10G Timmermans: Hoofdstuk 2.11.2: Liefdesprikkels

378 views
315 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
378
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
90
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Timmermans: Hoofdstuk 2.11.2: Liefdesprikkels

 1. 1. Legacy-Place 4“Wauw, je ziet er goed uit, Kath!” zegt Emma. “Dankje, ik wou eens een nieuwe lookproberen.” Emma glimlacht. “En dat is je gelukt,” zegt ze, “alle mannen zullen achter jeaan lopen!” Katherine schiet in de lach. “Oei, dan krijg je concurrentie,” plaagt Katherinehaar vriendin. “Ik bedoel wel mannen van jou leeftijd,” plaagt Emma terug. “Oh, je vindtme oud ofzo?” vraagt ze quasi beledigd. “Ik zie er toch al een grijs haartje.”“Dat heb ik gekregen door al jou gezeur!” Maar hun plagerij kunnen ze niet verderzettenwant de taxi is eral.
 2. 2. “Ziet er leuk uit,” zegt Emma, als aangekomen zijn. “Het is ook een leuke club,” zegtKatherine, “omdat ik ze gekozen heb.” Emma kucht. “Niet te egoïstisch, hé!” plaagtEmma haar.
 3. 3. Nadien hebben ze niet veel plagerige opmerkingen meer gemaakt. Terwijl Emma zich ophaar eentje vermaakt, amuseert Katherine zich met een andere man. Ze lijken elkaar aleen al tijdje te kennen, want waarom zou je slowen met een man die je niet kent? Inieder geval zo is Katherine niet.
 4. 4. Maar wanneer Emma de man beter bestudeerd, krijgt ze een déjà-vu gevoel van hem.Ze heeft hem al eens eerder gezien, maar zeker niet recent. Dan begint Emma na tedenken. Ze komt op het punt uit als ze de leeftijd van een peuter heeft. Die man zatgewoon naast haar zus in de woonkamer. Emma fronst met haar wenkbrauwen. “Hoekan ik nu die man op die leeftijd gezien hebben?” denkt ze in zichzelf, “die man waseven oud als mam, dus zou die nu iemand van bejaarde leeftijd zijn.” Emma weet zelfdat het niet kan, maar toch…
 5. 5. Emma heeft geen zin om erover na te denken totdat ze een punthoofd krijgt, dus gaatze op mannenjacht. Ze is hier immers voor ontspanning. Al snel heeft Emma eenslachtoffer gevonden. Na wat gebabbel komt er ook wat geflirt. En de verlegen manvindt het blijkbaar niet erg.
 6. 6. Uiteindelijk moet de man weg. “Het was gezellig,” zegt Emma als hem knuffelt. “En watzijn jullie van plan?” vraagt plots een schetterende stem. Absurd laten ze elkaar los. “Ikken dat, eerst knuffelen en dan…” Beledigd kijkt Emma de vrouw aan. “Pardon, waarmoeit u, u eigenlijk mee?”“En nog onbeleefd ook! De sims van tegenwoordig!” Emma zucht. “De oudjes vantegenwoordig…”
 7. 7. De volgende ochtend praten Katherine en Emma over wat ze de vorige avond beleefdhebben. Emma komt erachter dat de man waar Katherine mee danste een collega vanhaar is, Goofy Kardinaal. “… Toen ik hem knuffelde, kwam er ineens zo‟n oud wijf diebegon te zeuren over „de sims van tegenwoordig‟” Cisko heeft komt voorbij en heeftnatuurlijk gehoord wat ze heeft gezegd. Boos slaat hij de deur achter zich dicht.
 8. 8. “Volgens mij is hij erg verliefd op jou,” zegt Katherine. “Ik weet het niet. Cisko is bi enhoe oprecht zal zijn liefde voor mij zijn?”“En omdat Cisko bi is, mag hij niet op jou verliefd zijn?” vraagt Katherine. “Dat zeg iktoch niet. Maar heeft hij ook gevoelens voor mijn broer gekoesterd en ik ben eenromantieksim, dat hoort gewoon niet.” Katherine zucht. “En waarom zou je altijd deregeltjes volgen?”
 9. 9. “Romantieksims kunnen ook bij één partner blijven,” zegt Katherine, “Zolang ze maarveel liefde krijgen. En je lijkt je zorgen te maken omdat Cisko bi is. En waarom zou jemet iemand in bed kruipen waar je echt niet van houdt? De nieuwe Emma zou dat nooitdoen. Dus daarom vraag ik me of je toch wel gevoelens hebt voor Cisko.”“Maar ik heb helemaal geen gevoelens voor Cisko!” zegt Emma snel.
 10. 10. “Weet je zeker?” vraagt Katherine. “Ja,” zegt Emma kortaf. Daarna loopt zestampvoetend naar boven. Katherine schud haar hoofd en glimlacht. “Je overreageerdeveel te hard, Emma. Volgens mij ben je verliefd op hem. Het is alleen een kwestie vantijd om erachter te komen.”
 11. 11. Tegen de middag zit Emma op een bankje in het park. Ze denkt na over wat Katherinegezegd heeft. “Misschien heeft ze toch gelijk?” vraagt ze zich af, “Het is maar een wens.En een wens kan je op verschillende manier interpreteren en je moet toch niet per se deregels volgen? Het is mijn leven, dus ik zal doen wat het beste voor me lijkt. Ongeachtmijn wens.”
 12. 12. “En als Cisko jaloers is? Zou hij dan toch echt verliefd op me zijn? En eigenlijk, hij mager zijn. Je kunt van Cisko niet zeggen dat hij lelijk is. En nu ik er zo over nadenk, die kusvan Cisko vond ik eigenlijk wel speciaal.” Een glimlach verschijnt op Emma‟s mond. “Ikga Cisko vertellen dat ik van hem houd!”
 13. 13. Emma wilt opstaan als plots Nick voor haar neus staat. “Mag ik erbij komen zitten?”vraagt hij. “Tuurlijk!” en Emma gebaard naar de lege plek op de bank, “langgeleden, hé? Hij is nu met jou en Sophie?” Nick zucht. “Ik ben weggelopen van haar,”zegt hij. “Dat is niet zo fijn, wat is gebeurd?”“Sophie heeft een droom om een zakenimperium uit de bouwen. Maar ze zorgt er welvoor dat anderen hun droom zouden moeten opgeven. De avond, toen ik wegliep, wasze zelfs van plan om de praktijk van mijn vader te verkopen! Dat was de druppel voormij. Ik was echt kwaad op haar en daarna ben ik weggelopen.”
 14. 14. “En waar leef je dan nu?” vraagt Emma. “Ik logeer bij enkele vrienden in de stadsbuurt,”zegt hij. “Hou je nog van haar?” vraagt Emma. “Tuurlijk op de oude Sophie!”“Wel, ga er dan voor en probeer je relatie nog te redden, voordat het te laat is!” zegtEmma, “volgens mij begint Sophie ook wel te beseffen dat ze te ver gegaan is.”“Het probleem is dat ik verliefd ben geworden op een andere vrouw,” zegt Nick. “Enmag ik weten wie dat is?” vraagt Emma.
 15. 15. “Dat ben jij!” zegt Nick. Plots neemt hij Emma vast en zoent hij haar. “N… Nick!”probeert Emma uit brengen. Nick is helemaal in de ban van Emma.
 16. 16. Uiteindelijk slaagt Emma erin om Nick van zich af te duwen. “Nee, Nick,” zegt ze, “ik wildit niet!”“Ma… maar we kunnen weer beginnen zoals vroeger,” zegt Nick. “Vroeg is vroeger enniet nu,” zegt ze, “het spijt maar ik wil en kan dit niet!” Dan staat Emma op en ze gaatweg.
 17. 17. Legacy-Place 1“Bedankt dat je me wou helpen met m‟n huiswerk, papa,” bedankt Julia haar vader blij.“Vertel maar aan oma wat je allemaal hebt bijgeleerd,” zegt Rick. Een glimlachverschijnt op zijn mond. Hij heeft nooit kunnen geloven dat hij vader zou worden. En nuheeft hij 2 kinderen en is er een 3de op komst. “Oma!” roept Julia trots.
 18. 18. Maar plots verschijnt er een zwarte gedaante in het huis. “Oh, nee,” zegt Rick stilletjes.Hij vreest het ergste…
 19. 19. Het zwarte gedaante komt tot bij Karin. Er verschijnen ook twee Hawaïaansedanseressen. “Je tijd is gekomen, Karin,” zegt een zware stem. “Dat weet ik, MagereHein,” zegt Karin, “eindelijk kan ik naar mijn Dave gaan.” Magere Hein overhandigt Karineen drankje en daarna verdwijnt hij samen met haar.
 20. 20. Het enige wat er nog overblijft van Karin is een urne…
 21. 21. Lisa komt naar beneden. “Wat is hier aan de ha…?” Dan valt haar blik op de urne. “Ohnee, mam,” fluister Lisa, “jij nu ook niet…”
 22. 22. Legacy-Place 2Voor Vanessa, Felix en Maxim zal er vanavond veel veranderen. Vanessa zal volwassenworden en daarna zullen ze hun eigen plek opzoeken. Waar ze hun eigen leven kunnenopbouwen.
 23. 23. “Zo, dat ziet er goed uit,” zegt Vanessa blij, “maar die kleren staan me echt niet! Daar ismaar één remedie tegen. KLEERKAST!”
 24. 24. Felix staat met Maxim te wachten aan de voordeur. “Eindelijk, je bent klaar,” zuchtFelix, “heeft het een halfuur geduurd om dat kleedje aan te doen? De taxi is algearriveerd en alle koffers staan er al in.”“Jaha, maar ik moet er goed uit zien,” zegt Vanessa als excuus. “Schatje, al draag je eenapenkostuum, dan zie je er nog goed uit. Maar we gaan, want me moeten Remco nogafhalen aan de universiteit.”
 25. 25. Legacy-Place 4Ondertussen is de tweeling, Ariana en Annabel, opgegroeid. Omdat Emma en Katherinezijn gaan werken, heeft Cisko zijn handen vol en zou hij de tweeling niet alleen kunnenlaten opgroeien. Maar dat vinden ze niet erg.
 26. 26. “Jullie nieuwe uiterlijk ziet er goed uit,” zegt Cisko, “maar ik zou nog steeds niet wetenwie wie is.”“Ik ben Ariana, degene met het witte shirt,” zegt Ariana. “En dan ben ik Annabel,” zegtAnnabel.
 27. 27. “Mama!” roepen Ariana en Annabel in koor als Emma thuis komt. “Gelukkigeverjaardag, meisjes!” zegt ze. Annabel knuffelt haar. “Ik ben Annabel,” fluistert ze inhaar mama‟s oor, “het is maar dat je het weet.”
 28. 28. Emma heeft het verjaardagsfeestje, dat zich beneden afspeelt, ontvlucht. Als ze in haarkamer is barst in tranen uit. Wat moet ze doen? De vader van haar kinderen is verliefdop haar én haar oude jeugdliefde ook. Ze bemint hen alle twee, maar wie moet zekiezen?
 29. 29. Emma merkt niet dat er iemand in haar kamer binnenkomt. “Mama, waarom huil je?”vraagt Ariana. “Het is niets ,meisje,” zegt Emma. “Maar je moet toch niet huilen op onzeverjaardag? Dan moet iedereen blij zijn.” Ze spreidt haar armen en Emma knuffelt haar.“Je hebt gelijk, iedereen moet blij zijn.”
 30. 30. Legacy-Place 3Sam zit samen met Tosca in het bubbelbad. “Het is hier erg gezellig met jou,” zegtTosca. “Met mij is het altijd gezellig!” Tosca giechelt.
 31. 31. Daarna begint hij Tosca te kussen. “Zou je dit wel doen?” vraagt Tosca, “Je ouders zijnthuis.” Sam haalt zijn schouders op. “Ja en?” zegt hij, “Ze kijken toch met mijn zusjenaar die stomme soap en dat maakt het spannender.” Dan weet hij Tosca teovertuigen…
 32. 32. Het blijft niet langer bij kussen want Sam heeft andere ideeën. En met die ideeën heeftTosca absoluut geen problemen.
 33. 33. Terwijl Sam en Tosca druk bezig zijn, komt Kevin naar buiten. “Amuseren jullie je?”vraagt Kevin. “Fuck,” vloekt Sam als hij merkt dat zijn vader er is. “Hier hoort wat uitlegbij?”
 34. 34. Karin TimmermansWens: kennisBereikte levenswensen: Gekke geleerde wordenSterrenbeeld: Vissen 5/3/7/3/7Aantal simdagen geleefd: 76

×