegt stilletjes maar gemeend. Karin omhelst haardochter en veegt haar tranen weg.
 • 4. Legacy-Place 4Het klakken van hakken is te horen voor het huis van Emma. Emma is terug thuis vande instelling en heeft het nieuws over Dave vernomen. Haar koffers zouden later op daggeleverd worden. Ze steekt haar sleutel in het sleutelgat en ze gaat naar binnen.
 • 5. “Emma!” schettert de luidde stem van Katherine uit de woonkamer. Ze omhelst haarvriendin. De blik van Emma valt op de spelende Ariana en Annabel en ze gaat voor henzitten. “Wat zijn ze groot geworden,” lacht Emma. “Ja, en ze hebben zich primagedragen!” Ariana kijkt met grote ogen naar de Sim die voor haar zit. “Dat is je mama,”zegt Katherine. “Mama?” vraagt Ariana, “Mama!” Emma lacht. “En je hebt ze zelfs alwoordjes geleerd!” zegt Emma opgewonden.
 • 6. Dan hoort Emma voetstappen van de trap komen. Haar blije gezicht veranderd in eengeschrokken en bleek gezicht als ze Cisko ziet. Ze kijkt Katherine vragend aan. “Ik konniet anders, Emma,” zegt Katherine schuldig, “het spijt me.” Emma knikt ze begrijpt het.“Goed, ik zal jullie even alleen laten,” zegt Katherine, “Het is toch tijd voor enmiddagdutje van Ariana en Annabel.
 • 7. Nadat Katherine de slaapkamerdeur van de tweeling heeft dichtgedaan heerst er eenkorte stilte tussen Emma en Cisko. “Waarom heb je niets verteld?” vraagt Cisko die hetijs breekt. “Mijn hoofd stond er niet naar,” zegt Emma die naar de grond kijkt, alsof zeeen gestraft kind is. “Wat een goed excuus,” zegt Cisko sarcastisch. “Cisko, ik had hetmoeilijk die tijd,” probeert Emma er zich uit te praten, “Ik kon het mezelf niet vergevenwat ik gedaan had en… en het was zelfs niet zeker dat jij de vader was.”
 • 8. “Sorry,” zegt Cisko, “Ik had niet zo boos moeten worden. Maar nu dat je terugbent, waar moet ik dan slapen.” Emma verslikt zich bijna in haar speeksel. “Slapen…hier?!” vraagt ze geschrokken, “Kan je zelf geen huis zoeken?”“En onze kinderen dan?” vraagt Cisko. “Toch simpel,” zegt Emma alsof het een fluitjevan een cent is, “De ene keer wonen ze bij jou, de andere keer bij mij.” Cisko zucht.“Dat is veel te verwarrend voor hen,” zegt Cisko, “Het is voor hen beter dat hun ouderssamen zijn.”
 • 9. “We zijn niet eens samen,” zegt Emma. “Dat weet ik wel, maar gewoon samen wonen…bedoel ik,” zegt Cisko vlug. “Ik zal erover nadenken,” zucht Emma, “Je mag nog evenblijven, totdat ik een beslissing genomen heb.” Dan gaat Cisko terug naar boven. “Ik zalwel op de sofa slapen!” roept hij nog.
 • 10. Legacy-Place 1Huilend zit Lisa op haar kamer. Rick komt binnen en ziet zijn vrouw wenen. “Hé, wat iser?” vraagt hij bezorgd. “Wat zal er nu zijn?” zegt Lisa, “Gewoon het idee dat pap erbinnenkort niet meer zal zijn, is pijnlijk.” Rick beseft dat het eigenlijk een domme vraagis en dan neemt hij Lisa stevig vast. “Lisa, laat je hoofd niet hangen,” probeert Rick haarte troosten,” richt je gedachten op iets anders. Dat zal Dave ook willen.”
 • 11. Dan zoent hij zijn vrouw. “Nee, niet nu,” Rick. “Lisa, je hebt afleiding nodig.” Daarnazegt ze niets meer en laat ze Rick doen.
 • 12. Legacy-Place 2Naast het bed van Dave zit Emma. Ze wilt haar vader nog voor een laatste keerzien, alleen. De voetstappen op de trap merkt ze niet. Emma merkt pas dat er iemand isals Felix voor haar neus staat. “Hey, broertje,” zegt ze. Het doet raar om dat te zeggen.Haar relatie met Felix was niet de beste. Maar dat komt ook omdat hij een nakomertjewas en daardoor zag ze hem niet vaak. “Hoe is het met je?” vraagt Emma, zodat ze eengesprek met hem kan beginnen. “Goed hoor,” zegt Felix die niet gewend is om vaak metEmma te praten, “Maxim is een lieve jongen en ik hoop dat ik een goede vader voorhem zal zijn.”
 • 13. “Dat zal je zeker zijn,” glimlacht Emma, “pap zal trots zijn op ons, dat we allemaal eensteentje bedragen om de 10G verder te zetten.” Met glinsterende ogen kijkt ze naarDave. Felix kijkt Emma vragend aan als hij 10G hoort. “Oh, dat is waar ook,” zegtEmma, “Niemand heeft het jou ooit verteld.” Daarna begint ze de hele uitleg over de10G. “Met jou ook alles in orde?” vraagt Felix daarna, “Voel jij je nu al wat beter na dieinstelling?”
 • 14. “Ik heb er goed kunnen nadenken en ik heb beseft dat ik het verleden achter me moetlaten,” vertelt Emma, “Tot dat je thuiskomt…” Felix kijk haar vragend aan. “Cisko, deman van mijn kinderen, stond in ineens in mijn huis,” zegt ze, “Katherine had het hemverklapt dat Ariana en Annabel zijn dochter zijn. Ik kan haar niets kwalijk nemen, maarnu wilt Cisko per se bij mij blijven. Omdat het anders voor de meisjes verwarrendis, allemaal bullshit als je het mij vraagt.” Beneden horen ze stemmen.
 • 15. Het zijn Karin, Lisa, Kevin en Casper. Dave zijn laatste minuten hebben geslagen.Iedereen die er moet zijn, staat rond het bed van Dave. Iedereen fluistert hem nog zijnof haar laatste woorden in. “Pap, het spijt me echt heel erg wat ik gedaan,” zegt Emmadie voor zijn bed staat, “Ik hoop dat je het me zult vergeven voor wat ik gedaan heb. Jijverdient echt een plaatsje daarboven in de hemel.” Emma barst in tranen uit.
 • 16. Nadat iedereen iets gezegd heeft gaat Casper naar het bed van Dave. Het lijkt ergplechtig maar dat is het niet. Casper zet de machines uit en iedereen barst in tranen uit.
 • 17. Dave is er niet meer. De eerste stamhouder van de 10 Generatie Challenge is gestorven,hij heeft zijn taak op de aarde volbracht. Zijn nakomelingen zullen het moeten verderzetten.
 • 18. In het andere gebouw op het kavel staat alles klaar om Maxims verjaardag te vieren.Het is alsof hij nog maar net geboren is en hij al groeit al op. Maar niemand kan blijzijn, Dave is immers zo juist gestorven. Vanessa blaast voor hem de kaarsjes uit. Danwordt Maxim peuter.
 • 19. Legacy-Place 3In kamer van Luna zitten Sam en Luna op de mat te babbelen. “Morgen word je alweertiener,” zucht Luna. Sam knikt. “Ik kijk er eigenlijk wel naar uit, tiener worden,” zegtSam glimlachend, “het lijkt me echt tof. Vroeger gedaan met school, verliefd worden,veel vrienden hebben.” Luna merkt dan Sam zijn glimlach groter wordt wanneer hij“verliefd worden” zegt. Plots verschijnt het hoofd van Kevin achter de deur die nu opeen kier staat.
 • 20. “Sam, Luna, zal ik jullie even kunnen spreken,” zegt Kevin. Sam en Luna staan op eengaan naar de woonkamer. Als iedereen zit aan tafel, begint Kevin te vertellen: “Ik hebslecht nieuws. Opa is zonet gestorven.” Luna begint te huilen en Sam kijkt naar degrond. “Dus opa is weg, voor altijd?” snikt Luna. Kevin knikt. Die avond heerst er eengrote stilte.
 • 21. Legacy-Place 1Ondanks er heel wat verjaardagen zijn op korte tijd is niemand echt vrolijk. Iedereen isnogal triest over het slechte nieuws over Dave. De sfeer in Legacy-Place 1 is nogalgespannen. Nochtans het vandaag een vrolijke dag zal moeten zijn want de kleine Juliawordt groot. Lisa wordt wakker met een misselijk gevoel. Dit was het gevoel dat zealtijd had als ze zwanger was;
 • 22. Karin loopt als zombie door het huis in de middag. Ze heeft haar pyjama aan en ze heeftzich nog steeds niet gedoucht. Veel geslapen heeft ze ook niet gedaan. Lisa vermoeddat ze heel de nacht gehuild heeft. Ze wilt met haar moeder praten. Maar ze beseft dathet niet veel uitmaakt en dat ze Karin eventjes moet laten doen.
 • 23. ‟s Avonds is er dan toch nog een klein beetje vreugde, dat vooral door Julia wordtbeleefd. Samen met Lisa blaast Julia de kaarsjes uit. Dan groeit Julia op als kind.“Wauw, dat is leuk,” juicht Julia blij. Een waterige glimlach verschijnt bij Karin.
 • 24. In amper een halfuur staat Julia omgekleed terug beneden. “Julia, heb jij je nieuwekamer al gezien?” vraagt Karin. Julia knikt heftig. “Ja, maar ik wil er nu al in slapen. Ikben erg moe en ze ziet er leuk uit!”
 • 25. Als Julia weer in haar kamer is, doet ze direct haar pyjama aan en kruipt ze in haar bed.
 • 26. Een tijd later merkt Lisa dat ze terug zwanger is, maar het kan haar momenteel nietveel deren.
 • 27. Legacy-Place 2Tijdens het avond eten is het nogal stilletjes. Totdat de Sophie de stilte doorbreekt.“Zeg, nu die vent dood is, komt er toch bijna niemand langs in die praktijk,” zegt ze, “Ikwil het wel overkopen.” Absurd laat Felix zijn bestek op zijn bord vallen. Woedend loopthij naar zijn slaapkamer. Voordat Vanessa hem achterna gaat, werpt ze nog een bozeblik op Sophie. Daarna zijn er nog 3 paar woedende ogen op haar richt. Nick staat rechten trekt Sophie bijna van haar stoel en gaat met haar naar buiten.
 • 28. “Ik had beter van jou verwacht, Sophie,” zegt Nick. “Wat?” vraagt ze alsof ze nietsgedaan heeft, “Dit is toch de ideale kans om een zakenimperium uit te bouwen!” Nickkijk haar niet begrijpend aan. “Hoe durf je dat te zeggen?” zegt hij boos, “Dat was m‟npa zijn droom en jij maakt het kapot!” Sophie wilt zich proberen te verdedigen maar zekan geen woord uitbrengen. “Sophie, ik ken je niet meer! Vroeger was je het leukespeelse meisje en nu… nu ben je dat niet!”
 • 29. “Als je wilt dat we nog gaan trouwen, moet je hard veranderen,” zegt hij metdoordringende ogen. “Ma…maar…” probeert Sophie uit te brengen. “Nee, Sophie. Ik wilje gezeik even niet horen. Ik moet kunnen nadenken!” Dan gaat Nick richting destraatkant en verdwijnt hij.
 • 30. Legacy-Place 3Triestig zit Sam op zijn kamer. Zijn is gestorven sterven en hij zal feesten omdat hijtiener wordt. Hij vindt dat het zo niet hoort. Dan komt Olaf de kamer binnen. De blikvan Sam spreekt boekdelen en Olaf begrijpt direct wat er aan de hand is. “Je zal tochmoeten opgroeien, ook al is op gestorven,” troost Olaf zijn zoon, “Je mag je tienertijdecht niet missen.” Sam knikt slapjes. “Er staat heerlijke taart te wachten beneden.” Datfleurt Sam al een beetje op.
 • 31. Beneden staat iedereen al te wachten als Sam aankomt. Hij probeert dan toch vrolijk tezijn en blaast alle kaarsjes uit op de taart. Dan krijgt hij een groeistuip. Sam is heel watgroter geworden en nieuwsgierig kijken ze hem aan.
 • 32. “Wat heb je als wens gekozen?” vraagt Kevin curieus. “Romantiek, en ik wil ojaa! doenmet 20 verschillende sims,” zegt Sam nonchalant. Luna giechelt en Olaf en Kevin kijkenietwat verbaasd naar hun zoon. “Nou, zolang jij je er gelukkig bij voelt en geenproblemen zult veroorzaken, is het voor ons oké,” zegt Kevin.
 • 33. Nadat Sam zich omgekleed heeft en terug beneden staat, ziet Kevin hij staan. Hij zucht.“Hé, het komt wel goed,” zegt Kevin, “Opa zou niet willen dat we droevig blijven.”Daarna knuffelt hij zijn zoon. “Het is al laat en morgen moet je naar school. Luna zal ikwel naar haar bed dragen.”
 • 34. Legacy-Place 4Emma zit heel de avond al te huilen op de zetel. Cisko gaat naast haar zitten. “Moet ikwat thee voor je zetten,” vraagt hij. “Nee, bedankt,” zegt ze. “Het idee dat pap er nietmeer is, is vreemd,” snikt ze, “hij heeft jaren voor ons gezorgd. En het ergste vind ik datik hem nooit om vergiffenis heb kunnen vragen, voor alles wat ik gedaan heb. Ik hebzijn familie bijna kapot gemaakt. Omdat ik gewoon dom was.”
 • 35. De tranen van Emma verergeren weer, maar ze gaat verder: “Ik was verkeerd, hij hieldvan ons allemaal. Pap was een brave man die voor ons op kwam. Maar ik… ik was eendomme trut, die dat allemaal niet geloofde en daar heb ik dik veel spijt van.”
 • 36. “Je vader zal het wel begrijpen,” zegt Cisko troostend, “hij luistert vast vanuit hier bovenen zal je dan ook willen vergeven.” Hopend kijkt Emma hem aan. “Denk je?” vraagt ze.“Ik ben zeker,” bevestigt Cisko, “Maar zet je gedachten op iets anders.”
 • 37. Dan pas merkt Emma dat Cisko erg dicht bij haar zit. Ze komen steeds dichter endichter bij elkaar totdat hun lippen elkaar bijna raken. Dan neemt Cisko de beslissingom haar te zoenen. Emma laat het toe. Het kan haar even niet meer schelen wat erallemaal gebeurd…
 • 38. *Dave Timmermans*Wens: familie*Bereikte levenswensen: -Gouden bruiloft vieren -6 kleinkinderen krijgen*Sterrenbeeld: weegschaal3/6/4/6/6*Aantal simdagen geleefd: 73Zo alles is goed gekomen =).Deze keer geen stamboom, maar een foto van het graf vanDave. Ook al was het triestig ik hoop dat jullie het goed vonden. Tot de volgende keer!