10G Timmermans: Hoofdstuk 2.7: Wraak

685 views
573 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
685
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
60
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Timmermans: Hoofdstuk 2.7: Wraak

 1. 2. <ul><li>‘ Wat vooraf ging’ </li></ul><ul><li>Angelina beloofde Raul niks te zeggen over hem en Katherine. </li></ul><ul><li>Lisa en Stijn waren afgestudeerd en gingen bij Dave en Karin wonen. </li></ul><ul><li>Karin behaalde de top van haar carrière, dus ook haar levenswens. </li></ul><ul><li>Wendy betrapte Raul met Katherine in bed, dat leidde naar hun scheiding. </li></ul><ul><li>Emma kwam Nick terug tegen op de universiteit en ze besloten om samen te gaan wonen. </li></ul><ul><li>Emma en Nick werden terug verliefd op elkaar. </li></ul><ul><li>Kevin vertelde tegen Olaf dat hij Stijn betrapte met een cheerleader. </li></ul><ul><li>De vrijgezellenavond van Lisa liep uit de hand toen Emma bekende dat ze een relatie had met Stijn en liefdesdrank in Ricks spaghetti had gedaan. </li></ul><ul><li>Lisa ging troost zoeken bij Rick en dook met hem in bed. </li></ul><ul><li>Kevin beviel van een dochtertje Luna. </li></ul><ul><li>Emma maakte mysterieuze plannen met Wendy. </li></ul><ul><li>Lisa begon steeds meer te twijfelen over haar huwelijk… </li></ul>
 2. 3. “ Nee, ik kan het niet!” zegt Lisa uiteindelijk, “Ik kan niet met jou trouwen. Ik zal nooit gelukkig worden met jou.”
 3. 4. “ Hoezo ‘niet gelukkig worden’?” vraagt Stijn, “Ik heb je de laatste jaren toch gelukkig gemaakt?” Stijn kijkt haar vragend aan. “Ja, maar je hebt mij niet alleen gelukkig gemaakt,” antwoordt ze. “Hoe bedoel je?” vraagt Stijn. “Misschien Emma, een cheerleader en wie nog allemaal?” Tranen springen in Lisa’s ogen. “Dat was vroeger, toen we het slecht hadden,” zegt Stijn, die zich er nog probeert uit te praten.
 4. 5. “ Dan nog, je hebt het geheim gehouden!” zegt Lisa luid, “en ik kan niet trouwen met leugens. En… en ik ben verliefd geworden op iemand anders!” Het gezicht van Stijn spreekt boekdelen, hij voelt zich bedrogen. “Ah zo, mevrouwtje, zit hier te zeuren dat ik haar bedrogen heb en ze bedriegt me zelf!” roept Stijn. “Luister Stijn, ik wil dat je nu weggaat, want ik wil je nooit meer zien,” zegt Lisa zo rustig mogelijk. Stijn gaat er niet tegen in en verlaat de kavel.
 5. 6. Lisa heeft veel hoofdpijn door al het geween van haar en haar ouders. Maar nu ze in heet bad ligt is die al wat minder. Ze gaat pas uit bad als het water ijskoud is geworden.
 6. 7. “ Je bent er nog,” zegt Lisa als ze Kevin in de woonkamer ziet zitten. “Ja, iemand moet onze ouders toch emotionele steun geven,” zegt Kevin. “Hoe gaat het nu met hen?” vraagt ze. “Goed, ik heb ze uitgelegd wat voor persoon Stijn eigenlijk echt is en ze begrepen het,” vertelt Kevin, “ Gaat het bij jou wat beter?” Lisa knikt.
 7. 8. “ Hoe laat is het eigenlijk?” vraagt Lisa. Kevin kijkt op zijn horloge. “ 5 voor 4,” antwoordt hij. “Wat, 5 voor 4?!” roept Lisa geschrokken, “Over iets meer dan een uur vertrekt het vliegtuig van Rick. We moeten er snel naar toe!” Vragend kijkt Kevin Lisa aan. “Ik leg het onderweg wel uit!” beantwoordt ze Kevins blik.
 8. 9. In nog geen 5 seconden is Lisa al bij de auto. Lisa duwt het gaspedaal stevig in. Kevin kan nog net op tijd instappen voordat Lisa zonder hem vertrekt. Onderweg vertelt ze hem wat er helemaal aan de hand is. Na een kwartiertje hebben ze de luchthaven bereikt. “Kom snel Kevin!” roept Lisa en ze is al vandoor gegaan. “Lisa, we hebben nog 3 kwartier!” roept Kevin haar na.
 9. 10. Omdat Kevin een beetje sportief is, heeft hij Lisa snel ingehaald. Gefascineerd kijkt hij rond in de luchthaven. Dit is immers de eerste keer dat hij hier komt. Lisa merkt het. “Kevin, we hebben nu geen tijd om hier rond te kijken!” zegt ze gestrest.
 10. 11. Lisa loopt naar een man die achter de incheckbalie staat. “Meneer, weet u of Rick Kannebrij zich al heeft ingecheckt?” vraagt ze. “Ja, hij is enkele minuten geleden gearriveerd,” vertelt de man, “Waarschijnlijk zit hij nu in het vliegtuig. Wilt u ook een ticket kopen?” Lisa kijkt de man boos aan. “Heb ik gevraagd voor ticketen?” zegt ze geïrriteerd.
 11. 12. Wanneer de douane even niet oplette zijn ze er voorbij geglipt. Maar de douane heeft het gemerkt en loopt nu achter hen aan. Terwijl Kevin hen probeert af te schudden, loopt Lisa verder.
 12. 13. Ze loopt de trap op en gaat het vliegtuig in. Veel volk is er nog niet, maar ze ziet Rick al wel zitten. “Lisa?!” vraagt Rick verbaast.
 13. 14. “ Rick, ik hou alleen maar van jou,” zegt Lisa “en ik heb Stijn opgegeven en… en…” Maar Rick legt zijn vinger op haar mond. “Ssst,” zegt hij. Dan zoenen ze elkaar.
 14. 15. “ Ik de bewakers afgeschud met een nep pasje van de politie,” vertelt Kevin als hij hijgend aankomt, “ Crimineel zijn is soms wel handig.” Maar dan merkt hij dat Rick en Lisa niet echt interesse hebben in zijn verhaal. “Ik ga de auto eens opstarten,” zegt hij dan en hij vertrekt.
 15. 16. “ Nou, Lisa,” zegt Rick dan, “ik had zo’n klein voorgevoel dat je voor mij ging kiezen, dus… wil je mijn vrouw worden?” Geschrokken staart Lisa naar de ring.
 16. 17. “ Ja… jaaa!” roept Lisa, “tuurlijk wil ik dat!” Ze vliegt rond Ricks nek en dan zoenen ze elkaar weer.
 17. 18. Als Lisa en Rick thuis zijn hebben ze alleen maar aandacht voor elkaar. Ze merken zelfs niet dat het huis verandert is.
 18. 19. “ Wow, wat is hier gebeurd?” vragen Lisa en Rick in koor als ze Karin zien buitenkomen. “We hebben een beetje verbouwd,” zegt Karin. “Een beetje?” vraagt Lisa. “Goed dan, we hebben gewoon een nieuw huis gebouwd.” Als ze Lisa en Rick een rondleiding wilt geven in het huis, merkt ze dat ze meer aandacht hebben voor elkaar. “Ik zal jullie slaapkamer maar laten zien zeker,” zegt Karin. Lisa giechelt.
 19. 20. Even later liggen ze op bed en het duurt niet lang voor dat ze onder de lakens liggen.
 20. 21. Legacy-Place 3 Het was een gewone dag bij Kevin en de rest. Kevin en Olaf hadden alle twee vrij dus kunnen ze zich wat amuseren met Sam en Luna.
 21. 22. Of ze werken aan hun vaardigheden zodat ze promotie kunnen maken.
 22. 23. Legacy-Place 1 De volgende ochtend heeft Lisa enorm veel krampen in haar buik. Ze spurt naar het toilet en ze leegt daar haar maaginhoud. “Bah, waarom moet ik nu ziek worden op mijn eerste werkdag?” vraagt ze zich af.
 23. 24. Daarna doucht Lisa om zich wat op te frissen. Ze heeft haar kleren nog maar net aan en ze spurt terug naar het toilet. “Dit kan niet van ziekte of zenuwen zijn,” denkt Lisa in zichzelf.
 24. 25. Als ze aan tafel gaat zitten om te gaan ontbijten, blijkt het dat Lisa niet de enige is die al wakker is. “Goedemorgen, schoonheid!” zegt Rick met een glimlach. Lisa knikt alleen maar. “Wat is er?” vraagt hij. “Ik ben misselijk en volgens mij ben ik zwanger,” antwoordt Lisa.
 25. 26. “ Dat is goed nieuws!” zegt Rick vrolijk. “Maar, Rick,” zegt ze dan, “ik moet je iets vertellen. Ken je de 10G Challenge?” Rick denkt na. “Ik heb er ooit wel eens over gehoord,” zegt hij, “maar wat het juist inhoud weet ik niet.”
 26. 27. “ Wel, mijn vader is lang geleden zo’n challenge aangegaan,” begint Lisa te vertellen, “Maar nu moet er iemand van ons, ik dus, dit voortzetten. Dus is het de bedoeling dat wij trouwen en kinderen krijgen. Maar denk niet dat ik dit kind op de wereld zet alleen voor de 10G, ik wil er zelf ook graag.”
 27. 28. “ Zie je het zitten om dit met mij voort te zetten?” vraagt ze dan. “Ja, heel graag. Ik zou niets liever willen om dit met jou te doen.” Lisa glimlacht tevreden. “Maar, eh, ik ga eens naar het toilet,” zegt Lisa, “ Ochtendmisselijkheid.” Ze spurt naar het toilet.
 28. 29. Als Rick die middag in de tuin komt ziet hij Lisa schommelen. “Klaar voor je eerste werkdag?” vraagt Rick. “Ja, zeker!” zegt Lisa overtuigend, “ik vind het wel goed dat ik al als restauranthouder mag beginnen.” Op straat horen ze een carpool toeteren. “Ik moet gaan werken, tot vanavond,” zegt Lisa en ze zoent Rick vluchtig.
 29. 30. De dag vliegt voorbij en als Lisa thuiskomt van haar werk wordt het wel degelijk bevestigd dat ze zwanger is.
 30. 31. Als Lisa binnenkomt is Rick aan het telefoneren. “Hey,” zegt ze. Maar Rick gebaart dat ze moet zwijgen. Als hij de hoorn in legt ziet hij dat Lisa’s buik gegroeid is.
 31. 32. “ Hoe is het met de mooiste ongeboren baby van het universum?” vraagt Rick als hij over Lisa’s buik wrijft. “Hé, hij schopt!” zegt Rick opgewonden. “Hij?” vraagt Lisa, “ Mijn moederinstinct zegt dat het een ‘zij’ is.”
 32. 33. Na nog eventjes gediscussieerd te hebben over het geslacht besluiten Lisa en Rick om te trouwen. Ze nemen de ringen en geven elkaar het jawoord. Een groot feest hoeven ze niet.
 33. 34. Als Lisa en Rick daarna in hun slaapkamer zijn, ‘vieren’ ze hun huwelijksnacht.
 34. 35. Ergens in Legacy-Place… “ Hier moet het zijn,” denkt Stijn. Hij wandelt naar een moderne villa aan de rand van het ‘Legacy-Place Bos’. Hij drukt op de bel.
 35. 36. In die villa zit Wendy aan een tafeltje. “Kom maar binnen, de deur staat open!” roept Wendy als ze de bel hoort.
 36. 37. “ Hallo Stijn, leuk dat je gekomen bent,” zegt Wendy als Stijn aan de tafel gaat zitten. “U zei dat u me nodig had voor een bepaald zaakje op te knappen?” vraagt Stijn. “Ja, ik heb vernomen dat je twee mislukte relaties had met Emma en Lisa,” zegt Wendy. “Dat klopt,” bevestigt hij.
 37. 38. “ Maar wat is nu dat zaakje waarvoor je me hierheen hebt laten komen?” vraagt Stijn. “Ik zou graag wraak willen nemen op mijn familie en de familie Timmermans,” legt Wendy uit, “ Ze zijn twee leugenachtige en bedrieglijke families. Dat heb jij ook ondervonden.” Stijn geeft een bevestigend knikje. “Ik wil Emma gebruiken om haar familie kapot te maken,” zegt Wendy
 38. 39. “ Als Emma nu eenmaal haar familie kapot heeft gemaakt, slaan wij toe,” vervolgt ze.,“Ik wil heel mijn familie en Emma en haar familie vermoorden. Emma is niets anders dan een pion die we van het spelbord vegen, wanneer we willen. Om alles goed te laten verlopen heb ik een sterke man nodig zoals jij, die de families samen met mij een kopje kleiner maakt, ik kan het alleen niet aan.” Stijn twijfelt. “Is vermoorden er niet een beetje over?” vraagt Stijn.
 39. 40. “ Nee natuurlijk niet!” zegt Wendy lichtjes geïrriteerd, “Denk eens na wat we allemaal krijgen als ze dood zijn. Al hun rijkdommen! Als je je opdracht goed volbracht hebt krijg je van mij 100 000 Simdollars, wat denk je daarvan?” Stijn denkt na: “100 000 Simdollars is best wel veel, maar…” Hij wilt nog één voorwaarde voordat hij echt wilt meewerken. “Dat is best veel geld, maar ik ben een alleenstaande romantieksim en ik heb ook mijn behoeftes,” zegt Stijn.
 40. 41. “ Ik zal ervoor zorgen dat die behoeftes vervuld worden,” fluistert ze in Stijns oor en dan zoent ze hem. “Vuile profiteur,” denkt ze.
 41. 42. Die avond houden Wendy, Stijn en Emma een ‘vergadering’. Stijn is vermomd zodat Emma hem niet zou herkennen. “Hallo Wendy en euh… hallo meneer,” zegt Emma als ze aan de tafel gaat zitten. “Deze man zou liefst zijn naam geheim houden, hij werkt bij de geheime dienst en dus moet alles ook in het geheim gebeuren,” zegt Wendy vlug om Emma iets wijs te maken.
 42. 43. Wendy richt zich tot Emma “Goed vertel, Emma,” beveelt Wendy, “wat zijn je plannen?” Emma begint te vertellen: “Om mijn zus het leven zuur te maken heb ik een geweldig plan. Ze is nu verloofd met Rick. Ik verleid Rick en ik zorg ervoor dat ik hem in mijn bed krijg. Als dit uitkomt wilt Lisa niets meer met hem te maken hebben. Voor mijn broer Kevin heb ik ook een idee. Cisko was een oude vriend van hem. Ik zal Cisko overtuigen Kevin te verleiden en ervoor zorgen dat Kevin en Olaf uit elkaar gaan.”
 43. 44. “ Dat is een geweldig plan, Emma,” zegt Wendy tevreden. “Maar, mijn ouders dan?” vraagt Emma. “Ik heb al een plannetje voor hen, maar concentreer je nu vooral heb je eigen plannetjes,” zegt Wendy, “Je kan nu gaan.” Emma staat op en zegt gedag tegen Wendy en Stijn.
 44. 45. “ Wat is nu je plan voor Dave en Karin?” vraagt Stijn tegen Wendy. “Onlangs hebben Dave en Karin hun huis verbouwd en alle spullen stonden gewoon op straat,” vertelt ze, “Toen heb ik stiekem een fles cocktail, die alleen Dave drinkt, verwisselt door een gelijkaardige cocktailfles met vergif in.”
 45. 46. “ Dave zal uiteindelijk sterven en Karin zal sterven van verdriet.” Stijn denkt even na. “En wat als er iemand anders toch van die cocktail drinkt, wat dan?” vraagt hij. “Dat zal niet gebeuren,” stelt ze hem gerust, “alleen Dave lust die cocktail. Geniaal plan toch?”
 46. 47. ‘ s Avonds leest Wendy een boek op haar bed. Dan komt Stijn binnen. “Wat doe jij hier?” vraagt ze. “Slapen,” antwoordt Stijn kordaat.
 47. 48. “ Je hebt een eigen kamer,” snauwt Wendy bits tegen Stijn. “Als je mij in dienst wilt blijven nemen en als je wilt dit ik niets vertel tegen de politie, dan moet jij mij tevreden stellen met meer dan een zoen alleen.” Wendy kijkt hem vuil aan. “We hadden een afspraak. Ik geef je 100 000 Simdollars en ik kus je om met mij samen te werken, niet om met mij naar bed te gaan!” Stijn draait zich om. “Oké dan, dan vertel ik alles,” zegt hij.
 48. 49. “ Oké, oké, al goed,” zegt Wendy dan, “kom maar naast me liggen.” Met een voldane glimlach gaat Stijn op Wendy’s bed liggen. Hij kust haar en kruipt dan met haar onder de lakens en dat vind Wendy eigenlijk toch niet zó erg.
 49. 50. Legacy-Place 3 “ Wie is er vandaag jarig?” vraagt Kevin. “Ikke!” roept Sam trots. “En wie nog?” vraagt Kevin vervolgens. “Luun ook jajig!”
 50. 51. Even later staan ze allemaal rond de tafel. Ze willen niet zo’n groot feest dus hebben ze alleen Dave, Karin en Lisa uitgenodigd. De kaarsjes zijn aangestoken dus kunnen ze beginnen.
 51. 52. Als eerste groeit Luna op. Trots houdt Kevin zijn dochter in de lucht. “Je uiterlijk en kleren een beetje aanpassen en je ziet er prachtig uit,” zegt Kevin.
 52. 53. Dan is het Sams beurt. Samen met Olaf blaast hij de kaarsjes uit. “Moet ik nu echt opgroeien met een roze pyjama?” vraagt Sam. “We hebben nieuwe kleren in kast liggen,” stelt Olaf zijn zoon gerust.
 53. 54. Sam rent naar zijn kamer. Hij doet nieuwe kleren aan en hij is blij als er een pyjama in de kast ligt die hem wel aanstaat. Luna krijgt een hele make-over door Olaf.
 54. 55. Legacy-Place 2 Sinds Wendy weg is, is de spanning te snijden in huize Verbon-Grondstroom-Draaijingh-Smit. Niet lang nadat Wendy vertrokken is, zijn Raul en Katherine verloofd. Iets wat Vanessa niet kan verdragen.
 55. 56. “ Stop met je te bemoeien met mijn leven. Dat ik een onvoldoende heb bij wiskunde is mijn probleem en dat van mijn vader!” snauwt Vanessa tegen Katherine. “Vanessa, ik heb alleen het beste met je voor,” zegt Katherine rustig. “Denk je nu echt dat je de plaats van mijn moeder kunt innemen, het is al erg genoeg dat ze verdwenen is dankzij jou!”
 56. 57. Beangstigend kijkt Raul, uit het raam van zijn slaapkamer, hoe zijn dochter en zijn verloofde ruzie met elkaar maken.
 57. 58. ‘ s Avonds staan Remco en Vanessa in tuin. Vanessa zoent Remco, maar ze merkt dat hij ergens mee zit. “Wat is er?” vraagt ze. “Vanessa, we moeten praten,” zegt Remco.
 58. 59. “ Sinds dat je moeder verdwenen is, doe je niets meer met mij,” zegt hij, “ Als ik je een keer uitvraag, wijs je het af omdat je nog steeds verdrietig bent om haar. Je moet leren om haar van je af te zetten, Vanessa.”
 59. 60. “ En ik ben het gewoon beu geworden,” vervolgt hij, “Daarom maak ik het uit.” De tranen springen in Vanessa’s ogen. “M… ma… Rem… Remco!” stottert ze en huilt ze erg luid.”
 60. 61. Universiteit De laatste dag van het semester en dus ook de laatste dag op de universiteit voor Emma is aangebroken. Ze is aan het telefoneren met Wendy, maar ze heeft niet door dat Nick bij haar staat. “… Oh, dat klinkt perfect! Tot later, Wendy!” Emma legt de hoorn in. Dan merkt ze dat Nick voor haar neus staat. “Wat heeft dit te betekenen?” vraagt hij streng.
 61. 62. “ Mijn moeder is vermist en jij zit verdorie met haar te bellen!” schreeuwt hij, “Ze is gevaarlijk en ze heeft psychiatrische hulp nodig!” Emma probeert Nick niet aan te kijken. “Oh, maar nu begrijp ik het,” zegt hij dan, “Ik had de verhalen van andere moeten geloven. Dat je slecht was en het leven van je zus kapot maakte. Mijn moeder wilt jouw vader en dus ook jou familie kapot maken! Dus is het duidelijk dat je jullie samen werken!” Emma ademt zwaar. Nick wijst met zijn vinger naar haar en zegt: “Denk maar niet dat je hier mee weg komt!”
 62. 63. “ Stop!” roept Emma plots. Ze neemt een geweer, dat verstopt zit in de boekenkast. “Sorry, maar je weet te veel,” zegt ze. Nick staat stokstijf naar het geweer te staren. “Naar je kamer nu, onmiddellijk!” roept ze.
 63. 64. Niet veel later staan Nick en Emma, met nog steeds het geweer in haar hand, in Nicks kamer. “Bel naar Rick,” zegt ze kordaat, “en zeg dat er een feestje aan de gang is. Als je één ding zegt over wat hier gebeurd, ga je eraan!” Gespannen stapt Nick naar de telefoon.
 64. 65. Zenuwachtig toets Nick het telefoonnummer van Rick in op het toestel. Rick neemt op. “Hallo, Rick, ik ben het Nick,” zegt hij zenuwachtig. “Ah, Nick de ex van Emma?” vraagt hij. “Eh ja…,” mompelt hij nerveus. “Waarvoor ik je dus wil bellen. Er is straks een feestje bij mij, wil je langskomen. Mannen onder elkaar.” Het is even stil aan de andere kant van de lijn. “Oké goed, ik kom,” zegt Rick dan. Als Nick de hoorn inlegt slaakt hij een zucht van opluchting.
 65. 66. Dan gaat Emma richting de deur. “Ik sluit je voorlopig op en als je naar iemand belt dan…” zegt ze en ze richt het geweer op Nick.
 66. 67. Een uurtje later staat Rick voor de deur. “Oh hallo, Emma,” zegt Rick ongemakkelijk als hij haar tegenkomt, “Woon jij hier ook?” Emma knikt. “Nick is wat eten gaan halen en de anderen gaan oppikken,” liegt ze, “Kom alvast naar binnen.”
 67. 68. “ Wil je al iets drinken,” vraagt ze aan Rick als ze binnen zijn. “Kunnen we niet even wachten,” zegt Rick onzeker, “Ik vind dit nogal onbeleefd.” Emma rolt met haar ogen en zucht. “En dan helemaal uitdrogen, zeker?” zegt ze droogjes, “ Het kan vast geen kwaad.
 68. 69. “ Oké, één glaasje dan,” zegt Rick zuchtend. “Schol?” vraagt ze als ze het glas op heft. “Schol,” zegt Rick met tegenzin.
 69. 70. Maar Emma kan Rick overtuigen om meerdere glaasjes te drinken. En het valt zelfs niet op dat Emma niet van haar glas drinkt want Rick heeft toch teveel op. “Yes, mijn plannetje lukt,” denkt Emma terwijl een gemeen lachje op haar mond verschijnt.
 70. 71. Rick voelt zich wat lichtjes in zijn hoofd en hij beseft niet wat hij doet. Hij is dronken.
 71. 72. “ Rick ik ga me even omkleden,” zegt Emma. “Wat moet ik dan doen?” vraagt Rick. “Neem nog een glaasje wijn.” Dat laat Rick zich geen twee keer zeggen.
 72. 73. Emma had al haar kleren uitgedaan en in haar kast gelegd. Haar plan is zo makkelijk. “Rick is helemaal dronken en nu moet ik hem in mijn bed krijgen,” denkt ze sluw.
 73. 74. Als Emma Rick roept staat hij even later in haar kamer. “Amai, je hebt ook niet veel aan, hé!” mompelt Rick die amper op zijn benen kan staan. “Doe je kleren ook uit,” zegt Emma. “Moet ik mijn onderbroek aanhouden?” vraagt Rick, “Bij de dokter moet dat ook altijd.” Emma rolt met haar ogen. “Ja, natuurlijk,” zegt ze sarcastisch.
 74. 75. “ En wat moet ik nu doen?” vraagt Rick als hij zich ‘omgekleed’ heeft. “Je mag naast mij komen liggen,” zegt Emma met een geforceerde glimlach. Rick gaat naast Emma op bed zitten, Emma kust hem en ze kruipen onder de lakens. Doordat hij dronken is beseft Rick niet dat hij zijn vrouw bedriegd.
 75. 76. Net nadat Rick de deur uit is, vertrekt Emma naar de examens. Tegen de professoren heeft ze vertelt dat Nick ziek is en hij mag zijn examens later doen. Enkele uren later komt ze thuis, ze is eindelijk afgestudeerd.
 76. 77. Voordat Emma terug naar Legacy-Place vertrekt moet ze eerst nog een aantal zaken afhandelen. Ze heeft Cisko Nova op gebeld om langs te komen. Ze begroet hem en ze gaan naar binnen.
 77. 78. “ Dus jij bent de zus van Kevin?” vraagt Cisko. “Ja, maar jij was toch goede vrienden met hem?” vraagt ze. “Ja, we konden gaat met elkaar overweg,” zegt Cisko, “Waarom vraag je dat?” “Ik ga met de deur in huis vallen, ik wil dat je Kevin versiert,” zegt Emma.
 78. 79. “ Wat, weet je wel wat je vraagt?!” zegt Cisko geschrokken. “Ja natuurlijk,” lacht Emma, “Ik weet wel dat je bijna alle meisjes op de campus aantrekt, maar je bent een kennissim, een klein experiment met een jongen kan toch geen kwaad? En ik zal je belonen.” Terwijl legt ze haar hand op Cisko’s been. “Nou, ik kan wel proberen,” zegt Cisko.
 79. 80. “ Als je wilt kan je oefen bij zijn mooiere zus,” zegt Emma en zoent Cisko. “Maar al te graag,” zegt hij.
 80. 81. Niet veel later liggen ze op Emma’s bed en zoenen ze verder en zelfs meer dan dat. “Het is zó makkelijk om een jongen te overtuigen,” denkt Emma.
 81. 82. Cisko is weg en Emma is klaar om te vertrekken. “Ik kan Nick niet eeuwig opsluiten,” denkt ze na, “maar hij weet te veel.” Emma zucht. “Vermoorden is té cru en daarvoor houd ik te veel van hem. Maar, ik kan hem wel van de trap duwen. Dan vergeet hij gewoon wat er gebeurd is en is de schade niet al te groot.” Emma stapt uit haar bed en gaat naar Nicks appartement.
 82. 83. Ze haalt Nick uit zijn appartement. Als ze in de gang staan duwt Emma hem. Nick kan zich tegen houden aan het raam maar dan verliest hij zijn evenwicht en valt hij van de trap. Beneden ligt hij bewusteloos op de grond.
 83. 84. Dan vlucht Emma uit het huis, richting Legacy-Place…
 84. 85. Huppelend komt Rick terug van ‘Nicks feestje’. Hij is natuurlijk nog altijd ladderzat. Legacy-Place 1
 85. 86. Huppelend komt Rick binnen en zingt. “Lalalalalalalalalala!” Lisa kijkt vreemd op. “Wat is er met jou aan de hand?” vraagt Lisa. “Mijn handen?” vraagt Rick, “Die zijn nog perfect.” Lisa zucht. “Kom jij maar even mee met mij,” zegt ze.
 86. 87. “ Is dat mijn bed?” vraagt Rick? “Ja, dat is jouw bed,” zegt Lisa terwijl ze met haar ogen rolt. “Tof, ik heb mijn bed gevonden en heb jij jou bed ook gevonden?” vraagt hij dan. “Ja, dat heb ik ook gevonden,” zucht Lisa. Dan ploft Rick op bed en valt hij in slaap.
 87. 88. Die avond is het ook Felix’ verjaardag en het feestje moet dan maar zonder Rick door gaan. Felix blaast de kaarsjes uit. Hij springt in de lucht en even later landt hij als tiener. “Wow, ik ben sterk geworden!” juicht hij blij.
 88. 89. “ Heb je een wens gekozen die bij je past?” vraagt Karin nieuwsgierig. “Yep, ik heb gekozen voor Rijkdom en magnaat worden lijkt me wel wat,” zegt Felix.
 89. 90. Nadat Felix zich omgekleed heeft, ziet hij Vanessa, die ook op zijn feestje is, buiten helemaal alleen op een bankje zitten. “Mag ik er bij komen zitten?” vraagt hij. Vanessa knikt alleen maar.
 90. 91. “ Vertel, wat is er?” begint Felix. “Remco heeft het uit gemaakt,” vertelt ze. “Oei,” zegt Felix zachtjes. “Maar hij heeft gelijk,” geeft ze toe, “Ik heb de laatste tijd niet naar hem omgekeken omdat ik bezig was met de verdwijning van mijn moeder.” Het is even stil. “En dan Katherine die met mijn vader verloofd is, ik heb echt rot tegen haar gedaan.”
 91. 92. “ Maar je had het ook niet echt makkelijk,” zegt Felix, “ Zeker als je erachter kwam dat je vader je moeder bedroog en ze dan vermist is. Je weet dan niet meer wat te doen omdat je, je ellendig voelt.”
 92. 93. “ Dat is waar,” zegt Vanessa. Felix legt zijn arm rond Vanessa. “Een knuffel kan je vast gebruiken,” zegt hij. Ze glimlachen allebei en een warm gevoel kruipt in hun lichamen.
 93. 94. Vanessa wilt terug naar binnen gaan, maar Felix neemt haar hand vast. “Wat is er?” vraagt ze. Dan kust Felix haar.
 94. 95. Vanessa pakt Felix zijn handen vast. “Zou je morgen willen langskomen?” vraagt ze, “Ik ben toch alleen thuis.” Felix glimlacht. “Tuurlijk,” zegt hij. Dan nemen ze afscheid van elkaar.
 95. 96. “ Was het leuk met Vanessa?” vraagt Karin. “Huh, wat?” vraagt Felix die in de war is. “Felix, ik weet dat je haar leuk vindt,” zegt ze. “Maar… huh… hoe weet jij dat?” vraagt hij nog steeds in de war. “Ik ben je moeder en ik voel zo’n soort dingen aan.”
 96. 97. Verder wordt er niets meer gezegd over Felix’ liefde. Dan probeert Felix zijn moeder in te maken met poolen.
 97. 98. Legacy-Place 4 Onlangs is naast het huis van Kevin een nieuw huis gebouwd. Voor dat huis staat Emma. Ze is klaar voor haar eigen leventje.
 98. 99. Veel geld heeft Emma niet meer en ze is niet echt een type dat aan werken denkt, maar ze moet geld kunnen verdienen. Dus zoekt ze toch maar werk. Ze kan direct aan de slag gaan als Filmoperateur bij de carrière luiwammes, zo is ze ook al een stapje dichter bij haar levenswens.
 99. 100. Emma heeft die dag nog niets gegeten, maar toch moet ze overgeven. Dan schiet er nog één mogelijkheid over. “Yes, ik ben zwanger van Rick,” maakt Emma zichzelf wijs, “Nu moet ik alleen maar Lisa daarmee confronteren.”
 100. 101. Emma ziet buiten Cisko voorbij lopen, die vast naar Kevin gaat. “Hey, Cisko!” begroet Emma blij en ze zoent hem heftig. “Ben je ziek ofzo, Emma,” vraagt Cisko, “Je ziet er nogal bleekjes uit.” Cisko knuffelt haar. “Het gaat wel, gewoon iets verkeerd gegeten,” liegt ze, “maar wil je nog een keertje ‘oefenen’?” Emma trekt Cisko al naar haar huis voordat hij antwoordt geeft. “Oefenen kan nooit kwaad!” zegt hij opgewonden.
 101. 102. Emma en Cisko rennen de trap op en ploffen daarna op Emma’s bed. Na een korte kus, zitten ze al onder de lakens.
 102. 103. Als Emma wakker wordt, is Cisko al weg. Emma vermoedt dat hij naar Kevin is. Dan hoort ze de Carpool toeteren. “Shit, overslapen!” mompelt Emma. Snel doet ze haar kleren aan die ze op de grond vindt en loopt te trap af. Ze is nog net op tijd voor de carpool. “Dat is niet netjes, hé!” grom de chauffeur, “Op je eerste werkdag je al overslapen.” Zwijgend stapt Emma in, maar ze heeft wel een gedachte over de chauffeur: ‘trut’.
 103. 104. Als Emma rond middernacht thuiskomt, ploft ze in de zetel. Ze zet de TV op een zapt naar het nieuws. Op dit tijdstip is er toch niets boeiend. Dus kijkt maar naar de herhaling van het nieuws van elf uur, dat ze toch gemist heeft.
 104. 105. “ Dit is het nieuws met Amanda Smid,” zegt een stem. “Goede avond iedereen,” zegt Amanda Smid, met een geforceerde glimlach, die in beeld verschijnt. “Vele Sims denken dat er in de stad veel gebeurd, maar het dorpje Legacy-Place bewijst het tegendeel,” begint ze, “ In de late voormiddag werd aangifte gedaan dat Wendy Draaijingh vermist is.”
 105. 106. “ Wendy Draaijingh heeft psychiatrische hulp nodig en kan een gevaar betekenen in onze maatschappij. Vroeger heeft ze een vrouw ontvoerd en haar proberen te vermoorden, wat haar echter mislukte, daarvoor werd ze opgepakt. Maar ze werd ook opgepakt omdat ze brand stichtte. Bronnen vertellen dat ze weer in staat kan zijn dit terug te doen.”
 106. 107. “ Sommige bronnen vertellen ook dat ze vermoedelijk samenwerkt met Emma Timmermans. Deze vrouw wou ook poging tot moord doen maar dat is haar ook mislukt. Velen weten ook niet waar Emma Timmermans uithangt. Indien u deze twee vrouwen gezien heeft of weet waar ze zich schuilhouden, gelieve dan contact op te nemen met de politie.” Een e-mailadres en een telefoonnummer verschijnen onderaan in beeld. “Dan gaan we nu over naar de sport. F.C. De Lama’s…”
 107. 108. Emma zet de televisie uit. Ze zoeken haar. “Poging tot moord?” denkt Emma woedend, “Ik duwde hem alleen van trap, niet met de bedoeling dat ik hem wou vermoorden.”
 108. 109. Emma kruipt bang in bed. Stel dat ze haar vinden…
 109. 110. Legacy-Place 3 “ Hey, Cisko!,” begroet Kevin hem als hij aan de deur staat, “Sorry dat ik nog in mijn ondergoed sta, ik ben juist uit mijn bed. Nachtwerk hé.” “Maar dat is niet erg,hoor,” zegt Cisko. “Kom toch binnen,” zegt Kevin.
 110. 111. “ Alles in orde met jou?” vraagt Cisko, als ze allebei zitten. “Ja, ik ben ondertussen getrouwd met Olaf en we hebben een adoptiekind Sam en ik heb ook nog een dochter, door een alienontvoering, Luna,” vertelt Kevin, “En is het met jou?” “Ik heb veel aandacht van meisjes maar van jongens vind ik ook wel, oké.”
 111. 112. “ Jongens zoals jou,” zegt Cisko. Hij legt zijn arm rond Kevin. “Euhm, Cisko ik weet niet of dat zo’n goed idee is,” zegt Kevin die nog probeert te lachen. “Dit is het beste idee ooit, Kevin” zegt Cisko. Dan duwt hij Kevin zodat hij op de voluit op de sofa ligt en Cisko zoent hem. Maar Kevin kan zich los wringen en duwt Cisko van hem af.
 112. 113. “ Maar, Kevin…” jammerd Cisko, hij wilt Kevin nog zoenen. Maar Kevin geeft hem een slag in het gezicht en jaagt hem naar buiten.
 113. 114. Om alles wat er gebeurd is te vergeten leert Kevin Luna lopen. Kevin voelt zich heel slecht. “Ik kan niet begrijpen dat sommige mensen genieten om vreemd te gaan,” denkt Kevin, “Maar ik moet het hoe dan ook vertellen tegen Olaf.”
 114. 115. Olaf komt thuis van zijn werk, maar Kevin is er nog niet klaar voor om het te vertellen. Zijn grote redding is dan ook Sam. “Paps, zou je me willen helpen met m’n huiswerk?” vraagt hij, “Ik snap sommige dingen niet.”
 115. 116. Tijdens het avondeten is het ook niet het geschikte moment om het te vertellen tegen Olaf. Kevin vertelt nooit serieuze dingen aan Olaf terwijl Sam of Luna erbij zijn. Dus besluit hij het morgen te vertellen.
 116. 117. Sam vertelt uitgebreid over zijn eerste schooldag. “We hebben vandaag nog niet veel geleerd, maar we hebben kennisgemaakt met juffrouw Cindy die ons dit jaar les gaat geven,” vertelt Sam. “Heb je ook al vrienden gemaakt?” vraagt Olaf. “Er zitten niet veel jongens in onze klas, maar wel veel meisjes,” zegt Sam, “ En iedereen is vrienden met elkaar.” Kevin lacht. “Dat vind je vast niet erg dan, al die meisjes,” plaagt hij zijn zoon. Sam steekt zijn tong uit.
 117. 118. Legacy-Place 1 Het is er aan te merken dat Felix een rijkdomsim is. Vroeg in de ochtend is hij al opzoek naar een baantje. Maar er is niets wat hem interesseert, dus sluit hij de computer af en traint hij op het fitnesstoestel.
 118. 119. In de eetkamer zijn Rick en Lisa juist klaar met ontbijten. Rick heeft veel hoofdpijn maar hij is nuchter. Hij besluit het aan Lisa te vertellen over wat er tussen hem en Emma gebeurd is. “Lisa, ik moet je vertellen wat er gisteren gebeurd is,” zegt Rick. “Ik weet dat je gedronken hebt of is er meer?” vraagt ze. “Ja, er is inderdaad meer,” geeft Rick toe.
 119. 120. “ Gisteren werd ik gebeld door Nick,” begint Rick te vertellen, “hij nodigde me uit voor een feestje.” Lisa luistert aandachtig. “Toen ik daar was, was Nick er niet, alleen Emma. Volgens mij was het een plan van haar en heeft ze Nick gebruikt. Ik had het moeten weten. Maar Emma maakte me dronken en… en…” Rick kan het laatste niet uitspreken.
 120. 121. “ En ze is met jou naar bed geweest?” vraagt Lisa. “Ja,” bevestigt Rick beschaamt, “Lisa, ik begrijp dat je kwaad bent, maar ik wist echt niet dat dit een list van haar was.” Rick kijkt Lisa droevig aan en Lisa zucht. “Jij had het niet kunnen weten Rick,” zegt Lisa dan, “Ik geef toe dat ik daar ook zou hebben ingetrapt. Maar je had niks van haar moeten aannemen.” “Ik wou eerst niks van haar hebben, maar Emma is tot veel instaat,” zegt Rick. “Ik zou die trut haar nek willen omwringen,” gromt Lisa.
 121. 122. “ Dat wil ik ook doen,” zegt Rick, “Het spijt me erg.” Lisa gaat naar Rick. “Nee, Rick,” zegt ze, “Het is jou schuld niet.” Dan zoent hem, bijwijze van vergiffenis.
 122. 123. De dag vliegt voorbij en ondertussen is de avond al gevallen. Felix en Vanessa hebben afgesproken met elkaar en Felix moet alleen nog toestemming vragen aan Karin. “Mam, ik heb vanavond met Vanessa afgesproken en mag ik naar haar toe gaan?” vraagt Felix.
 123. 124. “ Natuurlijk!” zegt Karin, “Amuseer je maar.” Felix bedankt haar een gaat met een grote glimlach op weg naar Vanessa.
 124. 125. Legacy-Place 2 Vanessa staat Felix al op te wachten. “Felix!” roept Vanessa blij en ze zoent hem, “Kom maar binnen.”
 125. 126. Felix en Vanessa zijn alleen omdat Raul, Casper en Remco Angelina’s verjaardag vieren en omdat Katherine naar een klant moet. Dus zitten ze die avond naar een romantische komedie te kijken. Maar ze hebben maar aandacht voor elkaar dan voor de film. Dan besluiten ze om naar de slaapkamer te gaan.
 126. 127. Hun kleren liggen verspreid in de kamer en Vanessa en Felix zoenen verder in Rauls kamer.
 127. 128. Ze belanden op bed, maar even later besluiten ze om iets leukers te doen.
 128. 129. Even later komen Felix en Vanessa uit bed. “Dit moeten we nog een keer doen,” zegt Felix als hij Vanessa zoent. “Als er nog een volgende keer komt,” zegt een stem.
 129. 130. Het is Angelina, blijkbaar zijn ze terug van haar verjaardagsfeest. Felix kleed zich snel aan, geeft Vanessa snel een kus en rent naar huis. Hij hoopt dat Angelina niks tegen zijn ouders vertelt.
 130. 131. “ Angelina, zeg alsjeblieft niks tegen papa,” smeekt Vanessa. “Ik vrees dat, dat te laat is,” zegt Angelina, “Iedereen is terug en ik vrees dat je wat uit te leggen hebt.
 131. 132. Legacy-Place 1 Terwijl Felix zijn ‘avontuurtje’ beleeft, praten Dave, Karin, Lisa en Rick ondertussen in de zithoek. Het duurt niet meer lang voordat Lisa moet bevallen
 132. 133. Dan staat Lisa plots op. “Wat is er?” vraagt Dave. “De baby komt!” roept Lisa. “Puffen, Lisa, blijven puffen,” zegt Karin terwijl ze een pufgeluid nadoet. Even later houdt Lisa een kerngezonde baby vast. “Het is meisje Julia,” zegt ze.
 133. 134. Dan komt Felix binnen en hij ziet dat iedereen gelukkig is. “Heb ik iets gemist?” vraagt Felix. “Ja, je zus is bevallen,” zegt Dave. “En dat moeten we vieren met wijn of cocktail!”
 134. 135. Karin hoort in de keuken een glas en iets zwaars op de grond vallen. Bezorgd rent ze naar de keuken.
 135. 136. Dave licht bewusteloos op de grond en wit schuim druipt uit zijn mond…
 136. 137. Katherine is ondertussen aangekomen bij haar klant, maar het is een klant die ze niet echt verwacht. “Wendy?!” roept geschrokken. “Dag, Katherine,” zegt Wendy droogjes, “Je zult boeten voor alles wat je me hebt aangedaan.” Ergens in Legacy-Place
 137. 138. “ Maar, Wendy…” zegt Katherine, maar dan merkt ze op dat het gestalte van Stijn achterhaar verschijnt. Ze ziet dat Stijn haar wilt aanvallen. Ze probeert weg te duiken, maar ze wordt geraakt en valt bewusteloos op de grond. “Sluit haar op in die kamer,” beveelt Wendy tegen Stijn, terwijl ze wijst naar een deur.
 138. 139. Als Katherine weer bij bewustzijn komt, ligt ze in een kamer waar 2 bedden staan. Ze wilt de deur opendoen, maar die is gesloten. Katherine bonkt op de deur. “Help, Help!” schreeuwt ze, maar ze krijgt alleen Wendy’s gemene lach als antwoord.
 139. 140. Legacy-Place 2 Casper komt uit zijn praktijk. “En?” vraagt Karin. “Ik heb goed nieuws en slecht nieuws,” zegt Casper, “Het slechte nieuws is, dat Dave vergiftigd is. Hij ligt momenteel in coma maar zijn toestand is stabiel, dat is al wat positiever.”
 140. 141. “ Vergiftigd?” vraagt Lisa, “Maar wie wilt pap nu vergiftigen?” Casper haalt zijn schouders op. “De laatste tijd gebeuren er wel meer vreemde dingen,” zegt Casper, “Heb je het nieuws gisteravond niet gezien?”
 141. 142. “ Ja, dat heb ik gezien,” zegt Rick, “ Dat Emma en Wendy samenwerken? Ik krijg er de rillingen van.” Dan krijgt Rick plots een idee. “Wat is er?” vraagt Lisa. “Dat is het, dat is het!” zegt Rick. Lisa, Karin en Casper kijken hem vreemd aan. “Emma en haar relatie met jullie is niet zo best,” zegt Rick, “En die van Wendy met Caspers familie ook niet. Dus willen ze wraak op ons nemen en hebben ze Dave misschien vergiftgd!” Sprakeloos staren Rick ze alle drie verbaasd aan.
 142. 143. Even later staan ze allemaal in de kamer van Dave. “Ik hoop echt dat hij erdoor komt,” zegt Lisa smekend. “Zijn toestand is momenteel stabiel,” zegt Casper, “ Met de juiste medicijnen en behandeling zal hij er zeker door komen.” “Ben je daar 100% zeker van?” vraagt Karin. “Je kan nooit 100% zeker zijn,” antwoordt Casper.
 143. 144. “ Maar het is beter dan jullie nu gaan,” zegt Casper, “Dave heeft rust nodig en ik moet ook nog een aantal behandelingen met hem doen.” Iedereen luistert naar Casper en ze verlaten Daves kamer. Behalve Karin. “U houdt ons nog op de hoogte?” vraagt ze. Casper knikt. Dan verlaat Karin ook de kamer.
 144. 145. Ook al licht Dave in coma, het leven in het 2 de huis van Legacy-Place staat ook niet stil. Vanessa komt thuis van school. Ze is blij dat ze uit de schoolbus is want ze loopt linea recta naar de WC. Niet omdat ze moet plassen maar omdat ze misselijk is en moet overgeven.
 145. 146. “ Casper?” vraagt Vanessa als ze terug beneden is, “zou je me willen onderzoeken ik voel me de hele dag al niet zo lekker.” “Natuurlijk, kom maar even mee naar mijn praktijk,” zegt hij. “Maar wil je niks tegen papa zeggen, hij zou zich alleen maar zorgen maken.”
 146. 147. Na een aantal onderzoeken ziet Casper wat er aan de hand is. “Vanessa, je bent zwanger,” zegt hij. “Wat?” vraagt ze ongeloofwaardig, “dit is toch een grap,hé?” Casper schudt zijn hoofd. “Ik zal het niet tegen je vader zeggen, dat moet jezelf doen.”
 147. 148. Vanessa belt Felix direct op om hem te vertellen dat hij vader wordt? “Felix, zou je zo snel mogelijk naar willen hier komen?” vraagt Vanessa. “Oké, ik kom eraan,” klinkt het aan de andere kant van de lijn.
 148. 149. Na nog geen 10 minuten staat Felix voor Vanessa’s huis. “Wat is er nu zo dringend?” vraagt hij. “Felix,…” begint Vanessa,” ik moet je iets vertellen. Ik ben zwanger.” Felix lijkt even geshockt.
 149. 150. “ Dan zullen we er samen voor zorgen,” zegt Felix dan en hij knuffelt Vanessa. “Meen je dat echt?” vraagt Vanessa blij. “Tuurlijk, ik laat mijn liefje en mijn toekomstig kind niet alleen achter.”
 150. 151. “ Casper, je zit hier te werken terwijl het jou verjaardag is,” moppert Angelina tegen haar man. “Ik heb geen zin om te feesten,” zegt Casper. “Ik weet dat je oud wordt en ik weet dat je zoon naar de universiteit vertrekt, maar hij is niet voor eeuwig weg,” zegt ze, “ontspan even.” Casper staat recht en ze zoenen elkaar.
 151. 152. “ Sorry dat ik kom storen,” zegt Raul die binnenkomt, “Maar heeft één van jullie Katherine gezien? Ze is al sinds gisteren weg.” Angelina kijkt Raul raar aan. “En daar kom je nu pas achter?” vraagt ze. “Meestal gaat ze slapen als ik al in bed lig en wordt ze wakker voor ons en vertrekt ze naar haar klanten,” vertelt Raul, “Maar dan is ze ‘s avonds op dit uur al thuis. En haar GSM neemt ze ook niet op.” “We kunnen haar misschien gaan zoeken?” stelt Angelina voor. “Gaan jullie maar,” zegt Casper, “Ik kan Dave niet alleen laten.
 152. 153. “ Weet je naar welke klant ze gisteren moest?” vraagt Angelina. “Ja, naar eentje aan de rand van het bos,” zegt Raul, “Daar kunnen we misschien gaan zoeken.”
 153. 154. Legacy-Place 4 Emma wordt wakker omdat ze gerommel in haar buik voelt. Ze staat op en ze wordt dikker, Emma is zwanger.
 154. 155. Door de zwangerschap heeft Emma veel honger gekregen. Terwijl ze ontbijt maakt, kijkt Emma door het raam als ze iemand ziet voorbij lopen. Stel dat, dat iemand is die haar zoekt.
 155. 156. Uiteindelijk kan Emma het niet meer uithouden. Ze wordt gek als ze telkens iemand voorbij ziet lopen. Langer in haar huis kan ze niet blijven. Het enigste waar ze naar toe kan is naar Wendy’s huis.
 156. 157. Legacy-Place 3 Kevin is heel de dag Luna allerlei dingen aan het leren zodat hij zijn gedachten ergens anders op kan concentreren. Hij leert haar praten, zo leert ze woorden zoals flesje.
 157. 158. Kevin moet het, wat er gebeurd is tussen hem en Cisko, aan Olaf vertellen. Nu is het, het gepaste moment. “Olaf, er is gisteren is gebeurd en dat moet ik je vertellen,” zegt Kevin. “Dat dacht ik al,” zegt Olaf, “Je was gisteren en vandaag nogal afwezig.”
 158. 159. “ Ik zal dan maar begin, hé,” zucht Kevin, “Gisterenochtend stond Cisko hier. Hij wou nog eens langs komen. We hebben gepraat enzo.” “Wat is daar zo verkeerd aan?” vraagt Olaf. “Plots omhelst hij mij en dan duwt hij mij op de zetel en zoent hij mij. Al goed kon ik me los wringen.” “Wat is er dan gebeurd?” vraagt Olaf. “Cisko wou me terug zoenen en ik heb hem een pak slaag gegeven en hem weggejaagd. Sorry…”
 159. 160. “ Je moet toch geen sorry zeggen,” zegt Olaf, “Ik zou kwaad moeten zijn op Cisko. Je hebt slim gehandeld.” Kevin zucht opgelucht. “Maar, ik heb nooit verwacht dat Cisko zoiets zou doen,” zegt Kevin met een kwade ondertoon, die voor Cisko bedoeld is. “Ik wel,” zucht Olaf. Kevin kijkt hem vragend aan. “Toen ik eens op de universiteit was voor mijn werk, om een drugsbende op te rollen, zag ik Cisko richting Emma’s studentenhuis gaan.” “Je bedoelt toch niet dat Emma…” maar Kevin maakt zijn zin niet af. “Je weet tot wat ze instaat is,” onderbreekt Olaf Kevin.
 160. 161. “ Ik ga naar Lisa,” zegt Kevin plots, “We moeten Emma vinden.” “Maar… wacht ik ga mee!” zegt Olaf. “Nee, nee blijf hier!” zegt Kevin luidt er moet iemand bij Sam en Luna blijven.
 161. 162. Kevin kleed zich vlug om en gaat dan, met een versnelde pas, naar Lisa.
 162. 163. Legacy-Place 1 “ Waarom moet ik jou hier zo laat nog treffen?” vraagt Karin als ze haar zoon begroet. “Ik moet snel iets bespreken met jullie over Emma en Wendy en…,” ratelt Kevin “ En hoe is het met pap? Sorry dat ik niet kon komen.” “Hij is momenteel stabiel,” zegt Karin, “ Hij zal wel begrijpen dat je het druk had. Maar kom binnen ‘s avonds is het hier koud.
 163. 164. Nadat Kevin iedereen gegroet heeft, gaat hij zitten. “Laat ik meteen met de deur in huis vallen,” zegt hij, “Emma en Wendy hebben een plan om wraak op ons te nemen. We moeten er iets tegen doen.”
 164. 165. “ Jij vermoed dat ook al,” zegt Rick, “Wij vermoeden dat de vergiftiging van Dave er iets mee te maken heeft. En Emma heeft mee ook dronken gemaakt en is erin geslaagd mij in haar bed te krijgen.” “Bij mij heeft ze waarschijnlijk Cisko op me afgestuurd omdat hij mij moest verleiden, wat hem natuurlijk niet gelukt is,” zegt Kevin. “Wat probeert Emma allemaal te bereiken?” vraagt Lisa zich bezorgd af, “Ze is zover gegaan dat ze gezocht word en het nieuws heeft bereikt.”
 165. 166. “ Spijtig weet niemand waar ze is,” zegt Lisa. “Ja, maar toen ik naar jullie ging, kwam ik op straat Angelina en Raul tegen,” vertelt Kevin, “Blijkbaar is Katherine ook al verdwenen.” “Je denkt dat Wendy daar iets mee te maken heeft?” vraagt Rick. “Ja tuurlijk,” zegt Kevin, “Wendy is de ex van Raul en nu is hij verloofd met Katherine.” “We moeten ze vinden,” zegt Lisa. “Lisa dat is veel te gevaarlijk en we weten niet waar we moeten zoeken!” zegt Rick een beetje boos. “Angelina en Raul zeiden dat ze ergens aan het bos gingen zoeken,” zegt Kevin, “Misschien moeten we daar ook zoeken?”
 166. 167. “ Eindelijk ik ben er geraakt,” zucht Emma van opluchting. Ze belt aan en de deur gaat open. Rand van het bos van Legacy-Place
 167. 168. “ Emma, wat doe jij hier?” vraagt Wendy. “Ik moet hier komen onderduiken,” zegt Emma snel. “Waarom, is er soms gevaar?” vraagt ze. “Ja, ze zoeken ons!”
 168. 169. “ Hoe heb je dat nu voor elkaar gekregen?!” vraagt Wendy woedend. “Je zoon, Nick, weet van onze plannen,” zegt Emma, “Ik heb hem bedreigd met een geweer, zodat hij niks zou vertellen. Maar toen ik weg ging heb ik hem van de trap geduwd zodat hij tijdelijk alles zou vergeten.” Wendy barst uit van woede. “Wat, je hebt mijn zoon van de trap geduwd?!” schreeuwt ze. “Ik kon hem ook vermoorden! Ach, dat had jou toch niet uit gemaakt.”
 169. 170. “ Hoe durf je zoiets te zeggen,” tiert Wendy,” ik ben zijn moeder.” “Pfuh, mij maak je niet wijs dat je ooit van hem hebt gehouden!” roept Emma, “Na al die jaren is hij zelf naar jou toe gekomen. Je denkt toch niet dat ik geloof dat je hem zogezegd niet vond. Je wou hem niet vinden. En toen hij bij je was, was jij alleen bezig met je carrière!” Wendy wordt vuurrood en staat op het punt de ramen kapot te schreeuwen.
 170. 171. “ Goed ik kan je onderdak geven,” zegt ze plots. Ze wijst Emma naar een kamer. Wendy doet de deur open. Ze laat Emma binnen en sluit hem daarna achter haar rug. Emma kan niet meer weg.
 171. 172. “ Katherine!?” schrikt Emma als ze haar op bed ziet liggen. Dan gaat Emma op een ander bed liggen. “Waarom ben jij hier eigenlijk?” vraagt Katherine. “Ik werkte samen met Wendy, ik had haar nooit moeten geloven,” zegt Emma. “Maar waarom doe je dit allemaal?” vraagt Katherine, “Hebben zou jou iets misdaan?” “Toen ik klein was hoorde ik m’n ouders zeggen dat ik niet gepland was en ik dacht dat ze me niet wouwen,” vertel Emma. “Maar dat wilt toch niet zeggen dat ze je niet wouwen!” zegt Katherine luid, “Nu boeten zij omdat jij iets fouts dacht.” “Dat weet ik, nu het te laat is,” geeft Emma toe.
 172. 173. De avond valt en Raul en Angelina komen aan. De deur staat open dus ze kunnen makkelijk binnen. Als ze binnen zijn kunnen ze hun ogen niet geloven! “Wendy?” schrikt Raul als hij zijn ex-vrouw ziet.
 173. 174. Driekwartier later komen Kevin, Lisa en Rick er ook aan. Kevin gaat recht naar de deur. “Misschien moet je eerst aanbel…” maar Lisa kan er zin niet afmaken want Kevin doet de deur al open. Alle drie staan ze stokstijf stil al ze binnen zijn. “Ik had jullie al verwacht,” zegt Wendy, “Wil jij de andere even buitenlaten?” Wendy zegt bewust Stijns naam niet.
 174. 175. Stijn doet de deur open en iedereen, die in de kamer zit, gaat naar buiten. “Eindelijk, ik kreeg al hoofdpijn,” zeurt Katherine, “Ik heb een licht vorm van claustrofobie.” Ze legt haar hand op haar voorhoofd. “Hoe durven jullie en oude vrouw op te sluiten,” zegt Angelina, “Dat is niet goed voor m’n gezondheid.” Ook Angelina legt haar hand op haar hoofd omdat ze hoofdpijn heeft. Dan komt er iemand buiten uit de kamer, niemand verwacht dat ze daar zit. Het is Emma…
 175. 176. “ Jaja, nu zijn we allemaal dolgelukkig met het weerzien,” zegt Wendy sarcastisch, “Goed voor jullie dat jullie allemaal tegelijk dood gaan.” Iedereen schrikt. “Maar ik wil met één iemand persoonlijk afrekenen,” zegt ze. Wendy haalt een geweer uit haar broekzak.
 176. 177. “ En dat ben jij, Raul!” Gemeen kijkt ze haar ex aan. “Wendy, alsjeblieft!” smeekt Raul, maar Wendy heeft geen medelijden. * PANG* . Het schot weergalmt door het huis. Iedereen staat stil alsof ze bevroren zijn. Niemand verroert zich.
 177. 178. Behalve Emma en Katherine. Katherine barst in tranen uit. Emma is erg geschrokken. “Dat ik met jou durfde samenwerken!” snauwt Emma tegen Wendy, ze trekt een gezicht naar Wendy alsof ze een zuurtje gegeten heeft. “Hahahaha, zie jullie daarstaan,” lacht Wendy gemeen, “Zo zielig! Maar ik ben er eens vandoor, adieu!” Wendy rent weg, niemand durft haar tegen te houden. “O ja, voor ik het vergeet,” roept ze hen na, “Alle deuren en ramen naar buiten zijn gesloten en doe geen moeite om iets kapot te maken. De telefoon is ook niet meer beschikbaar, het is maar dat jullie het weten.”
 178. 179. Wendy en Stijn zijn buiten geraakt, maar Wendy krijgt steken in haar buik. “Wat is er?” vraagt Stijn. “Volgens mij komt de baby!” roept Wendy geschrokken, “Waarom moet dat rotkind nu komen?”
 179. 180. Binnen klinkt er een knal. Wendy heeft via een afstandsbediening de vuurspuwers aangezet. Een stoel vliegt in brand en Lisa merkt het als eerste op. “Oh nee, shit, er is brand!” roept Lisa. Iedereen raakt in paniek en weten niet wat ze moeten doen.
 180. 181. Ondertussen is de baby geboren. “Stijn pak haar aan!” beveelt Wendy. “Maar waarom?” vraagt hij. “De brandblusser, die hangt nog in de keuken!” Wendy duwt de baby in Stijns handen en loopt naar binnen. Zij kan als enige de deuren openen.
 181. 182. “ Iedereen naar boven!” roept Kevin “Rick en Angelina jullie blijven hier om mij te helpen! Ik heb een brandblusser gevonden.” Kevin neemt de brandblusser en blust het vuur. De enigste die naar boven gaat is Lisa die enorm veel hoest. Ze heeft te veel rook ingeademd.
 182. 183. Wendy is binnen gaan en heeft de deur terug gesloten. Eenmaal ze in de keuken is, is haar teleurstelling enorm groot. “Shit, shit, shit!” vloekt ze, “Ze hebben de brandblusser gevonden.
 183. 184. Net als Katherine besluit dat ze ook naar boven gaat hoort ze gestommel in de keuken. “Hallo, is daar iemand?” vraagt Katherine. Het gestommel stopt absurd. Ze ziet een gedaante met iets in het hand zich verstoppen. “Oh nee, Wendy!” spookt erin haar hoofd rond.
 184. 185. Rick is ingesloten in de brand en Kevin besluit hem te redden. Angelina neemt alles over. “Kevin, pas op!” roept ze, “Je staat bijna in brand!” Angelina probeert Kevin ook uit de vlammen te redden. “Kijk uit allemaal, Wendy is iets van pl…” roept Katherine en dan klinkt er een oorverdovende knal.
 185. 186. Blijkbaar heeft Wendy iets geactiveerd zodat de vuurspuwer explodeerde. Iedereen zakt in elkaar. Katherine denkt aan haar familie en vrienden en valt dan bewusteloos.
 186. 187. Emma staat aan de grond vast genageld. “We kunnen niet bellen,” denkt Emma, “Maar… Lompe trut die ik ben ik heb mijn GSM bij!” Emma toetst snel het nummer van de brandweer in.
 187. 188. Nog geen halfuur later arriveert de brandweer, twee brandweermannen gaan het branden huis binnen. Met bijlen deuken ze de deur in. Wendy heeft er natuurlijk niet op gerekend dat de deuren ingebeukt worden met loodzware voorwerpen zoals een bijl.
 188. 189. “ Mijn plan is dik aan het mislukken!” vreest ze, “Als iedereen hier levend uit geraakt zullen ze mij vroeg of laat oppakken!” Dan voelt Wendy het geweer in haar zak zitten. Een gemene glimlach verschijnt op haar gezicht.
 189. 190. Emma is ondertussen ook naar boven gevlucht om haar zus te zoeken. “Lisa, Lisa?!” roept ze. Dan hoort ze twee schoten achterelkaar. Emma’s hart klopt zo snem dat ze het amper voelt kloppen. Dan hoort ze antwoord. “Ik ben hier, op het balkon,” hoort ze Lisa’s stem roepen.
 190. 191. De twee brandweermannen zijn dood. Maar Wendy hoort het geroep van Emma en Lisa. “Shit, die twee zussen leven nog!”
 191. 192. “ Lisa,” roept Emma blij, terwijl ze haar zus knuffelt, “Hoe ben je geraakt?” “Ik had geluk dat deze deur slechter was afgesloten dan de andere,” zegt Lisa, “Ik kon hem met mijn haarspeld makkelijk openen. Toen ik hier was ben ik waarschijnlijk flauwgevallen.” Een glimlach verschijnt op Emma’s mond. Ze is blij dat haar zus ongedeerd is. “Waar is Wendy eigenlijk?” vraagt Lisa.
 192. 193. “ Hier ben ik,” zegt een stem plots. Wendy verschijnt op het balkon. “Ik moet met jullie nog afrekenen,” zegt ze.
 193. 194. “ Als er iemand hier dood gaat, dan ben ik het!” roept Emma, “Lisa breng jezelf in veiligheid!” Lisa wilt protesteren, maar Emma doet teken dat ze moet zwijgen. “Is dat het, wat je wilt?” snauwt Emma tegen Wendy, “Sims laten boeten voor jou fouten? Jij hebt mijn vader afgewezen, jij hebt er voor gezorgd dat Raul jouw bedroog omdat hij geen aandacht kreeg. Je dacht dat iedereen jouw haatte, maar ze wilden jou helpen! Wil je echt Sims laten boeten omdat jij iets fout begreep. Ik heb die fout ook gemaakt en ik heb er dik veel spijt van! En daarvoor wil ik boeten!”
 194. 195. “ Allemaal nonsens!” schreeuwt Wendy die de preek van Emma afwijst. “Jullie gaan allebei dood!” Lisa gaat op haar handen staan en laat haar benen vallen op Wendy. Door de schok laat Wendy het geweer vallen.
 195. 196. Emma geeft Wendy een kniestoot in haar maag. “Denk je nu echt dat ik dit niet kan?” gromt Wendy. Ze buigt voorover en schopt Lisa recht in haar gezicht. Lisa valt achterover.
 196. 197. “ Blijf, verdorie, van mijn zus af,” schreeuwt Emma. Ze springt in de lucht en wilt Wendy schoppen, maar Wendy kan haar ontwijken. Ondertussen komt Lisa bij. “Emma kijk uit!” roept Lisa als ze Wendy op Emma ziet afstormen.
 197. 198. “ Wat Emma ook allemaal gedaan heeft, ze is familie!” schreeuwt Lisa die enorm woedend is. Ze stormt op Wendy af en duwt haar tegen de balustrade. Wendy kan haar evenwicht niet houden en valt achterover, van het balkon.
 198. 199. Wendy is beneden op de grond geland. Ze is morsdood.
 199. 200. “ Alles oké?” vraagt Lisa die op haar hurken zit. “Ja, al goed heeft ze naar mijn nek gegrepen, ik zou niet willen dat mijn zoon of dochter iets overkomt,” zegt Emma, “Waar is Wendy eigenlijk? Want ik denk dat ik dat gemist heb.” “Nou, ehm… ze is van het balkon gevallen,” zegt Lisa vlug, “Maar we moeten hier weg!”
 200. 201. Lisa komt van de trap af. Als haar zicht op de eetkamer valt, kan ze haar ogen niet geloven. “Oh nee!” roept ze, “ Emma je moet kijken!” “Wat?” vraagt ze als ze van de trap komt. Dan kijkt ze naar de eetkamer.
 201. 202. Delen hout van de muur en de grond zijn afgebrand. En daar liggen Kevin, Rick, Angelina en Katherine op de grond. Bewusteloos of dood, het is niet zeker…
 202. 203. Zo dat was weer een update, hé! Om af te sluiten heb ik nog een foto van de stamboom. De stamboom begint best al vorm te krijgen. Wanneer de volgende update komt, dat weet ik niet. Hopelijk nog in september, want dan is het meestal nog niet zo druk op school. Ik wens iedereen een succesvol (en leuk XD) schooljaar toe en tot de volgende keer!

×